סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שרון שפורר
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 10:34 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
תקציר האירועים בקליפת אגוז:

שרון שפורר היא עיתונאית חוקרת שעבדה בדמארקר ועברה עכשיו לערוץ 10 (מקווה שאני לא מבלבל בפרטים). בעיני היא דוגמא לאיך שעיתונאי אמיתי צריך להיראות (למרות שהיא כמובן לא חפה מפגמים), ישרה, לא מתפשרת, חרוצה ואמינה.
אחד התחקירים הבולטים שהיא עשתה לפני כמה שנים כבר, דן באדם בשם דוד או דודו דגמי. מדובר בעלם חמודות שהקים וניהל רשת שעסקה במה שקוראים לו אצלנו "סחר בנשים". כשהמשטרה התחילה לסגור עליו הוא חתם על הסכם עד מדינה, קיבל קצת כסף, צו איסור פרסום וחסינות גורפת בפני כל מיני סוגים של תלונות ובתמורה הסגיר את כל חבריו, רובם היו בכלל כפופים לו. לאחר המשפט הוא שינה את שמו (שמו החדש חסוי אך נגיש עד מאוד למי שמחפש), הקים חברת נדלן בשם 'מיזמים' ועשה חיל בעסקיו, למרות שכמסתבר לא משך את ידיו מעיסוק באיומים ואלימות גם במעמדו זה.
שרון שפורר, פרסמה סדרת תחקירים שפירטה את מעללי האיש ומאוחר יותר טרחה להזהיר את מי שהקשיב לה לבל ינהל את ענייניו עם חברת 'מיזמים' (שהפכה בינתים ל'אורבן') ואף הוסיפה והתייחסה אלה בהזדמנויות שונות כ"חברה מפוקפקת".
חברת אורבן הגישה תביעת דיבה ולשון הרע נגד שפורר עך סך 1.68 מיליון שקלים חדשים.

עכשיו, ברור לכל מי שמעורב בכך שמדובר במה שנקרא SLAPP או בעברית 'תביעת השתקה' שתכליתה אינה קבלת פיצוי אלא השתקה ומניעת ביקורת. הדעת נותנת שעיתונאית כמו שפורר תפעל בהרבה פחות חופשיות תחת חרב מאיימת של תביעה כזו שאין לה באמת יכולת להתמודד איתה, אפילו אם סיכויי קבלת התביעה הם נמוכים מאוד והסיכויים לקבלת הסכום במלואו הם פרקטית אפס. כדי לסבר את האוזן - אני לא מכיר סכום כזה שנפסק לטובת תובע בתביעת לשון הרע.
הכלי היחיד שיש לעיתונאי ובעצם לכל אדם פרטי להתמודד מול האיום שבתביעה כזו הוא חומת מגן אנושית - אם יהיו מספיק אנשים שיהיו מוכנים לחלוק עם שפורר את סכום התביעה שייפסק נגדה (אם ייפסק), האיום מתאדה ממילא. שוב - לא מדובר בתרומה לקרן או משהו כזה אלא בהבעת נכונות להתייצב לצידה מול האיום שמטילה עליה התביעה. למעשה, התייצבות של מספיק אנשים לצדה של שפורר תנטרל את האיום הזה.

זאת הייתה ההקדמה. אגודת העיתונאים יזמה בינתיים קמפיין לגיוס אנשים לחומת המגן הזו, היעד הוא גיוס של לפחות 3,000 איש, מה שאומר תשלום של 560 ש"ח לכל אחד. ממה שהבנתי, הבוקר - 48 שעות לאחר השקת הקמפיין - הצטרפו אליו כבר כ 2,300 איש.

ולפינתנו "פומפוזיות לעם": זה לא שמאל ולא ימין, זה מאבק נגד מי שחושב שלא משנה מה עשה ומה עושה, בבריונות הוא יצליח לצאת מזה. זה לא חשוב מאוד אם אתם בעד שפורר או לא אבל אם בעתיד לא תוכלו לכתוב על מישהו כזה שהוא 'מפוקפק' יהיה קשה לקרוא למדינה הזו 'מדינה חופשית.

תודה על ההקשבה, אני מניח שלפחות חלקכם מכיר את הסיפור וגם הצטרף. את אותם אלה שלא אני מזמין להיכנס ולהצטרף כאן:
זה הלינק, יש בו הרבה יותר פרטים וגם הנחיות כיצד מצטרפים.

חיתמו ואימצו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שרון שפורר
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 1:30 pm 
Junior

יפה, נושא חשוב ומבורך. מישהו יודע אם במדינות אחרות יש חוקים המגנים על עיתונאים מתביעות דיבה שכאלה? נראה לי אלמנטרי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 2:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש ויש.
https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic ... variations

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 4:49 pm 
Junior

וזה התחקיר שהחל את המהומה: http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1929693

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 5:02 pm 
Senior

שפורר בפוסט נוגע מהיום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 11, 2016 8:37 pm 
Junior

בחורה אמיצה, אין לה אלוהים, ו...יפה חבל על הזמן.
הכי חשוב - חולונית 8)
העם איתך שרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 86 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה