סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המחאה בגליל
הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 10:39 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אז למי שלא יודע, לפני כשבועיים הוגשה תכנית תקציב המדינה לשנתיים הקרובות, עליה יצביעו עם חזרת הכנסת מהפגרה. בתקציב, בין השאר, הייתה אמורה להיות תכנית לפיתוח הצפון בהיקף של 18 מיליארד שקל. לפחות באצבע הגליל, הרשויות המקומיות עמלו קשה בשיתוף פעולה עם משרד האוצר, ורקמו תכנית בעלת פוטנציאל לפיתוח מנועי צמיחה אזוריים (קידום התעשייה, מס דיפרנציאלי בתוך תחומי הצפון, ייץציאת פארק הייטק באזור, יצירת אלפי משרות חדשות ועוד). התכנית שהוגשה בסוף כללה 0 עגול לצפון.

תנועת "שינוי כיוון" הזמינה את תושבי האסור לכינוס חירום הבעניין מספר ימים לאחר מכן. הייתי שם, וכבר יומיים אחר כך חסמנו את צומת כ"ח, לאחר עוד מספר ימים הקמנו מאהל מחאה על הץגדר הגבול במטולה, ומאמצים תקשורתיים ופוליטיים רבים נעשים לשינוי המצב. מעניין אותי לשמוע אם אנשים פה שמעו על המאבק ומה דעתכם.
אני לא חלק מאף ארגון רשמי, פשוט תושבת הגליל שחווה על בשרה את החיים המאתגרים פה, ושרוצה לשנות את המצב. כך שאני מדברת בשם עצמי.

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המחאה בגליל
הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 11:02 pm 
Junior

שמעתי על זה שדובר שיוקצב לגליל ובסוף לא, דרך כותרות שהיו בכמה אתרי חדשות כשסגרו על התקציב.
על מחאה, לא. בטח לא שמעתי שחסמו צמתים או אוהלי מחאה.
אין לי דעה בנושא כי אני לא מבין בתחום.
(הגבתי כי קיבלתי הרושם שהיה חשוב לך גם לדעת מי שמע על זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 11:20 pm 
Senior

אני גר בצפון (גליל מערבי אבל עם שורשים ומשפחה בגליל המזרחי) ואני מודה שלא שמעתי על המחאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 11:28 am 
Sophomore

אני עובד וחי במרכז והלוואי שהיה משהו בגליל מבחינת עבודה כדי שנוכל לגור שם.. אני איתכם (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 11:32 am 
Senior

חצי מיליון תושבים (בערך) שחיים בגליל עובדים לדעתך בתל אביב?
אני יודע שבמקום העבודה שלי מחפשים עובדים וקשה למצוא (כי כולם גרים במרכז, אלא מה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 12:17 pm 
Sophomore

ברור שלא כולם עובדים במרכז, אבל קשה למצוא משרות הייטק אטרקטיביות/תחרותיות בצפון.
האפשרות המשמעותית העיקרית היא לעבוד מהבית, וזה משהו שאני לא בנוי אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 12:32 pm 
Senior

אני מבין על מה אתה מדבר אבל חושב שבסופו של דבר אפשר למצוא עבודה בכל תחום גם בצפון, כולל תוכנה והייטק
יכול להיות שצריך להתפשר ומרכזי הפיתוח של מייקרוסופט נמצאים בהרצליה ולא בתפן אבל אני חושב שעבודה יש

בסופו של דבר יש היזון והיזון חוזר בין זמינות של עובדים לזמינות של מקומות עבודה, כשישקר נפתח הייתה טענה שאין מהנדסים בגליל, עכשיו המצב שונה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 3:29 pm 
Junior

אני שמעתי על המחאה אבל אני גיאוגרף פסימי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 4:23 pm 
Sophomore

בתור מישהו שגם מגייס עובדים, כמות קו"ח של צפוניים שקיבלתי שהיה כתוב עליהם "מוכן לעבור למרכז" אומרת שיש בחירה ברורה בין קריירה מצליחה בתחום לבין מגורים בצפון/דרום (כמובן קיימים חריגים). זה הסטטוס קוו ומה שישנה אותו לדעתי בסבירות גבוהה יותר היא היכולת לעבוד מרחוק ולא נדידה של חברות, אבל אולי אני פסימי.

בכל מקרה, אנחנו גונבים את הת'רד אז אני אפסיק ורק אומר שלא, לא שמעתי על המחאה וזה חורה לי שמשתיקים אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 4:25 pm 
Sophomore

אני שמעתי את ראש עיריית ק"ש אומר שתהיה מחאה אבל לא שמעתי על מחאה
הנושא כולו מרגיז אותי ברמות קשות שרק המתנחלים מקבלים את כל התקציבים שהם רוצים וגם כאלה שהם לא רוצים והממשלה שמתיימרת לפתח את הצפון והנגב לא עושה כלום בנידון.
התקציב הוא דו שנתי כידוע וזה אומר דחייה ארוכה בתוכניות
פשוט ממשלה מייאשת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 4:27 pm 
Senior

WTF כתב:
בתור מישהו שגם מגייס עובדים, כמות קו"ח של צפוניים שקיבלתי שהיה כתוב עליהם "מוכן לעבור למרכז" אומרת שיש בחירה ברורה בין קריירה מצליחה בתחום לבין מגורים בצפון/דרום (כמובן קיימים חריגים). זה הסטטוס קוו ומה שישנה אותו לדעתי בסבירות גבוהה יותר היא היכולת לעבוד מרחוק ולא נדידה של חברות, אבל אולי אני פסימי.

בכל מקרה, אנחנו גונבים את הת'רד אז אני אפסיק ורק אומר שלא, לא שמעתי על המחאה וזה חורה לי שמשתיקים אותה.

מסכים עם המסקנה שלך למרות שאולי פחות פסימי
אבל ממתי גניבת ת'רדים נהייתה עניין כל כך שלילי בסלניוז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 9:58 pm 
Sophomore

yoya כתב:
שרק המתנחלים מקבלים את כל התקציבים שהם רוצים וגם כאלה שהם לא רוצים והממשלה שמתיימרת לפתח את הצפון והנגב לא עושה כלום בנידון.

אני מסכים לחלוטין שהממשלה מתיימרת לעשות הרבה דברים שהיא לא עושה, אבל לטענה שהמתנחלים מקבלים את כל התקציבים שהם רוצים אין רגליים.
אפילו צה"ל לא מקבל את כל התקציבים שהוא רוצה, גם לא משרד החינוך (אם כי הרווחה כמעט כן) - והמתנחלים עוד צריכים לעמוד בהשמצות ה"מיליארדים להתנחלויות" שכמובן באים על חשבון הפריפריה.
כאילו שאין פנסיות תקציביות ותשלומי העברה, והפרוטות שיש לממשלה הולכות למתנחלים הרשעים.

ואגב, החטיבה להתיישבות (ונעזוב רגע את שאר היישובים הכפריים והחקלאיים שמקבלים דרכה תקציבים) משמשת צינור להעברת תקציבים להתנחלויות משתי סיבות:
הראשונה היא שהחוק הישראלי לא הוחל על יהודה ושומרון. זה דרעק בפני עצמו - לא לבלוע ולא להקיא.
הסיבה השנייה שעל כל מה שקשור להתנחלויות "פותחים עיניים". שבע.
החטיבה להתיישבות זו קומבינה שממשלות ישראל טיפחו כדי להיות עם ולהרגיש בלי, ומי שאוכל את הלקרדה אלה כמובן המתנחלים - שגם מקבלים תקציבים בחאווה ובמאבק, וגם מאשימים אותם בכל הרעה החולה הזו.

ובכל רעה חולה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 10:09 am 
Junior

גר בק''ש ולפני זה בגולן.
שומע הרבה על המחאה.
חושש שהיא לא תעזור.
חושב שיש מיליון דברים שאפשר וחובה לעשות לפני כן. (היוש פוליטיקות פנימיות בעיריית ק''ש).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 11:32 am 
Sophomore

לא נכנס לכל נושא ההתנחלויות אבל רק נגיד שהחטיבה להתיישבות היא רק צינור אחד של הזרמת כספים להתנחלויות, יש גם במשרד הבטחון משרד השיכון משרד החינוך משרד התרבות ומשרד התשתיות.
ובנוסף בשנים האחרונות כל עודף תקציבי שנשאר בכל המשרדים לקראת סוף שנת התקציב הועבר להתנחלויות מעבר לתקציב הרגיל. אין לובי כזה לאף אחד במדינה, אולי חוץ מתשובה.
הלוואי על הצפון או הנגב או כל אחד במדינה לקבל תקציבים כאלה בחאווה ובמאבק.

אתה צודק אבל שהתקציב המדובר פה, שהובטח להיות 18 מיליארד רב שנתי, לא קשור לתקציב ההתנחלויות, לפחות לא באופן ישיר.

הצעה לפותח הת'רד: מכיוון שכמו שראינו אין ממש עדכונים עליה בתקשורת הרגילה, אני לפחות אשמח לשמוע עדכונים לגבי המחאה, כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 3:11 pm 
Freshman

אי אפשר למצוא תעסוקה בכל דבר בגליל, ובעיקר, אין מספיק משרות בגליל. יש נתונים שמעידים שללא תמיכה של המדינה, אזור הגליל יקרוס. יש הגירה שלילית מהאזור למרכז כל הזמן. הטענה ששומעים הכי הרבה היא "היינו נשארים, אבל אין עבודה". תשמע את זה מסטודנטים ומבני ובנות המקום. אני חווה את זה על בשרי עכשיו.
הייתי שמה פה קישור לקבוצת פייסבוק שיש בה הרבה מידע, ראיונות, כתבות ועוד, אבל אני לא מכירה מספיק את חוקי הפורום בעניין זה. מקווה שלא עברתי עליהם עם התמונות, ואם כן, שמישהו ירענן את זכרוני.

קבצים מצורפים:
IMG-20160906-WA0002.jpg
IMG-20160906-WA0002.jpg [ 102.74 KiB | נצפה 4891 פעמים ]
IMG-20160906-WA0001.jpg
IMG-20160906-WA0001.jpg [ 206.09 KiB | נצפה 4891 פעמים ]

ותמצא את הדרך לעוף."
חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 3:23 pm 
Senior

אני מודה שלא לגמרי הבנתי את שתי הדיאגרמות
הראשונה לא מובנת כי בסופו של דבר יש בית חולים עם חדר מיון, שלא לדבר על שירותי ביקורופא למיניהם שאני לא מאוד מחזיק מהם אולי אבל הם שם.
לגבי השניה, היא עמוסה מדי בציורים וריקה מדי בנתונים. אם הכותרת היא "היחלשות הצפון בעשור האחרון" צריך להראות את זה ולא סתם להשוות למרכז. מה עוד שההשוואות הן ללא יחידות ומספרים ובחלקן בפרמטרים לא רלוונטיים בכלל (מה ז"א שיעור הרופאים המועסקים? מה מדדו שם? האם זה אחוז המועסקים מקרב מסיימי הרפואה או מספר הרופאים? לא הגיוני יותר לציין מה מספר הרופאים או מספר המיטות לאלף נפש?). כללית זה עמום מדי ולא ברור.

זה לא שאני חושב שאין קיפוח של הפריפריה בהשוואה למרכז אבל בסופו של דבר זה ככה בכל מקום שהרי אחרת לא היו קוראים לזה פריפריה. גם בגרמניה, נניח, תמצא יותר מנתחי לב בברלין מאשר בפרידריכסהאפן.
הבעיה העיקרית (לדעתי) בארץ עם הפריפריה היא שאין תחבורה מספיק טובה ואמינה, כולל שבתות, בין המרכז לפריפריה. אם היה אפשר לגור בראש פינה ולעבוד במת"מ או אפילו בנתניה בלי לנסוע שעה וחצי ביום אלא 40 דקות גג, אני מנחש שיותר אנשים היו עושים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 5:20 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
גר בק''ש ולפני זה בגולן.
.

פעם, בתחילת שנות ה-70' ואפילו אח"כ, דיברו על היישובים בגולן כהתנחלויות. אולי תשחקו על הטיקט הזה.
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 6:46 pm 
Freshman

רק אני קראתי את הכותרת כצ'ק בגליל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 06, 2016 7:41 pm 
Freshman

כתבתי תגובה מפורטת שלא נשלחה. באסה.

הגרפים לא מספקים מספיק מידע, מסכימה. אנסה להשיג את הנתונים המקוריים, אך הסברתי כבר היכן ניתן להשיג אותם ועוד הרבה מידע, סרטונים, ראיונות ותיעוד של הרקע למחאה ושל המחאה. נראה לי שזה מנוגד לכללי הפורום לפרסם פה קישורים שכאלה, אז מי שמעוניין, אפנה אותו פרטית לכך.

לגבי שירותי הרפואה הדחופה - ממש לא מסכימה, תומר. אני חושבת שאתה לא מודע למה שקורה בקריית שמונה ובאזור. קצת רקע:
http://news.walla.co.il/item/2796766
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/716/103.html
רק בשבוע שעבר בן של קולגה שלי פתח את הראש בשעה הלא נכונה (סביב 18:00 בערב), ולא היה לאן לפנות - פרט לבי"ח זיו בצפת. אז הם עלו איתו, מדמם והיסטרי (מי שפתח ראש יודע שזה יותר מלחיץ מבאמת מסוכן, אבל בכל זאת מפחיד לילד) לצפת. זאת נסיעה שלוקחת לפחות חצי שעה באין תנועה, ולרוב 40 דקות. אם מישהו נפצע באזור הזה באופן מסכן חיים או בעל השלכה לצמיתות בפונקציה של זמן, או חלילה חווה התקף לב/לידה שהסתבכה - וזה קורה בשעה הלא נכונה - באסה לו. שיסתדר, שיתפלל, שישתדל לשרוד, או שימות. זה פשוט ככה פה. אם מישהו צריך לעבור טיפולים כימותרפיים - הכי קרוב זה חיפה. סע לפחות שעתיים לטיפולים. זה מה יש.

זה גם לא נכון שאפשר למצוא פה תעסוקה מכל סוג. יש פה גם בעיה של מגוון וגם של כמות משרות - אין מספיק לאוכלוסייה שכאן, ואין מספיק בשביל שהיישובים פה יגדלו. מגמת ההגירה השלילית מהאזור היא לא מקרית. ומי שעוזבים הם האנשים הצעירים, החזקים, בעלי הפוטנציאל למנף את האזור בכוח האנושי. השנה סיימתי תואר בתל חי, וכשלושת רבעי מחבריי היו שמחים להשאר פה (לפי סקרים של אגודת הסטודנטים, כ-70 אחוז מהסטודנטים בתל חי היו מעדיפים להשאר באזור, אך עוזבים בשל בעיית תעסוקה). הבעיה היא שאין להם במה לעבוד כאן. אני חווה זאת על בשרי בעצמי. קשה מאוד למצוא תעסוקה. עסקים לא מגיעים לפה. אפילו כשמדברים על הטבות מס לעסקים - הדיפרנציאליות נעצרת ביקנעם (היא שווה ליקנעם ולקריית שמונה, אז למה שמישהו ירצה לבוא לכאן אם אפשר שם לקבל את אותו הדבר?). גם זה משהו שצריך להשתנות. שיתנו הטבות הולכות וגדלות ככל שמעמיקים לתוך הפריפריה.

יש פער בין מה שהממשלה מצהירה לגבי חשיבות הגליל וההתיישבות פה (ההיסטורית והעכשווית) וההשקעה האפסית שיש כאן מצד הממשלה. כולם אוהבים לבוא לפה כדי לנפוש ולחפש, לטייל, אך כל מה שיש לעסקים המקומיים להציע תלוי על חוט השערה כי הרוב פה על קרקע לא יציבה מבחינה כלכלית. לתושבים יש כוח קנייה מוחלש, אבל חייבים להעלות פה את המחירים. נהייה פה בלתי אפשרי לחיות. הממשלה כן השקיעה (וטוב שכך) הרבה כספים בנגב, ונבנו שם מרכזי תעסוקה משמעותיים שתרמו לפיתוח של אזורים בנגב. גם באר שבע מאוד התפתחה - נכון, גם בגלל התחבורה הציבורית והאוניברסיטה, אבל בעיקר - הושקעו בה כספים מצד הממשלה. וזה שטויות שאין כסף להעביר. בקלות הממשלה מזרימה כספים לקריית ארבע (פריפריה, או לא?), אבל קריית שמונה מקבלת 0 אחד גדול.

הבעיה המרכזית פה פעם הייתה תרבות המסכנות - "תתנו לי", "תעשו לי". עכשיו יש פה תנועה של צעירים שרוצים להחזיר את צעירי הגליל הבייתה, או להשאיר את אלה שמתאהבים בגליל - ויש בה הרבה אנשים מוכשרים שרוצים לעשות. כן, מגיע להם, מגיע לנו (כמו כל אזרח אחר במדינה - שמקבל הרבה יותר תמיכה בממוצע ממה שמקבלים פה), אבל לא ממקום של מסכנות ושל שפיכת כספים - אלא ממקום של יוזמה והצהרת כוונות, נכונות לעשות ולפתח. אני חושבת שכן חשוב למדינה לדאוג לחוליות החלשות שבה, ובמקרה הזה, למוחלשות (על ידי הממשלה, במידה רבה). הפריפריה אף פעם לא תהיה המרכז, אבל השאיפה היא לקרב ביניהן מבחינת איכות ורמת החיים. הצפון מלא פוטנציאל - בשטח, בנוף מדהים, באנשים איכותיים שרוצים ליצור פה עתיד לילדים שלהם (שנכון להיום, סטטיסטית, סביר שיעברו למרכז - כי אין להם מה לחפש פה אם הם רוצים לגמור את החודש). פוטנציאל כזה צריך לטפח, וזו האחריות של הממשלה. לא סתם הכינו את התכנית הזו לפיתוח מנועי צמיחה. הייתה כבר הבנה בממשלה שתכנית כזו נחוצה והכרחית - אבל הפילו אותה, כרגיל, בגלל משחקים פוליטיים. יש אנשים אחרים שיותר משתלם לתת להם את הכסף כי יש להם יותר כוח מנדטורי.

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 07, 2016 10:27 am 
Junior

הנתונים כוללים את חיפה?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 07, 2016 2:20 pm 
Freshman

יש בידי קובץ אקדמי עם נתונים. אי אפשר להעלות אותו לפה, כך שכתבו לי אימיילים בפרטי, ואשלח לכם.

הקרדיט לפרופ' דורון לביא, החוג לכלכלה וניהול במכללה האקדמית תל-חי ומנכ"ל משותף של קבוצת פארטו.

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה