סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 1:00 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מתכנן לאשתי חופשה רומנטית ליום הנישואים שלנו בפברואר ונורא רציתי לרדת לסיני, אבל היא פוחדת. אני יודע שיש אזהרת מסע והכל, אבל גם המלונות המפוארים בסיני הם לא בטוחים? הבנתי שדווקא במלונות יש אבטחה טובה...
אופציה שנייה זה כמובן מלונות באילת 5 כוכבים (משקיע ביום הנישואים 8) ) ואני מתלבט בין המלונות שפה https://www.fattal.co.il/eilat-five-stars-hotels . ההרודס ויטאליס נראה לי יותר מתאים כי זה לא למשפחות, אז זה בטח יותר מפואר ושקט, נכון? מצד שני, זה מלון בלי עישון בכלל ואני מעשן, כמה נראה לכם באמת הם מקפידים על זה? אולי ההרודס פאלאס עדיף? למישהו יש המלצה אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 1:22 pm 
Junior

רק אל תצפה ליותר מדי "מפוארים" אם תצליח לשכנע אותה לסיני...
יש שני מלונות טובים ממש ליד מעבר הגבול, 3 דקות הליכה אחרי ביקורת הדרכונים. הילטון ו-movenpick. הייתי בשניהם בשנים האחרונות, ממליץ הרבה יותר על השני. נחמד מאוד-מאוד-מאוד אבל כאמור בוא נירגע עם המפואר..
כן, יש אבטחה טובה שם. בכניסה לשתי המלונות האלה יש שוטרים/חיילים 24/7. 500 מטר אחרי המלונות (לכיוון סיני) יש מחסום של הצבא (מעבר גבול למעשה, אתה משלם שם 30 לירות אאז"נ אם אתה רוצה להיכנס לסיני. עד לשם זה נחשב רק טאבה או נואבה, מי זוכר). מי שרוצה לנסוע בכביש הסלול מתוך סיני אל עבר מעבר הגבול והמלונות הנ"ל צריך לעבור מחסום צבאי כל קילומטר לערך.
בקיצור, כשאתה שם והכל בסדר, אתה מרגיש בטוח מאוד.
אבל - הפיגוע האחרון שהיה שם, על אוטובוס תיירים קוריאנים? ממש ליד מעבר הגבול והמלונות. וגם אז הייתה אבטחה רצינית מאוד באיזור.
כשאתה רואה את המקום אתה מבין שעם כל האבטחה שהמצרים מסוגלים להעמיד שם (והיא בהחלט מרשימה, כשאני נסעתי מהמלון לטיול בתוך סיני, למרות שהכביש היה כמעט שומם לגמרי כי זה היה ברמדאן, החיילים במחסומים נראים מאוד דרוכים, בכל אחד מהם יש 15 חיילים למניעת סיכוי לשחד בודדים, תמיד חייל אחד עומד דרוך על המקלע),
מי שמכיר את האיזור כמו הבדואים המקומיים ודאי יכול לעבור דרך כל ההרים והשבילים הצדדיים ולהגיע למעוז חפצו.
בקיצור, רוצה לומר, די ברור שהתקפה כלשהי יכולה להגיע לשם בכל רגע. זה איזור מאויים הידוע כיעד מועדף לטרוריסטים. האם יש לך יותר סיכוי להיפגע שם מאשר מדקירה באילת או פיגוע בתל אביב/ירושלים? כנראה שלא. האם המלונות בטאבה הם בין המקומות הבטוחים שאליהם תוכל לנסוע באיזור? גם כנראה שלא.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 4:02 pm 
Hall of Famer

הייתי בהרודס פאלאס. מאד מאכזב. נהניתי הרבה יותר למשל ברימונים. אני מכיר זוג שהיו ב - U-suits, מאד נהנו. בעיקר מהאוכל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 5:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה שהיה הילטון טאבה כבר לא הילטון, מפעילה אותו רשת אחרת. גם היא אגב שומרת על המותג של כפר נלסון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 7:21 pm 
Hall of Famer

ואם כבר, שאלה מקבילה. בפעם הבאה שאגיע לארץ הייתי מאד רוצה לעשות גיחה של יום או יומיים לכל היותר לפירמידות והספינקס
איך עושים את זה והאם זה בטוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 8:19 pm 
Hall of Famer

ממה שאני זוכר יש לך דרכון זר, כך שכנראה אתה לא צריך ויזה לשם (ישראלים צריכים ויזה למצרים למעט מפרץ אילת בסיני וסנטה קתרינה).
ישנם טיסות נתב"ג-קהיר מס' פעמים בשבוע, אך לא הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 9:21 pm 
Hall of Famer

יש לי דרכונים זרים
אבל זה בטוח? מישהו מכיר מישהו שעשה את זה? נראה לי בזבוז שמטר מאיתנו נמצא אחד מפלאי תבל ואף ישראלי לא טורח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 9:50 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי שכדאי להזדהות שם כישראלי. בכלל, כללית מצרים היום גם פחות בטוחה גם לסתם תייר מערבי לעומת לפני עשור וחצי למשל, אני מניח.
אני מכיר מישהו שעשה את זה, אבל ב-1980 כשכל עם ישראל נסע לשם :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 29, 2017 10:59 pm 
Junior

זה לא נכון שאין בסיני מלונות מפוארים. סיני זה לא רק טאבה\ נואבה... בשארם יש מלונות סופר מפוארים (5 כוכבים דלוקס עם סוויטות וחופים פרטיים) ואחד מאתרי הצלילה הטובים בעולם.
בכלל כל שארם היא עיר קייט לתיירים אירופאיים. שומעים שם יותר איטלקית וגרמנית מאשר ערבית. בעבר הייתי נוסע לשם הרבה ונופש ברבע מחיר מאילת במלונות פאר.
אבל כבר שנים שאני לא עושה את זה. בפעם האחרונה שהייתי שם, היה איזה סיפור עם פיגוע וחטיפה וחשבנו שהשעות משארם עד טאבה נמשכו כמו נצח (זה עוד היה בתקופת הפולניה)

אגב אילת, אתה לא חייב ללכת על מלונות. ישנם פנטהאוזים וסוויטות פרטיות שירחיקו אותך מההמון וייתנו לך אחלה זמן רומנטי.

אני באופן אישי תמיד מעדיף לתת גיחה לאירופה וזה בטח לא יקר מאילת. תמיד מעדיף לצאת מהארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2017 4:20 am 
Junior

Mook כתב:
זה לא נכון שאין בסיני מלונות מפוארים. סיני זה לא רק טאבה\ נואבה... בשארם יש מלונות סופר מפוארים (5 כוכבים דלוקס עם סוויטות וחופים פרטיים) ואחד מאתרי הצלילה הטובים בעולם.
בכלל כל שארם היא עיר קייט לתיירים אירופאיים. שומעים שם יותר איטלקית וגרמנית מאשר ערבית. בעבר הייתי נוסע לשם הרבה ונופש ברבע מחיר מאילת במלונות פאר.

כן, אבל הוא באותה נשימה דיבר על חששות ביטחון, אז המלונות האלה אחרי טאבה לא ממש רלוונטיים בשבילו.

נורטון ואורן, כתבה משבוע שעבר, רלוונטית מאוד למה שכתבתם:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 93,00.html

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2017 4:50 am 
Hall of Famer

תודה רבה! מאד מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 01, 2017 10:31 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רק להעיר שאני מאוד מקווה שבמלון שמוגדר כללא עישון אכן מקפידים על ללא עישון. בכל אופן לא הייתי מנסה את זה וגם נראה לי מאוד לא מתחשב כלפי אורחים אחרים או צוות המלון לנסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2017 3:27 pm 
Sophomore

אם עדיין רלוונטי, רוצה לחזק את דבריו של מוק לגבי אירופה על פני אילת.
בפברואר האחרון קפצנו לסופ''ש בברוז'. קודם כל זו עיר הרבה יותר ''רומנטית'' מאילת,
האוכל ברמה אחרת. ישנו ב-B&B מקסים. כל העסק עלה 4,000 ש''ח לסופ''ש ארוך,
וזה כשסגרנו הכל (טיסה ומקום לינה) לילה לפני. עם תכנון מראש זה יכול לצאת פחות.
כמובן שישנם יעדים קרובים וזולים יותר (פראג, בודפשט), אבל בערים האלו יהיה מאוד קר בפברואר,
שזה שיקול. בברוז' היה אחלה, טמפ' של חורף בארץ ולא ירד גשם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2017 7:46 pm 
Hall of Famer

ברוז' באמת עיר מדהימה אבל יצוין שבדקתם לילה לפני וידעתם את מזג האוויר. גם שם יכול להיות רק מאד מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2017 8:03 pm 
Sophomore

זה נכון. יצויין גם שהיינו לקראת סוף פברואר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר