סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 17, 2011 11:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תשמעו, ללא ספק מקרה מאד מצער. מוות טפשי ומיותר, כמו כל מוות בנסיבות האלה. אבל אני חייב להודות שאני לא זוכר שתאונת דרכים שבה נהרג אדם אחד, במדינה שבה תאונות דרכים כולל תאונות פגע וברח הן עניין שבשגרה, מקבלת כזה כיסוי תקשורתי מטורף. כותרות ראשיות, מעקב צמוד אחרי כל פרט, דיווחים על דיווחים על דיווחים רק על זה.
בסוף עוד יפעילו גל פתוח על התאונה ברשת ב'. מישהו מבין מה קורה פה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 12:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה זהה לסיקור של מיטל אהרונסון ז"ל.
ונדמה לי שהתשובה לשאלתך פשוטה מאוד: מדינת תל-אביב הן מבחינת מקום האירוע והן מבחינת זהות ההרוגה שאמנם באה מקיבוץ אבל התגוררה זמן מה בצפון הישן של העיר והיא מהחתך הסוציו-אקונומי ה"נכון" שהוא "משלנו" עבור התקשורת.

אגב, כ"כ מתאים לסטריאוטיפ שתאונה פראית מהסוג הזה תהיה עם ג'יפ יוקרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 1:05 am 
Sophomore

הלוואי שזה יילך ויתעצם. זה פרסום טוב לזהירות בדרכים ואם זה יביא לצמצום במספר ההרוגים ולנהיגה זהירה יותר הרווח כולו שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 1:13 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

לא נעים להגיד את זה, אבל לי זייתוני היא כוסית שחבל על הזמן ונוטפת סקס אפיל עם גוף מושלם. היה לי קשה להחזיק את הזקפה למטה כשראיתי את הסרטונים שלה מבצעת פילאטיס ביוטיוב. זאת בהחלט אבדה קשה לכולנו. ואני עוד שירתתי בבה"ד 8, פס הייצור של המדריכות האלה, ועדיין לא נתקלתי בבנות יפות כל כך.

אני חייב להשיג לי אחת מהנשות כושר האלה. הם בטח מצויינות בסקס עם כל הפילאטיס. :oops:

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 7:03 am 
Hall of Famer

מעבר לכל מה שהוזכר כאן, צריך לזכור שבדרך כלל במקרים כאלו תוך כמה שעות הדורס נעצר ואז מבחינת התקשורת הסיפור פחות או יותר נגמר, כאן בגלל שהנהג ברח לחו"ל יש סיפור שממשיך להתגלגל (מה גם שזה הופך את הסיפור ליותר מעניין מבחינת התקשורת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 7:07 am 
Junior

איגי, יש דברים שמוטב שלא ייכתבו.

ראי, מה שרוני כתב, משמע, יש כאן בעיקר סיפור טוב: בחורה נאה, מוות אכזר בפגע וברח במרכזו של מטרופולין, רוצחים שככל הנראה נמלטים מהארץ, "טרגדיה" של תיכון קטן. כל אלו הם מרכיבים שמתווספים לסיפור במשך השבת ולכן מייצרים עוד ועוד נפח תקשורתי. הרבה יותר מעניין לסקר את זה מאשר עוד בן 16 שלקח את האוטו בלי רשיון והרג שלושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 7:16 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אורן, תסלח לי, העניין עם מדינת תל אביב הוא פשוט שטויות. היה כיסוי תקשורתי די נרחב לאידיוט ההוא שנכנס לצומת והרג שישה אנשים ואז עוד ניסה לטעון שהאח התאום שלו הוא שנהג ברכב, וזה היה באשדוד.

ואני מסכים לגמרי עם פאנוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 7:33 am 
מנהל פורום

ואגב, אני לא בטוח שהכיסוי של סיפור שניאור חשין, למשל, לא היה בערך באותה רמת סיקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 7:49 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
ואגב, אני לא בטוח שהכיסוי של סיפור שניאור חשין, למשל, לא היה בערך באותה רמת סיקור.

כן, אבל שם היה את עניין ה-"בן של" שהקפיץ את העניין התקשורתי מעבר למקובל במקרים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 8:18 am 
Junior

1. זה קרה ביום ששי בבוקר ולא היו חדשות מסיערות אחרות
2. היה מעורב רכב פאר שאין הרבה כמותו בישראל (BMW X6) בעל לוחיות רשוי זרות

זה הוביל לכסוי הנסחף, יחד עם שאר הסיבות שנתנו פה

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 12:37 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אורן, תסלח לי, העניין עם מדינת תל אביב הוא פשוט שטויות. היה כיסוי תקשורתי די נרחב לאידיוט ההוא שנכנס לצומת והרג שישה אנשים ואז עוד ניסה לטעון שהאח התאום שלו הוא שנהג ברכב, וזה היה באשדוד.

ואני מסכים לגמרי עם פאנוש.

כן הא, כי שישה הרוגים בתאונה מקביל לאחד (אגב מבלי להיות קטנוני, זה היה ליד לוד בצומת גינתון...). בכל אופן, יש לא מעט תאונות של פגע וברח בארץ שהנהג נמלט ולוקח זמן לאתר אותו ומה לעשות, הן לא מקבלות בד"כ סיקור כמו הסיקור של המקרה הנ"ל. מה שקיבל סיקור דומה היה הסיפור של מיטל אהרונסון (שהיה לא רחוק משם...), והסיפור של שניאור חשין שהוא "הבן של". אגב, גם אבי כהן כמובן קיבל הרבה מאוד כותרות מאחר והוא היה ידוען ולא אלמוני.
נדמה לי שיש סיכוי טוב שאם ההרוגה הייתה נגוסה אברהם, עולה קשת יום מאתיופיה שהייתה נהרגת על מעבר חציה בקרית מלאכי בפגע וברח הסיקור היה מינורי יותר.
שלא יובן אגב לא נכון, ממש לא מפריע לי שהעניין הזה בכותרות. כמו שאמרו כאן קודם, אם זה יתרום למודעות העניין וגם יתרום לענישה קשה יותר לנהגים שכאלה זה בכלל טוב. אבל אני בהחלט חושב שיש צדק במה שראי אמר מבחינת הסיקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 12:44 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:

אמרת הכל. שניאור חשין היה יוצא מהכלל שמעיד על הכלל, סיקור חריג ויוצא דופן שבא אך ורק לכבוד העובדה שהקורבן היה בנם של שופט עליון ומיליונרית. אין שום סיכוי שמישהו שלא במעמד שלו היה מקבל את הסיקור הזה, עד שהגענו למקרה המסקרן שלפנינו. בוודאי שאני מסכים עם פאנוש שמוטב שהכותרות על קורבנות תאונות הדרכים יהיו כמה שיותר גדולות, אבל ממוצע ההרוגים בתאונות דרכים בישראל בשנים האחרונות נע סביב ה400 איש בשנה, ותסכים איתי שאין כל כך הרבה כותרות מפוצצות כמו שראינו במקרה זיתוני.

היות שאני באמת לא יודע מה היתה רמת הקשרים של הגברת זיתוני המנוחה, כל מה שיש לי הוא מה שכתב בן זוגה בפייסבוק: "אני מפעיל כל מנוף לחץ שיש ברשותי, מי שמכיר אותי יודע שיש לא מעט. בתקשורת, בממשלה, במשטרה, ובנוספים שמסייעים. אבל חשוב ביותר הלחץ הציבורי!!!". ייתכבדו ויבואו אנשי הפורום שיכולים לטעון שיש להם מנופי לחץ בתקשורת, בממשלה, במשטרה ובנוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 3:03 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

http://en.wikipedia.org/wiki/Missing_white_woman_syndrome

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 18, 2011 4:22 pm 
מנהל פורום

אני נאלץ שוב להבהיר מה כתבתי:

כשהזכרתי את שניאור חשין זה לא בא לטעון "תשמעו, אין כאן משהו יוצא דופן", אלא פשוט לענות לאמירה המקורית של הראי שהוא לא זוכר כיסוי דומה.

לעומת זאת, אני עדיין חושב שאין שום קשר למדינת תל אביב. אם בבאר שבע היתה מתבצעת תאונת פגע וברח שהרכב שביצע אותה נצפה אח"כ משתולל, ובסופו של דבר הסתבר שהפוגעים נטשו את הרכב וברחו לחו"ל, זה לא היה מקבל התייחסות? אם כבר התיאוריה בדבר החבר המושך בחוטים יותר הגיונית, אם כי אני לא משוכנע שנוסח המשפט בפייסבוק מעיד על איזה מישהו יוצא דופן בחשיבותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 11:09 am 
Sophomore

כמה תאונות של פגע וברח היו שהנהג ברח לחו"ל ? כנראה שאפס או שאני כבר לא זוכר.
ייתכן שגם גילה של הבחורה והמראה שלה הביאו להד תיקשורתי שכזה אבל להתחיל לרמוז כאילו היא הייתה מקושרת או משהו בסגנון כזה מביא לזילות של המת ומוריד מחומרת האירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:02 pm 
Hall of Famer

הכיסוי התקשורתי הדי מטורף התחיל הרבה לפני שנודע שהנהג ברח לחו"ל, כך שזו לא הסיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:10 pm 
Sophomore

כי זאת הייתה תאונת פגע וברח. בדרך כלל יש כיסוי תקשורתי דומה לזה בתאונות שכאלה עד שמוצאים את הפוגע.
מעבר לזה מהר מאוד התבררה זהותו של הפוגע והחל חיפוש נרחב אחריו.
כלומר זה לא היה סיפור של עוד תאונה מצערת. זה סיפור מתגלגל שהדרמה שלו ממשיכה ותמשיך להעסיק את התקשורת ברמה כזאת או אחרת גם בימים הקרובים. (מצוד אחר הפוגע בצרפת,הסכם הסגרה,אינטרפול וכדומה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:38 pm 
Hall of Famer

עקבתי אחרי החדשות משך כל השבת ואני לא זוכר מתי תאונת דרכים עם הרוג אחד, אפילו תאונת פגע וברח, תפסה את כל הכותרות הראשיות בכל מהדורה כמעט מרגע התרחשותה וקיבלה דיווחים כמעט במתכונת של גל פתוח במשך יום שלם. גם זה שהתבררה זהותו של הנהג לא רלוונטית, כמעט תמיד בתאונות פגע וברח - בטח בתוך עיר, שיש בה כמעט תמיד עדים - יודעים די מהר את זהות הרכב הפוגע ובסבירות גבוהה את זהותו של הנהג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:54 pm 
Sophomore

אתה באמת לא זוכר: מיטל אהרונסון וחשין אלו רק 2 דוגמאות שבשנייה נזכרתי בהן וזה לא שכל שני וחמישי יש לנו תאונות פגע וברח.
אם או בלי קשר, כתבה מלפני 3 שנים על תאונות פגע וברח והיחס בתקשורת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3612234,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 12:59 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה בעיקר מה שסומו רמז עליו - זה נפל על יום של ואקום תקשורתי. היה קיץ סופר עמוס, עם המחאה, והפיגוע באילת, ומרגול, ופריימריז בעבודה, והשבוע העניין באו"ם, ויום שיש היה סוג של הפוגה. אז דיברו על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2011 2:24 pm 
Junior

Iggy כתב:

אני גם חושב שזו הסיבה העיקרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2011 6:06 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כמה שזה נשמע נורא, אני חושב שאיגי עלה על סיבה חלקית לסיקור (הבחורה באמת היתה easy on the eyes ולראיה כמות התמונות שלה שפורסמו... פאק! גלעד שליט כבר 5 שנים בשבי ועד היום פורסמו שתי תמונות שלו...). תמיד כשמישהי או מישהו יפים מתים יש סיקור יותר נרחב (ע"ע ג'ון קנדי ג'וניור שמה שהיה לאנשים להגיד עליו מלבד היותו הבן של זה כמה שהוא היה גבר נאה). נוסיף לזה את השעה המוקדמת שבה התאונה קרתה ביום שישי והשתלשלות העניינים במהלך הסופ"ש (בריחה של הדורסים לחו"ל, ג'יפ מפואר, מחאה בפייסבוק, אינטרפול, צרפתים) וברור שהעניין מנופח, אגב לדעתי לא מחוץ לפרופורציה כי חשוב שכל תאונה עם הרוגים תיכנס לזיכרון הקולקטיבי.
בעקבות התאונה עלתה בי תהייה מעניינת - עד כמה שקיללתי במהלך הימים האחרונים את זוג הצרפתים הנתעב הזה (בין השאר בגלל שאני שונא נהגי ג'יפים מפוארים וגם לא משוגע על צרפתים), אני איפשהו קצת מבין את מה שהבחור אמר שהוא ברח כי פחד שיקבל 20 שנה בכלא במדינה שהוא לא אזרח בה. כמה מכם, אם הייתם גורמים לתאונה הרסנית במדינה זרה והיתה לכם אפשרות לברוח חזרה לארץ לפני שתתפסו, הייתם מנצלים זאת? הרוב יגידו שאין מצב, אבל אי אפשר לדעת מה בנאדם יעשה במצב כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2011 8:30 pm 
Junior

נראה לי שש כאן חוסר הבנה של המדיום. הסיבה לסיקור המיוחד היא שילוב של דברים:
1. יום חדשותי חלש יחסית. מה לעשות, יש עיתונים ומהדורות חדשות שצריך למלא איכשהו.
2. הייחודיות של המקרה: תאונת פגע וברח לפריז + רכב מאוד יוקרתי + נפגעת שנראית טוב, צעירה, "הבת של השכן" + משפחה משתפת פעולה (משפחת שליט, אגב, לא שיתפה פעולה ולכן היה קשה לסקר אותה בתחילה).
האלמנט המרכזי הוא שיש בסיפור הזה טובים (ההרוגה ומשפחתה) ורעים (הצרפתים) מהסוג הקלאסי. ויש דרמה משפתית, ומשפחתית, וטרגדיה. כל מה שצריך כדי להפוך סיפור בינוני לענק.
אני מניח שסיפור זהה לחלוטין בפריפריה היה מקבל סיקור דומה. נכון, בתל אביב וגרורותיה יש יותר צרכני חדשות (עיתונים וטלוויזיה), אבל לא המקרה הזה מעיד על תל אביביות ייתר.
גם סיפור שניאור חשין הוא כזה. גם אם היה מדובר בבן של אחד מבכירי המדינה שאינו שופט (ביבי, ברק, זמ מפורסם וכו') זה היה מקבל סיקור כזה. מה לעשות, אנשים נוטים להזדהות עם דמויות מוכרות.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 05, 2017 10:04 am 
Junior

מקפיץ מהאוב כי קראתי לאחרונה שוב את הספר המגניב לגמרי "העורך העירום".
לכותב, אורי רוזן, כראש דסק החדשות בנרג, בערוץ 10, במעריב ובטח שכחתי משהו. הוא מספר על תהליכי קבלת החלטות במערכות חדשות בפרספקטיבה של תורת המשחקים.

קיצר, הוא מספר שם שכשהוא עבד במעריב, יום אחד הם קיבלו הודעה על 5 בני משפחה שנהרגו בתאונה. כמובן שהתחילו לפנות מקום בעמוד הראשי, אלא שתוך כדי כך הגיעו עוד פרטים והסתבר שמדובר בבדואים מח'ורה (נראה לי).
ברגע הזה ברור לכל עורך חדשות שעם כל הכבוד זה לא חומר לעמוד ראשי. אבל רצה הגורל ובדיוק באותו יום היה סיור של סטודנטים לתקשורת במערכת העיתון. רוזן שלא רצה להגיד מול הסטודנטים "אם זה בדואים זה לא מעניין" נאלץ להשאיר את הידיעה בעמוד הראשי, אם כי גם הוא לא ציין שם שמדובר בבדואים.
למותר לציין שמעריב היה היחיד שכתב על התאונה בעמוד הראשי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 05, 2017 10:59 am 
מנהל פורום

וואו חתיכת הקפצה (6 שנים).
בכל אופן לי זייתוני הוא מקרה קלאסי ופרטי בגרסתו הישראלית של "missing white women syndrome". זו תופעה שנחקרה כבר לעומק על ידי סוציולוגים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Missing_w ... n_syndrome

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 44 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה