סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הונג קונג
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2019 11:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
איכשהו בישראל נדמה שהנושא נדחק לשוליים, אבל זו דרמה גדולה.
מה אתם חושבים יקרה עם הונג קונג?
לי נדמה שהיא מתקרבת לסופה כיישות סמי-אוטונומית. סין לא צריכה אותה יותר כעצם מערבית בגרון שלה. אם בתחילת המאה הונג קונג הייתה חלק חשוב בכלכלה של סין (משהו בין רבע לחצי) והשתלם לה לשמר אותה כמו שהייתה פחות או יותר, היום סין חזקה הרבה יותר גם כלכלית וגם בכלל. הונג קונג היום היא אולי 2-3% מהכלכלה הסינית, וספק אם שווה לסין להשאיר אותה כמו שהיא עד 2047, בטח לאור ההפגנות והבלגן שקורה שם.
בקיצור, נדמה לי שסין תגיע למסקנה שהמחיר הכלכלי שהיא תשלם על סיפוח מלא ומוקדם של הונג קונג לא שווה את כאב הראש ואת דריסת הרגל המערבית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הונג קונג
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 9:32 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אז מה אתה אומר בשורה התחתונה? שהם יעזבו ויתנו להם עצמאות?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 12:48 am 
Hall of Famer

ראי? הוא יגיד שסין תהפוך את הונג קונג למחוז כמו יתר המחוזות בלי ההטבות וכו' ושהמצב שם יהיה גרוע יותר.
ראי, נו
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 2:06 am 
Hall of Famer

קודם כל ב-2047 זה מיועד לקרות ממילא. ב-2047 נגמר ההסכם שנחתם עם הבריטים כשהם עזבו את הונג קונג, והונג קונג אמורה להפוך לחלק מסין באופן מלא כמו כל חלק אחר בסין. אז לידיעת אורן, למצב הנוכחי ממילא יש תאריך תפוגה.
אני חושב שזה יקרה קודם אם המצב הנוכחי יימשך עם ההפגנות והכל. הסבלנות של סין לא תחזיק עד אינסוף, וכאמור, סין כבר לא ממש צריכה את הונג קונג במתכונתה הדי מערבית. המשקל הכלכלי שלה בסין נכון ל-2019 ספק אם שווה לה את זה, בראייתה. וזה יהיה עוד יותר כך ככל שהכלכלה של סין תמשיך לצמוח.
אורן, יש שאלות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 2:59 am 
Hall of Famer

אוי אתה כבד .....
הכל ידוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2019 12:10 am 
מנהל פורום

כרגע נראה שאף אחד לא עומד בפני סין ברמה של שווה מול שווה. גם טראמפ הגביל את עצמו לדברים כלכליים בלבד ולא נראה שיכול כרגע לבצע מעבר.

ההערכה שלי היא שתוך כמה שבועות או חודשים הצבא ייכנס ונראה מראות סטייל טייאנאנמן 2.0, כאשר מרבית העולם יעמוד כרגע מנגד.
כפי שראי אמר, החשיבות של הונג קונג כבר פחתה דרמטית. זה יהיה לא נעים אבל זה יקרה ובעתיד הלא רחוק.

ואחרי שהם יסיימו עם הונג קונג, הם יפנו ליעד הבא והיותר מורכב שהוא טאיוואן - מדינה שהם חושבים שהיא שייכת היסטורית להם.
אבל היא כבר בעלת צבא וגיבוי מעצמתי יותר גדול ושם זה יהיה דבר גדול יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2019 11:36 am 
Hall of Famer

היום פורסמה כתבת שער במוסף הארץ, על מחנות ה"חינוך מחדש" האלימים והאיומים שסין מנהלת. מדובר באופן ברור במדינה אלימה, גזענית וטוטאליטרית, אבל היא מתקבלת בכבוד גדול במשפחת העמים בגלל העוצמה הכלכלית. זה מקרה מבחן מאד לא פשוט לחברה המתקדמת, ובינתיים לא נראה שיש הצלחות גדולות בהתמודדות, ככל שיש התמודדות רצינית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2019 12:11 pm 
Sophomore

סין חותרת להחליף את ארה"ב כמעצמת העל ומקדמת את תוכנית "כביש אחד, חגורה אחת" כנתיב סחר עולמי באירואסיה וגם את הפטרו-יואן כתחליף לפטרו-דולר.

אבל ככל שסין מנסה להתרחב, כך היא מתפוררת מבפנים. יש משבר חמור במערכת הבנקאות בסין שמזכיר את משבר הריפו בארה"ב, וארבעה בנקים בינוניים כבר הולאמו ע"י הממשלה. יש ירידה בצמיחה ומלחמת הסחר מול טראמפ פוגעת בה קשות. אני חושב שהמחאה בהונג-קונג היא ביטוי לתחושת מרמור וכעס כלפי השלטון שיש בקרב אוכלוסיות מסוימות בכל רחבי סין. היו גם מחאות בתוך סין עצמה שפוזרו ודוכאו, רק שהמחאה בהונג-קונג מקבלת יותר חשיפה בגלל הקירבה למערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2019 8:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ובהמשך לגיוס ההמונים שאני עורך לקראת הוצאת הספר "מיליארד סיבות לא לסבול את הסינים", אני בימים אלה נמצא בתערוכת הK בדיסלדורף שהיא תערוכת הפלסטיק הגדולה בעולם שמתקיימת אחת ל3 שנים. אז כמובן שיש פה מלאן תלפים סינים בכל פינה ואולם 7 נראה כמו אחד מקניוני האלקטרוניקה שבתאילנד עם מאות דוכנים של סינים שנראים ומוכרים את אותם המוצרים, אז במהלך שיטוטיי הגעתי לדוכן של יצרן של PEEK שזהו אחד הפלסטיקים ההנדסיים היוקרתיים והיקרים בנמצא. חיכיתי בסבלנות שהנציג בדוכן יסיים לדבר עם מלוכסן אחר, ניגשתי אליו הצגתי את עצמי ושאלתי אם הם מיוצגים בארץ. הסיני החביב שבקושי ידע לדבר אנגלית לא ידע מה זה ישראל. אני אדגיש, זה לא שהוא לא ידע איפה זה ישראל, הוא לא הכיר את המושג... הוא גם לא ידע מה זה המזרח התיכון וגם אחרי שניגש לעמיתיו עדיין לא הצליח להבין מה אני רוצה ממנו, אז אחרי 5 דקות של ניסיון כושל לשיחה הגעתי למסקנה שיש סיבה טובה למה תמיד התנגדתי לעבוד עם מפעלים מסין, ויתרתי ושבתי לעולם המערבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2019 11:44 pm 
Sophomore

תנסה להגיד לו isale (איסאלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2019 10:30 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מעדיף להגיד לו: Fook you. Fook yoo vely much

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 6:57 am 
Junior

You should have told him you are Jewish
And maybe he just didn't know you and didn't feel comfortable taking business with you? Let alone take you on as a rep?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 12:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קורובייב כתב:
You should have told him you are Jewish
And maybe he just didn't know you and didn't feel comfortable taking business with you? Let alone take you on as a rep?

לא, הוא פשוט לא שלט באנגלית בכלל.
ולמה שאני אבוא ואגיד שאני יהודי? איך הדת שלי קשורה לנושא? כשאני פוגש אנשים בתערוכות בחו"ל נראה לי הגיוני להגיד שאני מישראל. אם הוא רוצה או לא לעבוד עם אנשים מישראל זו כבר החלטה שלו אבל היהדות שלי לא אישו בכלל. זה כמו שלי לא משנה אם הוא נוצרי, מוסלמי או בודהיסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 12:31 pm 
Hall of Famer

מקריאה בלבד ולא מנסיון אישי, הבנתי שיש בסין תפישה של "יהודים" כאנשים מאד חכמים/מתוחכמים וזה סוג של יתרון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 12:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Hacohen כתב:
מקריאה בלבד ולא מנסיון אישי, הבנתי שיש בסין תפישה של "יהודים" כאנשים מאד חכמים/מתוחכמים וזה סוג של יתרון.

לא יודע, נראה לי מאוד מוזר לבוא ולהגיד שאני יהודי כאילו אנחנו איזה גזע נעלה (וזה בלי קשר לכך שאני מגדיר את עצמי קודם כל ישראלי ורק אז יהודי).
ואם הוא לא מקשר בין היותי מישראל (והעובדה שאין לי חזות ערבית) להיותי יהודי אז הוא כנראה לא מתוחכם מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 12:45 pm 
Hall of Famer

תמיד אפשר להשחיל את זה בסמול-טוק כדי לראות את התגובה, משהו כמו "אני מישראל, ארץ היהודים".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 12:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Hacohen כתב:
תמיד אפשר להשחיל את זה בסמול-טוק כדי לראות את התגובה, משהו כמו "אני מישראל, ארץ היהודים".

:ne_ne_ne: אני נע באי נוחות על הכסא רק מלקרוא את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 1:01 pm 
Hall of Famer

חח, אל תשכח איזה סמולן כותב לך את זה...

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 1:23 pm 
Sophomore

מניסיוני הדל והלא בהכרח עדכני (בכל זאת עבר עשור מאז שהייתי שם), הרבה סינים בהחלט שמעו על ישראל ומקשרים אותה לטכנולוגיה וקדמה (ונשק, לצערי). הרבה סינים שפגשתי והצלחתי להסביר להם מאיפה אני התעניינו, ומאוד הופתעו כשהסברתי כמה ישראל קטנה. לצד זה, סינים לרוב מתקשים מאוד להבין שם שנהגה בצורה שונה מזו לה הם רגילים - הרבה יותר מהמערבי הממוצע. חושב שזה קשור לכך שמנדרינית היא שפה טונלית ולכל שינוי בהגייה (שינויים שהאוזניים שלי לא מסוגלות לקלוט בכלל) יש משמעות. ספציפית, בסין אומרים ''איסאלה'' כאמור, ולא ישראל, שם שהם פשוט לא מכירים ולא מסוגלים לקשר לשום דבר.

וכן, האנגלית של רוב הסינים גרועה עד לא קיימת, כולל כאלה שאמורים לשלוט בה מתוקף תפקידם (מדריכי טיולים, מורות מקומיות לאנגלית, למשל). בדיוק ראיינו בהארץ בחורה מגואנז'ו שטיילה בארץ והיא מסבירה שגם סינים שלמדו אנגלית בבית הספר וסיימו עם ציונים גבוהים לא בהכרח יודעים לדבר כי הלמידה מוכוונת למבחנים ולציונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 3:09 pm 
Hall of Famer

בערך תריסר סינים היו איתי בכיתה . כולם כמובן דיברו אנגלית סבירה ומעלה, את חלקם היה כמעט בלתי אפשרי להבין אבל רובם תקשרו סבבה לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 3:24 pm 
Hall of Famer

בכיתה איפה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 5:05 pm 
Hall of Famer

ב MBA בדארטמות'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 5:49 pm 
Hall of Famer

שזה פחות או יותר העלית של דוברי האנגלית מסין, ולא מדגם מייצג בשום אופן, כן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 6:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ido כתב:
מניסיוני הדל והלא בהכרח עדכני (בכל זאת עבר עשור מאז שהייתי שם), הרבה סינים בהחלט שמעו על ישראל ומקשרים אותה לטכנולוגיה וקדמה (ונשק, לצערי). הרבה סינים שפגשתי והצלחתי להסביר להם מאיפה אני התעניינו, ומאוד הופתעו כשהסברתי כמה ישראל קטנה. לצד זה, סינים לרוב מתקשים מאוד להבין שם שנהגה בצורה שונה מזו לה הם רגילים - הרבה יותר מהמערבי הממוצע. חושב שזה קשור לכך שמנדרינית היא שפה טונלית ולכל שינוי בהגייה (שינויים שהאוזניים שלי לא מסוגלות לקלוט בכלל) יש משמעות. ספציפית, בסין אומרים ''איסאלה'' כאמור, ולא ישראל, שם שהם פשוט לא מכירים ולא מסוגלים לקשר לשום דבר.

וכן, האנגלית של רוב הסינים גרועה עד לא קיימת, כולל כאלה שאמורים לשלוט בה מתוקף תפקידם (מדריכי טיולים, מורות מקומיות לאנגלית, למשל). בדיוק ראיינו בהארץ בחורה מגואנז'ו שטיילה בארץ והיא מסבירה שגם סינים שלמדו אנגלית בבית הספר וסיימו עם ציונים גבוהים לא בהכרח יודעים לדבר כי הלמידה מוכוונת למבחנים ולציונים

עכשיו שאתה רושם את זה, יש מצב שהוא באמת אמר איסאלה ואני שמעתי את זה כ-Italy... עדיין קצת מוזר שהוא לא ידע מה זה middle east.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 7:00 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ואם הוא לא מקשר בין היותי מישראל (והעובדה שאין לי חזות ערבית) להיותי יהודי אז הוא כנראה לא מתוחכם מדי.

למה הוא אמור לקשר על פי חזותך? אתה מבדיל בין סיני, יפני וקוריאני רק על בסיס התבוננות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], sheky, עופר האדום ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה