Hacohen כתב:
נורטון כתב:
כן, כן, כן. תמשיך להעליב, אדון (כולנו יודעים שאתה רו״ח) כהן. דיברו על האיש שמנהל את החברה שבה עבדתי (ושבה אשתי לא עובדת) - אסור לי להגיד את זה? גם לא כתבתי בשום מקום שאני מעריץ אותו, כי אני לא. אני לא יודע עליו המון, המעט מאד שאני יודע די מרשים.
עכשיו תסביר לי אם שורת הרווח כל כך ברורה (סליחה, טענת שהיא לא ברורה. שכחתי) - אז למה הוא היחיד?
אני לא רו"ח, אני יועץ מס.
אין לי בעיה עם הקרבה המדומה משהו שיצרת, רק ציינתי שהסיבות נורא ברורות ונורא כלכליות.
למה הוא היחיד? שוב, בעולם שהוא לא רק "תאגידי ענק במפרץ סן פרנסיסקו" הוא לא היחיד ולא הראשון. הראשון להעביר את "כל החברה"? מישהו צריך להיות ראשון. הייטק זה מגזר נוח מאד לעבודה מהלפטופ, הקורונה יצרה את הכר הנוח לזה, אז הוא הראשון.
ממש כובש המערב התיכון עם מכוש ורובה.
רו״ח, יועץ מס, וואטאבר - אני בטוח שהזכרת את העובדה הזאת הרבה יותר פעמים מאשר הפעמים בהם הזכרתי איפה אני עובד או עבדתי. וגם, לא טענתי שיש קרבה או קרבה מדומה או לא יודע מה - כן טענתי וזה נכון - שלאדון דורסי יש השפעה ישירה לחלוטין עליי, ולכן זה היה מאד רלוונטי להזכיר את העובדה שאשתי עובדת שם. אני לא מבין איך אתה לא מבין את זה.
תשמע, המציאות היא שאתה מרדד אותה ושאתה קשקשן. בחברות גדולות (כאמור, לא יודע על חברות קטנות ואני מניח שיש רבות כאלה) הוא הראשון, וככל שידוע לי גם היחיד - יש כאן אומץ. וזה אותו אומץ שבגללו חברות מעדיפות הרבה פעמים nearshore מאשר offshore או חברות עד היום עבדו בעיקר ממקום העבודה, גם אחרי שהומצא הווב-אקס והזום - כי בסופו של דבר, יש הרבה יתרונות לקרבה, הן מעשית והן גיאוגרפית. יש יתרונות בעבודה (לדעת מחקרים רבים) ויש יתרונות בגלל השעון, ובמקרים רבים מאד - זה גם גורם להנהלה לסמוך יותר על העובדים שלה, כשהם רואים מה הם עושים. ויש אפילו יתרונות פסיכולוגיים לעובדים (ויעיד על כך כל אקסטרוברט ואקסטרובט שתקוע בבית כבר חודשיים, וכנראה גם חלק מהאינטרוברטים).
אז נכון, מנגד יש את ה real estate ועוד המון שורות רווח (אגב, אוכל הוא לאו דווקא שורות רווח. חברות רבות מאד היום מסבסדות את האוכל לעובדיהם - מהבית) אבל אתה הופך את זה למשהו שהוא כל כך פשוט, כשהוא ממש ולחלוטין לא.
אז כן, זה אולי לא כיבוש המערב עם מכוש או לא יודע מה, אבל זה אומץ, ותעשה עם זה מה שאתה רוצה.