סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:17 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תקציר הפרקים הקודמים: טוויטר סוף-סוף החליטו לשים ״בדיקת עובדות״ על ציוץ שקרי של טראמפ. הנשיא חתם בתגובה על צו שבפועל משנה את הסעיף שמגן בחקיקה על הרשתות החברתיות מפני תביעות (״אחריות על התוכן שמפרסמים הגולשים״). הבוקר הגיעה התגובה: טוויטר פרסמו אזהרת תוכן ״עידוד אלימות״ על ציוץ של טראמפ שנוגע לאירועי מיניאפוליס, וחסמו את האפשרות לשתף את הציוץ בלי כיתוב, כך שאזהרת התוכן תופיע בכל שיתוף.

מעבר לערימות הפופקורן, יש כאן סוגיה מעניינת. מצד אחד הגיע הזמן שהרשתות החברתיות ייקחו אחריות על הזוהמה שמופצת שם. מצד שני, טראמפ ושות׳ אחראיים לחלק משמעותי מהזוהמה והפצת הגזענות והאלימות.
בינתיים ג׳ק דורסי לא ממצמץ, ולעומתו צוקרברג השפן מגלגל עיניים וטוען ש״אנחנו לא שומרי האמת״ או משהו, ומסרב לצנזר שקרים או להפנות גולשים לבדיקת עובדות על פוסטים שקריים.

המשך מן הסתם יבוא כשטראמפ יתעורר.

https://twitter.com/twittercomms/status ... 29345?s=21

עריכה: מפנה לתחקיר מעולה של וול סטריט ז׳ורנל שמגלה שבפייסבוק נכתב דוח פנימי לפני שנתיים שהגיע למסקנה הכה מפתיעה שהאלגוריתם שלהם מעודד קיטוב ושנאה ורעיונות קיצוניים ומסוכנים, אבל בחרו להתעלם בגלל החשש מנזק כלכלי.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 12:07 pm 
מנהל פורום

ובנוסף שכחת לציין שאתרים וגופי תוכן שונים הטרילו את צוקרברג והעלו פוסטים, כולל בפייסבוק עצמה, בסגנון: "צוקרברג, עבריין המין המורשע, אמר ש...".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 12:09 pm 
Hall of Famer

צוקרברג זה הדוש האולטימטיבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 1:07 pm 
Senior

יכול להיות שזה ייגמר בהשוואת גדלים ונסיגה הדדית, אבל יש לזה פוטנציאל להיות אחת המלחמות הכי מרתקות בהיסטוריה של תקשורת המונים.

ולג'ק דורסי לא אכפת בשום צורה מאלימות או זוהמה, בואו לא ניתמם. זו מלחמה על איפה הזכויות שלו על הפלטפורמה שלו וגוף התקשורת שלו מתחילות ונגמרות ואיפה הכח של הממשל. אני לא מכיר מספיק לעומק את הדמות, אבל יש לי תחושה שיש בו מן האלמנטים הליברטריאנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 1:12 pm 
Hall of Famer

אח...ג'ק דורסי. במקרה גם הבוס של אשתי (ובעבר שלי). הראשון שאמר שהחברות שלו יורשו לעבוד לנצח מהבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 2:37 pm 
Sophomore

לדורסי לא הייתה בעיה לחסום את זירוהדג' אחרי יצרו את השמועה (או התיאוריה, תלוי בעמדה שלכם) שנגיף הקוביד הונדס במעבדה בסין ודקסו את מנהל המעבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 3:10 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אח...ג'ק דורסי. במקרה גם הבוס של אשתי (ובעבר שלי). הראשון שאמר שהחברות שלו יורשו לעבוד לנצח מהבית

"יורשו", מי שישמע. עבודה מהבית זה אולי נחמד גם לעובד, אבל בעיקר חוסך עלויות היסטרי למעסיק בסדר גודל כזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 3:47 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי את הנקודה של ההערה שלך.
יש אנשים, אולי לא קוראים להם נדב, אבל הם קיימים, ובשבילם זה חשוב לדעת שהם יכולים לגור איפה שבא להם ולעבוד מהבית. זה למשל גם עוזר להם בתכנון עם הילדים, עם חופשים ועוד ועוד.
דוגמה? אני ומשפחתי. והעובדה היא שדורסי הוא הראשון שעשה את הצעד הדי דרמטי הזה בטוויטר ובסקוור.

זה שזה חוסך נדלן ושאר הוצאות, וואלה, נכון אבל מה הקשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 4:36 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא הבנתי את הנקודה של ההערה שלך.
יש אנשים, אולי לא קוראים להם נדב, אבל הם קיימים, ובשבילם זה חשוב לדעת שהם יכולים לגור איפה שבא להם ולעבוד מהבית. זה למשל גם עוזר להם בתכנון עם הילדים, עם חופשים ועוד ועוד.
דוגמה? אני ומשפחתי. והעובדה היא שדורסי הוא הראשון שעשה את הצעד הדי דרמטי הזה בטוויטר ובסקוור.

זה שזה חוסך נדלן ושאר הוצאות, וואלה, נכון אבל מה הקשר

הקשר-הדי הדוק ומובן מאליו-נובע מכך שעבודה מהבית אצל מעסיק בסדר גודל כזה היא בראש ובראשונה כלי לחסכון עלויות עצום: משרדים, הוצ' ישירות או על סבסוד של מזון ותחבורה, ציוד ועוד. וזה עוד לפני חסכון ב"כאבי ראש" שנובעים מעבודה במשרדים, כמו מניעה או טיפול בתאונות, הטרדות וכו'.

יש גם יתרונות מסוימים לעובד ואף ציינתי זאת (אם כי יש לא מעט אנשים שמעדיפים לצאת מהבית, לייצר אינטראקציה אישית/פיזית ולעבוד באופן לא-וירטואלי עם העמיתים שלהם), אבל זה צעד שלפני הכל בא לשפר את שורת הרווח בדו"ח הכספי.

לא שאני נגד ווין-ווין, להיפך, אבל אני קצת רגיש לסמנטיקה ואם אתה כה אסיר תודה על כך שאתה "מורשה" לעבוד מהבית, דע לפחות מה עומד מאחורי זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 4:41 pm 
Hall of Famer

תודה על שהארת את עיניי. כי כמובן לא ידעתי שלא להחזיק בניין עצום מימדים בסן פרנסיסקו, עולה מיליונים

זה פשוט לא היה הנושא ועדיין לא. כי חיסכון חיסכון, העובדה היא שהוא הראשון ובינתיים לדעתי גם היחיד, אז זה גם די אמיץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 4:47 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
תודה על שהארת את עיניי. כי כמובן לא ידעתי שלא להחזיק בניין עצום מימדים בסן פרנסיסקו, עולה מיליונים

זה פשוט לא היה הנושא ועדיין לא. כי חיסכון חיסכון, העובדה היא שהוא הראשון ובינתיים לדעתי גם היחיד, אז זה גם די אמיץ

ידעת שעולה, אבל עדיין התייחסת לזה כסוג של חסד שעושה איתך המעסיק הגב-גבר.

ולא ידעתי שלכתוב על זה שדורסי הבוס של אשתך זה הנושא ועל זה שהוא "מרשה" לעבוד מהבית זה גם הנושא, אבל לציין את הסיבה העיקרית לעבודה מהבית זה לא הנושא.

הוא ממש לא היחיד שמאפשר עבודה מהבית, ואני גם לא חושב שזה אמיץ במיוחד. שוב, זה בעיקר מאפשר קיטון משמעותי בהוצאות, שזה כאילו אחד התפקידים החשובים של מנכ"ל. מה שנכון זה שלשבור קונבנציה שמרנית של עבודה זה לא מובן מאליו, אם כי במקרה הספציפי הזה באמת אין חידוש גדול (לא מעט אנשי הייטק/יועצים עובדים מהלפטופ כבר שנים). אבל מכיוון שככל הנראה המטרה העיקרית של הודעתך היתה לכתוב שיש לך איזשהו קשר ("בוס", נו. כמה ישיר, דרך אגב?) לג'ק דורסי, הכל בסדר. אפשר לחזור ל"נושא", מה שלא יהיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 6:13 pm 
Hall of Famer

לדעתי הוא כן היחיד שמאפשר באופן קבוע. מי עוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 6:22 pm 
Hall of Famer

רבים

https://www.google.com/amp/s/www.themar ... /1.4515582

(לינק אקראי מ2017 על המצב בישראל)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 6:40 pm 
Hall of Famer

אתה חמוד אבל רק אחד מאיתנו עובד באיזור המפרץ וזה לא אתה.
סקוור וטוויטר הן שתי החברות הראשונות שאפשרי לכל העובדים שלהם לעבוד לתמיד מחוץ לבית, ועל זה דיברתי. ולכן ג׳ק דורסי הוא חדשני ואמיץ. pioneer, וזה בהחלט מתקשר לנושא הת׳רד.

עכשיו אם תמצא עוד חברות שמאפשרות לכל העובדים לעבוד לתמיד מחוץ לבית, תגיד לי (אולי עוד הצטרפו אחרי ג׳ק דורסי אבל ככל שידוע לי מעולם לא לפניו). ואגב, גם אם יש כמה חברות פיציות כאלה ואחרות שמתירות את זה (ואני מניח שהן קיימות), אשמח אם תמצא עוד חברות עם אלפי עובדים שמאפשרות לכל העובדים לעבוד תמיד מחוץ לבית, כמו סקוור וטוויטר, כאמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 7:01 pm 
Hall of Famer

ועוד אגב, החסד הוא גם בזה שהוא מאפשר את זה (כאמור, פיוניר), אבל יותר מכך - בזה שהעובדים שלו יודעים כבר במאי (בעצם, נדמה לי אולי אפילו מאפריל, לא זוכר), שזה אפשרי ויכולים לתכנן בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 7:20 pm 
Hall of Famer

אה נו, אז תגיד שכל מה שרצית זה להגיד (שובבב) שאתה עובד אינטרקונטיננטלי יעני קוסמופוליט.

כי מבחינה מהותית, הבנו כבר שהסיבה שה"פיוניר" (ממש כורה זהב שבא לכבוש את המערב התיכון אגב מלחמות ביחידים) מעביר את העובדים לעבודה מהבית זו שורת הרווח, וזה שהעניין הגיע אחרי משבר עולמי ייחודי שהכשיר לכך את הקרקע.

אבל היי, מה אכפת לי. אתה יכול להמשיך להעריץ את הפיוניר המנהיג החד פעמי או לדחוף שוב איפה אתה עובד ברגע נתון, מה רע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 7:40 pm 
Hall of Famer

כן, כן, כן. תמשיך להעליב, אדון (כולנו יודעים שאתה רו״ח) כהן. דיברו על האיש שמנהל את החברה שבה עבדתי (ושבה אשתי לא עובדת) - אסור לי להגיד את זה? גם לא כתבתי בשום מקום שאני מעריץ אותו, כי אני לא. אני לא יודע עליו המון, המעט מאד שאני יודע די מרשים.

עכשיו תסביר לי אם שורת הרווח כל כך ברורה (סליחה, טענת שהיא לא ברורה. שכחתי) - אז למה הוא היחיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 7:42 pm 
Hall of Famer

ורק אחדד, כדי שלא תיתפס לקטנות כהרגלך. ברור ששורת הרווח קיימת והיא פוטנציאלית עצומה
ועדיין, אם ככה זה צריך להיות מהלך מובן מאליו, אך כאמור הוא היחיד בינתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 8:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תסלחו לי שאני לא עוקב, אבל מה טראמפ כתב שזכה לציון כ"עידוד אלימות"?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 8:14 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כן, כן, כן. תמשיך להעליב, אדון (כולנו יודעים שאתה רו״ח) כהן. דיברו על האיש שמנהל את החברה שבה עבדתי (ושבה אשתי לא עובדת) - אסור לי להגיד את זה? גם לא כתבתי בשום מקום שאני מעריץ אותו, כי אני לא. אני לא יודע עליו המון, המעט מאד שאני יודע די מרשים.

עכשיו תסביר לי אם שורת הרווח כל כך ברורה (סליחה, טענת שהיא לא ברורה. שכחתי) - אז למה הוא היחיד?

אני לא רו"ח, אני יועץ מס.

אין לי בעיה עם הקרבה המדומה משהו שיצרת, רק ציינתי שהסיבות נורא ברורות ונורא כלכליות.

למה הוא היחיד? שוב, בעולם שהוא לא רק "תאגידי ענק במפרץ סן פרנסיסקו" הוא לא היחיד ולא הראשון. הראשון להעביר את "כל החברה"? מישהו צריך להיות ראשון. הייטק זה מגזר נוח מאד לעבודה מהלפטופ, הקורונה יצרה את הכר הנוח לזה, אז הוא הראשון.

ממש כובש המערב התיכון עם מכוש ורובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 8:22 pm 
Hall of Famer

קטונתי מלדעת את מניעיו, הוא מן הסתם לא אלטרואיסט. מי שמנהל חברה כזו הוא לא אלטרואיסט. אבל אני גם מניח שאם זה היה כזה נו בריינר חד משמעי שזה כל כך טוב - חברות אחרות עם פרופיל דומה לטוויטר היו עושות את זה כבר מזמן. זה לא שהוא החכם היחיד בסן פרנסיסקו, או שהוא היחיד שם שרוצה להרוויח עוד כסף לעצמו ולבעלי המניות שלו.

חוץ מזה, אם זה כל כך נו בריינר חד משמעי - למה צריך קורונה בתור "כר נוח" בשביל זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 8:36 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:

אני לא רו"ח, אני יועץ מס.

אין לי בעיה עם הקרבה המדומה משהו שיצרת, רק ציינתי שהסיבות נורא ברורות ונורא כלכליות.

למה הוא היחיד? שוב, בעולם שהוא לא רק "תאגידי ענק במפרץ סן פרנסיסקו" הוא לא היחיד ולא הראשון. הראשון להעביר את "כל החברה"? מישהו צריך להיות ראשון. הייטק זה מגזר נוח מאד לעבודה מהלפטופ, הקורונה יצרה את הכר הנוח לזה, אז הוא הראשון.

ממש כובש המערב התיכון עם מכוש ורובה.

רו״ח, יועץ מס, וואטאבר - אני בטוח שהזכרת את העובדה הזאת הרבה יותר פעמים מאשר הפעמים בהם הזכרתי איפה אני עובד או עבדתי. וגם, לא טענתי שיש קרבה או קרבה מדומה או לא יודע מה - כן טענתי וזה נכון - שלאדון דורסי יש השפעה ישירה לחלוטין עליי, ולכן זה היה מאד רלוונטי להזכיר את העובדה שאשתי עובדת שם. אני לא מבין איך אתה לא מבין את זה.

תשמע, המציאות היא שאתה מרדד אותה ושאתה קשקשן. בחברות גדולות (כאמור, לא יודע על חברות קטנות ואני מניח שיש רבות כאלה) הוא הראשון, וככל שידוע לי גם היחיד - יש כאן אומץ. וזה אותו אומץ שבגללו חברות מעדיפות הרבה פעמים nearshore מאשר offshore או חברות עד היום עבדו בעיקר ממקום העבודה, גם אחרי שהומצא הווב-אקס והזום - כי בסופו של דבר, יש הרבה יתרונות לקרבה, הן מעשית והן גיאוגרפית. יש יתרונות בעבודה (לדעת מחקרים רבים) ויש יתרונות בגלל השעון, ובמקרים רבים מאד - זה גם גורם להנהלה לסמוך יותר על העובדים שלה, כשהם רואים מה הם עושים. ויש אפילו יתרונות פסיכולוגיים לעובדים (ויעיד על כך כל אקסטרוברט ואקסטרובט שתקוע בבית כבר חודשיים, וכנראה גם חלק מהאינטרוברטים).
אז נכון, מנגד יש את ה real estate ועוד המון שורות רווח (אגב, אוכל הוא לאו דווקא שורות רווח. חברות רבות מאד היום מסבסדות את האוכל לעובדיהם - מהבית) אבל אתה הופך את זה למשהו שהוא כל כך פשוט, כשהוא ממש ולחלוטין לא.

אז כן, זה אולי לא כיבוש המערב עם מכוש או לא יודע מה, אבל זה אומץ, ותעשה עם זה מה שאתה רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 10:56 pm 
Hall of Famer

לא כל דבר שמאד ברור-קורה מיידית ואצל כולם. אי אפשר להתווכח עם החסכון בעלויות שעבודה מהבית מייצרת, כך שזו עובדה מאד ברורה. מכאן וכדי לשנות את הנוהג בחברות גדולות שהמאסה עובדת במשרדים, היה צריך אירוע גלובלי מטורף כמו הקורונה-שגרם לכך ש...עבדו מהבית. ואז ראו שהתפוקה לא נפגעת, אז אפשר. אז דורסי הראשון, וואו, אומץ לב פסיכי לתת לחצי-רובוטים לתכנת את הקודים שלהם או לענות למיילים מהבית במקום מהמשרד כשזה גם חוסך כמה הרבה מאד מיליונים, האיש הוא סטיב אוסטין המקורי מינימום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:06 pm 
Hall of Famer

אנשים בחברות כאלה עובדים מהבית שנים, און ואוף, ברמה מספיקה כדי למדוד. ומדובר בחברות/מנהלים/אנשים שהם מוטים לגמרי לנושא ומודעים היטב למה אפשר לעשות עם אינטרנט, תקשורת ועבודה מרחוק. הם עובדים מהבית ברמה מספקת כדי למדוד יפה מאד לאורך שנים האם התפוקה של העובדים עולה או יורדת, ומה היתרונות והחסרונות של כל מצב. ועדיין כולם שמרו על core משרדי, ואף אחד לא הלך עד כדי כך ש"כל העבודים יעבדו מהבית כל הזמן", כולל אנשים שייסדו חברות תוכנה ורשתות חברתיות יותר וותיקות מטוויטר.
לגבי דורסי הראשון, האם יש מישהו שהוא השני? בחברות בסדר גודל ובפרופיל של טוויטר, אני מתכוון.

אבל אם הכל כל כך ברור ואף אחד מהם לא רואה את זה, אולי אתה צריך לנסוע לעמק הסיליקון ולדבר עם כמה מהם, אפשר לעשות בוחטות על בוחטות בנוסח "enlarge the hole". הכסף הכי קל שתעשה בחיים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' מאי 29, 2020 11:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2020 11:09 pm 
Hall of Famer

לא יודע, ועדיין: אז מה? בסך הכל הצבעתי על המניע. זה שאחרים רואים את המניע ופועלים אחרת, משנה את המניע?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה