סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איאד אלחאלק
הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 5:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אוטיסט, 100% נכה, הולך למרכז היום הטיפולי שאליו הוא הולך בכל יום במזרח ירושלים, שטח ישראלי. הוא נורה למוות במטחי יריות של שוטרי מג"ב. הוא לא היה חמוש. הוא לא תקף אותם. הטיעונים שלהם: "נראה לנו שהחזיק חפץ שנראה כמו אקדח, היו התרעות לפיגוע".

הנה מתחבר לכם בסיפור אחד הכיבוש, השקר של "ירושלים המאוחדת", מורשת אלאור אזריה והקלות הבלתי נסבלת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איאד אלחאלק
הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 5:17 pm 
Hall of Famer

הסיפור הזה מסריח לצערי מ 'ג'ורג' פלוידיות' ועל כך חורה לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 5:18 pm 
Hall of Famer

מה זה אומר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 5:23 pm 
Hall of Famer

שידור של מישהו היתה קלה על ההדק ממניעים או פחד גזעני
לא בטוח כי אני לא יודע מה היה שם, אבל זה מסריח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 30, 2020 5:27 pm 
Hall of Famer

מה עוד יכול להיות במצב של אוטיסט לא חמוש שעושים עליו מרדף ומטח יריות כדי להרוג? "חשו סכנה" ו"היו התרעות" זה האליבי הקולקטיבי של כל חיסול שביצע הכיבוש מתחילת כינונו (לא מדבר על הרג "מוצדק" במסגרת לחימה).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 8:45 am 
Hall of Famer

אני באמת לא יודע מה היה שם וזה נראה רע. אבל חייבים לציין שכשהשוטרים קראו לו לעצור, הוא החל לברוח. השוטרים לא ידעו את מצבו. הם רק ראו בן אדם שהם חשבו שהוא מחזיק חפץ שיכול להיות אקדח (לטענתם לפחות) שכשהם קראו לו לעצור לבדיקה החל לברוח. מהתיאור של החדשות ששוטרי מג"ב הנוספים עשו נוהל עצירת חשוד ואז הרגו אותו עולה תמונה קשה, כי נוהל עצירת חשוד שאני מכיר מסתיים בירי לעבר הרגליים, למעט סכנת חיים ברורה לך, אז לא ברור למה הוא נורה ונהרג, אבל זה קצת יותר מורכב מההודעה הראשונה שבנושא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:06 am 
Junior

זה חתיכת אירוע עצוב...
אני לא חושב שיש פה ממש אשמים אלא פשוט תולדה של מצב. רק לפני כמה ימים ירו בשוטר שם באיזור וכל האיזור כולו נפיץ ועם המון אירועים. זה ברור לגמרי שהשוטרים שם על קוצים וכשכל ערבי הופך לחשוד אז גם אוטיסט שנלחץ מהמצב ובורח מפחיד מאוד את השוטרים (כי הם לא יודעים שהוא אוטיסט).
אני מניח שהייתה פה רשלנות של השוטרים ואנחנו לא באמת יודעים איך איאד הגיב למצב המאוד מאוד מלחיץ הזה ( כאמור אוטיסט, יכול להיות שהוא התחיל להשתולל שם מהיסטריה) והשוטרים בתגובה נלחצו גם הם.

מה שאנחנו כן יודעים שאדם אוטיסט נהרג בדרך לכיתה אחרי שאנשים חמושים רדפו אחריו וצעקו עליו דברים שהוא כנראה לא הבין... המחשבה על המצוקה הנפשית שהוא היה בה ממש מעציבה.

לטעמי (אולי זה קצת הסטת הנושא) זה בדיוק הטיעון של שוברים שתיקה כל הזמן - לא משנה כמה צה"ל/משטרה ינסו להיות בסדר ולעשות את המקסימום כדי לא לפגוע באוכלוסיה המקרים של פגיעה בחפים מפשע היא בלתי נמנעת בסיטואציה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:13 am 
Hall of Famer

שתי ההודעות האחרונות נובעות מקבלה מסוימת של הגרסה הגנרית לחיסולים: "חשנו סכנה, היו התרעות".

קודם כל בנאדם שבורח, לא אמור להיות מחוסל במטחי יריות גם אם "חשבו שיש לו אקדח" (אלוהים יודע איך שוטרי מג"ב שאמורים להיות המיומנים ביותר בזיהוי סכנות, לא מסוגלים להבדיל בין אדם נורמטיבי עם אקדח לאוטיסט בלי אקדח). יש השתלטות ללא נשק, יש יריות לרגליים. זה היה ירי כדי להרוג.

וכשיש ירי כדי להרוג, גם זנב הגרסא הגנרי של אותם מחסלים לא תופס. פשוט לא תופס.

עכשיו, אם חיסול כזה, של אוטיסט לא חמוש הוא "קצת יותר מורכב", אז מה לא מורכב? איזה סיטואציה במזרח ירושלים יכולה שלא להסתיים בהרג?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך א' מאי 31, 2020 9:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:13 am 
Sophomore

אבל עמוס, היום כבר מקובל יותר לירות בכדי להרוג. הרי, אם באמת היה מחבל והיו רק יורים לו ברגליים, היו מקבלים ביקורת ''למה לא חיסלתם''? היו לאחרונה כמה מקרים בסגנון, גם בשטח ישראל ועם אזרחים ישראלים. רוח המפקד היא ''לחסל'', אז אירועים כאלה דינם להגמר במוות מיותר באחוזים גבוהים יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:53 am 
Junior

Hacohen כתב:
שתי ההודעות האחרונות נובעות מקבלה מסוימת של הגרסה הגנרית לחיסולים: "חשנו סכנה, היו התרעות".

קודם כל בנאדם שבורח, לא אמור להיות מחוסל במטחי יריות גם אם "חשבו שיש לו אקדח" (אלוהים יודע איך שוטרי מג"ב שאמורים להיות המיומנים ביותר בזיהוי סכנות, לא מסוגלים להבדיל בין אדם נורמטיבי עם אקדח לאוטיסט בלי אקדח). יש השתלטות ללא נשק, יש יריות לרגליים. זה היה ירי כדי להרוג.

וכשיש ירי כדי להרוג, גם זנב הגרסא הגנרי של אותם מחסלים לא תופס. פשוט לא תופס.

עכשיו, אם חיסול כזה, של אוטיסט לא חמוש הוא "קצת יותר מורכב", אז מה לא מורכב? איזה סיטואציה במזרח ירושלים יכולה שלא להסתיים בהרג?

הנקודה שלי הייתה שבסוף להאשים את החייל בן ה18-19 שיומיים קודם הרגו את המקביל שלו זו הדרך הקלה לצאת מהסיטואציה.
אין ויכוח שזה חוסר מקצועיות אבל בסוף הסיטואציה כנראה הייתה מאוד מלחיצה גם עבור המג"בניק - אדם שאתה חושב שהוא חמוש ומסוכן עומד מולך וסביר להניח שגם בגלל שהוא אוטיסט הוא התנהג בצורה מאוד מלחיצה ( תחשוב על הלחץ הנפשי שהוא היה בו - חיילים חמושים רודפים אחריו וצועקים לו דברים שהוא לא מבין) גרם לאותו מג"בניק להגיב מפאניקה. ללכת על אותו מג"בניק שטעה זה לטפל נקודתית במשהו שיש לו 0 השפעה על המקרה הבא.

בשורה התחתונה לדעתי המסר של שוברים שתיקה מסכם את זה יפה - כל עוד זו המדיניות שלנו כלפי הפלסטנים יהיו זוועות, לא משנה כמה הצבא/משטרה בתור גוף ישתדל להיות בסדר... אני לא חושב שיש זוועה יותר גרועה מלהרוג בחור חף מפשע עם צרכים מיוחדים אחרי מרדף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:17 am 
Hall of Famer

זה שככלל המערכת היא פושעת-ברור.

ואז אתה ממשיך להסביר על ה"לחץ" וה"פאניקה" של המג"בניק. קודם כל זאת אומרת שאתה מאמין לגרסה הגנרית, שאני מתקשה מאד להאמין לה. אין שום סיבה בעולם לחשוב שאוטיסט שהולך למרכז יום הוא מחבל חמוש. ואם חושדים, יש דרכים מאד ברורות לוודא. ואם הוא בורח (וכמה לעזאזל קשה כבר להבין בשלב הזה שהוא לא מחבל), זה בוודאי לא אמור להסתיים בהריגתו. גם אם הוא היה מחבל.

אז המג"בניק הוא לכל הפחות איש שהרג מחוסר שיקול דעת משווע וסביר יותר להניח איש שהרג מתאוות רצח. מי כיוון אותו לאפשרויות האלה? הכיבוש, בוודאי. לא תשמע אותי אומר אחרת. המערכת ככללה אשמה (אבל לא תוענש כמובן), אבל הוא צריך לשלם מחיר (וסביר שישלם מחיר מגוחך ביחס למה שעשה).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:29 am 
Junior

נו אז בראיית המצב הכללית אנחנו די מסכימים ובראיית האשמה אנחנו חלוקים... יותר נכון להגיד שכרגע לאף אחד מאיתנו אין מושג (כאמור, כרגע) רק שאתה נוטה להאמין שהוא עשה את זה מתאוות רצח ואני נוטה להאמין שהוא נלחץ וחשב שהוא מגן על עצמו.
למה אני מאמין בזה? כי אני בתמימותי רוצה להאמין שאנחנו בעולם שבו האלאור עזריה (שמבצעים בפועל, לא שתומכים בו) למניהם הם חריגים ולא הכלל. אין לי יכולת להתווכח איתך כי אני לא יודע מה היה שם באמת אבל זה מה שאני מאמין ( ובעיקר מעדיף להאמין).

ובהנתן במיעוט הידע שלך (ושל כולנו) באירוע אתה די נחרץ... לפי הדיווחים הצוות שדיווח בקשר על חשד למחבל הוא לא הצוות שרדף אחריו מה שאומר שמי שרדף אחריו לא ידע מה המקור לחשד אלא רק קיבל דיווח ופעל לפיו. מה הדרכים המאוד ברורות לברר?
כאמור אני חושב שזו זוועה וממש מדכא אותי לחשוב מה עבר על הבחור הזה לפני שירו בו על לא עוול בכפו אבל אני חושב שללכת ולהכנס במגב"ניק שירה בו (בהנחה והוא עשה את זה בחוסר מקצועיות ולא בכוונה להרוג ערבי) זו הדרך הקלה (גם אם ההכרחית). אנחנו צריכים לשאול את עצמנו למה מראש ערבי שהולך ברחוב מתויג כמחבל על ידי המשטרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:37 am 
Hall of Famer

קודם כל, אם ההוראות פתיחה באש השתנו מתקופתי, אז זה לא כל כך משתקף בתקשורת שכל הזמן מספרים לנו שחייל צריך עו"ד צמוד כדי להחליט אם לירות או לא. לפי מה שעידו כותב, היום יותר קל לו להחליט לירות מאשר בתקופה שלי.
ואני לא יודע מה בהודעה שלי גנרי. האם ישנם ניסיונות פגיעה (שיש כאלו שיגדירו אותם כפיגועי טרור) כלפי שוטרי מג"ב? מסתבר שכן - https://news.walla.co.il/item/3362897.
כלומר השוטרים שנמצאים חייבים לקחת כהנחה שלא כל מי שמתקרב הוא אזרח תמים ושיש להם סכנת חיים. כבר לקחת את האירוע הכל כך פשוט שאתה מתאר של איש שיש לו תאוות הרג והפכת אותו להרבה יותר מסובך. כמו שרשמתי, אני לא מקבל את הגרסא של ראינו חשוד, נהגנו לפי הנהלים ולמרבה הצער נהרג מישהו שלא היה צריך להיהרג. חבל, אבל זה קורה. נראה שהשוטר שהרג אותו פעל בצורה לא נכונה ואפילו פושעת (אבל צריכים להיות זהירים. אני יודע שלהיות זהיר במקרים ברורים כמו ביבי לא יהיה ראש ממשלה זה מיותר, אבל כדאי לפעמים לוודא את כל העובדות לפני שמחליטים). אני הייתי מחכה לתחקיר כדי לקבל תשובה יותר מלאה.

ודרך אגב, הסיסמא של "זה בגלל הכיבוש" כל כך קלישאה. מחר ראש ממשלת ישראל מחליט שהכיבוש הוא הבעיה. מוציא אותנו מכל השטחים, מפנה את אחרון היהודים מהגדה המערבית, מחלק את ירושלים, בונה חומה שמחלקת את העיר ובונה את הבתים שהקיפו את רחבת הכותל לפני 67. זהו, נגמר הסכסוך? הגיעו שלום לפתחינו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:52 am 
Junior

עמוס לב כתב:
ודרך אגב, הסיסמא של "זה בגלל הכיבוש" כל כך קלישאה. מחר ראש ממשלת ישראל מחליט שהכיבוש הוא הבעיה. מוציא אותנו מכל השטחים, מפנה את אחרון היהודים מהגדה המערבית, מחלק את ירושלים, בונה חומה שמחלקת את העיר ובונה את הבתים שהקיפו את רחבת הכותל לפני 67. זהו, נגמר הסכסוך? הגיעו שלום לפתחינו?

לא ייגמר הסכסוך אבל החיכוך היומיומי יפחת בצורה דרסטית.
כשחיילים בני 18 לא יהיו על בסיס יום-יומי בחיכוך עם אוכלוסיה עוינת אז אירועי מסוג זה יפחתו בצורה דרסטית.
בסוף אתה רואה שערביי ישראל לוקחים חלק כמעט אפסי בפעולות טרור שוטפות ורוב מוחלט של האירועים מגיע מתושבי איו"ש או מזרח ירושלים.

אף אחד גם לא מנקה את הפלסטינים מאחריות למצב פשוט לתפיסתי יהיה הרבה יותר פשוט להגן על גבול מאשר לבצע פעולות שיטור יומיומיות באוכלוסיה עוינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:06 pm 
Hall of Famer

שאלות לעמוס לב וההגיון הבריא שלו+נסיונו כלוחם:

1. כיצד זה אדם מוגבל שהולך למרכז היום שלו הופך ל"חשוד"?

2. איך נולד ה"חשד" שהוא מחזיק אקדח?

3. במידה ואכן היה חשש שמחזיק אקדח בידו, מהי הדרך הנכונה לברר זאת?

4. האם ניתן היה לזהות כבר בשלב הקריאה לעברו שלא מדובר במחבל?

5. האם לא ניתן היה לזהות כבר בשלב המרדף שלא מדובר במחבל?

6. האם ירי בכלל, וירי על מנת להרוג בפרט היה מחויב מציאות?

בהצלחה עם ממצאי ה"תחקיר", צה"ל/המשטרה ידועים כגופים שמתחקרים את עצמם היטב, אם כי במקרה הנוכחי נדמה לי שאפילו יכולות הכסת"ח הידיועות לא יעמדו להם.

וברור שלכיבוש אין חלק ונחלה בזה. איאד אלחאלק אשם שהוא נולד בכלל, כערבי בפרט, במזרח ירושלים המאוחדת שחוברה לה יחדיו בפרטי פרטים, ושהעז להסתובב לו כך ברחובות של מה שאמור להיות מקום בטוח עבורו בפרטי-פרטי-הפרטים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:32 pm 
Sophomore

זה לא רק הכיבוש. כלומר, במזרח ירושלים ובשטחים ברור שהכיבוש הוא מה שמביא את החיילים לסיטואציות האלו בכלל. וברור גם שהמציאות של הכיבוש, המציאות של ילדים בני 18 שמקבלים נשק לידיים ונשלחים לשטר ולהתעמר באוכלוסייה אזרחית, הוא אחד הגורמים המשמעותיים בשינויים של המנטליות והשיח בחברה שלנו. הכל נהיה אלים יותר וגזעני יותר. וזה מוכוון מלמעלה. רק לפני שלושה ימים השר החדש לביטחון פנים סיכם ביקור בתחנת משטרה בדרום ת"א בפוסט שמבהיר כי שוטר יכול לירות למוות בכל מי שתוקף אותו, ולצפות לתמיכה מוחלטת של המערכת:

"באתי גם להבהיר לכל השוטרים והמפקדים כי במידה ויותקפו — יקבלו את מלוא הגיבוי", כתב אוחנה בחשבון הפייסבוק שלו אחרי שפגש שוטרים מתחנת "שרת" האחראית על שכונות דרום תל אביב, "אדם, *כל אדם*, שיבוא לתקוף שוטר, *כל שוטר*, חייב לדעת שדמו בראשו". השר הוסיף כי "תהיה יד קשה לגבי תקיפות שוטרים".

עם זאת - נדב, אני לא יודע האם יצא לך להיות בסיטואציה של פיגוע. אני מקווה בשבילך שלא, כי זו חוויה נוראית. אבל ברגעים כאלה, המוח לא באמת עובד. אתה פועל מאינסטינקטים, ורק בדיעבד מתחיל להבין מה קרה ומה עשית או לא עשית. פה ספציפית, לפחות לפי הפרטים הידועים לנו - לא נראה שזה המצב. אבל זה לא תמיד כל כך פשוט.

בשורה התחתונה, זה סימפטום. כשכל הדיבור הוא אלים וגזעני, כשמשתמשים בביטויים כמו "לחסל" בשביל לתאר פעולה של הרג של אדם, אפילו אם הוא מחבל - אז אנשים מבינים שערבים צריך להרוג, ושעדיף קודם לירות ואח"כ לשאול שאלות, ודברים כאלה קורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:39 pm 
Sophomore

sheky כתב:
עמוס לב כתב:

לא ייגמר הסכסוך אבל החיכוך היומיומי יפחת בצורה דרסטית.
כשחיילים בני 18 לא יהיו על בסיס יום-יומי בחיכוך עם אוכלוסיה עוינת אז אירועי מסוג זה יפחתו בצורה דרסטית.
בסוף אתה רואה שערביי ישראל לוקחים חלק כמעט אפסי בפעולות טרור שוטפות ורוב מוחלט של האירועים מגיע מתושבי איו"ש או מזרח ירושלים.

אף אחד גם לא מנקה את הפלסטינים מאחריות למצב פשוט לתפיסתי יהיה הרבה יותר פשוט להגן על גבול מאשר לבצע פעולות שיטור יומיומיות באוכלוסיה עוינת.

עמוס, זה בגלל הכיבוש לא בהקשר של הסכסוך, אלא בהקשר של מה המציאות של שנתיים-שלוש במחסומים, בסיורים, במעצרים ובחיכוך עם האוכלוסייה האזרחית חסרת הזכויות גורמת להתפתחות המנטלית של נערים. יש מספיק מחקרים שמדברים על זה ששלבי ההתבגרות והעיצוב של המוח האנושי נמשכים עד אמצע שנות העשרים. אלה שנים קריטיות שבהן האדם מתעצב, וכאשר שולחים אותך להתעצב ברמאללה או קלקיליה, במצבים שבהם אתה עליון על אנשים שיכולים להיות ההורים או הסבים שלך, זה דופק אותך. זה מקהה אותך. וכשתחושת העליונות הזו, והשימוש באלימות בצידה, מעודדים באופן אקטיבי מלמעלה, ובגופי תקשורת שונים, אז על אחת כמה וכמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:45 pm 
מנהל פורום

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/438744

הערבים משתמשים בבעלי מוגבלויות נגד צה"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:51 pm 
Sophomore

טוב, על בסיס מה שידוע לנו על המקרה מהתקשורת - אין שום קשר בין מה שהקצין הזה אומר למקרה הנ"ל, למעט "עם מוגבלויות". רוצה לומר - אם מה שמפורסם נכון, לא היה אמור להיות פה ירי שנגמר במוות בלי שום קשר להיותו של ההרוג בעל מוגבלות. וודאי שלא היה פה "שימוש בבעלי מוגבלויות" בסיטואציה של הפרות סדר ויידוי אבנים.

נערך לאחרונה על ידי ido בתאריך א' מאי 31, 2020 12:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:53 pm 
Hall of Famer

עידו, די ברור לי שבמצב של סכנת פיגוע אמיתית, התגובות הן הרבה יותר אינסטינקטיביות והרבה פחות מושכלות. עיקר השאלות הן לגבי איך הגיעו לכך שאיאד אלחאלק עומד לבצע פיגוע. אחר כך, לאחר שברח (ותסכים איתי שאדם בורח הוא לא סכנה, ותסכים איתי שדי קל לראות שאדם בורח לא מחזיק את כלי הנשק ש"חשבו" שהוא מחזיק), עולה גם השאלה למה לרסס אותו למוות.

שיבר, אתה מביא לינק לערוץ 7, כן? שבתורו מביא "עדות" בעילום שם של קצין שטוען את מה שבחרת לרשום כעובדה. יש דרכים קצת פחות דמגוגיות להציג עמדה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 12:56 pm 
Sophomore

כאמור, נדב - לפי הפרטים המעטים שידועים לנו מהתקשורת, זה בהחלט לא נשמע כמו סיטואציה של פיגוע. אין לי ויכוח איתך פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 1:51 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
שאלות לעמוס לב וההגיון הבריא שלו+נסיונו כלוחם:

1. כיצד זה אדם מוגבל שהולך למרכז היום שלו הופך ל"חשוד"?

2. איך נולד ה"חשד" שהוא מחזיק אקדח?

3. במידה ואכן היה חשש שמחזיק אקדח בידו, מהי הדרך הנכונה לברר זאת?

4. האם ניתן היה לזהות כבר בשלב הקריאה לעברו שלא מדובר במחבל?

5. האם לא ניתן היה לזהות כבר בשלב המרדף שלא מדובר במחבל?

6. האם ירי בכלל, וירי על מנת להרוג בפרט היה מחויב מציאות?

בהצלחה עם ממצאי ה"תחקיר", צה"ל/המשטרה ידועים כגופים שמתחקרים את עצמם היטב, אם כי במקרה הנוכחי נדמה לי שאפילו יכולות הכסת"ח הידיועות לא יעמדו להם.

וברור שלכיבוש אין חלק ונחלה בזה. איאד אלחאלק אשם שהוא נולד בכלל, כערבי בפרט, במזרח ירושלים המאוחדת שחוברה לה יחדיו בפרטי פרטים, ושהעז להסתובב לו כך ברחובות של מה שאמור להיות מקום בטוח עבורו בפרטי-פרטי-הפרטים.

1. כשאותו אדם על הספקטרום, כלומר המוגבלות שלו לא ברורה לעין, הולך בצורה שמחשידה את השוטרים. לא יודע למה. משהו תפס את העין. 5 ימים קודם לכן היה ניסיון דקירה. האם על זה שניסה היה כתוב על החזה, אני הולך לדקור אתכם. האם הוא לא נראה כמו כל עובר אורח עד ששלף את הסכין? כשאתה עומד במחסום, אין מה לעשות אתה צריך לקחת בחשבון שגם אתה יכול להוות מטרה.

2. אין לי מושג. השוטרים חשבו שהם ראו משהו וניסו לברר. אתה יודע בוודאות שלא היה שום יסוד לטענה שלהם שהם חשדו שיש לו אקדח?

3. הדרך הנכונה היא לקרוא לעצור ולבדוק אותו. כשהם ניסו לעשות זאת הוא ברח.

4. לא יודע אם ניתן לזהות. יש מקרים שכן, יש מקרים שפחות. אין לי מושג מה קרה פה.

5. שוב, אני לא יודע. אבל מי שירה בו לא היו אלו שקראו לו לעצור. אז אני לא יודע אם הם ראו את ההתנהגות שלו במרדף.

6. כמו שרשמתי, מהדיווח בחדשות, נשמע שהירי בשביל להרוג לא היה מחוייב המציאות. מאד יכול להיות שגם לא היה צריך ירי בכלל.

בניגוד למה שאתה מצייר פה, אני לא מנסה בכלל להצדיק את האירוע ונראה לי שהייתה פה התנהגות חריגה של המג"בניק שאסור שתחזור והוא צריך לשלם את המחיר על כך. רק ציינתי, שזה לא כזה קאט קליר כמו שאתה עושה את זה. שהסיטואציה מורכבת, שלא הכול ברור ואי אפשר לצעוק שהייתה פה הוצאה להורג, שזה בערך מה שאתה כתבת.

לגבי הכיבוש. אני לא חושב שהכיבוש הוא טוב לחברה. אני הייתי שמח אם לא היה כיבוש. אני לא מקבל את השיח שהולך ומשתלט פה שגם אם יהיה הסכם אף מתנחל, כולל התנחלויות מבודדות לא צריך להיות מפונה. בעיני אחת הטעויות של רבין הייתה שהוא לא העיף את הישוב היהודי בחברון בזמנו כשהוא יכל לעשות זאת. ועוד ועוד. אבל לצערנו הכיבוש לא אשם במצב הנוכחי ולצערנו הרב יותר סיום הכיבוש זאת בעיה שלא ברור איך תיפטר. תחזיר את הכול? מי אמר שתסריט עזה לא יחזור. אתה רוצה לקחת סיכון על עזה 2 בשטחים? הסכם שלום? נניח שאתה יכול לעשות עם הרשות. מה עם חמאס? הם מקבלים אותך פה, גם בגבולות 67?

בוודאי שלחיילים הצעירים שחיים את מציאות הכיבוש זה דופק את הפרספקטיבה וגורם לכהות חושים. אני הייתי באינתיפאדה הראשונה שזה נראה די הגיוני שאחד הפריטים ההכרחיים בכל בית בשטחים זה פח צבע שכשחיילי צה"ל "מבקשים" אז הוא יכול למחוק את הכתובות שעל הקיר שלו. אני במהלך השנים שלי בסדיר ובמילואים למרבה הצער הייתי לא מעט בשטחים. לשמחתי מעולם לא נתקלתי בפשע אמיתי, אבל כן נתקלתי בדברים הקטנים של הכיבוש, כשגם שאתה מנסה להיות בסדר, המערכת מונעת כל אפשרות. אני יכול להגיד שבהתחלה הייתה לי ולאחרים בפלוגה שלי המחשבה שאנחנו נבוא, נעשה את העבודה בצורה הכי אנושית והוגנת שאפשר, לפחות במקומות שאנחנו נמצאים נעשה שינוי כלשהו. עם השנים הבנתי שזה לא משנה כלום.

ועכשיו כשכולנו מסכימים שהכיבוש הוא איום ונורא. מה הפיתרון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 1:59 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
שיבר, אתה מביא לינק לערוץ 7, כן? שבתורו מביא "עדות" בעילום שם של קצין שטוען את מה שבחרת לרשום כעובדה. יש דרכים קצת פחות דמגוגיות להציג עמדה.

לא הצגתי שום עמדה. רק רציתי להגיד שהמציאות היא מורכבת. הסיבות לכך שהיא מורכבת (נוכחות ישראל בשטחים) לא כל כך משנות במקרה הזה.
יש גם גורמים בצד השני שמנצלים את הילדים, הנכים, ובעלי המוגבלויות כדי לפגוע בכוחותינו. לא חסרות דוגמאות.

לא מכיר את הפרטים במקרה הזה. וגם מאוד יהיה קשה לחוות עמדה, כי כל צד יתבצר בדעותיו (אם צה"ל יגיד שהכל היה תקין - לא יסמכו על החקירה).
בכל אופן ממש לא ברור שזה מקרה של שחור ולבן. הייתה פה בהחלט התנהגות מחשידה שייתכן והשוטרים בשטח פירשו לחומרה.
ההבדלה שמדובר באוטיסט או לא - יכול להיות שבכלל הם לא היו מספיק קרובים לשים לב לכך או לדבר איתו כדי לזהות שלא מדובר באדם רגיל.
יש שיגידו גם שאדם כזה צריך ליווי להגעה למעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 2:03 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ועכשיו כשכולנו מסכימים שהכיבוש הוא איום ונורא. מה הפיתרון?

תיאורטית? הקמת מדינה פלסטינית מפורזת בגבולות 67+- עם הסכמים כלכליים רציניים וערבויות בינלאומיות. או הקמת קונפדרציה ישראלית-פלסטינית.

במציאות?
אין פתרון. That ship has sailed. אין מנהיגות פלסטינית, אין רוב מובהק בצד הישראלי לוויתורים תמורת שלום, ובעיקר - אין נכונות של אף אחד מהצדדים לשים את העבר מאחור, להסכים שכולם אשמים וזה לא משנה מי אשם יותר, ולהתקדם. כל שנותר לנו הוא לראות איך זה יתגלגל.

לעניינו הנקודתי - בתור התחלה, להפסיק את השיח האלים והגזעני ולחנך שגם ערבים ואפילו פלסטינים הם בני אדם. להפסיק עם כל המינוחים דוגמאת "לחסל". לחקור מקרים כאלה באופן קפדני ואמיתי, במטרה להגיע לאמת ולא לאמת שנוחה לנו. ולהפיק לקחים. זה לא יימנע את המקרים האלה לגמרי, זה בודאי לא פשוט לביצוע, אבל אולי זה יעזור במשהו, אולי יצמצם קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 2:21 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
Hacohen כתב:

לא הצגתי שום עמדה. רק רציתי להגיד שהמציאות היא מורכבת. הסיבות לכך שהיא מורכבת (נוכחות ישראל בשטחים) לא כל כך משנות במקרה הזה.
יש גם גורמים בצד השני שמנצלים את הילדים, הנכים, ובעלי המוגבלויות כדי לפגוע בכוחותינו. לא חסרות דוגמאות.

לא מכיר את הפרטים במקרה הזה. וגם מאוד יהיה קשה לחוות עמדה, כי כל צד יתבצר בדעותיו (אם צה"ל יגיד שהכל היה תקין - לא יסמכו על החקירה).
בכל אופן ממש לא ברור שזה מקרה של שחור ולבן. הייתה פה בהחלט התנהגות מחשידה שייתכן והשוטרים בשטח פירשו לחומרה.
ההבדלה שמדובר באוטיסט או לא - יכול להיות שבכלל הם לא היו מספיק קרובים לשים לב לכך או לדבר איתו כדי לזהות שלא מדובר באדם רגיל.
יש שיגידו גם שאדם כזה צריך ליווי להגעה למעון.

מי שיגיד ככה ("אדם כזה") כנראה לא ממש מכיר בעלי מוגבלויות, או שמכיר מקרים פרטיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה