סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:03 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה לא טוב בינתיים. כבר מתחילים לספור את ההרוגים ברחבי המדינה.

האם יירגע או יתפתח למשבר גדול יותר? (בזמן שבוול סטריט שוברים שיאים)

מה יכול להשתנות במתח בין מעמדות הזה?

בסוף ארה"ב תתמוטט מבפנים וסין תעקוף אותה בסיבוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:22 am 
Hall of Famer

למי שחשב שלבחור נשיא שקרן, חדל אישים, פירומן ולא כשיר לתפקיד זו הזדמנות "לזעזע את המערכת" או שקר אחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:53 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מנחש שלא יקרה שום דבר מהותי ברמה האסטרטגית, וארה"ב ודאי לא תתמוטט מבפנים.
רק לא הבנתי מה קשור טראמפ. בגלל טראמפ השוטר הרג את ג'ורג' פלויד? בתקופת נשיאים אחרים, רפובליקאים ודמוקרטים, לא היו מקרים דומים, שחלקם עוררו מהומות גדולות?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 1:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

טראמפ קשור כי הוא הגזען הראשי פה, בתוספת העובדה שהוא בדיוק צייץ when the looting starts, the shooting starts, וכשהנשיא נותן הכשר לשוטרים להיות עם יד קלה על ההדק, במיוחד אחרי מקרה כזה, זו בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 1:48 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
רק לא הבנתי מה קשור טראמפ. בגלל טראמפ השוטר הרג את ג'ורג' פלויד? בתקופת נשיאים אחרים, רפובליקאים ודמוקרטים, לא היו מקרים דומים, שחלקם עוררו מהומות גדולות?

בוודאי שהיו, אבל אני רק יכול להניח שהאמון של האוכלוסיה השחורה (וכנאה גם היספאנית או כל אוכלוסיה אחרת שהיא לא לבנה) במערכת בתקופת אובמה היה הרבה יותר חזק ויציב מאשר בתקופת טראמפ. כשיש לך בניין יציב הוא לא מתמוטט מכל רוח קלה, אבל ברגע שהיסודות נחלשים הסיכוי שהבניין יקרוס גם מזעזוע קטן-גדול משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 2:59 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

בוודאי שהיו, אבל אני רק יכול להניח שהאמון של האוכלוסיה השחורה (וכנאה גם היספאנית או כל אוכלוסיה אחרת שהיא לא לבנה) במערכת בתקופת אובמה היה הרבה יותר חזק ויציב מאשר בתקופת טראמפ. כשיש לך בניין יציב הוא לא מתמוטט מכל רוח קלה, אבל ברגע שהיסודות נחלשים הסיכוי שהבניין יקרוס גם מזעזוע קטן-גדול משמעותית.

כלומר טראמפ לא אשם בסיבה (ההרג של ג'ורג' פלויד), אלא בתגובה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:03 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
טראמפ קשור כי הוא הגזען הראשי פה, בתוספת העובדה שהוא בדיוק צייץ when the looting starts, the shooting starts, וכשהנשיא נותן הכשר לשוטרים להיות עם יד קלה על ההדק, במיוחד אחרי מקרה כזה, זו בעיה.

גם אותך אני שואל: לא היה הרג של שחורים על ידי שוטרים לבנים בתקופת נשיאים אחרים? ההבדל הוא רק בתגובה?
מה הקשר בין טראמפ לבין אנשים שבוזזים פלייסטיישנים מטארגט, או שורפים עסקים של אנשים מכל הצבעים והמינים, או שוברים את המשרדים של CNN (דווקא הם מכולם...)?
הציוץ שלו הוא מה שהביא לתגובה? הוא בא אחרי ה-looting, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:31 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

כלומר טראמפ לא אשם בסיבה (ההרג של ג'ורג' פלויד), אלא בתגובה?

הוא לא אשם בלעדי מן הסתם, אבל לעובדה שכרגע הנשיא הוא קריקטורה של גזען, לבן, רפובליקני ועשיר בוודאי לא עוזרת כדי להרגיע את הרוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 3:38 pm 
Hall of Famer

האמת שגם בתקופת אובמה היו אירועים של הפגנות ומהומות, שהחלו בפרגוסון מיזורי. זה לווה בהפגנות שחלקן היו שקטות אבל גם בהפגנות אלימות שנמשכו מידי פעם בפעם במשך חודשים. בדצמבר רצח צעיר שחור 2 שוטרים לבנים בניו יורק, ואח"כ ב-2015 החלו מהומות בגלל פרשה בבולטימור במהלכה מת צעיר שחור אחרי שנעצר בצורה ברוטלית. זה הגיע לבסוף למצב של עוצר על העיר והכנסת צבא.

אחת לכמה זמן מתפרצים אירועים כאלו שם. הכי חמורים ב-30 שנים האחרונות זה כמובן לוס אנג'לס 92'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:20 pm 
Hall of Famer

המהומות עכשיו יותר חמורות ונרחבות מאז לדעתי.
היום יש וידאו של בעל חנות בדאלאס שניסה להגן על חנותו מביזה. הבוזזים כיסחו אותו במכות ובעיטות, פצעו אותו בצורה אנושה. ומה שמעניין הוא שמתוך אולי 10 אנשים שהרביצו לו, לפחות שלושה היו לבנים. כנראה אנטיפות למיניהם. וזה עוד דבר ששונה מ-1992.

צר לי, אני לא מקבל שמי שבוזז חנויות או שובר משרדים של כלי תקשורת (ועוד כלי תקשורת די סימפטי למטרתו...) עושה את זה כי הנשיא לבן וגזען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:28 pm 
Hall of Famer

הקשר לטראמפ הוא שהוא מגלה אפס מנהיגות ויוזמה כדי לעצור את המהומות. הוא חדל אישים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:29 pm 
Senior

אני חושב שהביזה מסיטה את הפוקוס (וזה כמובן לא לטובת העניין של המפגינים)
אני לא כותב מידיעה אלא מהגיון ומראיון די מרתק ששמעתי הבוקר עם ישראלית שגרה באפטאון מינאפוליס (עשר דקות מ"מוקד הרעש").
הדעת נותנת שרוב המפגינים, וודאי שרוב המפגינים ביום, הם לא בוזזים. מצד שני די ברור לי שלא חסרים גורמים שלא יהססו לנצל סיטואציות לביזה. לא צריך הרבה, 100 אנשים שפושטים על חנויות יכולים לעשות יופי של נזק. כמובן שכשאתה בהפגנה וכולם מסביבך רצים עם טלוויזיה ביד, הסיכוי שגם אתה תחטוף מסך, עולה. בסופו של דבר, גם אם שאר אלפי המפגינים לא הרסו ולא בזזו, אלו התמונות שנצרבו בזיכרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 4:36 pm 
Hall of Famer

יש היסטוריה ארוכה של ביזות במהומות של האפרו אמריקאים, מהמהומות בוואטס באמצע השישים, דרך המהומות בדטרויט וכמובן המהומות ב-92 בעקבות מקרה רודני קינג.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
היום יש וידאו של בעל חנות בדאלאס שניסה להגן על חנותו מביזה. הבוזזים כיסחו אותו במכות ובעיטות, פצעו אותו בצורה אנושה. ומה שמעניין הוא שמתוך אולי 10 אנשים שהרביצו לו, לפחות שלושה היו לבנים. כנראה אנטיפות למיניהם. וזה עוד דבר ששונה מ-1992.

צר לי, אני לא מקבל שמי שבוזז חנויות או שובר משרדים של כלי תקשורת (ועוד כלי תקשורת די סימפטי למטרתו...) עושה את זה כי הנשיא לבן וגזען.

ב-92' נהרגו בכמה ימים במהומות לוס אנג'לה מעל 60 איש וזה בערך תוך שבוע. אנחנו לא קרובים למספרים הללו כיום.
לגביי מעורבות לבנים- כאן אין לי מושג לגביי הפילוח כך שלא יודע לענות על זה. אני כן יודע שלא רחוק מהבית של ידידה שלי בקונטיקט הודיעו שמתוכננת להיות הפגנה של לבנים אנטיפות מהסוג הזה אוטוטו, והומלץ להם להשאר בבית ולא להתקרב לאזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:36 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יש היסטוריה ארוכה של ביזות במהומות של האפרו אמריקאים, מהמהומות בוואטס באמצע השישים, דרך המהומות בדטרויט וכמובן המהומות ב-92 בעקבות מקרה רודני קינג.

וגם המהומות והברדק העצום שהם עשו בליל העלטה בניו יורק ב-77'. נאלצו לפתוח במהלך הלילה בתי ספר כי לא היה מקום יותר לשכן את העצורים. שרפו שם חצי ברונקס באותו לילה בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 5:39 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ב-92' נהרגו בכמה ימים במהומות לוס אנג'לה מעל 60 איש וזה בערך תוך שבוע. אנחנו לא קרובים למספרים הללו כיום.
לגביי מעורבות לבנים- כאן אין לי מושג לגביי הפילוח כך שלא יודע לענות על זה. אני כן יודע שלא רחוק מהבית של ידידה שלי בקונטיקט הודיעו שמתוכננת להיות הפגנה של לבנים אנטיפות מהסוג הזה אוטוטו, והומלץ להם להשאר בבית ולא להתקרב לאזור.

אין ספק שהם סובלים מקיפוח ממסדי ומפריבילגיה לבנה המלווה במיקרו-אגרסיות, האנטיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:03 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:

כתבה מ2017 שמדגימה באופן מפורט איך טראמפ קשור, עם פירוט הפוקוס של המנהל שלו בנוגע למי זקוק להגנה:
http://53eig.ht/3ciIzDP

כתבה נוספת מ2019 שמראה איך טראמפ חושב על אנשים שחורים שנחשדים כעבריינים:
https://www.vox.com/policy-and-politics ... -5-netflix

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:30 pm 
Freshman

אני הייתי אתמול בהפגנה בברוקלין. בנוגע לביזה וליחס המשטרה כאן:

היו כמה אלפי מפגינים אתמול שצעדו בברוקלין בכמה מוקדות שונים, אולי עשרות אלפים. אני הייתי ספציפית בצעדה בשכונות השחורות בברוקלין - Crown Heights וFlatbush. הייתי אומר ש60% בערך מהמפגינים היו שחורים.
הרוב המוחלט המוחלט היו 'peaceful', לא הזיקו לשום דבר, לא התגרו במשטרה, לא כלום. הערכה שלי - 95%+
אני ראיתי בעיניים שלי שני אנשים לבנים שלא נראו כל כך קשורים שהזיקו (אחד זרק ביצים על שוטרים ואחר ניסה להרוס רכב משטרה) ונשים שחורות עצור אותם וצעקו עליהם בשני המקרים.
ראיתי גם גברים שחורים שנכנסו לפנים של שוטרים ונראו מוכנים ללכת מכות.

כשמדברים על המפגינים חשוב להבין שזה לא קבוצה אחת. כשאומרים דברים כמו "ברור שגזענות זה רע אבל גם ביזה זה רע", זה מרגיש לי כאילו חושבים שיש איזה קבוצה ראשית של מפגינים שמחליטים שעכשיו בזים. זה לא הולך ככה. מהנסיון שלי הקבוצות המאורגנות הם אלה שמנסים להחזיר את ההפגנה לנושא.

אבל צריך גם להבין שיש אנשים עם רמות כעס שונות. אני כועס אבל כמעט שלא מושפע מגזענות. אני מכיר אישית אנשים שחורים "נורמטיבים" כמו שאומרים, בוגרי קולג', עם עבודה, עם חברים מגוונים שמספרים סיפורים על איך עוצרים אותם שוטרים עשרות פעמים בשנה. על ידיד שחור של חברה שלי כיוון שוטר אקדח השבוע בבית שלו כי היו חברים שלו לדירה צעקו אחד על השני ושכנים הזמינו משטרה. הוא לא היה בכלל קשור לעצקות.
אז יש אנשים שמאוד מאוד כועסים, הם מכירים את הסיפורים מאז ומעולם של אנשים שנראים כמוהים שנהרגים על ידי שוטרים, מאז 2007 עם האייפון יש גם יותר ויותר סרטונים נוראיים. הם חוו סכנה בעצמם. כולם. כל בן אדם שחור שאני מכיר מעל גיל 25 ללא יוצא מן הכלל. חלקם כועסים ברמה של לשרוף דברים. הם מרגישים שדברים לא משתנים ושהחיים שלהם מופקרים.

ושוב, הרוב המוחלט של המפגינים מתנגדים במרץ לכל פגיעה ברכוש וביזה. הנה סרטון שלא אני צילמתי מאיזור שעברתי בו אתמול: https://twitter.com/AndrewSolender/stat ... 7795709954

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:37 pm 
Hall of Famer

סלח לי אם עדיין לא הבנתי. טראמפ אשם בהרג של פלויד? או בתגובה?
אז מי אחראי למקרה פרגוסון ולכמה מקרים אחרים שהיו באותה תקופה במיזורי? בהרג ו/או בתגובות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:43 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
סלח לי אם עדיין לא הבנתי. טראמפ אשם בהרג של פלויד? או בתגובה?
אז מי אחראי למקרה פרגוסון ולכמה מקרים אחרים שהיו באותה תקופה במיזורי? בהרג ו/או בתגובות?

הסיטואציה מורכבת יותר מ"כן או לא" בנוגע לשאלה שלך.

זה לא מישהו אחד שאחראי, וזה לא אירועים שהתחילו בגלל טראמפ.
עם זאת, היחס של טראמפ לנושא, הציטוטים שלו והקריאות שלו לתת לשוטרים יותר חופש פעולה מגבירות את החיכוך כרגע. בזה הוא אשם.

אם אתה אומר שטראמפ לא קשור כרגע למהומות אני לא מסכים איתך.
אם אתה אומר שטראמפ לא התחיל את הסיטואציה שהבילה למהומות אני מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:49 pm 
Hall of Famer

אז נסכים שלא להסכים וגם להסכים...
אני לא חושב שמה שקורה עכשיו קשור לטראמפ ודעותיו, כמו שאני לא חושב שמהומות פרגוסון (ואחרות במיזורי) או מהומות בלטימור, שקרו גם הם בעקבות הרג של שחור או היספני על ידי שוטרים לבנים, קשורים במשהו לאובמה, ואפשר ללכת אחורה לעוד כמה נשיאים מכל הסוגים ומשתי המפלגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:53 pm 
Freshman

הההפגנות עכשיו שונות מההפגנות לפני שנה ושונות מההפגנות במיזורי ופרגוסון בכמה מוקדים:
1. כמות המפגינים
2. היחס של השוטרים כלפי המפגינים
3. סך האיזורים בארה"ב שהם מפגינים
4. כמות הנזק והביזה של המפגינים

יש המון סיבות להבדלים (הרבה מובטלים, אנשים היו בבית הרבה זמן, ארבע מקרים שצברו תאוצה בזמן קצר מאוד וכו'...) - אני חושב שטראמפ והיחס שלו לנושא הם אחד ההבדלים המהותיים בין ההפגנה הזו להפגנות עבר - קרי: הוא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:15 pm 
Hall of Famer

כפי שאמרת בעצמך, יש המון סיבות להבדלים.
ואם אנחנו מדברים על כמות נזק וביזה של אנשים, יש לי הרגשה שאנשים שבוזזים חנויות או שוברים משרדים לש רשת חדשות שלא כל כך אוהבת את הנשיא, לא עושים את זה כי הנשיא אמר משהו. היו שוברים את פוקס ניוז, הייתי מבין... איכשהו נראה לי שמצבם הכלכלי והצטברות התחושות של הסגר יותר משמעותיות כשמישהו גונב מכשירי חשמל מטארגט, אבל אולי אני טועה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מאי 31, 2020 10:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:18 pm 
Freshman

מצאנו בדיוק איפה אנחנו לא מסכימים. מעריך את הדיון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:22 pm 
Senior

ראי, טראמפ לא קשור לזה שג'ורג' פלויד נרצח. הוא לא קשור לפריצה של המהומות. איך הוא מטפל בהן ומה המסר שהוא מעביר לאוכלוסיה השחורה בארה"ב כן קשור בו.

היה לו מאוד חשוב להדגיש שניאו נאצים בשארלוטסוויל הם אנשים טובים. בינתיים הוא מסרב להכיר במפגינים בכלל, כותב בכל טוויט שהם "פרוטסטורס" במרכאות. לא מתייחס בשום צורה לזעם ולכאב של הרוב העצום שאינו בוזז אלא רק כואב.

לעומת זאת הוא הכריז על "אנטיפה" כארגון טרור.
אין ארגון כזה. אין דבר כזה. זה ליטרלי דרך (ספק אם יש לו סמכות לכך) לאשר ניתור של אנשי שמאל בארה"ב.
למיטב ידיעתי אף ארגון ימין קיצוני אמריקאי לא נמצא ברשימת ארגוני הטרור של ארה"ב.

זו האשמה של טראמפ. אני מסכים שהוא לא אשם ברצח או בפריצת המהומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה