סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מה תקנו ב-750 שח?
הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 10:45 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מגבלה - מוצר כחול לבן
עתיד המשק בידכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מה תקנו ב-750 שח?
הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 10:47 pm 
Hall of Famer

ערב בפוסיקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 10:51 pm 
מנהל פורום

מנה בדבוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 11:54 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

האם זה מקרה ראשון בהיסטוריה שראש ממשלה משחד את כל אזרחי המדינה?
"קחו 750 ש"ח ועופו לי מהחצר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 12:18 am 
Hall of Famer

מחכה כבר שיספרו לנו שזה חייב במס או כולל מע"מ או איזה קשקוש אחר...
ברכות למנכ"ל פוקס...

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 12:35 am 
Sophomore

sir charles כתב:
האם זה מקרה ראשון בהיסטוריה שראש ממשלה משחד את כל אזרחי המדינה?
"קחו 750 ש"ח ועופו לי מהחצר"

לא יודע מה יצא עם זה אבל זה היה על הפרק (בצורת שוברים, לא בצורה של כסף מזומן, יותר דומה לרעיון של דרעי) לפני עשרה ימים בבריטניה:
https://www.calcalist.co.il/world/artic ... 58,00.html

ציטוט:
מחרתיים יחשוף שר האוצר של בריטניה רישי סונאק את "השלב הבא בתוכנית הממשל להבטחת התאוששות הממלכה". על פי דיווח של "הגרדיאן" הבריטי, אחת מדרכי הפעולה שסונאק צפוי להציג היא חלוקת שוברים לתושבים, במטרה לעודד את הצריכה במשק, בעיקר בענפים שנפגעו אנושות.
על פי טיוטת ההצעה שנוסחה על ידי רזולושן פאונדיישן המקדמת מחקרי מדיניות, ממשלתו של בוריס ג'ונסון עשויה להעניק שוברים בשווי 500 ליש"ט לכל מבוגר ו־250 ליש"ט לכל ילד. שוברים אלה ייועדו לשימוש בענפים מוגבלים, כמו אירוח וקמעונאות פיזית.

ובמדינות נוספות:
ציטוט:
בריטניה אינה המדינה הראשונה שתאמץ את שיטת השוברים. סין, טייוואן ומלטה נקטו גם הן את אותו האמצעי כדי לסייע למשק לעמוד על רגליו לאחר משבר הקורונה שזרע הרס בענפים רבים. בעיר הסינית ווהאן, מוקד התפרצות המגפה, חולקו באפריל שוברים בשווי מצרפי של 500 מיליון יואן (70.8 מיליון דולר) לשימוש במסעדות, מרכזי קניות, חנויות נוחות ומוקדי תרבות, ספורט ותיירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 1:43 am 
Hall of Famer

אני חושב שיש הבדל הרבה יותר מסמנטי האם מדובר ב"שוברים" או סתם מזומן שנכנס לחשבון - גם בפועל וגם כ"סטייטמנט"
הרי עבור הכמה עשירונים העליונים - ברור שהכסף הזה מתקבל בברכה מבחינתם וסתם ישכב בחשבון שלהם - לא שזה רע ואולי בהחלט מהווה תחושה נעימה בתקופה זאת, אבל זה בהחלט לא יעיל מבחינה כלכלית
לכאורה המטרה של צעדים מסוג זה היא ליצור "מכפיל" - אני אקבל סכום, אוציא בתקופה הקרובה את חלקו במסעדה ובמכולת, הבעלים שם ינשמו קצת לרווחה ויוציאו הכסף בעצמם וחוזר חלילה, וזה לא בדיוק המצב כעת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 7:44 am 
Hall of Famer

אני ממש לא מחובבי ביבי ואני חושב שהצעד הזה רחוק מלהיות מושלם, אבל כן יש לו כמה יתרונות חשובים בעיני: קודם כל, הוא קל ופשוט מאוד ליישום מיידי, לפעמים מהירות תגובה חשובה יותר מדיוק בתגובה, אנשים שצריכים כסף לאוכל לא יכולים לחכות עד שיחשבו בדיוק כמה מגיע לכל אחד ולמי כן או לא מגיע, אפילו אם בסוף זה יוסיף להם עוד כמה מאות שקלים אם הם יצטרכו לחכות לכסף עוד כמה שבועות זו בעיה רצינית. כשמנסים להגיע בדיוק לאנשים שמגיע להם מבלי לתת לאלו שלא צריכים אז מה שיוצא זה מה שראינו בנאום של לפיד השבוע, אני גם לא ממש מחובבי לפיד, אבל מה שהוא תיאר שם על המסלול המורכב עד כדי גיחוך של עצמאים שרוצים לקבל מענק הוא אולי יותר "נכון" ו-"מדויק", אבל הוא פשוט לא פרקטי לרוב האנשים ועובדתית בסוף עובר הרבה פחות כסף. מעבר לזה, עוד יתרון של מהלך של חלוקת כסף לכולם היא שהוא פרוגרסיבי, כי הרוב המכריע של הכסף מגיע ממי שמשלם מיסים גבוהים, כלומר מי שיש לו, אבל הוא מגיע באופן שווה לכולם, כסף ממי שיש לו שהולך למי שאין לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 8:14 am 
Junior

רוני, המדינה הבטיחה כסף לעצמאים ובקושי נתנה למרות שחשבון הבנק של כל אחד מהם ידוע לה (אותו חשבון ממנו גובים מסים)
דווקא החלוקה הזאת לא מהירה כי היא דרך ביטוח לאומי והנתונים שם יותר חלקיים
ביטוח לאומי להבנתי לא לוקח מסים ישירות מהחשבון ואז יש לו פרטים מדויקים רק על נזקקים כרגע
(אני למשל שיניתי חשבון מאז הפעם האחרונה שהייתי מובטל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 8:46 am 
Sophomore

רוני, תסלח לי. אבל לדעתי זה קשקוש. ניחא, אם באמת היו פועלים לפתרון הבעיות הקשות. אבל הצעד המגוחך הזה בא על חשבון הבעיות הקשות. תראה את העובדים הסוציאליים, שבאים עם סט דרישות מוכן ומסודר, בעלות כוללת של פחות מעשירית מהשישה מיליארד שמפוזרים כרגע, ואפילו לא מוכנים לשבת איתם לדיון אמיתי, כי "זה לא זמן להעלאות במגזר הציבורי". כל יום שביתה של שירותי הרווחה הוא יום שבו נפגעים האנשים הכי חלשים והכי נזקקים שחיים פה. ואם היו יושבים לדבר איתם, מקשיבים לדרישות שלהם מתוך כוונה אמיתית לפתור את הבעיות - השביתה הייתה כבר מסתיימת במקום להכנס תכף לשבוע השלישי שלה. תראה את האחיות שזועקות מתחילת המשבר ויתחילו לשבות ביום שני. לוקח זמן להכין ולתכנן? היו לכם חודשים, לא עשיתם איתם כלום.

ואגב, אפילו אם הולכים על מהלך כזה, כמה זה בעייתי ולוקח זמן לקבוע איזשהו רף הכנסות מקסימלי לקבלת המענק? גם אז זו דרך מפגרת בעיני, מזכיר לי ידידה שהייתה לי שנפצעה בקרסול בצבא, הרופא בבסיס נתן לה אקמול ואמר שזה כלום - והיום היא עם רגל תותבת אחרי שהתפתח שם נמק. אבל לפחות לא מעביר כסף מקופת המדינה הריקה לאנשים שאין להם שום צורך בו, ושזה גם לא יגרום להם להוציא יותר (יכול להעיד על עצמי כאן, ואני - דוקטורנט נשוי לעו"סית - רחוק מלהיות איש עשיר). הרי זה על חשבון העמקת הגירעון, כולנו נשלם על זה בעתיד. ומאיפה לדעתך הכספים לכיסוי הגרעון יגיעו? מהעשירים, או מקיצוצים נוספים בשירותים החברתיים שאינם מספיקים גם ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 8:50 am 
Junior

rony כתב:
אני ממש לא מחובבי ביבי ואני חושב שהצעד הזה רחוק מלהיות מושלם, אבל כן יש לו כמה יתרונות חשובים בעיני: קודם כל, הוא קל ופשוט מאוד ליישום מיידי, לפעמים מהירות תגובה חשובה יותר מדיוק בתגובה, אנשים שצריכים כסף לאוכל לא יכולים לחכות עד שיחשבו בדיוק כמה מגיע לכל אחד ולמי כן או לא מגיע, אפילו אם בסוף זה יוסיף להם עוד כמה מאות שקלים אם הם יצטרכו לחכות לכסף עוד כמה שבועות זו בעיה רצינית. כשמנסים להגיע בדיוק לאנשים שמגיע להם מבלי לתת לאלו שלא צריכים אז מה שיוצא זה מה שראינו בנאום של לפיד השבוע, אני גם לא ממש מחובבי לפיד, אבל מה שהוא תיאר שם על המסלול המורכב עד כדי גיחוך של עצמאים שרוצים לקבל מענק הוא אולי יותר "נכון" ו-"מדויק", אבל הוא פשוט לא פרקטי לרוב האנשים ועובדתית בסוף עובר הרבה פחות כסף. מעבר לזה, עוד יתרון של מהלך של חלוקת כסף לכולם היא שהוא פרוגרסיבי, כי הרוב המכריע של הכסף מגיע ממי שמשלם מיסים גבוהים, כלומר מי שיש לו, אבל הוא מגיע באופן שווה לכולם, כסף ממי שיש לו שהולך למי שאין לו.

הפתרון הוא להוריד בירוקרטיה ולא לפזר לכולם.
אייל גולן יקבל 3000 כי יש לו 3 ילדים וגם משפחה ש2 ההורים פוטרו והיא עם 3 ילדים תקבל 3000.

מה כן היה אפשר לעשות? להגדיל את דמי האבטלה למי שמובטח (בעיקר למי שפוטר בתקופת הקורונה שאז סביר להניח שזה בגלל הקורונה - כמות המפוטרים שלא פוטרו בגלל הקורונה היא שולית), לתת כסף לעצמאים בלי נוסחאות מסובכות או להגדיל את התקרה ויש עוד הרבה אפשרויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 8:56 am 
Sophomore

אגב העצמאיים - לפי הנתונים שביבי התגאה בהם, ממוצע המענקים שקיבלו היה 4,700, אבל שליש קיבלו את הסכום המקסימלי של 7,500 - כלומר שני השליש הנותרים קיבלו בממוצע 3244 בלבד (וזה הממוצע - הרבה קיבלו מתחת). לא היה יותר הגיוני להגדיל את הסיוע לאוכלוסיה שכבר החלטתם שזקוקה לו, שיהיה בעל ערך, במקום השטות הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 9:55 am 
Hall of Famer

ido כתב:
רוני, תסלח לי. אבל לדעתי זה קשקוש. ניחא, אם באמת היו פועלים לפתרון הבעיות הקשות. אבל הצעד המגוחך הזה בא על חשבון הבעיות הקשות. תראה את העובדים הסוציאליים, שבאים עם סט דרישות מוכן ומסודר, בעלות כוללת של פחות מעשירית מהשישה מיליארד שמפוזרים כרגע, ואפילו לא מוכנים לשבת איתם לדיון אמיתי, כי "זה לא זמן להעלאות במגזר הציבורי". כל יום שביתה של שירותי הרווחה הוא יום שבו נפגעים האנשים הכי חלשים והכי נזקקים שחיים פה. ואם היו יושבים לדבר איתם, מקשיבים לדרישות שלהם מתוך כוונה אמיתית לפתור את הבעיות - השביתה הייתה כבר מסתיימת במקום להכנס תכף לשבוע השלישי שלה. תראה את האחיות שזועקות מתחילת המשבר ויתחילו לשבות ביום שני. לוקח זמן להכין ולתכנן? היו לכם חודשים, לא עשיתם איתם כלום.

ואגב, אפילו אם הולכים על מהלך כזה, כמה זה בעייתי ולוקח זמן לקבוע איזשהו רף הכנסות מקסימלי לקבלת המענק? גם אז זו דרך מפגרת בעיני, מזכיר לי ידידה שהייתה לי שנפצעה בקרסול בצבא, הרופא בבסיס נתן לה אקמול ואמר שזה כלום - והיום היא עם רגל תותבת אחרי שהתפתח שם נמק. אבל לפחות לא מעביר כסף מקופת המדינה הריקה לאנשים שאין להם שום צורך בו, ושזה גם לא יגרום להם להוציא יותר (יכול להעיד על עצמי כאן, ואני - דוקטורנט נשוי לעו"סית - רחוק מלהיות איש עשיר). הרי זה על חשבון העמקת הגירעון, כולנו נשלם על זה בעתיד. ומאיפה לדעתך הכספים לכיסוי הגרעון יגיעו? מהעשירים, או מקיצוצים נוספים בשירותים החברתיים שאינם מספיקים גם ככה?

אתה לא צריך לשכנע אותי שהצעד הזה הוא גם חלקי (מאוד) וזמני (מאוד) וגם רחוק מלהיות מושלם, אבל הוא כן נותן פתרון מהיר, כמעט מיידי, להרבה מאוד אנשים שצריכים *עכשיו* כסף לאוכל או לשכר דירה. ברור לגמרי שאם זה יהיה הצעד היחיד או העיקרי זה גרוע מאוד ובכלל לא מספיק, אבל אני חושב שכשמבקרים, צריך גם לראות שיש לצעד הזה צדדים חיוביים גם עם כל חסרונותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 10:34 am 
Junior

האם נשאר עדיין איזה חסיד שוטה שחושב שביבי יודע מה הוא עושה? כי הצעד של אתמול הוא איפשהו בין מגוחך למטומטם. אפשר לבדוק בקלות מי צריך את הכסף יותר ומי פחות. למשל - מי ששילם ביטוח לאומי בחודשים האחרונים מעל 1000 שקל, כנראה עובד ומרוויח בסדר. גם רשימת דורשי העבודה היא לא סודית. וכנ״ל גם רשימת החד הוריות, הנכים וכו׳. זה כל כך חסר מחשבה ומעצבן, אפשר לחשוב שזה הכסף של ביבי או משהו. זה כסף שלנו שפשוט יעבור מאחד לשני בצורה לא יעילה. יאללה למעשיהו ושניפטר כבר מהחלאה המנוול הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 11:11 am 
Hall of Famer

"קל ופשוט מאוד ליישום מיידי" - זה אולי היה אלמנט חשוב במענק ה-500 ש"ח שחולק ממש טרום הפסח.
כעת אנחנו כבר 4 חודשים במשבר, ומבחינת היערכות וסיוע אנחנו בלא מעט רבדים עדיין מאחורי לא מעט מדינות אחרות, ויש כל כך הרבה במה לטפל.
רק בימים האחרונים ראינו איך "כסף קטן" בדמות כ-150 מיליון שקל מסדר פרנסה ישירה לאלפי אנשים בליגות הכדורסל והכדורגל, ותורמים גם לעוד מאות אלפי אלפים המפיקים הנאה מאותן הליגות. זה אומר שבפרט בתקופה זאת שיש כל כך הרבה צרכים - גם סכומים שלא נראים כה גבוהים - יכולים לעשות אימפקט עצום. בסופו של דבר הרי המצב סביר שלא ייעשה טוב יותר, (גם אם נקודתית תהיה איזו רגיעה בתחלואה - אז בוודאי עם "האופי הישראלי" זה יחזור שוב ושוב), ובוודאי בחורף הקרוב עם תחלואה עונתית נוספת במחלות אחרות.
אז פה פשוט נניח מתוך 6 המיליארד שחולקו - שליש לא באמת עושים אימפקט משמעותי כרגע, ויכלו במקביל לפצות/לטפל/לשפר כמה וכמה סקטורים אחרים שכעת יוזנחו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 11:42 am 
Senior

shmueliki כתב:
...רק בימים האחרונים ראינו איך "כסף קטן" בדמות כ-150 מיליון שקל מסדר פרנסה ישירה לאלפי אנשים בליגות הכדורסל והכדורגל, ותורמים גם לעוד מאות אלפי אלפים המפיקים הנאה מאותן הליגות. ...

אני חייב להתעכב על זה רגע, גם אם נסכים על המספר של אלפי אנשים (כמה אלפים? 1,000? 2,000?, על שלושים קבוצות פחות או יותר זה אומר מעל 70 איש לקבוצה, נראה לי טיפה מוגזם), זה אומר משהו בין 50 אלף ל 100 אלף ש"ח לבנאדם, אכן כסף קטן. אם אתה מצפה שאלו יהיו סדר הגודל של המענקים של האוצר, נראה לי שאתה אולי לא לגמרי צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 11:49 am 
Sophomore

rony כתב:

אתה לא צריך לשכנע אותי שהצעד הזה הוא גם חלקי (מאוד) וזמני (מאוד) וגם רחוק מלהיות מושלם, אבל הוא כן נותן פתרון מהיר, כמעט מיידי, להרבה מאוד אנשים שצריכים *עכשיו* כסף לאוכל או לשכר דירה. ברור לגמרי שאם זה יהיה הצעד היחיד או העיקרי זה גרוע מאוד ובכלל לא מספיק, אבל אני חושב שכשמבקרים, צריך גם לראות שיש לצעד הזה צדדים חיוביים גם עם כל חסרונותיו.

הייתי מוכן לקבל את זה אם קופת המדינה הייתה מלאה בכסף וזה היה באמת צעד "מיידי" בדרך לפתרון עמוק יותר של הבעיות. אבל זה לא המצב. כל שקל מששת המיליארד שיוקצבו פה הוא שקל שייגרע ממקום אחר. ואני גם מתקשה לקבל את זה שהדרך היחידה להעביר כסף במהירות לאנשים שזקוקים לו, היא לתת גם לכאלה שלא זקוקים (מעבר לכך שברור שאנחנו במשבר כלכלי כבר חודשים, אז למה בכלל דברים צריכים להעשות בלחץ ובזמן פציעות?). אדרבא, מדובר על העברת המענק דרך ביטוח לאומי - אין לביטוח לאומי מאגר נתונים ממוחשב שאפשר בעבודה של יום-יומיים להוציא ממנו רשימה של מי באמת נזקק? להצליב עם רשימת אנשים בחל"ת, רשימות של אנשים מוכרים לרווחה וכו'? זה כל כך מסובך וגוזל זמן?

בשורה התחתונה, אפילו אם חצי מהכסף הזה מגיע למקומות שבהם הוא לחלוטין נחוץ כאוויר לנשימה (וחצי זה הרבה מאוד), עדיין יש פה בזבוז מוחלט של שלושה מיליארד שקל שאין למדינה את הפריווילגיה לבזבז. כך שגם אם יש לצעד הזה צדדים חיוביים, החסרונות הם הרבה יותר גדולים מסתם "אנשים שלא צריכים יקבלו כסף". אנחנו עוד נרגיש את הפגיעה מהמהלך הפופוליסטי והמופקר הזה למשך תקופה ארוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 12:06 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
shmueliki כתב:
...רק בימים האחרונים ראינו איך "כסף קטן" בדמות כ-150 מיליון שקל מסדר פרנסה ישירה לאלפי אנשים בליגות הכדורסל והכדורגל, ותורמים גם לעוד מאות אלפי אלפים המפיקים הנאה מאותן הליגות. ...

אני חייב להתעכב על זה רגע, גם אם נסכים על המספר של אלפי אנשים (כמה אלפים? 1,000? 2,000?, על שלושים קבוצות פחות או יותר זה אומר מעל 70 איש לקבוצה, נראה לי טיפה מוגזם), זה אומר משהו בין 50 אלף ל 100 אלף ש"ח לבנאדם, אכן כסף קטן. אם אתה מצפה שאלו יהיו סדר הגודל של המענקים של האוצר, נראה לי שאתה אולי לא לגמרי צודק.

לא כתבתי במובן של כסף פר בן-אדם.
"רשת ביטחון" ממשלתית סייעה לקיומם הסביר (באופן יחסי) של עונות משחקים בשני ענפי הספורט הבולטים במדינה.
יש תועלת ישירה לכך לאלפי משפחות (זה כ-60 קבוצות סך הכל, אבל זה באמת לא העניין כאן), ותועלת עקיפה למאות אלפי אוהדים.
כנ"ל גם בסיוע לתחומים אחרים - נניח תרבות ועובדים סוציאליים - פרט לעובדים עצמם יש מעגל שני גדול ש"נהנה משירותיהם".
איפה זה ואיפה מענק שישכב בבנק וחסר משמעות - לא רק אצל העשירים הגדולים, אלא אצל "סתם אנשים" שיש להם חיים נוחים עם דירה, ללא הרבה התחייבויות כלכליות ושמצבם כרגע סביר בסך הכל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 12:58 pm 
Hall of Famer

rony כתב:

לפעמים מהירות תגובה חשובה יותר מדיוק בתגובה ----- >
למה צריך צעד שיאפשר יישום מיידי כשהיו 4 חודשים להתכונן לכך?
אי אפשר להתעלם מכך שהייתה כאן הזנחה וניהול מזעזע של המצב שהביא לכך שיש כרגע צורך דחוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 2:10 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
לפעמים מהירות תגובה חשובה יותר מדיוק בתגובה ----- >
למה צריך צעד שיאפשר יישום מיידי כשהיו 4 חודשים להתכונן לכך?
אי אפשר להתעלם מכך שהייתה כאן הזנחה וניהול מזעזע של המצב שהביא לכך שיש כרגע צורך דחוף.

אה, אין ספק שניהול המשבר באופן כללי הוא נוראי, אני דיברתי באופן ספציפי על הצעד הנקודתי הזה במצב הנקודתי שבו אנחנו נמצאים עכשיו. הצעד הזה, כאמור, לא מושלם וחלקי מאוד, אבל אני יכול להבין את הרציונל שלו בנקודה שבה אנחנו נמצאים בה, גם אם בהחלט אפשר היה לעשות אותו טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 2:28 pm 
Hall of Famer

זה שיש היגיון בטענה שביממה הבודדת של ה-15 ביולי בלבד זה הצעד הטוב ביותר שניתן לעשייה - אולי.
אבל הרי כשמאמן כדורגל עושה חילוף מאוחר בדקה 85 ובאים אליו בטענות - לא מתכווחים מדוע בוצע החילוף הספציפי הזה, אלא מדוע זה בדקה 85 ולא קודם לכן. גם כאן אנו בוקטור מאוד ברור כבר כמה שבועות (שווה ערך לפיגור במשחק כדורגל מפתיחת מחצית שנייה נניח...) והיה אפשר וניתן (אפילו רק לפני כמה ימים) עם הרבה פחות משאבים להשיג הרבה יותר תועלת.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 4:10 pm 
Senior

shmueliki כתב:
תומר כתב:
shmueliki כתב:

לא כתבתי במובן של כסף פר בן-אדם.
"רשת ביטחון" ממשלתית סייעה לקיומם הסביר (באופן יחסי) של עונות משחקים בשני ענפי הספורט הבולטים במדינה.
יש תועלת ישירה לכך לאלפי משפחות (זה כ-60 קבוצות סך הכל, אבל זה באמת לא העניין כאן), ותועלת עקיפה למאות אלפי אוהדים.
כנ"ל גם בסיוע לתחומים אחרים - נניח תרבות ועובדים סוציאליים - פרט לעובדים עצמם יש מעגל שני גדול ש"נהנה משירותיהם".
איפה זה ואיפה מענק שישכב בבנק וחסר משמעות - לא רק אצל העשירים הגדולים, אלא אצל "סתם אנשים" שיש להם חיים נוחים עם דירה, ללא הרבה התחייבויות כלכליות ושמצבם כרגע סביר בסך הכל.

כי זו תוכנית בלתי יעילה בעליל. זה פשוט המון כסף בשביל כמה אלפי משפחות.
אם אתה רוצה לעזור למליון משפחות בצורה דומה תצטרך להשקיע 150 מיליארד שקל, פי 25 מהסיוע הנוכחי.
אם 150 מליון ש"ח זה "כסף קטן" אז כמה אלפי משפחות (שוב, חולק אבל נזרום אתך) זו אוכלוסיה זעירה לעזור לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 6:39 pm 
Sophomore

ואם 150 מיליון זה כסף קטן, אציין פה שוב את דרישות העובדים הסוציאליים, שלמיטב ידיעתי מסתכמות בבערך חצי מיליארד. לזה אין כסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 9:33 pm 
Hall of Famer

שוב - אני בעצמי עקרונית לא גדול התומכים במתווה הכדורגל/כדורסל, ובעיקר בחלוקה הפנימית בו
הליגות הן מקור הנאה למאות אלפי ישראלים - זו לא עובדה?
אף אחד לא היה שם כסף רב עבור ענפים שלא מעניינים את הציבור - איך יודעים את זה? כי זה לא קורה בענפים אחרים...
סתם להשוואה (יחי ההבדל), שחקני נבחרות ישראל בשחמט אחת לשנה יוצאים לאליפות אירופה/עולם במדי הנבחרת - השקעה מרוכזת של מספר שבועות מצדם, ועליה הם מתוגמלים באופן נקודתי ויחסית נדיב, גם "כפיצוי" על כך ששאר השנה אינם מקבלים שכר/תמיכה מהאיגוד (אלא משחקים במסגרת מועדונים ותחרויות פרטיות). אז השנה מן הסתם אין את תחרות הנבחרות המסורתית (אלא חלופות אינטרנטיות פחות רשמיות ויוקרתיות) - ולכן גם אין להם מימון כלל כעת.

אתמול כמדומני חולקו כשישה מיליארד שקלים כלאחר יד - עובדתית
אז כן, ליד זה התמיכה בספורט היא כסף קטן (ואף "יעיל יותר ציבורית" באופן יחסי - זו דעתי), ואני כמובן אסכים שצריך להיענות לתלונות העובדים הסוציאליים (בפרט בתקופת משבר!) הרבה לפני אותן חלוקות כלליות
אז איפה בעצם אנחנו חלוקים פה?
איפה רשום שהצעתי להשוות את גודל התמיכה ב"עובד קבוצת כדורגל/סל" לעובדים אחרים?
אותי לא מעניין כמה מרוויחים הכדורגלנים הבכירים, אבל כמדינה יש אינטרס מסוים (שאפשר בהחלט להתווכח כמה כסף שווה לשים עליו) שעונות משחקים יתקיימו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 9:54 pm 
Hall of Famer

אגב, אני טיפה משחק במספרים
אז 75 מיליון לכדורגל ו-35 לכדורסל זה 110 סך הכל
זה לכ-55 קבוצות (2 ליגות עליונות בכל ענף), כפול כ-50 עובדים לקבוצה נניח (למישהו יש הערכה טובה יותר לנתון ממוצע שכזה?), פלוס נוספים (אנשי תקשורת הספורט, שופטים ומזכירות, אנשי התחזוקה של המגרשים וכו') אני מניח שנגיע לסביב ה-4000 עובדים ישירים נניח
אז כבר כשנחלק זה בזה - נגיע לסדר גודל של 25-30 אלף שקלים פר-עובד (לא בדיוק 50-100 כפי שנכתב פה), וזה לכאורה במצב קיצון (אם כי סביר בהחלט) שעונה שלמה תהיה ללא קהל, ומקנה לכל אותם אנשים פרנסה מובטחת לשנה שלמה (בניגוד למענקי ה-7500 למעסיק על כל עובד - שלמעשה "הכריח" אותו להעסיקו למשך כמה זמן?)

אז האם אתן קודם לעובדים סוציאליים לפני הספורט? וודאי
אבל נקודת הייחוס כעת מבחינתי היא המענקים הכלליים (כבר היו שניים כאלו - מי יודע עוד כמה לפנינו...), וזה נו-בריינר בעיניי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה