סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 8:08 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה סיפור שאני מניח שלא ממש מכירים פה.

מייק מקדונלד הוא בחור קנדי בן 30 שלפני קצת יותר מעשור "פרץ" בעולם הפוקר (בהתחלה אונליין ואח"כ לייב). הוא זכה ב-7 ספרות עוד לפני שהוא היה בן 18 ואחד האנשים היותר חכמים בסצינה שמלאה באנשים מאוד מאוד חכמים. הוא גם נחשב לאחת הדמויות ההגונות יותר בסצינה שלא תמיד מלאה באנשים הגונים. שזה יהיה רלוונטי אולי להמשך הסיפור.

כמו הרבה אנשים חכמים הוא עשה הרבה כסף בקריפטו ודברים אחרים אבל לעניין שלנו - לפני כמה חודשים הוא פרסם סרטון שלו זורק עונשין. לא דבר אסתטי בשום צורה והציע התערבות לעולם, שעד סוף השנה הוא מצליח לקלוע 90 זריקות עונשין ממאה נסיונות. הוא צריך לעשות את זה פעם אחת בלבד ויש לו אינסוף נסיונות, אבל הוא חייב להודיע מתי הוא מתחיל ניסיון ומתי הוא מסיים אחד. בנוסף הוא צריך להשתמש בכדור בודד וחייב לקחת את הריבאונד של עצמו ואסור לו לזרוק אנדר-הנד ('סבתא').

דיי מהר הוא הגיע ל-200 אלף דולר שלו מול מהמרים שונים וסביר שהיו עוד מאות רבות של אלפים על ההתערבות.

דוגמא לזריקה שלו בתחילת הצ'אלנג' - https://twitter.com/aejonesleggo/status ... 6539756544
[כמובן שזה סל לא תקני וכו', זה רק תחילת האימונים שלו]

אחד הדברים הראשונים שהוא עשה זה לרכוש מערכת ממוחשבת שנותנת פידבק מידי על כל זריקה (זווית, נקודת כניסה מדויקת וכו'). הוא שכר מאמני קליעה מהטובים בעולם (לדבריו, אני לא יודע מי מהמאמן/ים).

כעבור 4 חודשים הוא ניצח את ההתערבות. עדיין אין וידאו של הסשן המנצח המלא, אבל הנה הסיום של ניסיון שבו הוא קלע 89/100.

https://twitter.com/MikeMcDonald89/stat ... 4714575874

אז חוץ מהפיקנטריה והלקח שצריך לקחת פה (אף פעם אל תתערבו על משהו שכולל אינסוף נסיונות לדבר שהוא פיזית אפשרי), אפשר גם לקחת מפה משהו על זריקות עונשין ואימון. אם בחור דיי חסר קורדינציה ובלי שום ניסיון מינימלי בכדורסל יכול תוך 4 חודשים להיות קלע עונשין טוב+, זה אומר אולי לא מעט על צורות האימון וההשקעה של שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 8:43 am 
Hall of Famer

מזכיר במיוחד את הסיפור המופלא הזה
https://medium.com/@maxdeutsch/my-month ... ff8003d3f2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 11:22 am 
Hall of Famer

זה סיפור מצוין, אבל עדיין יש הבדל גדול בין לקלוע 90/100 באימון לבין לקלוע 90/100 במהלך משחק, בטח ובטח כשמדובר במשחק חשוב עם קהל ביציע וכל מה שבא איתו. אני זוכר לא מעט סיפורים על שחקנים (נדמה לי שסופו אחד מהם) שבאימונים היו קולעים עונשין באחוזים גבוהים מאוד ובמשחקים הכל מתחרבש להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 11:35 am 
Senior

אני לא בטוח ש250 אלף דולר שתלויים בקליעה שלך זה פחות מלחיץ ממשחק ליגה אבל אני גם מדובר במישהו שלא שיחק כדורסל מעולם בשום רמה ואחרי 4 חודשים לא מרתוניים הגיע לקלוע מעל 80% באופן דיי עקבי באימון. אני לא זוכר כרגע מה המערכת שהוא השתמש בה אבל לדעתי החלק של שימוש בטכנולוגיה ופידבק מידי זה משהו שיאמצו בשלב כלשהו ברמות הגבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 12:07 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אני לא בטוח ש250 אלף דולר שתלויים בקליעה שלך זה פחות מלחיץ ממשחק ליגה אבל אני גם מדובר במישהו שלא שיחק כדורסל מעולם בשום רמה ואחרי 4 חודשים לא מרתוניים הגיע לקלוע מעל 80% באופן דיי עקבי באימון. אני לא זוכר כרגע מה המערכת שהוא השתמש בה אבל לדעתי החלק של שימוש בטכנולוגיה ופידבק מידי זה משהו שיאמצו בשלב כלשהו ברמות הגבוהות.

אני די בטוח שלפחות חלק מהשחקנים כבר משתמשים בה.

בכל מקרה, אני חושב שכשיש לך אינסוף ניסיונות זה הרבה פחות מלחיץ, אני חושב שלקלוע בלי שאף אחד מסתכל עלייך זה הרבה פחות מלחיץ, אני חושב שלקלוע כשאתה לא כולך מתנשף ומזיע באמצע מאמץ בעצימות גבוהה כמו משחק NBA זה פחות קשה, גם כשיש 250 אלף דולר על הכף. זה לא אומר שההישג שלו לא מרשים, חס וחלילה, אבל אני חושב שאם תבדוק, הרבה יותר אנשים מסוגלים להגיע ל-90/100 בתנאים שהוא הציב מאשר לעשות סטרץ' של 90/100 במהלך עונת NBA, אבל זה בהחלט מדגים יפה מאוד מה אפשר לעשות עם הרבה עבודה קשה ומחוייבות (ואפעס, כסף להשקיע במאמנים והתוכנות הכי טובים שיש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 12:21 pm 
Senior

אני לא חושב שההישג שלו מרשים בכלל או שזה הישג, אני חושב שזה יותר מראה על כמה זה קל עם השקעה כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 3:34 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שקראתי איפשהו שסטיב נאש מעורב בסטארט אפ שמשפר את הקליעה מהעונשין (או בכלל קליעה).
https://dailyhive.com/vancouver/steve-n ... l-app-2018

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 4:30 pm 
Sophomore

יש היום התפתחויות טכנולוגיות מתקדמות בתחום, במיוחד בארץ. המוצר של ריספקט (https://www.rspctbasketball.com/)
למשל מיושם כבר אצל כמחצית מקבוצות הנ.ב.א. ויכול לשפר המון את יעילות הקליעה.
עם זאת, אני חושב שסלואן (או מישהו אחר שצוטט בספר של לס מ92) אמר שאין סיבה ששחקן יקלע בפחות מ75%, אפילו 80% מהקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 9:36 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
למה האיסור על זריקות סבתא?

(מה ששוב מעלה את השאלה למה שחקנים מקצוענים לא משתמשים בטכניקה הזו. למרבה הצער המועמד הראשי שלי לניסוי הודיע על פרישה מכדורסל השבוע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 10:01 pm 
Senior

dice כתב:
יש היום התפתחויות טכנולוגיות מתקדמות בתחום, במיוחד בארץ. המוצר של ריספקט (https://www.rspctbasketball.com/)
למשל מיושם כבר אצל כמחצית מקבוצות הנ.ב.א. ויכול לשפר המון את יעילות הקליעה.
עם זאת, אני חושב שסלואן (או מישהו אחר שצוטט בספר של לס מ92) אמר שאין סיבה ששחקן יקלע בפחות מ75%, אפילו 80% מהקו.

כן, זה המוצר שהוא השתמש בו. לא ידעתי שזה מיושם בקבוצות נבא אבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 27, 2020 10:03 pm 
Senior

ראובן כתב:

(מה ששוב מעלה את השאלה למה שחקנים מקצוענים לא משתמשים בטכניקה הזו. למרבה הצער המועמד הראשי שלי לניסוי הודיע על פרישה מכדורסל השבוע)

כדי להקשות עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 31, 2020 12:40 am 
Junior

ברור שלא כולם יגיעו ל-90 אחוז בגלל כל הסיבות שצוינו כאן (לחץ, עייפות וכו׳). אבל יש שחקנים שבשנה ה-7-8 שלהם בליגה עדיין קולעים גרוע ומקבלים את זה כמו גזירת גורל, ואין סיבה שזה יהיה המצב. כל אחד יכול לקלוע לפחות סביר מהקו, וגם לא כל משחק ולא כל זריקה זה מאני טיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 31, 2020 8:42 am 
מנהל פורום

בסוף כמו כל דבר אחר זה אספקט שהוא כמעט טכני לחלוטין. לפי חוק 10,000 השעות, זה נטו עניין של אימון.
מי שיתאמן יצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 02, 2020 12:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
Yuval כתב:
ראובן כתב:

כדי להקשות עליו

נו זה מה שבעצם שאלתי. אם זה מקשה עליו, זה אומר שזריקת סבתא יותר קלה לקליעה מזריקה רגילה. אז למה אין שחקנים מקצוענים שזורקים ככה עונשין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 02, 2020 9:35 am 
Hall of Famer

זאת שאלה טובה. השחקן הכי מפורסם שזרק זריקת סבתא מהעונשין היה ריק בארי, אחד מקלעי העונשין הטובים בהיסטוריה.
אני יודע שבעבר הציעו לשאק לזרוק זריקת סבתא מהעונשין והוא סירב בגלל איך שהזריקה הזאת נראית. יש פה עניין של נראות. אני מניח שההבדלים בין זריקת סבתא לזריקה מסורתית לא גדולים, אולי אפילו בשוליים. אז התמריץ לעבור לזריקה הזאת קטן. בנוסף, המכניקה של זריקת סבתא שונה לחלוטין מזריקה רגילה במשחק. כלומר צריך לסגל יכולת חדשה לגמרי כדי להיות קלע עונשין טוב עם זריקת הסבתא. שחקנים נצמדים למה שהם רגילים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה