סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: קלפי ספורט ו-NFT
הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 11:07 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אז יש בום מאוד גדול בעולם של קלפי ספורט. שיאים נשברים באופן דיי תדיר בקלפים יקרים. השבוע נמכר קלף רוקי של מיקי מנטל ב-5 ומשהו מיליון דולר. הבועה הזו קיימת בכל הענפים וכל רמות המחיר.

אחד הדברים היותר מוזרים שנתקלתי בהם זה האתר החדש של TopShot, החברה שמייצרת את קלפי הנבא. מסתבר שהם התחילו לייצר קלפים וירטואלים/דיגיטלים וכל מיני אנשים חכמים נכנסים לשוק הזה עכשיו. יש פה קווים משיקים עם בום/בועת הקריפטו הנוכחית ובאופן לא מפתיע האנשים שאני עוקב אחריהם שנכנסו לשם הם אנשי קריפטו.
הקלפים האלו הם מה שנקרא NFT. בעצם סוג של מטבע דיגיטלי שלא ניתן לזייף או לייצר עוד ממנו.

https://www.nbatopshot.com/

אתמול חבורה של שחקני פוקר/פנטזי ספורט שחלקם עשה המון כסף בקריפטו קנו את הקלף הראשון של סדרת ה'רגעי רוקיז'. הדאנק של ג'ה מוראנט מעונת הרוקי שלו. הם רכשו אותו ב-35 אלף דולר.

אין לי שמץ של מושג למה זה דבר שקיים. מצד שני אני לא מבין גם קלפי ספורט ואני יודע שהרבה אנשים עשו המון כסף השנה בתחום הזה. מצורף למטה הבלוג של ג'ונתן ביילס, הבחור שקנה את הקלף ומסביר למה. בעיני זה מעניין, למרות שהתגובה האוטומטית שלי היא שצפיתי עכשיו בקליפ ביוטיוב וזה לא עלה לי 35 אלף דולר.

https://luckymaverick.substack.com/p/nft

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: קלפי ספורט ו-NFT
הודעהפורסם: ש' ינואר 16, 2021 10:58 pm 
Hall of Famer

למה משייכים את הבום/בועה?
האם זו עלייה מונוטונית או שהקורונה איכשהו תרמה גם לזה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 18, 2021 12:36 pm 
Sophomore

אוקיי, קצת פירוט בנושא (על קצה המזלג).
באופן כללי שוק האספנות התעורר משמעותית בשנים האחרונות. ספציפית גם בספורט (וגם הקורונה נתנה לזה בוסט מטורף).
להבדיל משנות ה90 העליזות שבהן כל חברה הדפיסה אינסוף סדרות וקלפים, היום רק לפניני יש זיכיון והם מדפיסים בעצמם משהו כמו 20 סדרות שונות במהלך השנה.
השוק חם, ושני משחקים טובים של לוקה יכולים להעלות את ערך הקלפים שלו פי 3, כך שלא מעט סוחרים מסתובבים בתחום כדי לעשות פליפים מהירים. האם הבועה זאת עוד תתפוצץ? לא ידוע. היא כן גדלה משמעותית וכסף רב זורם לשם. לפי השמועות מיעוט קטן מאד מהעסקאות גם משמש להלבנת כספים.

*גילוי נאות, אני אוסף ומוכר קלפים, אבל בסכומים שוליים להחריד. בעיקר למי שמחפש נוסטלגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 18, 2021 4:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יש ביקוש לקלפים של חבורת הזבל? נשארו לי כמה משנות ה80.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 18, 2021 5:04 pm 
Sophomore

אני לא גיימר, אבל שמעתי גם על עלייה בנכסים דיגיטליים של משחקי מחשב, למשל קלפים וירטואלים של magic the gathering.

זה מה שקורה כשהפד מדפיס 2 טריליון דולר בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 18, 2021 7:45 pm 
Sophomore

אלבומים מלאים/כמעט מלאים של חבורת הזבל במצב טוב נמכרים בכמה אלפים. זה ההולי גרייל של התחום כרגע בארץ.
גם הבודדים שלך שווים 20 ליחידה (הערכה גסה).

איתי, נקודה טובה - כשאנשים מרגישים שערך הכסף שלהם יורד או הולך לרדת, הם מעבירים אותו לנכסים אחרים. נדל''ן, מניות, אומנות, אספנות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 18, 2021 7:52 pm 
Senior

האינסטינקט שלי זה לזלזל במישהו ששילם 35 אלף דולר על קליפ שיש בחינם ביוטיוב. מצד שני אני לא חושב שיש הבדל עקרוני באספנות של קלף קרטון מול קליפ דיגיטלי.

הבעיה העיקרית שלי באמת זה שיש פה מין הימור משולש. אתה גם מהמר שהתחום של קלפי ספורט דיגיטליים יתפוס, אתה גם מהמר שדווקא נבא טופשוטס תהיה החברה שתצליח בשוק הזה וגם שהקלפים שרכשת יהיו אלו שיצברו ביקוש בשנים הבאות.

מצד שני השוק באתר עם ליקווידיטי מרשים כרגע ואפשר למכור כבר עכשיו ברווח מהיר של כמה אחוזים.

יש לי תחושה כאילו מנסים לייצר ביקוש לקלפים דומים לאלו שיש להם ביקוש בשוק הקלאסי (קלפי רוקי בעיקר), אבל אני לא בטוח שזה חכם. נראה לי שיותר יסקרן אנשים להחזיק ״מומנט״ שבאמת משמעותי להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 19, 2021 12:18 pm 
Sophomore

זה מעניין, אבל יש איזה הבדל או שניים מהותיים.
יש גבול לכמה קלפי קרטון אפשר להדפיס. הגבול הזה הוא הסיבה לכך שקלים מסויימים מבוקשים, קלפים מתחילת שנות ה90 לא שווים הרבה כי הדפיסו באותה תקופה בכמויות.

עוד עניין הוא מצב הקלף. איך תדרג איכות קליפ? הרי אפשר לשפר אותו וכו'. קלף שהלכה לו הפינה - אבוד. הביקוש שלו יורד (ויש היצע).

זאת אחת הסיבות לכך שחפיסות סגורות יותר מבוקשות. המצב הגיע לכך שהיום בארצות הברית אספנים משחדים עובדי וול מארט שיסמנו קופסאות קלפים כפגומות ברגע שהן מגיעות לחנות ואז ימכרו להם את זה במחיר גבוה במגרש החניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 25, 2021 8:27 am 
Senior

לא היה פה עניין אבל רק אציין שחזיתי את העתיד עם השרשור הזה. האתר התפוצץ בשבוע האחרון. יותר מ-7 מיליון דולר בטרנזאקציות באתר ב-24 שעות האחרונות.

השיא לקלף בודד נשבר שוב ושוב והיום 2 קלפים שונים נמכרו במאה אלף דולר כ"א.

אני הצלחתי לרכוש חבילה אחת ב-$14 ומכרתי את הקלפי שבה ב-$200 מה שהתברר כטעות נוראית כי שני הקלפים שמכרתי שווים $350 פחות מיום אחרי.

בינתיים כבר שלושה ימים שהחברה לא משחררת חבילות חדשות אז הביקוש רק עולה. וכן, זה בועה מפגרת אבל מי שחכם יותר ממני יכול לעשות המון כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 8:58 pm 
Junior

בינתיים הרינגר התחילו פודקסאט על קלפים פיזיים, שגם נהנים מרנסנס
https://www.theringer.com/sports-cards-nonsense-podcast

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ]