נורטון כתב:
אני רוצה לדבר על זה קצת מתמטית. בעיקר על בריידי מול ג׳ורדן.
מחוץ לקונטקסט של המשחק עצמו, בואו נניח שאחוז האנשים שרוצה לשחק פוטבול דומה לאחוז האנשים שרוצה לשחק כדורסל. אך, הנתונים הפיזיים של שחקן כדורסל נדירים יותר במעט מאשר אלו של שחקן פוטבול בגלל הגובה (נניח, רק ל 5% יש נתונים פיזיים לשחק כדורסל ברמה סבירה כלשהי. אז לפי שניים מזה יש נתונים לשחק פוטבול ברמה גבוהה, בגלל שהם צריכים פחות גובה).
בקיצור
, היתרון כאן הוא לבריידי כי הוא מתחרה מול יותר אנשים.
מצד שני, ברמת המשחק עצמו, היתרון הגדול הוא למייקל. בסופו של דבר, בריידי נמצא בעמדה שהיא מאד מאד מיוחדת ברמת הספורט הקבוצתי - הקורורטברק הטוב ביותר הוא לא בהכרח שחקן הפוטבול הטוב ביותר, אבל בגלל מה שהוא - מדובר בתפקיד עם החשיבות הכי גדולה בספורט קבוצתי, כי ככה פוטבול בנוי. בסופו של דבר, בריידי מתחרה מול 29 קוורטברקים אחרים בעונה, כשהרעיון הוא להיות בטופ של הטופ מבחינת (א) קבלת החלטות (ב) מהירות קבלת החלטות (ג) קשר יד עין (ד) כוח ביד, (ה) קור רוח שאין דברים כאלה. חלק מהדברים האלה הם ספורטיביים נטו (קשר יד עין, וכוח ביד שם בריידי בהחלט נופל מהרבה אחרים כמו רוג׳רס או מהומס או מנינג). הגדולה שלו היא למען האמת בדברים שהם לא מיוחדים לספורט, אבל אין ספק שהוא בטופ של הטופ העולמי מכל בחינה ברמת הקור רוח, יכולת, איכות ומהירות קבלת ההחלטות. בקיצור - לגדולה של בריידי יש יתרון מובנה ולא הוגן בכך שהוא משחק בעמדה שבברירת המחדל שלה היא פשוט מאד מאד חשובה.
לעומת זאת, אין עמדה כמו קוורטרבק בכדורסל (או כל ספורט קבוצתי אחר). סנטרים כמו שאק ואולג׳ואן, פאוורים כמו דאנקן, סמולים כמו לברון ובירד, שוטינג גארדים כמו קובי, ופוינט גארדים כמו אייזיאה ומג׳יק הובילו קבוצות לאליפות. בשביל לקחת אליפות בכדורסל אתה לא מתמודד מול 29 קוורטרבקים אחרים (ובסופו של דבר, נדמה לי ש 80 אחוז מהסופרבולים נקבעו על ידי הקוורטרבקים מתוקף התפקיד) אלא מול 350 שחקנים אחרים בעולם, בדרך לקחת אליפות, וכאן זה כבר קשה קשה הרבה יותר
. או במילים אחרות - יתרון ברור לג׳ורדן שמתמודד מול הרבה יותר אנשים..
מה זה אומר? לא יודע. קשה לי להחליט, ולמרות שאמרתי קודם בריידי, אולי זה דווקא ג׳ורדן. צמוד צמוד וקרוב קרוב בין השניים האלה.
אם נלך על מתמטיקה זה נותן יתרון עצום לכדורגלנים, כי אגדות הענף נמצאות בקצה של פירמידה גדולה פי 100 בערך מפירמידת הכדורסל. וזה גם מקטין לאפס את הגדולה של המתאגרפים - קחו את המתאגרף הכי טוב בהיסטוריה, אין לו יותר מ-2000 דקות בזירה במשך כל הקריירה (מקביל ל-33 משחקי פוטבול - עונה וחצי אם יש פלייאוף) שבהן התמודד מול גג 50 אחרים, בענף שמושך אליו כמות מאוד נמוכה גם ככה. כלומר, הוא עומד בראש פירמידה די קטנה בסך הכל.
עד כמה שהדיון הזה עקר, אני לא רואה איך אפשר להשוות בין שחקני כדורסל ופוטבול. בריידי יכול להיות גדול וענק, אבל הוא לעולם לא יהיה שחקן הגנה טוב ולא ישפיע על חצי שלם המשחק. כלומר, גם אם ייתן את הכי הרבה שאפשר, על חצי מהמשחק יש לו אפס השפעה. אני מניח שהיו לא מעט קוורטרבקים מעולים ששיחקו בקבוצות הגנה גרועות.