הוקיץ' כתב:
ehud כתב:
הוקיץ' כתב:
נורטון כתב:
הוקיץ' כתב:
סלח לי, אבל אתה מדבר מבורות. הפעולות שלהם ועוד איך כוונו אל אזרחים.
לגבי כמויות, אני באמת לא יודע להגיד (מנחש שגם אתה לא) אבל ההבדל בין מאות לאלפים לא משנה את התמונה מהותית.
ולגבי השורה האחרונה שלך, נו באמת. ערפאת יצר את הסכסוך בערך כמו שבן גוריון יצר אותו.
כן, אל אזרחים בתקופה שגם אזרחים ערבים פגעו באזרחים יהודים. הנה, אפילו הארץ מסביר לך על ההבדל
https://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2935453ערפאת (ואשף) לא יצר את הסכסוך, אבל היה גורם יותר ממכריע בליבוי שלו ובטח שבמאזן הדמים שלו.
אז עברנו מ"לא עשו פיגועים נגד אזרחים" ל"עשו פיגועים נגד אזרחים אבל גם הערבים אז זה בסדר". נו, העיקר שבראש שלך זה מסתדר.
וערפאת היה חלק מליבוי הסכסוך כמו שבגין היה חלק מליבוי הסכסוך.
לגבי מה שכתבת על תגובתו של נורטון - אני אשאיר לו להגיב אם ירצה.
אני כן יכול להגיד שלדעתי עניין הכמות משחק תפקיד גדול.
גם אם רזיאל, שטרן והר ציון פגעו בחפים מפשע, מדובר היה במקרים לא רבים במיוחד.
ובנוסף, וכמו שנורטון כתב, לפחות במקרה של שטרן ורזיאל אני לא מכיר משהו שכוון לפגיעה נטו בחפים מפשע.
ערפאת לעומת זאת, כאחראי על הפת"ח, אש"ף והרשות ה"פלשתינית" הכווין המון פעמים פגיעה שכוונה נטו לאזרחים חפים מפשע.
בהכוונתו אף נרצחו יהודים מחוץ לארץ ישראל.
אני אסכם באמירה של אדם מתון (בעיני רוב). בעיני הוא כבר מזמן מאחורי הקו של שמאל הזוי וקיצוני -
רובי ריבלין (כיושב ראש הכנסת) : "ערפאת צורר גדול יותר מהיטלר"
https://news.walla.co.il/item/618558
מה זה "אני לא מכיר מקרים שכוונו לפגיעה בחפים מפשע"? תפתח ויקיפדיה בן אדם. הרגו חפים מפשע בהמונים, מאות.
וכן, אין ספק שערפאת היה צורר גדול מהיטלר. דבר הגיוני לגמרי להגיד.
את הפעולות שכוונו נטו לפגיעה בחפים מפשע, לא הכרתי.
מדובר במספר לא רב של פעולות, בתקופות מאד ספציפיות.
וגם זה היה בתקופות של אלימות קשה ביותר מצד הציבור הערבי כלפי הציבור היהודי.
אתה באמת יכול להשוות את זה לפיגוע במלון פארק או במסעדת מצה?
באיזה ערבים פגעו היהודים בשנת 2002 שהגיע להם להישרף חיים בתוך אוטובוסים ומסעדות?
אין שום דימיון בין הטרור הרצחני הערבי לבין הפגיעה בחפים מפשע שביצעו האצל והלחי.
בכל מקרה, וכמו שכתב נורטון, אני מניח שאתה לא מצביע למרצ, משום שאחת המנהיגות הצטלמה (כחלק מסיור פוליטי)
בקברו של רוצח מובהק כמו יאסר ערפאת. בדיוק כמו שאתה ושכמותך מבקרים אותי על תמיכה בעוצמה יהודית שמנהיגה
החזיק תמונה של ברוך גולדשטיין בביתו.
אז למי אתה מצביע הוקיץ' - לפיד, ביבי, בנט?
שואל ברצינות