סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 8:53 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו עוקב? צפיתי ב-4 העונות השבוע אז נכנסתי חזק למירוץ היום בבחריין. ספורט מאוד משעשע מהרבה בחינות. מעניין אותי אם יש פה אנשים שעוקבים ומבינים בזה (כל הידע שלי מסתכם במה שהיה בנטפליקס).

למי שלא ראה, ממליץ בחום על הסדרה (נדמה לי שקוראים לזה drive to survive או משהו מטופש דומה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:11 am 
Sophomore

אני התחלתי לצפות בספורט הזה ב 99 בשיא של מיקה הקנין ועד הופעת אלונסו ואח"כ המילטון. בשלב מסוים נעשה קשה יותר לצפות בזה והעניין ירד, אבל בעקבות נטפליקס הלהבה ניצתה מחדש.
אני שומע את הפודקאסט המצוין פורמלה עברית ואת הגריד (מרגישים שהם אוהדים אמיתים ומבעלי ידע, אבל יש הרבה מקום לשיפור ברמת ההגשה) וכמובן ערוצי יוטיוב למיניהם.
את המירוץ האחרון לא ראיתי וממה שאני מבין הולכת להיות עונה סופר מעניינת בגלל השינויים שהוכנסו בתקנות. מהתקציר שראיתי ורצף העקיפות של ורסטאפן ולקלר נראה שה FIA שיחקו אותה עם השינויים בעיצוב. החשש שלי הוא מהאיסור על פיתוח המנוע שנכנס השנה.

מי הנהג והקבוצה המעודפים עליך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:25 am 
Senior

לא הכרתי אף נהג חוץ מלואיס המילטון עד שבוע שעבר, אז להגיד שיש לי נהג וקבוהצ מועדפים זה קצת סטרץ'. אני בגדול לא מבין כלום ומחפש אנשים משכילים יותר בתחום שיכתבו דברים אינטיליגנטים יותר ממה שיש לי להגיד.

הדמות הכי מוצלחת בסדרה בלי ספק הייתה טוטו וולף. אבל להיות בעד הקבוצה הכי מצליחה ועשירה זה לא כיף. אני בעד היפני הגאון באלפאטורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 8:49 am 
Hall of Famer

לא מבין גדול אבל שאלה
סבסטיאן וטל, מי שלפני איזה 8-9 שנים חשבו שיעבור את שמוכר, ואז הוא עבר מרד בול לפרארי והפך להיות הרבה פחות טוב. האם זה לא אומר שהמכונית היא תכלס רוב העבודה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 11:59 am 
Sophomore

עד כמה שאני מבין למכונית יש משקל לא קטן, אבל גם לנהג יש השפעה גדולה.
תראה לדוגמא את התוצאות של ורסטאפן לעומת צ'קו פרז בשנה שעברה. הם נוהגים באותה מכוניות בדיוק.

יובל, מעניין מה שאתה אומר לגבי טוטו כי דווקא סטיינר (המנהל של האס) יצא הכוכב של העונה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:42 pm 
Senior

סטיינר בהחלט היה הכוכב של העונה הראשונה (ובזכותו בכלל גיליתי על קיומם של איטלקים מלידה ששפת האם שלהם היא גרמנית. לא ידעתי שזה קיים). בעונה 3-4 טוטו הוא הכוכב הבלתי מעורער.

מקס אגב מחרים את הסדרה מאחר והוא לא אהב את הסטוריליינז המוגזמים שלהם. אני מקווה שהוא ישנה את דעתו בעונה הבאה עכשיו שהוא אלוף עולם כי זה ברור שהתרומה של הסדרה לעניין בספורט עצומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 12:58 pm 
Senior

Yuval כתב:
...ובזכותו בכלל גיליתי על קיומם של איטלקים מלידה ששפת האם שלהם היא גרמנית. לא ידעתי שזה קיים...

חבל ונטו (Veneto) - החלק הצפוני של הדולומיטים, מצפון לקורטינה - נקרע מאוסטריה והוענק לאיטליה אחרי מלחמת העולם הראשונה.
להסתובב שם נראה ונשמע ונטעם כמו טירול או בווריה. אנשים מדברים שם גרמנית, אוכלים נקניק עם כרוב ומתלבשים כמו בגרמניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 1:57 pm 
Senior

הוא מדרום-טירול, שזה חבל ארץ בפני עצמו (השני בגודלו באיטליה מסתבר). 62% מהתושבים מדברים גרמנית כשפת אם. שזה לא מעט בכלל כשמדובר על מעל חצי מיליון איש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 2:51 pm 
Senior

דרום טירול הוא השם הגרמני/אוסטרי לחבל ונטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 6:07 pm 
Senior

ויקי לא מסכימים איתך. ונטו היא חבל הארץ שבירתו ונציה והעיר הגדולה בה היא ורונה.

Alto Adige היא השם האיטלקי לדרום טירול

(שוב לפי ויקי, אני לא הייתי שם ולא ידעתי על קיומם עד התכנית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 6:18 pm 
Senior

יכול להיות, זו אולי חלוקה מנהלית באמת.
אם כך, הדרום טירול הזה הוא חלק מוונטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2022 6:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
הוא מדרום-טירול, שזה חבל ארץ בפני עצמו (השני בגודלו באיטליה מסתבר). 62% מהתושבים מדברים גרמנית כשפת אם. שזה לא מעט בכלל כשמדובר על מעל חצי מיליון איש.

בוא נגיד שאם צפון-טירול הייתה ברוסיה, ולא באוסטריה, איטליה הייתה בבעייה...
בכל אופן, גם הטניסאי יאניק סינר (2 באיטליה ו-11 בעולם), הוא משם. גם הטניסאי הוותיק אנדראס ספי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 12:07 am 
Sophomore

כעת סיימתי לצפות בעונה 4. זו העונה הכי פחות טובה בסדרה. המירוץ האחרון היה הרבה יותר מעניין ומותח מאשר בסדרה.
יובל, ידעת על התאונה של גרוז׳אן לפני או שראית אותה בפעם הראשונה בסדרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 12:09 am 
Sophomore

Yuval כתב:
סטיינר בהחלט היה הכוכב של העונה הראשונה (ובזכותו בכלל גיליתי על קיומם של איטלקים מלידה ששפת האם שלהם היא גרמנית. לא ידעתי שזה קיים). בעונה 3-4 טוטו הוא הכוכב הבלתי מעורער.

מקס אגב מחרים את הסדרה מאחר והוא לא אהב את הסטוריליינז המוגזמים שלהם. אני מקווה שהוא ישנה את דעתו בעונה הבאה עכשיו שהוא אלוף עולם כי זה ברור שהתרומה של הסדרה לעניין בספורט עצומה

מה שהרשים אותי זה התרבות הארגונית של קבוצת מרצדס.
פחות או יותר 180 מעלות ממכבי תל אביב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 12:34 am 
Senior

לא ידעתי כלום. היה קצת לחץ.

והסיום מבאס כי המציאות מבאסת. שדדו את המילטון. אבל ״נווווווו מיייייייייייקל״ זה רגע טלוויזיוני מושלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 12:45 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
יכול להיות, זו אולי חלוקה מנהלית באמת.
אם כך, הדרום טירול הזה הוא חלק מוונטו

תומר, לדעתי אתה פשוט טועה בשמות. אומר וונטו אבל מתכוון, אולי, לטרנטינו. כי מה שיובל מצטט מויקי נכון. הייתי שם לפני 22 שנה, זוכר היטב, נופים מהממים ואווירה גרמנית. וונטו זה המחוז של ונציה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 1:18 am 
Senior

יכול להיות
הייתי שם לפני 10 שנים בערך בטרק של שבוע וכנראה שלא מספיק התעניינתי בשמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 1:28 am 
Senior

נורטון כתב:
לא מבין גדול אבל שאלה
סבסטיאן וטל, מי שלפני איזה 8-9 שנים חשבו שיעבור את שמוכר, ואז הוא עבר מרד בול לפרארי והפך להיות הרבה פחות טוב. האם זה לא אומר שהמכונית היא תכלס רוב העבודה?

לגבי זה, אני כמובן מבין קטן מאוד אבל הייתי אומר שזה עניין של רצפה ותקרה. בהנחה שאתה נהג ברמה שיכול להתחרות בפורמולה 1 (ולא כי אבא שלך קנה קבוצה, כמו חלק מהם) אז אם תנהג במרצדס של השנים האחרונות אתה דיי בטוח תסיים בחלק העליון מאוד של הטבלה ומעל לואיס המילטון אם הוא יצטרך לנהוג בויליאמס. אבל אתה תסיים מתחת למקס ווסטרפן אם תנהגו במכונית בערך באותו לבל ולואיס המילטון יסיים מעל כל נהג אחר שהיה צריך לנהוג בויליאמס או מכונית בקליבר הזה.

כלומר אין מכונית שתבטיח ניצחון, אבל יש מכוניות שיגבילו אותך למקום מסוים ומכוניות שיבטיחו לך מקום מסוים. אי אפשר לגשת לזה כמו למירוץ באתלטיקה. זה שילוב של תחרות יצרנים ותחרות נהגים. לא יודע כמה זמן העניין בזה יחזיק אצלי, כי זה לא כיף כמו ספורט שכולו אנושי, אבל זה חוויה אחרת ומעניינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2022 7:28 am 
Senior

אגב יש פה עניין שאפרט על המירוצים שהתרחשו (היה רק אחד עד כה)? אני מבין שקובי עוקב אבל אין לי מושג אם לאחרים יהיה עניין.

המירוץ בבחריין נפתח בהפתעה דיי גדולה. במירוצי הדירוג המכוניות של מרצדס נראו רע באופן מפתיע. מרצדס היא האימפרייה הנוכחית של פורמולה 1. הם זכו ב-8 אליפויות רצופות.
שארל לקלר מפרארי זכה בפול פוזישן. לקלר הוא מונוגסקי (אני חושב שככה מבטאים את זה. יליד מונאקו). הנהג השני של פרארי, קרלוס סיינז הספרדי, זינק מהמקום השלישי. פרארי לא זכו באליפות היצרנים מאז 2008 אז זה בהחלט היה התחלה מפתיעה.
ביניהם היה אלוף העולם מקס וסטרפן מרד בול שזינק שני וצ'קו פרז חברו לקבוצה זינק רביעי.

לואיס המילטון ממרצדס היה רק חמישי וג'ורג' ראסל הנהג השני של מרצדס תשיעי. זה משהו שלא היה אפשרי כמעט בעונות קודמות.

במירוץ עצמו לקלר ו-וסטרפן עשו שורת עקיפות מרהיבות אחד של השני, אבל שלוש הקפות לסיום שתי המכוניות של רד בול שבקו בנסיבות שונות. המירוץ הסתיים במקום ראשון ושני לפרארי כשהמילטון איכשהו מתברג לפודיום בגלל הפרישה של שתי מכוניות הרד בול. ראסל סיים רביעי כך שמרצדס איכשהו יצאו מהמירוץ באופן סביר, אבל בהנחה שהמכוניות של רד בול לא יתקלקלו במירוצים הבאים, זה לא נראה מבטיח עבורם.

במקום החמישי אגב סיים קווין מגנוסון מהאס (הקבוצה האמריקאית בפורמולה 1 שהמנהל שלה הוא אותו איטלקי/גרמני וכוכב קאלט של הסדרה). מגנוסון לא היה אמור להשתתף בכלל בעונה הזו, אבל הנהג השני של האס היה ניקיטה מזפין. בן של אוליגרך רוסי שהשקיע בקבוצה ונהג מאוד בינוני ספק גרוע. בעקבות הפלישה לאוקראינה החוזה שלו בוטל.

ביום שבת יהיו מירוצי הדירוג לגראנד פרי בערב הסעודית. כפי שאתם רואים, מוסר זה דבר מאוד חשוב ועקבי בפורמולה 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 26, 2022 10:20 pm 
Senior

מה יהיה עם מרצדס קובי? המילטון לא עובר את מקצה הדירוג הראשון ויזנק מ-16. גורג בשיניים מסיים 6.

וגם ברדבול הפתעה שצקו משיג פול פוזישן אבל מקס יזנק רביעי. שני הפרארי ביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 31, 2022 11:53 am 
Sophomore

מרצדס בדיפ שיט. זה עוד מוקדם, אבל נראה שגם הלקוחות שלהם במנועים (מקלארן, וויליאמס ואסטון מרטין) מתקשות בישורות.

אני לא מבין גדול אבל ממה שאני שומע וקורא, לא בהכרח שיש בעיה במנוע של מרצדס אלא אולי בכיוון של הקירור או העיצוב האווירודינמי (במקרה של הלקוחות).

לגבי מרצדס, החשד הוא שבפורפוסינג (הקפיצות בישורות) נגרמות דווקא ממערכת המתלים ולא מהעיצוב האווירודינמי. הפורפוסינג פחת בג'דה אבל הוא לא מסלול מייצג וצריך לראות מה יקרה באוסטרליה.

ראיתי בפייס שמרצדס הוציאו לוחות זמנים לתיקון כל הבעיות. אני לא יודע אם זה פייק או לא ואין ספק שזה אופטימי במיוחד. בכל מקרה, כל היוטיוברים הרציניים מדברים על ספרד כאפשרות האופטימית שבה מרצדס יחזרו להתחרות.

אני רק אזכיר בהקשר הזה שגם בשנה שעברה מרצדס חוו בעיות על המכונית, אותה המליטון תיאר כפרימדונה הכי גדולה שבה הוא נהג. בסוף הם השתלטו על כל הבעיות והיו המכונית הכי מהירה בסבב. לא הייתי מהר נגדם ובטח שלא מכריז ש"תם עידן".

לגבי פרארי, נדמה שהכל סוף סוף מתחבר לסקודריה. זה שלב מוקדם של העונה וצריך לראות וכו וכו עם זאת, הייתי מהמר שפרארי חזרו למקומם הטבעי בצמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 01, 2022 9:37 am 
Hall of Famer

זה קלאסי סלניוז שגם כשיש ת'רד של פורמולה 1, התאונה של הבן של שומי עוברת מתחת לרדאר. :)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה