סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 730 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 8:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא רואה מנוס מתגובה ישראלית רצינית על מה שהיה הערב. אחרת כל ההרתעה שייצרה בשבועיים האחרונים לא תהייה שווה הרבה, והעבודה לפירוק הציר האיראני תיעצר בחריקה.

האמריקאים אמרו שהתקפה ישירה על ישראל תביא השלכות חמורות על איראן, גם המילה שלהם עומדת פה למבחן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:00 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מניח שתהיה תגובה. העוצמה שלה תהיה תלויה בהבנות של איראן וישראל עם האמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:02 pm 
Junior

מעניין איזו הגנה אווירית יש לאיראן שהיא הרשתה לעצמה ללכת על מהלך כזה.
צריך לומר - ברגע שנוצר תקדים בפעם הקודמת שבה תקפה אותנו משטחה והתגובה שלנו הייתה רפה עד לא קיימת, נוצרה פה שגרה. וזו בעיה. התגובה כרגע חייבת להיות לא פרופורציונאלית בכדי לשבור את המעגל הזה, אבל האם העורף מוכן להשלכות? שאלה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:04 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
אני מניח שתהיה תגובה. העוצמה שלה תהיה תלויה בהבנות של איראן וישראל עם האמריקאים.

אני בספק אם כך יהיה. מעבר לזה שאני לא חובב תיאוריות קונספירציה יותר מדי - אני רוצה לחשוב שישראל שינתה ראש בשבועיים האחרונים, אבל זה לא יהיה שווה הרבה מול איראן עצמה והמזרח התיכון העתידי אם תהייה תגובה מדולדלת. היא לא תועיל יותר תחוסר תגובה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:06 pm 
מנהל פורום

ממש ממש ממש ממש תזהרו. כי אין לי כוח לשטויות של רובכם בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:06 pm 
Hall of Famer

אתה נובח על העצים הלא נכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:08 pm 
מנהל פורום

אה, ממש לא, אחד העצים אפילו ענה לי עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:11 pm 
Hall of Famer

לא מקבל את הטענות שלך. לא זוכר שקיללתי מישהו בניגוד לאחרים פה. אמשיך לכתוב בדיוק כפי שכתבתי עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:12 pm 
Sophomore

אנחנו לא יודעים האם האיראנים הגיעו לאיזשהן הסכמות עם האמריקאים ואם כן מהן. וכנ"ל ישראל. נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:15 pm 
Hall of Famer

אני מאד מקווה שלא, בטח לא עם ישראל. אחרת השבועיים האחרונים לא באמת שווים משהו כלפי העתיד, ישראל תיראה כמורתעת שוב, והציר יתחזק שוב.
וגם האמריקאים, אחרי המילים הגבוהות שלהם, נראה איך יגבו אותן במעשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:18 pm 
Hall of Famer

אני לא כלכך מבין.

ישראל חיסלה רבים משדרת הפיקוד של ארגון הפרוקסי המשמעותי ביותר של איראן, בבירתה של מדינה ריבונית. היה ברור שאיראן תגיב. איראן הודיעה שהיא תגיב. התגובה הניבה 0 נפגעים ישראלים, והאיראנים מיהרו להודיע שהם פחות או יותר סיימו, אבל שאם ישראל תגיב-הם יגיבו שוב.

עכשיו, מה האנד גיים של ישראל חוץ מחרבו דרבו? לאיזו תגובה מצפים? הפצצת טהרן? מלחמת עולם? שימוש בדימונה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:25 pm 
Hall of Famer

האנד גיים של ישראל צריך להיות עליונות על הציר, כולל איראן עצמה. לא רק מבצעית אלא גם הרתעתית ותדמיתית.
חסינות לאיראן גם אחרי שתי התקפות כמו זו וההיא שהייתה לפני חצי שנה תאיין את ההרתעה שישראל יצרה בשבועיים האחרונים, תראה למזרח התיכון ולפרוקסיז שחטפו בראש שגם אחרי כל המכות שישראל הנחיתה עליהם בכל זאת יש אבא גדול לסמוך עליו עם מטריה גדולה שאפשר להמשיך לחסות תחתיה, כי ישראל עדיין מורתעת.
ישראל בשבועיים האחרונים יצרה לעצמה לא רק הרתעה, אלא גם הזדמנות גדולה לפרק את הציר או לפחות לזעזע אותו מהיסוד לתקופה ארוכה קדימה. אבל עם חסינות לאיראן עצמה, שלא לומר הרתעה ופחד מאיראן עצמה, כל זה לא יהיה שווה הרבה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' אוקטובר 01, 2024 9:27 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:25 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אני לא כלכך מבין.

ישראל חיסלה רבים משדרת הפיקוד של ארגון הפרוקסי המשמעותי ביותר של איראן, בבירתה של מדינה ריבונית. היה ברור שאיראן תגיב. איראן הודיעה שהיא תגיב. התגובה הניבה 0 נפגעים ישראלים, והאיראנים מיהרו להודיע שהם פחות או יותר סיימו, אבל שאם ישראל תגיב-הם יגיבו שוב.

עכשיו, מה האנד גיים של ישראל חוץ מחרבו דרבו? לאיזו תגובה מצפים? הפצצת טהרן? מלחמת עולם? שימוש בדימונה?

לישראל יש בעיה - ברגע שנוצר תקדים ואיראן תקפה אותנו משטחה והתגובה שלנו הייתה רפה עד לא קיימת, נוצרה שגרה.
ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לחשוש שכל פעולת מנע ביטחונית (למשל, חיסול משלוח נשק בגבול סוריה שלידו יש מישהו ממשמרות המהפכה) תתמסמס בגלל פחד מאפשרות של תגובה איראנית, שעד ממש לא מזמן, לא חלמנו שתגיע ישירות משטחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:27 pm 
Hall of Famer

קודם כל, אני בכלל לא אופתע אם התגובה של ישראל לא תהיה מיידית, לאיראן לקח יותר מחודשיים להגיב על הנייה, וגם נילפרושאן לא היה היום ולא אתמול, אז אני בהחלט יכול לראות את ישראל ממתינה עם תגובה כמה ימים/שבועות.

לגבי התגובה של ישראל למתקפה הקודמת, אני לא בטוח שאיראן תופסת אותה כעד כדי כך רפה, ישראל בטיל או שניים עשתה כנראה יותר נזק ממה שאיראן עשתה ב-400 טילים וכטב"מים (השמידה מכ"ם של סוללת s-300), אם אני איראן-זה מדאיג מבחינתי. אני לא חושב שעכשיו ישראל תוכל להסתפק ביריית אזהרה כמו אז, אבל בהחלט יכול להיות שאם ישראל לא רוצה לדרדר את המצב, פגיעה משמעותית יותר בסוללות ההגנה האווירית של האיראנים זו דרך נכונה ללכת בה, זו לא תגובה עד כדי כך דרמטית שתחייב את האיראנים לעוד תגובה משלהם, אבל זה כן משהו שיבהיר להם שהם חשופים לגמרי ברגע שישראל מחליטה שהם עברו את הגבול.

וכמובן, גם האופציה של תגובת חרבו דרבו נמצאת על השולחן, אולי לא נשק גרעיני, אבל בערך כל מה שדרומה משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:29 pm 
Hall of Famer

לא רואה במה מותר טהרן מתל אביב. בוודאי שהפצצת טהרן, אלא מה? מה שכן, אני מקווה שלישראל יש כלים לבצע הפצצות מדויקות יותר, ובוודאי שלא סתמיות למרכזי אוכלוסין, סתם כי זה קל יותר. אבל אם ישראל יכולה לדייק לפרלמנט האיראני למשל או לבסיסים צבאיים או אפילו, כן, לביתו של חמינאי, אז תפאדל.

ומשעשע כל הקטע הזה של ״אם ישראל תגיב״. ישראל לא יזמה את השביעי באוקטובר. לא מול החמאס, ולא מול החיזבאללה. כידוע. לא יתכן שהיוזמה תמיד תהיה של האיראנים. אז כן, לפוצץ להם מבנים חשובים, ברור שכן. זה נון בריינר בעיניי (אם זה אפשרי, אין לי מושג מה היכולות הצבאיות שלנו ברמות הדיוק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:31 pm 
Hall of Famer

"הרתעתית ותדמיתית" אלה שטויות גמורות, זה הכל סובייקטיבי מהמוח הקודח של כל אחד. יש עובדות. ישראל מפציצה את ביירות עם מטוסי קרב מתי שבא לה, וחיסלה את כל שרשרת הפיקוד הבכיר של הארגון המקורב ביותר לאיראן. התגובה של איראן היתה פחות או יותר, במונחים צבאיים טהורים, בגדר "נימוס מתחייב". הם ידעו שכולם יודעים שהם יירו, והם ידעו שזה ינוטרל. לא היתה שום הפתעה, אין שום רצון איראני להסלמה.

לבוא ולהסלים את זה מצדנו בשלב הזה משיקולי "תדמית והרצעה", זה דבר חסר הגיון ממשי. יש לנו משימות בטחוניות הרבה יותר חשובות מלעשות שריר על איראן באופן ישיר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:34 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
קודם כל, אני בכלל לא אופתע אם התגובה של ישראל לא תהיה מיידית, לאיראן לקח יותר מחודשיים להגיב על הנייה, וגם נילפרושאן לא היה היום ולא אתמול, אז אני בהחלט יכול לראות את ישראל ממתינה עם תגובה כמה ימים/שבועות.

צהל כבר הודיע שזה יהיה הלילה….

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:34 pm 
Senior

ציטוט:
כ-180 טילים שוגרו מאיראן במספר מטחים בשעה 19:31, בוצע מספר גדול ואפקטיבי של יירוטים, ויש פגיעות בודדות במרכז ובדרום.

צה״ל מבהיר: אין פגיעה בכשירות חיל האוויר, במטוסים או במערכות ההגנה. חיל האוויר ימשיך לתקוף הלילה במזרח התיכון באופן עוצמתי.

אני לא מבין במלחמה וצבא אבל אני מבין בתקשורת וניסוחים. כשכותבים 'אין פגיעה בכשירות חיל האוויר' המשמעות זה שהייתה פגיעה לא שולית בחיל האוויר במתקפה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:35 pm 
Hall of Famer

מחשבה שעברה לי בראש - העובדה ששישה ישראלים נהרגו בפיגוע, וזה לא הדבר הראשון בראש החדשות (כנראה בצדק, לאור התקיפה מאיראן) היא המחשה מובהקת לעד כמה ביבי נכשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:36 pm 
Hall of Famer

מבחינת אפקט ההפתעה,זה נראה די מטומטם לתקוף הערב,כשהאיראנים בכוננות שיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:37 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא רואה במה מותר טהרן מתל אביב. בוודאי שהפצצת טהרן, אלא מה? מה שכן, אני מקווה שלישראל יש כלים לבצע הפצצות מדויקות יותר, ובוודאי שלא סתמיות למרכזי אוכלוסין, סתם כי זה קל יותר. אבל אם ישראל יכולה לדייק לפרלמנט האיראני למשל או לבסיסים צבאיים או אפילו, כן, לביתו של חמינאי, אז תפאדל.

ומשעשע כל הקטע הזה של ״אם ישראל תגיב״. ישראל לא יזמה את השביעי באוקטובר. לא מול החמאס, ולא מול החיזבאללה. כידוע. לא יתכן שהיוזמה תמיד תהיה של האיראנים. אז כן, לפוצץ להם מבנים חשובים, ברור שכן. זה נון בריינר בעיניי (אם זה אפשרי, אין לי מושג מה היכולות הצבאיות שלנו ברמות הדיוק).

קשה להתייחס לטקסט כזה ברצינות, אבל אנסה.

לישראל ואיראן יש חזית עקיפה בדרך כלל. איראן לא היתה משמעותית ב7.10 (קטאר כן, מישהו הציע להפציץ את דוחה?), היא כן מאד משמעותית לחיזבאללה. חיזבאללה חוטף לאחרונה את המכות הקשות בתולדותיו, על אדמתו. ישראל השיגה את חיסול כל שרשרת הפיקוד הבכיר של חיזבאללה, שזה סוג של חלום. בתמורה היא קיבלה חצי שעה של אזעקות בהצלחת יירוט של 100%. אתה מציע פשוט להכנס לסכנה מיידית של מלחמת עולם שלישית במבצע כמו הפצצת הפרלמנט האיראני (אתה יודע מה זה אומר בכלל לתכנן ולבצע מבצע כזה? ראית הרבה יותר מדי סרטים), בזמן שמטולה היא עיירת רפאים ואזרחים נרצחים ברחובות, כי זה "נון בריינר" להראות שלנו יש גדול יותר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:38 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
"הרתעתית ותדמיתית" אלה שטויות גמורות, זה הכל סובייקטיבי מהמוח הקודח של כל אחד. יש עובדות. ישראל מפציצה את ביירות עם מטוסי קרב מתי שבא לה, וחיסלה את כל שרשרת הפיקוד הבכיר של הארגון המקורב ביותר לאיראן. התגובה של איראן היתה פחות או יותר, במונחים צבאיים טהורים, בגדר "נימוס מתחייב". הם ידעו שכולם יודעים שהם יירו, והם ידעו שזה ינוטרל. לא היתה שום הפתעה, אין שום רצון איראני להסלמה.

לבוא ולהסלים את זה מצדנו בשלב הזה משיקולי "תדמית והרצעה", זה דבר חסר הגיון ממשי. יש לנו משימות בטחוניות הרבה יותר חשובות מלעשות שריר על איראן באופן ישיר.

אז הם יירו עוד פעם כשתפעל חזק מדי לטעמם מול הפרוקסיז שלהם. למה להם לא לירות?
אבל זה מעבר לזה. עצם יוקרתם ומעמדם קודם כל מול הפרוקסיז שלהם מונחים על הכף כאן. יש לזה כמה השלכות. קודם כל זה אומר שהיא תמשיך לירות על ישראל אם היא תפגע בפרוקסיז שלה, במדינה אחרת שהיא לא איראן (זה שאתה מקבל את המצב הזה כמובן והגיוני, פה הבעייה). שנית, חלק מפירוק הציר שלה הוא להראות שלכיסוי שהיא נותנת יש הרבה פחות כיסוי ממה שהיא טוענת שיש; ומעבר לזה, הפרוקסיז הם חלק מתורה הלחימה שלה שבמסגרתה הפרוקסיז נלחמים בישראל וישראל נלחמת בפרוקסיז, והיא נשארת חסינה - אז למה לא להמשיך. אתה בעצם מראה לה שגם כשהיא מתערבת ישירות ויורה על ישראל, היא נשארת חסינה. משמע תורת הלחימה עובדת אפילו יותר ממה שחשבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:39 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
מבחינת אפקט ההפתעה,זה נראה די מטומטם לתקוף הערב,כשהאיראנים בכוננות שיא.

באמת שאנשים רואים יותר מדי סרטים.

איראן זה לא לבנון. היא רחוקה מכאן. יש לה חיל אוויר רציני. היא בת ברית של רוסיה. אנחנו לא יכולים "להפתיע" אותם בתקיפות אוויריות מאסיביות. כמו שהם לא מפתיעים אותנו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:42 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
rony כתב:

צהל כבר הודיע שזה יהיה הלילה….

"ברחבי המזרח התיכון" לא מחייב דווקא תקיפה באיראן, אבל אולי. אם נחיה אז נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2024 9:42 pm 
Junior

לגבי ההרתעה. איראן אמרו הרבה בהודעה שהוציאה

חיסול מהדווי, מפקד כוח קודס בלבנון-סוריה, הוביל לסביב 340 טילים וכתבמיים איראנים.

חיסול נילפורשאן מחליפו של מהדווי, הנייה (באדמת איראן) ונסראללה, הוביל ל181 טילים מאיראן. איראן אמרו שהערב סגר חשבון מבחינתם על שלושת החיסולים. ואני מסופק לגבי סדר גודל התקיפה אם נילפורשאן לא היה מחוסל. כלומר, לא חושב שהאיראנים יבצעו משהו בסגנון הזה, אלא אם ישראל תחסל עוד מפקד על איראני בהמשך. זו תגובה רפה מאוד על הנייה ונסראללה, "צירפו" אותם לתגובתם על חיסול מחליפו של מהדווי.

בעיני ישראל צריכה בעיקר לאיים ולאיים חזק, עד שתסיים בלבנון, עד אז להכין תכניות ולהפתיע. כמובן, אאכ הגרעין האיראני בשלבים מתקדמים מידי ונוצרת כעת הזדמנות מיוחדת...

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אוקטובר 01, 2024 9:44 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 730 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה