סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 2:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 450 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2025 1:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
התחלנו עם הגרלות לאירופה:

מכבי ת"א מול פאפוס שלקחה לראשונה אליפות בקפריסין, אם תעבור אותה תבטיח איזשהו שלב בתים באירופה מה ששווה הרבה כסף.

ב"ש הוגרלה מול לבסקי סופיה.

בהמשך ההגרלות של חיפה ובית"ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2025 2:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נו, אולי יתנו לנו בכל זאת לארח בקפריסין...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2025 7:56 am 
Freshman

פאפוס אחלה יעד. תאריך מצויין. רק שיהיו טיסות...
לא מבין איפה נכנס שם גם אצטדיון כדורגל בעיירה הזו.
ההגרלות של ב"ש וחיפה קשות מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 29, 2025 7:51 am 
Freshman

רעידת אדמה ברחובות - מרמורק ושעריים על סף איחוד. בשביל האלף-אלפיים אוהדים של כל אחת זה כמו שהיו מאחדים את הפועל ומכבי ת"א, היריבות והאיבה שם באותה רמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 7:52 pm 
Junior

11 מתוך 14 קבוצות ליגת העל הצביעו בעד הגדלת מגבלת הזרים ל - 8. יש כל מיני הגבלות וקנסות כך שהרוב לדעתי ימשיכו להחזיק 6 זרים. ארגון השחקנים הודיע שהוא מתכוון להשבית את הליגה. צריך לומר שלפי הסרטון שעלה, התמיכה בהם היא בעיקר משחקנים דרג נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 9:06 pm 
Freshman

Lakic כתב:
11 מתוך 14 קבוצות ליגת העל הצביעו בעד הגדלת מגבלת הזרים ל - 8. יש כל מיני הגבלות וקנסות כך שהרוב לדעתי ימשיכו להחזיק 6 זרים. ארגון השחקנים הודיע שהוא מתכוון להשבית את הליגה. צריך לומר שלפי הסרטון שעלה, התמיכה בהם היא בעיקר משחקנים דרג נמוך.

כמו בכל מאבק סוצאליסטי.
בגדול, מאבק עובדים-מעסיקים קלאסי.
העובדים רוצים להתאמץ פחות ולהרוויח יותר
המעסיקים רוצים לשלם לפי איכות ולא לפי דרכון, מה שיכריח שחקן ישראלי להיות שחקן יותר טוב כדי לקבל עבודה ומשכורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 9:27 pm 
Freshman

אני לא מת על זה, יהיה לי מוזר לראות שתי קבוצות משחקות עם 16 זרים ו-6 ישראלים על המגרש. הייתי מעדיף שיהיה אפשר לרשום עשרה זרים, אבל רק 5 ביחד על המגרש. אבל כן, כנראה שזה היה משמר את המצב בו כמה עשרות שחקנים בלאי מוצאים מקום בהרכב ליגת העל כי התחרות מולם פחותה.

אגב, הרבה בעלי אינטרסים דיברו השבוע על שנות התשעים והכוכבים שצמחו שם, שוכחים כמה ישראלים שיחקו באותה תקופה בחו״ל לעומת היום. החוקים בכל אירופה השתנו והיו צריכים לעשות התאמות גם פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 9:35 pm 
Junior

אני מעריך שזה ייסגר על 7 זרים. מה שכן השחקנים הישראלים צריכים להלחם עליו זה מיסוי שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 9:51 pm 
Junior

יוניק כתב:
Lakic כתב:

כמו בכל מאבק סוצאליסטי.
המעסיקים רוצים לשלם לפי איכות ולא לפי דרכון, מה שיכריח שחקן ישראלי להיות שחקן יותר טוב כדי לקבל עבודה ומשכורת.

זו הבעיה. מילא אם היתה איכות בזרים אבל רוב הזרים שמביאים בשנים האחרונות, לא ברמה גבוהה בכלל.
אמנם יש קושי בגלל המצב הבטחוני אבל גם לפני היה קשה להביא לפה איכות.
Lakic כתב:
אני מעריך שזה ייסגר על 7 זרים. מה שכן השחקנים הישראלים צריכים להלחם עליו זה מיסוי שווה.

זה שייך בכלל?
זה הרי הסכמים בין מדינות. לא משהו שקשור רק לכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 11:17 pm 
Hall of Famer

מה זה אומר "להביא זר שמיני בחצי מיליון יורו"?
האם שצריך שאחד מבין כל הזרים יהיה בעלות הזו, או שכולם?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 04, 2025 4:29 am 
Freshman

shmueliki כתב:

להבנתי, אתה צריך לפחות אחד בסגל לפי ההגדרות הכלכליות של זר 7, ולפחות אחד לפי ההגדרות של זר 8. לעונה הקרובה, שחקנים שכבר חתומים לא נחשבים, כלומר למשל אם ב"ש רוצה לצרף זר שביעי ושמיני, הם צריכים להיות לפי ההגדרות הכלכליות שפורסמו, קנגווה למשל לא יכול להיחשב כזר היקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 04, 2025 7:14 am 
Freshman

Dovi כתב:
יוניק כתב:
Lakic כתב:

כמו בכל מאבק סוצאליסטי.

זו הבעיה. מילא אם היתה איכות בזרים אבל רוב הזרים שמביאים בשנים האחרונות, לא ברמה גבוהה בכלל.
אמנם יש קושי בגלל המצב הבטחוני אבל גם לפני היה קשה להביא לפה איכות.

אז זהו, שאתה משווה בין השחקן השביעי והשמיני בקבוצה לזר, ואני משווה בין השחקן ה15 בקבוצה לזר.
אם אפשר להביא שחקן ברמה של שחקן ספסל קבוע כזר, והוא יעלה יותר זול מהישראלי שיושב על המשבצת הזו, אז למה לא להביא זר? הרי זה בדיוק מה שקורה בענף הבניה או הסיעוד. אם זרים זולים יותר, כולל כל הוצאות האחזקה שלהם, והם מוכנים לבוא למרות הקושי של לעבור למדינה אחרת עם כל מה שכלול בזה, אז עסקית אין שום היגיון להחזיק בכח את הישראלי בתפקיד הזה. הזר עולה פחות ולפעמים גם עובד טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 05, 2025 3:10 pm 
מנהל פורום

Dovi כתב:
Lakic כתב:

זה שייך בכלל?
זה הרי הסכמים בין מדינות. לא משהו שקשור רק לכדורגל.

הקלות המס לזרים (לא אמריקאים) לא קשורות להסכמים בין מדינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 05, 2025 7:07 pm 
Junior

קרטמן כתב:
shmueliki כתב:

להבנתי, אתה צריך לפחות אחד בסגל לפי ההגדרות הכלכליות של זר 7, ולפחות אחד לפי ההגדרות של זר 8. לעונה הקרובה, שחקנים שכבר חתומים לא נחשבים, כלומר למשל אם ב"ש רוצה לצרף זר שביעי ושמיני, הם צריכים להיות לפי ההגדרות הכלכליות שפורסמו, קנגווה למשל לא יכול להיחשב כזר היקר.

כן אתה צודק. נהיה חכמים יותר השבוע.
אני נשאר בהימור שלי שיאפשרו בסוף 7 זרים ללא הגבלות מיוחדות. שזה אומר תוספת של זר אחד בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 07, 2025 2:13 pm 
Junior

ההתאחדות אישרה 8 זרים.
חשבתי שתהיה התפשרות מסוימת, בסוף כלים.
עם טווח הצבעה כל כך מוחלט בעד, ההתאחדות הרגישה בנוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 10, 2025 7:00 pm 
Junior

היום ב- 20:30 פותחים עונה אירופית עם באר שבע שמתארחת אצל לבסקי סופיה, סיבוב ראשון בליגה האירופית. המגרש צפוי להיות מלא וממה שקראתי קנגוואה סובל מפציעה ולא ישחק. הגרלה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 11, 2025 4:30 am 
Freshman

בספורט 5 (https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=512079) ובתקשורת החיפאית היללו בשבועות האחרונים את ב"ש על כך שהיא "באה לעבוד" בקיץ הנוכחי, כשההשוואה היא כמובן למכבי חיפה שכביכול לא.
לא חשבתי על זה יותר מדי, עד שעכשיו אני שם לב בעקבות המשחק, שכל מה שבאר שבע עשתה בקיץ, זה להביא את כנעאן, רועי לוי ואופיר דוידזאדה (וכמובן זלאטנוביץ שכבר חתם בינואר). מה אני אגיד לכם, אם זה נקרא "עבודת קיץ" אז אני חבר של יהיה בסדר.

-זלאטנוביץ חלוץ סביר, לא שדרוג גדול על גריטה/תורג'מן.
-כנעאן שחקן מעולה, אבל לא לגמרי מולחם להרכב שם, יש להם כבר את ביטון באגף ימין ואת אליאל פרץ שפרץ אשתקד באמצע. כמובן שזו תוספת משמעותית כשאחד מהם יהיה השחקן ה-12, אבל משמעותי הרבה יותר היה אם הם היו מביאים שחקן ברמה של כנעאן שיתפוס את כנף שמאל הבעייתי יותר, שם גנאח רחוק מלהדהים בלשון המעטה וזו הייתה החוליה החלשה שלהם בחלק הקדמי בעונה שעברה.
-רועי לוי כשרון גדול, אבל יראה דשא בעיקר כשקוזוך ישחק במערך 5 בהגנה, כמגן ימני בקו 4 הוא פחות מתאים, אבל כן, החתמה טובה.
- דוידזאדה כבר מריח פרישה בעוד שנה-שנתיים ומולחם לספסל כל עוד לופס כשיר.

נשארנו עם הגנה של גיא מזרחי הבינוני, בלטקסה/בלוריאן שבינוניות ומטה זו מחמאה בשבילם, ויטור שסימני הגיל וההתדרדרות היו בולטים מאוד כבר אשתקד ואין סיבה להאמין שהמגמה לא תימשך השנה, וכנ"ל לופס.
בקיצור, הגנה סופר רעועה. אתמול אליאסי הציל אותם מהפסד ואם כך מצבת ההגנה שלהם נשארת, זה מה שהוא יצטרך לעשות בערך בכל משחק נגד קבוצה סבירה כדי שהם יביאו נקודות.

https://sport1.maariv.co.il/magazine/article/1587689/
בכתבה הזאת מאתמול מסבירים שבאר שבע מחכה לראות מה יהיה באירופה, ואני אומר, נובמת. במקום לצאת למחנה אימון ולמשחקים באירופה עם סגל שלם, באים עם הגנה חלשה ובור בכנף שמאל ויושבים על הגדר עד שייראו אם מצליחים לעבור במזל את לבסקי, כשעוד לפני הגדלת הזרים (שבאר שבע הייתה היוזמת שלה) היה לה מקום לשני זרים נוספים.
חלמאות לשמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 11, 2025 12:35 pm 
Junior

אני לא כופר בשום דבר ממה שאתה אומר, הניתוח שלך הוא דיי מדויק.
אני כן חושב שקצת מגזימים איתם. ככה בדרך כלל קבוצות מגיעות ונראות בשלבים האלה ופה זה עוד סיבוב ראשון, בדרך כלל הקבוצות מתחילות בסיבוב שני. מכבי כבר שנים על גבי שנים מגיעה לא מוכנה לשלבים הראשונים, אבל הדירוג הטוב שלה בדרך כלל מסייע לה להתקדם.

ב"ש קיבלה הגרלה לא פשוטה ועצם זה שהיא מצליחה לשמור על שני הזרים המשמעותיים שלה ומהטובים בליגה, זה לא דבר מובן מאליו. מבחינת השוק הישראלי, היא עשתה כל מה שהיא יכולה ולקחה מי שיכלה.

יש הרבה מקום לזרים, אני מניח שהיא לא תעשה שלב בתים באירופה ולכן היא גם לא תביא את הזר השמיני שמגלם הפסד כספי וקנס. זה אומר שיש עוד הרבה מקום להתחזק, הבעיה היא שכמו שאנחנו רואים אצל קבוצות אחרות, הזרים שמוחתמים כאן כרגע זה כאלה שכבר שיחקו פה או כאלה רקורד מאוד נמוך. ופה זה פגע בה.

רוצה לומר, גם באופן אבסולוטי וגם באופן נקודתי, חוסר ההצלחה שלה להתחזק בזרים עד כה (ה-11 ביולי) הוא סביר לגמרי. האם היא עשתה מספיק בשוק הישראלי בכדי להגיע לנקודה הנוכחית מוכנה? אני חושב שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 11, 2025 12:46 pm 
Freshman

נכון שהקיץ הזה כנראה קשה יותר באגף הזרים, אבל תסתכל על השנים האחרונות, איפה הייתה ההצלחה הכי גדולה באירופה? כשמכבי חיפה עשתה צ'מפיונס וסגרה סגל בתחילת יולי.
אני כמובן לא יודע מה היו האופציות של ב"ש בחודשים האחרונים מבחינת הזרים, אבל רואים שקבוצות אחרות כן כבר החתימו, חלקם משוחזרים מקבוצות אחרות, חלקם חדשים. אני כמובן מנחש, אבל הניחוש שלי הוא שהיה אפשר למצוא בלם-שניים טובים יותר מבלטקסה-ויטור, גם אם זה אומר לשלם להם עוד מאה אלף דולר בחוזה על השווי שלהם. על זה יכולה לקום וליפול העונה האירופית שלהם, ולא רק העונה הנוכחית, הצלחה העונה הייתה עוזרת להם גם לשנים הבאות ולא לקבל לבסקי סופיה בסיבוב הראשון.
בקיצור, לא מרגיש לי שהם עשו כל שביכולתם. אתם רואים בסוף יוני שלא הצלחתם להביא זר שרציתם, ותכף מתחילה אירופה, תביאו את מאיימבו. אני בטוח שהוא היה מעדיף ללכת לב"ש ולא להפועל ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 11, 2025 1:00 pm 
Junior

דרך אגב
ציטוט:
החל מהעונה הנוכחית, שוער שיחזיק בכדור יותר מ-8 שניות, יספוג עונש של כדור קרן לחובתו. המשמעות: השוערים יצטרכו לשחרר את הכדור הרבה יותר מהר ויהיו פחות עיכובים של המשחק.

אני חושב שזה יתמסמס פה בדיוק כמו שהבטיחו לנו כאן תוספות זמן דו ספרתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 11, 2025 3:53 pm 
Junior

כבר במונדיאל המועדונים זה התמוסס אחרי כמה משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 12, 2025 2:21 pm 
Junior

מחר משחק רשמי ראשון של הליגה בישראל - אלוף האלופים, מכבי תל אביב נגד הפועל באר שבע.
דיי מתבאס בשביל ב"ש שצריכה למהר לחזור לארץ אחרי משחק ביום חמישי ורגע לפני עוד טיסה לחו"ל (למשחק הגומלין שהוא כביכול בית), למשחק ביום ראשון. מצד שני, עכשיו יש עוד 7 שבועות רצופים של שלבים באירופה, אז זה לא באמת שהיה איפה לדחוף אותו שהיה עושה את החיים שלה לנוחים יותר, אני מניח. דבר שני זה לשחק באמצע יולי בכל שעה שהיא לפני 8 וחצי - 9, זה גם לא חכם. המשחק יתחיל ב-19:30. אני מניח שאולי משיקולי רייטינג או חוקים של פיפ"א, כי מתקיים הגמר של המפעל המיותר ביותר שקיים כרגע, אליפות המועדונים או מה שזה לא יהיה.

בפורמט של השנים האחרונות למשחק הזה יש חשיבות גדולה מעבר רק לאלוף האלופים, כי המנצחת בו גם שומרת על הסיכוי לזכות בגביע הטוטו. המפסידה הולכת למשחקי דירוג שם. ככל שהבנתי, במידה והמשחק יסתיים בתיקו בתום 90 דקות, הולכים לפנדלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 12, 2025 8:33 pm 
Sophomore

דין דוד חתם ביוקוהמה מהליגה היפנית הראשונה.
אם פעם השחקן הישראלי היה יוצא רק לאירופה, בשנים האחרונות כבר רואים לא מעט ליגיונרים באסיה וב-MLS.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 12, 2025 9:25 pm 
Junior

ולא רק שם. ניקיטה סטויאנוב ממכבי נתניה, שם שהרוב המוחלט בכלל לא מכיר כי פתח רק ב-11 משחקים במכבי נתניה, עבר לדינמו בוקרשט בחוזה ל-4 שנים תמורת שכר שנתי של 200 אלף יורו וביי אאוט של 300 אלף יורו. כן דרכון אירופי או לא, מי שיש לו סוכן מהמקצוע ורוצה, ימצא קבוצה בחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 12, 2025 11:30 pm 
Junior

הבום של הקיץ, הפועל תל אביב קונה את דניאל דאאפה בן ה-17 ממכבי נתניה ב-1.8 מיליון יורו ועוד 200 אלף יורו בבונוסים ועוד 20% מהמכירה עתידית. זו עסקה בליגה של הגדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 450 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה