סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 12:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2013 2:41 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מעריך שזה באמת לא כזה מסובך כמו שזה נראה בקריאה ראשונה
אבל אני מעדיף את הפורמט הראשון.
עם קצת שינויים קלים - לחשוב על עוד קיפר יצירתי (אהמ פרנצ'ייז אהמ) זה יכול להיות טוב

אם כבר תקרת שכר וסיבוכים כבר הייתי הולך על שכר NBA אמיתי (אפילו שזה מסובך פי כמה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2013 3:00 pm 
Junior

ציטוט:
פשוט תקבלו החלטה אם אתם רוצים לשחק בפורמט הראשון שהוצע,
בפורמט השני,
בפורמט השני עם תיקונים שיהפכו את המחיר של השחקן ליותר קבוע,
פורמט אחר שמישהו יישב שעות להכין לבדוק ולכתוב,
או לוותר על כל העניין ולדחות את הליגה הזאת, אולי, לשנה הבאה.

ביל - נמנע .

רוני - בעד הפורמט השני, עם תיקונים כך שמחירי השחקנים יהיו ברורים יותר.

עידן - פורמט ראשון.

עודד -

מוק -

אלון -

(עידן, מבחינתי זה יכול לעבוד גם באמצעות שכר NBA אמיתי, לא חושב שזה מסבך בכלל, ויהיה הרבה יותר קל לכל אחד לנהל את הקבוצה הפרטית שלו.
הבעיה, לטעמי, שזה יהפוך שחקנים טובים רבים לסחורה לא אטרקטיבית בפנטזי. ברוק לופז סטייל לעולם לא יישמר כקיפר. קובי תמיד יגיע לדראפט. כרמלו בכל אחת מ-5 השנים הבאות, תמיד יגיע לדראפט. וגם אז, המחירים בהם יילקחו בדראפט יהיו נמוכים יחסית, כי אתה יודע שאתה לוקח את השחקן רק לשנה הזאת והוא לא שווה לך כמעט כלום כטרייד-צ'יפ.
הדברים צריכים לגעת בעולם הפנטזי כמה שיותר ולניהול שלנו עם הקבוצות הפרטיות שלנו, וכמה שפחות נגיעה להחלטות מנהלתיות שמתרחשות בעולם האמיתי..)

(ביל, ממש לא אפשרי לעשות שני דראפטים באותו זמן, או עוקבים באותו ערב. אי אפשר לתפקד על דבר כזה, בדראפט רגיל זה יכול לעבוד, אבל בדראפט מכרז אתה צריך להיות עם האצבע על הדופק כמעט כל הזמן.)

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2013 6:13 pm 
Junior

אני חושב שאפשר לפשט את זה קצת ועל הדרך למצוא את עמק השווה.

כפי שכבר אמרתי לצ'ונסי, אני נגד האפשרות שמנג'ר יוכל להשאיר את כל הסגל שלו.

אני כן רוצה שנגדיר כמות מסויימת של שחקנים שממשיכים עם הקבוצה. אבל גם את זה אפשר לפתור... אני בדרך לשם.

באשר להצעה של רוני על מחיר קיפר שישאר על כנו. אפשר פשוט ללכת על משהו קרוב יותר למציאות.
כל שחקן שנרכש בדראפט באיקס כסף, המנג'ר רשאי להשאיר אותו על חוזה חד עד תלת שנתי בעלות מדורגת.
כלומר- אם השחקן נרכש ב10 דולר, יש למנג'ר שלו את האפשרות לנעול אותו לעונה נוספת בעלות של 50% לשנה הראשונה, 25% לשנייה ו15% לשלישית.
אבל המנג'ר חייב להצהיר על איזה חוזה הוא מחתים את השחקן בתחילת העונה הבאה- חד, דו או תלת שנתי. אם הוא בחר להחתימו לעונה אחת, האופציה שלו עליו לעונה הבאה תעמוד שוב על 50%.

זה לדעתי יצור כמה אפקטים:
1. זה מפשט מאוד את נושא ההמשכיות ומי נשאר בכל קבוצה
2. זה יצור סנריואים מעניינים מאוד בכמה רבדים- למשל דוראנט שנקנה השנה ב91, יעלה למנג'ר שלו מחיר אסטרונומי בכדי להשאירו. וזה יגרום פעם אחת למחירים שפויים יותר ופעם שנייה לגרום לשחקן דרג שני להיות לא פחות אטרקטיבי מדרג ראשון.
לעומת זו שחקנים צעירים ומצליחים יהוו מקור נחשק לחוזים ארוכי טווח וליכלת סקאוטינג משופרת של מנג'רים.
3. זה יצור שיוויוניות בליגה כי מי שירצה טופ דוג- הוא ישלם עליו כסף גדול (חוזה מקס) שישאיר את טווח התמרון שלו צר מאוד לשאר השחקנים. או שהוא יוכל פשוט לתת לו לצאת לדראפט ולנסות להשיגו מחדש שם.
4. זה יהיה הפורמאט הראשון שבו שחקנים ישארו על פי חוזים ולא על פי נחשקות ההווה.
5. זה פרמטר אחד בלבד למשחק בליגה. ללא שום סיבוכים נוספים אבל הוא שולט בה לחלוטין בכל תחום.

בכדי לעשות את זה אפילו יותר קל. נוכל כבר אחרי הדראפט לפרסם את שווי העלות של שחקני הסגל עבור כל מנג'ר לקראת השנה הבאה. כך שלמנג'ר יהיה זמן לחשוב על טריידים אפשריים.
קיפר גם יסומן ככזה וישמור על הסטאטוס שלו לאורך השנה כך שהוא ישאר כזה גם בטרייד. כלומר, הוא יסחוב את החוזה שלו איתו.

אנחנו נהיה ליגה חוזית. אין עדיין דבר כזה. זה די פשוט למען האמת וזה עונה על הצרכים של צ'ונסי ורוני ביחד.

לפעמים אני כ"כ מבריק עד שבא לי להשתחוות בפני... :ta_n_cor:

הדברים הכי טובים הם גם הכי פשוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2013 6:35 pm 
Junior

פשוטים ?
רציני? זה הדבר הכי מסובך שראיתי. להתחיל לעשות חוזים רב-שנתיים? תשגע פה את הראש לאנשים.

נראה לי הכי פשוט שנעשה דבר כזה :
אנחנו מתחילים עכשיו מ-0 הרי. אז כל שחקן יקבל בדראפט הקרוב את המחיר שהליגה חושבת שהוא צריך לקבל לשנים הבאות.
מכאן והלאה, המחיר של השחקן יכול להשתנות רק אם יש פער של 10$ ומעלה בין מחיר הקנייה שלו למחיר החדש שיאהו מציבים לו.
על כל 10$ פער בין המחירים, עלייה של 10% במחיר השחקן.
ירידה של 10$, ירידה של 10% במחיר השחקן.

אם השחקן נאסף בשוק החופשי, יש לו עונה קרובה להינעל על מחיר של דולר, עונה אחר כך הוא לפי המחיר החדש שיאהו מציבים לו.

זהו, שום דבר נוסף.
יש יותר ברור מזה, תוך כדי שמירה על הפשטות ועל הרעיון הבסיסי שיש מסגרת תקציב שיש לפעול על פיה ?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2013 7:07 pm 
Junior

מה מסובך בזה?

אחרי הדראפט יש לך רוסטר של 12 שחקנים?

1. עלה לך 40
2. עלה 30
3. עלה 22

ליד כל אחד מהם מפרסמים את הערך החוזי שלהם במדרגות של 50-25 ו15% וזהו. יש לך את הכל מול העיניים בכדי לתכנן את העונה הבאה.

מה יותר פשוט מזה? שום חישוב נוסף. שום התעסקות וספת- רק חשיבה חוזית. לדעתי זה מגניב רצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 12:13 am 
מנהל פורום

מוק, לפעמים יש לך הארות...
זה דווקא פורמט שאני יותר מתחבר אליו
עם זה אני מוכן ללכת לשוק

אולי צריך שיופים קטנים פה ושם, האמת שאין לי זמן להתעסק עם זה, אבל לצ'ונסי יש!

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 3:00 am 
Junior

Mook כתב:

כלומר- אם השחקן נרכש ב10 דולר, יש למנג'ר שלו את האפשרות לנעול אותו לעונה נוספת בעלות של 50% לשנה הראשונה, 25% לשנייה ו15% לשלישית.
אבל המנג'ר חייב להצהיר על איזה חוזה הוא מחתים את השחקן בתחילת העונה הבאה- חד, דו או תלת שנתי. אם הוא בחר להחתימו לעונה אחת, האופציה שלו עליו לעונה הבאה תעמוד שוב על 50%.

זה לדעתי יצור כמה אפקטים:
1. זה מפשט מאוד את נושא ההמשכיות ומי נשאר בכל קבוצה
2. זה יצור סנריואים מעניינים מאוד בכמה רבדים- למשל דוראנט שנקנה השנה ב91, יעלה למנג'ר שלו מחיר אסטרונומי בכדי להשאירו. וזה יגרום פעם אחת למחירים שפויים יותר ופעם שנייה לגרום לשחקן דרג שני להיות לא פחות אטרקטיבי מדרג ראשון.
לעומת זו שחקנים צעירים ומצליחים יהוו מקור נחשק לחוזים ארוכי טווח וליכלת סקאוטינג משופרת של מנג'רים.
3. זה יצור שיוויוניות בליגה כי מי שירצה טופ דוג- הוא ישלם עליו כסף גדול (חוזה מקס) שישאיר את טווח התמרון שלו צר מאוד לשאר השחקנים. או שהוא יוכל פשוט לתת לו לצאת לדראפט ולנסות להשיגו מחדש שם.
4. זה יהיה הפורמאט הראשון שבו שחקנים ישארו על פי חוזים ולא על פי נחשקות ההווה.
5. זה פרמטר אחד בלבד למשחק בליגה. ללא שום סיבוכים נוספים אבל הוא שולט בה לחלוטין בכל תחום.

בכדי לעשות את זה אפילו יותר קל. נוכל כבר אחרי הדראפט לפרסם את שווי העלות של שחקני הסגל עבור כל מנג'ר לקראת השנה הבאה. כך שלמנג'ר יהיה זמן לחשוב על טריידים אפשריים.
קיפר גם יסומן ככזה וישמור על הסטאטוס שלו לאורך השנה כך שהוא ישאר כזה גם בטרייד. כלומר, הוא יסחוב את החוזה שלו איתו.

בסעיף 2 ו-3 אתה אומר שפשוט לא יהיה טעם לשלם מחיר גבוה על שחקן כי מחיר גבוה אומר שבעונה הבאה תהיה במצב בעייתי מאוד בשביל להשאיר אותו, אז פשוט לא ישלמו מחיר גבוה, ואז לא קיבלת את מבוקשך בסעיפים אלה.

בכלל, לא מבין למה שיהיה רצון ש"שחקן דרג שני יהיה לא פחות אטרקטיבי משחקן דרג ראשון" ?
למה פול ג'ורג' צריך להיות אטרקטיבי כמו דוראנט, מה ההיגיון בזה, באיזה עוד מקום בפנטזי או בספורט אתה רואה מצב כזה ?

לגבי החוזים,
החתמתי שחקן לשלוש עונות, רוצה להיפטר ממנו מסיבה כלשהי אחרי עונה ואין קונים לטרייד, מה אני עושה איתו ? תקוע איתו ? למה להגביל את עצמנו בצורה כזאת ?

אני כבר מעדיף שהמחיר יישאר קבוע לנצח נצחים כמו שהציע רוני על פני המצב הזה.
אני דווקא מתחיל לאהוב את הרעיון הזה יותר מאשר בהתחלה, אבל צריך קצת לשייף אותו לדעתי, כי יש שם כמה חורים שבעייתיים לי מאוד.

בכל מקרה, נראה שהדבר הכי פשוט שקיים זה שהמחיר של השחקן נשאר כפי שהוא נקנה בדראפט הראשוני, שכולנו נכנסים אליו בידיעה שכל שחקן שתקח עכשיו מתוך מחשבה עליו כשחקן קיפר , מקבל עכשיו את הערך שאתה רואה לו לכל העונות קדימה.
בכל דראפט אתה תבחר את השחקנים שאתה באמת רוצה לעתיד במחיר בו אתה חושב שתרצה להמשיך איתם גם בעתיד, או שיהפכו להשכרה לעונה אחת ויחזרו לדראפט.

כאן לא סביר שיהיו מחירים גבוהים לשחקן כמו לברון, כי אתה יודע שהוא אצלך לעוד מקסימום שנתיים-שלוש כנראה במחיר הזה.
לא יהיו מחירים נמוכים מדי על שחקנים צעירים טובים שיכולים לקפוץ במחיר תוך שנה-שנתיים ב-500%.

טוב, זהו. אני חושב שמצאתי את זה סופית. מקווה שתזרמו עם זה ושנוכל לפרסם משהו סופי, כי באמת אין זמן וצריכים לצרף עוד 2 או 3 אנשים (J-DOG כנראה בעניין..).
בקיצור, הנה ההצעה שלי. היא משלבת לדעתי את כל מה שכולם דיברו עליו כאן, למוצר קוהרנטי וכמעט מושלם לדעתי, שמשלב את כל האלמנטים המעניינים שדיברנו עליהם במהלך הקיץ, ואני מציע עכשיו פורמט מגניב לחלוטין, בזכות שילוב כל הרעיונות הכבירים שלנו ושל דיוויד סטרן יחדיו.

אז ככה :

כל שחקן שאתה לוקח, נכנס אצלך למסגרת חוזית של 3 שנים במחיר אותו שילמת, כשלך אופציית היציאה מהחוזה בכל שנה, אם בחרת לא להמשיך עם השחקן ולשחרר אותו לדראפט בקיץ או לוויבר במהלך העונה.

איך זה יעבוד במשך 3 העונות הראשונות ?
ייפתח תר'ד דביק, בקיץ הבא, עם 10 הודעות, הודעה לכל קבוצה. תחת כל קבוצה תירשם מצבת השחקנים שלה, ומספר העונות של כל שחקן תחת חוזה.
בעונה הקרובה כולם יהיו בעונה הראשונה של החוזה אז אין טעם לתר'ד. בעונה הבאה, כל מי שייכנס לדראפט יתחיל חוזה חדש ויירשם כעונה ראשונה, כל מי שימשיך בחוזה של המחיר הקודם כקיפר, ייכנס לעונתו השנייה בחוזה.

מה יהיה החל מפתיחת העונה הרביעית ?
אז זה יתחיל להיות באמת מעניין. אז יתחילו להגיע שחקנים עם חוזים שנגמרו אחרי 3 עונות החוזה.

כאן אנחנו באמת משלבים את כל הדברים יחדיו בדיוק בנושא הזה. גם הולכים על מה שמוק רוצה עם חוזים תלת-שנתיים, גם הולכים על מה שרוני רצה עם מחירים שנשארים קבועים, מה שאני רציתי שהמחיר לא יישאר קבוע לנצח נצחים אלא יבטא שינוי ביכולת ובשווי, ומה שכולם רצו, שהכל יהיה פשוט וידוע..

אז איך זה יעבוד ? נהפוך כל שחקן שסיים חוזה ל"שחקן חופשי מוגבל".
שחקן שסיים חוזה, לקבוצתו עומדות שתי אופציות :
א', לשחרר אותו לחופשי למכרז מחודש בדראפט.
ב', להחתים אותו במחיר החדש שלו, שנקבע על ידי יאהו, לחוזה חדש של שלוש שנים (עם אפשרות להשתחרר לפני כמובן, אם רוצים).

זה בעצם בדיוק אותו מצב בו עומדות קבוצות בעולם האמיתי.
מחתימות את החופשי המוגבל שלהן, בחלון הזמן המוקדם השייך רק להן, לחוזה חדש במחיר החדש הנדרש,
או משחררות אותו לשוק החופשי, שם כל קבוצה יכולה להציע לשחקן, ולקבוצה קיימת הזכות להשוות (כלומר, לשלם את המחיר שלו בדראפט, בשוק הפתוח שלנו).

זהו, נכון ?
נראה לי שלא שכחתי כלום ולא צריך להוסיף כלום. רק תנו את האו.קיי לנסח את התקנון ולפרסם אותו, כדי שאוכל גם להציג אותו למתלבטים להצטרף אלינו, כי אין זמן לזה..

אה, רק דבר אחרון.
אני מציע שנעשה את התקציבים לליגה הזאת, בגלל שהיא מבוססת תקציב בכל עונה, על 999 $,
כשמהעונה השנייה הגבוהה ביותר מקבלת 999, הבאה 990, 980, וכך הלאה.
יהיה הרבה יותר נוח להתנהלות עם מחירים כאלה, וגם לא ייתן פעם מאוד משמעותי בין התקציבים של הקבוצות, כשזה נעשה על 200 +-.
בליגה כזאת פערים בתקציבים יהיו בעייתיים מאוד, כי זה לא כמו ליגת קיפרים רגילה בה רק העונה הראשונה עובדת לפי תקציב כזה, ומהעונה השנייה הקיפרים לא משפיעים על התקציב לדראפט, בו גם כך נבחרים רק שחקני דרג-ביניים, כך שהקבוצה עם התקציב הנמוך יותר לא בחיסרון רציני מדי.
כאן, עם קבוצה לקחה את הארדן למשל על 65, לקחה אליפות ותעמוד על תקציב של 180, היא תהיה בחיסרון עצום מול הקבוצה של ה250$,
כי זאת תוכל לשמור אולי עוד שחקן-שניים חזקים עם הארדן, ואז תגיע לדראפט עם 2-3-4-5 שחקנים טובים שהיא שמרה, אבל כבר בלי כסף לקחת שחקנים נורמלים בדראפט,
לעומת הקבוצה של ה-250$ שגם יהיה לה קל לשמור את השחקנים שלה, וגם תיכנס לדראפט עם יתרון תקציבי.

בכלל, נראה לי פשוט יותר להתנהל כשהתקציב המקסימלי הוא 1000 בעצם, ויורד עד 10 אחוז לפי 10 קבוצות,
קל יותר לחשב ולהבין מה הערך והאחוז של כל שחקן מול התקציב של הקבוצה.
אם תסכימו, אז "מחיר יאהו", לפיו ניתן יהיה להחתים מחדש שחקן שסיים חוזה, יהיה המחיר המוצג של יאהו כפול 4 (תקציבים עם בסיס של 1000 במקום 200, ידוע שזה כפול 5).
בגלל שזה כפול 4 ולא כפול 5, תהיה הנחה בעצם לקבוצת הבית מול הקבוצות האחרות.

זהו, אתם יכולים להשתחוות בפניי על כל הזמן והמחשבה שהשקעתי בשביל להגיע לנוסחה המפוארת הזאת (בעזרתכם המופלאה, מודה),
או פשוט לתת או.קיי לפרסם את התקנון המחודש ולהתחיל להציע אותו למועמדים..
:men:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 3:42 am 
Freshman

אתם מוכנים להפסיק לזיין את השכל עם הודעות שאני לא קורא ולהגיד מתי לעזאזל יהיה הדראפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 5:46 pm 
Hall of Famer

העניין עם החוזים נשמע לי סבבה לגמרי, אבל אני חושב שכדאי להגביל את נושא הקיפרים לעד 2/3 מהרוסטר כדי שלא לעקר את הדראפט לגמרי מתוכן, אם נעמוד על רוסטר של 15 נניח, אני חושב ש-10 קיפרים זה די והותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 5:57 pm 
Junior

לא ביל, לא.

rony כתב:
העניין עם החוזים נשמע לי סבבה לגמרי, אבל אני חושב שכדאי להגביל את נושא הקיפרים לעד 2/3 מהרוסטר כדי שלא לעקר את הדראפט לגמרי מתוכן, אם נעמוד על רוסטר של 15 נניח, אני חושב ש-10 קיפרים זה די והותר.
לגבי סכומי התקציבים, זו אמנם נקודה ממש לא קריטית, אבל לדעתי תקציב בסיס של 500 זה מספיק ואין צורך ליצור אינפלציה כל כך גדולה (מה גם שבכל זאת, בתקציבים של 999 כמעט אין שום משמעות ליתרון התקציבי של האחרונות, ואנחנו בכל זאת רוצים שזה ישפיע, לא בצורה קיצונית אולי כמו בקיפרים, אבל עדיין השפעה מסויימת). בכל מקרה, זו לא נקודה קריטית ואני ממש לא מתכוון להתעקש עליה אם זה חשוב מבחינתך.

אפשר לעשות הגבלה של 2/3, אין עם זה בעיה, כי אני רואה שבינתיים גם אתה וגם מוק רוצים את העניין הזה.
אני סתם לא מבין למה להגביל, הרי זה לא תהיה "מכת ליגה", אם יהיו קבוצות שיירצו לשמור על מרבית הסגל או אפילו כולו כי זאת האסטרטגיה שהחליטו לקחת, זה לא יהיה יותר מקבוצה-שתיים מקסימום, וגם זה לזמן מוגבל.
יהיה מאוד-מאוד קשה לשמור על יותר מ-2/3 מהסגל שלך, וזה יהיה רק במצבים שאין לך יותר מתותח אחד, או שרוב הסגל שלך בנוי משחקנים במחיר מציאה.
אם מישהו הצליח להשיג סגל כזה, שיכול לרוץ איתו גם כן לתקופה מוגבלת של שלוש שנים, לא רואה למה לבאס אותו ולהכריח "לשבור חוזה" עם שחקן. אבל אם זה הרצון, אין לי בעיה, לא קריטי מאוד.

אגב, אם נגדיל ל-999 זה לא אמור להשפיע על העניין, כי פשוט המחירים של השחקנים יהיו בהתאם. הארדן ודוראנט למשל לא יילכו לדעתי בפחות מ-400$ כל אחד. שחקן כמו היברט, שיעלה 10% בדראפט של 200$, בערך 20 כמו שהוא הלך בדראפט האחרון שלנו, יילך כנראה גם בדראפט הזה באיזור ה-10% מהתקציב, אם יהיה 999, 500 או 200.

לגבי ה-999 או 500, כן, יש נקודה במה שאתה אומר שבתקציב הגדול יותר תהיה מן הסתם פחות השפעה על ההבדלים,
אבל, גם מבחינתי זה לא נקודה קריטית שאתעקש עליה - זאת הייתה חלק מהנקודה שלי.
בהתחלה בכלל חשבתי על דרך איך שומרים על כל התקציבים של הקבוצות אותו דבר, כדי שזה יהיה יותר מציאותי ותמיד תדע מראש מה יהיה התקציב שלך ולא תגיע לקיץ בעמדה שונה ממה שחשבת,
ואיך מפצים את הקבוצות לפי דירוג במתכונת שונה.
אולי עדיף לעשות באמת שכל התקציבים יהיו זהים, נניח 500,
ורק לדראפט הקבוצות יקבלו מענק לפי מיקום. נניח המדורגת אחרונה לדראפט (האלופה) לא מקבלת כלום, וכך זה גדל בקפיצות של 10 עד למאה.
כן, נראה לי שזה הפיתרון הכי טוב.

--
יאללה, אפשר להתחיל לרוץ ? יש לנו 3 חברים לגייס ואין זמן.. תכתבו את התאריך והשעה המתאימה לכם לדראפט.
האפשרויות שעל הפרק :
יום שישי, צהריים, ערב, או לילה, אלא אם יש התנגדות אפילו לאחד מכם.
יום חמישי, בשעה מספיק מוקדמת לפני המשחק של מכבי, או בשעה מאוחרת אחרי המשחק, אלא אם יש התנגדות למי מכם.
יום רביעי זה כבר מוקדם מדי לטעמי, לא חושב שנוכל לגייס עד אז 3 אנשים, או שהתראה כ"כ קצרה תספיק להם כדי להגיע לדראפט.

בשבת יש לנו את דראפט הקיפרים, הוא צפוי להיות קצר יותר משמעותית, אבל לא חושב שתרצו לנעול 3 שעות בערב שבת כדי לעשות את שני הדראפטים יחד.
בראשון, לארבע מאיתנו יש דראפט בליגה של הייד-פארק. לא נוכל ללהטט בין שניהם.
בשני, שני הבא פנוי, 28 לחודש, יום לפני פתיחת הליגה. מתאים לכם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 6:03 pm 
Hall of Famer

רביעי הזה אני לא יכול.
חמישי אין לי בעייה אחרי המשחק של מכבי, אני מניח שלרוב האנשים כאן זה יהיה מאוחר.
שישי אין לי בעייה בשום שעה, אפשר בערב אבל גם בוקר או צהריים מתאים לי בכיף.
שני גם מתאים לי, אם זה אחרי 8 וחצי בערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 6:07 pm 
Junior

צאנסי תנסה לסכם את הרעיון ב-5 שורות, מרחתם

לא חושב שיכול בשישי, אבדוק
מעדיף שבת במרוכז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 6:07 pm 
Sophomore

'צטערת לא יכול רביע חמישי. ששי אולי אולי צהריים - אבל זה שעה גרועה בעיני.
בקיצור הגענו ליום שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 6:33 pm 
Junior

עידן, נסכם בקצרה לתקנון הרשמי שיעלה.. כשיהיה או.קיי סופי.

אגב, לדעתי גם לא חייבים בשני אם זה לא מסתדר. אפשר גם בשלישי/רביעי או שבת אחר כך,
ולהתחיל את הליגה משבוע המשחקים השני של ליגות הד2הד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 7:10 pm 
Junior

התכוונתי סיכום כדי שאנשים (אני) יצליחו להבין על מה אוקיי

חבל להפסיד שבוע סתם - דראפט קיפרים יהיה יותר קצר, למה לא לרכז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 7:17 pm 
Hall of Famer

לי אין בעייה גם בשבת אם רוצים לרכז הכל, נניח ב-6-7 בערב דראפט דיינסטי וב-10 דראפט קיפרים, אבל נראה לי שלרוב כאן זה יהיה עמוס. בכל מקרה, בשנה שעברה גם את הדראפט של הקיפרים עשינו איזה יום-יומיים לתוך תחילת העונה, אם נצטרך לדחות לשלישי-רביעי זה גם לא אסון מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 7:28 pm 
Junior

במיוחד בשבילך עידן, העתק הדבק ממספר הודעות למעלה.

אז ככה :

כל שחקן שאתה לוקח, נכנס אצלך למסגרת חוזית של 3 שנים במחיר אותו שילמת, כשלך אופציית היציאה מהחוזה בכל שנה, אם בחרת לא להמשיך עם השחקן ולשחרר אותו לדראפט בקיץ או לוויבר במהלך העונה.

איך זה יעבוד במשך 3 העונות הראשונות ?
ייפתח תר'ד דביק, בקיץ הבא, עם 10 הודעות, הודעה לכל קבוצה. תחת כל קבוצה תירשם מצבת השחקנים שלה, ומספר העונות של כל שחקן תחת חוזה.
בעונה הקרובה כולם יהיו בעונה הראשונה של החוזה אז אין טעם לתר'ד. בעונה הבאה, כל מי שייכנס לדראפט יתחיל חוזה חדש ויירשם כעונה ראשונה, כל מי שימשיך בחוזה של המחיר הקודם כקיפר, ייכנס לעונתו השנייה בחוזה.

מה יהיה החל מפתיחת העונה הרביעית ?
אז זה יתחיל להיות באמת מעניין. אז יתחילו להגיע שחקנים עם חוזים שנגמרו אחרי 3 עונות החוזה.

כאן אנחנו באמת משלבים את כל הדברים יחדיו בדיוק בנושא הזה. גם הולכים על מה שמוק רוצה עם חוזים תלת-שנתיים, גם הולכים על מה שרוני רצה עם מחירים שנשארים קבועים, מה שאני רציתי שהמחיר לא יישאר קבוע לנצח נצחים אלא יבטא שינוי ביכולת ובשווי, ומה שכולם רצו, שהכל יהיה פשוט וידוע..

אז איך זה יעבוד ? נהפוך כל שחקן שסיים חוזה ל"שחקן חופשי מוגבל".
שחקן שסיים חוזה, לקבוצתו עומדות שתי אופציות :
א', לשחרר אותו לחופשי למכרז מחודש בדראפט.
ב', להחתים אותו במחיר החדש שלו, שנקבע על ידי יאהו, לחוזה חדש של שלוש שנים (עם אפשרות להשתחרר לפני כמובן, אם רוצים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 7:45 pm 
Junior

אם ככה אז אני עדיין מעדיף הפורמט הראשון ואת גישת הפרנצייז
ואחרי זה את השיטה של מוק. אפשר להוסיף לשיטה שלו יציאה באמצע חוזה עם קנס של 10%
אני לא אוהב את הרעיון שלא קורה שום דבר ״מעניין״ בין שנה לשנה (ברור לי שכן יהיו שינויים גם ב-3 השנים הראשונות אבל לא מספיק)

עם זאת, אם זה מה שיבחר אז אני אשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 8:50 pm 
Junior

שמע, את הפורמט הראשון 4 מאיתנו כבר משחקים בפורמט מאוד-מאוד דומה. אם רוני היה רוצה הוא היה נכנס השנה כקבוצה חדשה והיינו 5.
על זה מתפנה שם עוד קבוצה בקיץ הבא, כך שפוטנציאלית יהיו כאן 6 חברים עם קבוצות בליגת הפרנצ'ייז אם רק יירצו, והייתי מהמר גם על כך שעוד קבוצה או שתיים ייתפנו שם עם הזמן, ואם רק נרצה כולנו כאן נשחק גם שם תוך עונה-שתיים.

אז בקיצור, אין טעם לפורמט הראשון, כי הוא מזכיר מאוד ליגה אחרת שבה כמעט כולנו נשחק או יכולים לשחק.

אתה לא יכול גם לבקש שיטה חוזית וגם לטעון שאתה לא אוהב את הרעיון שלא קורים דברים מעניינים בין שנה לשנה.

השיטה של מוק, לטעמי, מגולמת לחלוטין בפורמט האחרון, רק משוייפת יותר, הוגנת יותר, וברורה יותר.
לא מקבל בכלל את הרעיון שאתה מראש קובע שהשחקן יהיה איתך לתקופה מוגדרת, אין טעם להתחייבויות כאלה (אנשים רוצים כאן חלונות יציאה על רוקיז באמצע העונה, אז אתה רוצה להחתים לי שחקנים לתקופות ארוכות, ושתקבל קנסות אם תבחר לצאת מהחוזה?).
גם לא אוהב בכלל את הרעיון שהשכר של השחקן גדל מעונה לעונה בצורה קבועה ללא כל התחשבות בתוצר של השחקן.

מה גם, שאני חושב שהפורמט האחרון מספק, לפחות בטווח הארוך ועל זה מדובר בליגת קיפרים,
את המודל שיספק הכי הרבה עניין מעונה לעונה. ברגע ששחקנים יתחילו לסיים חוזים יהיה פה חתיכת משחק אדיר ויהיה סופר מעניין לכל קבוצה בכל קיץ.
לא עוד החלטות בנאליות על שחקן X למשבצת Y, אלא מערכת קבוצתית שלמה, מאוד קרוב למה שקורה במשרדים של קבוצות באמריקה, רק הרבה יותר מעניין ומותאם לפנטזי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 10:23 pm 
Junior

ציטוט:
בסעיף 2 ו-3 אתה אומר שפשוט לא יהיה טעם לשלם מחיר גבוה על שחקן כי מחיר גבוה אומר שבעונה הבאה תהיה במצב בעייתי מאוד בשביל להשאיר אותו, אז פשוט לא ישלמו מחיר גבוה, ואז לא קיבלת את מבוקשך בסעיפים אלה.

בכלל, לא מבין למה שיהיה רצון ש"שחקן דרג שני יהיה לא פחות אטרקטיבי משחקן דרג ראשון" ?
למה פול ג'ורג' צריך להיות אטרקטיבי כמו דוראנט, מה ההיגיון בזה, באיזה עוד מקום בפנטזי או בספורט אתה רואה מצב כזה ?

לגבי החוזים,
החתמתי שחקן לשלוש עונות, רוצה להיפטר ממנו מסיבה כלשהי אחרי עונה ואין קונים לטרייד, מה אני עושה איתו ? תקוע איתו ? למה להגביל את עצמנו בצורה כזאת ?

אני כבר מעדיף שהמחיר יישאר קבוע לנצח נצחים כמו שהציע רוני על פני המצב הזה.
אני דווקא מתחיל לאהוב את הרעיון הזה יותר מאשר בהתחלה, אבל צריך קצת לשייף אותו לדעתי, כי יש שם כמה חורים שבעייתיים לי מאוד.

בכל מקרה, נראה שהדבר הכי פשוט שקיים זה שהמחיר של השחקן נשאר כפי שהוא נקנה בדראפט הראשוני, שכולנו נכנסים אליו בידיעה שכל שחקן שתקח עכשיו מתוך מחשבה עליו כשחקן קיפר , מקבל עכשיו את הערך שאתה רואה לו לכל העונות קדימה.
בכל דראפט אתה תבחר את השחקנים שאתה באמת רוצה לעתיד במחיר בו אתה חושב שתרצה להמשיך איתם גם בעתיד, או שיהפכו להשכרה לעונה אחת ויחזרו לדראפט.

כאן לא סביר שיהיו מחירים גבוהים לשחקן כמו לברון, כי אתה יודע שהוא אצלך לעוד מקסימום שנתיים-שלוש כנראה במחיר הזה.
לא יהיו מחירים נמוכים מדי על שחקנים צעירים טובים שיכולים לקפוץ במחיר תוך שנה-שנתיים ב-500%.

טוב, זהו. אני חושב שמצאתי את זה סופית. מקווה שתזרמו עם זה ושנוכל לפרסם משהו סופי, כי באמת אין זמן וצריכים לצרף עוד 2 או 3 אנשים (J-DOG כנראה בעניין..).
בקיצור, הנה ההצעה שלי. היא משלבת לדעתי את כל מה שכולם דיברו עליו כאן, למוצר קוהרנטי וכמעט מושלם לדעתי, שמשלב את כל האלמנטים המעניינים שדיברנו עליהם במהלך הקיץ, ואני מציע עכשיו פורמט מגניב לחלוטין, בזכות שילוב כל הרעיונות הכבירים שלנו ושל דיוויד סטרן יחדיו.

סורי צ'ונסי, אבל אני חושב ש/אתה מסבך פורמט שיכול להיות מאוד פשוט.
אני באמת חושב שהרעיון שלי הרבה יותר אנושי, נוח ונכון לבריות.

כמה תשובות:
- פול ג'ורג' אטרקטיבי כמו דוראנט כי בכל ליגה נורמלית אין מספיק דוראנטים טו דו אראונד ולכן גם הג'ורג'ים של העולם הופכים לשחקני מקס. אם בכדי להפוך את דוראנט לשחקן מקס תצטרך לשלם יותר, זה אומר ששאר הסגל שלך יהיה פחות איכותי מפרנ'צייז שמחזיק את ג'ורג' כשחקן הליבה שלו. זה מאוד הוגן ומאוזן.

- החתמת שחקן לשלוש עונות ואתה רוצה להיפטר ממנו ואין קונים? סו? למה שנקל עליך? תהיה GM טוב. אני באמת צריך למנות בפניך את כמות השחקנים שיושבים על חוזים רעים בליגה? זה חלק מהמשחק. ואם תרצה להעביר אותו תאלץ להפסיד. זה כי קרוב למציאות. בעיני זה מדליק.
אתה יכול להתחייב לשחקן לשלוש שנים ולקבל אותו במחיר זול יותר או להתחייב לשנה אחת במחיר השכרה גבוה. בדיוק כמו בליגה האמיתית. אותנטי לאללה.

- אם המחיר קבוע לנצח נצחים זה בנוי הרבה יותר על מזל ופחות על יכולת. וזה יצור ליגה מאוד לא שיוויונית. רעיון לא מספיק טוב. הרעיון של חוזים משכלל את הבסיס המקורי שהוא טוב.

אני באמת חושב שאין צורך להפוך משהו פשוט למורכב. אני גם די משוכנע שאתה ספציפית תהנה מהפורמט הזה יותר מכולם.

תקשיב, זה משהו שלא נעשה בשום מקום אחר. אני מציע שננסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2013 11:31 pm 
Junior

אתה רציני ? ההצעה שלי הרבה יותר פשוטה וקלה לתפעול משלך.

- לא חושב שהעונש על החזקת שחקן ברמתו של דוראנט צריך להיות גדול יותר מזה שכבר קיים - כמעט כפול במחיר.

- סו ולמה שנקל עליך נכון לליגה האמיתית. אנחנו משחקים פנטזי, המשחק, גם אם הוא על פורמט שמנסה לדמות מציאות, צריך להישאר בגבולות ההיגיון לפנטזי. מבחינתי פשוט לא הגיוני לדבר על חוזים ארוכי טווח או קצרי טווח שאתה מקבל החלטה מראש ויש לך מראש עליות חדות במחיר ואתה צריך לשלם קנסות אם אתה חותך משחקן באמצע חוזה. פשוט לא.

- המחיר לא קבוע לנצח נצחים, נראה לי שאתה קורא רק את החלקים שמתאים לך.. מבין שזה ארוך, בשביל זה ההודעה הקודמת שלי מתומצתת לפורמט בלבד.

שוב אני אומר, נראה לי שיש סיבה שמה שאתה מציע לא נעשה בשום מקום אחר. זה משוגע מדי.. הצעות לניסיון לא מקובלות עליי אישית, כי אני לא מעוניין להתחיל בליגת קיפרים שהיא בגדר ניסיון ובוא נראה מה יהיה, אני רוצה שיהיה לנו פורמט שנדע שהולך לשרת אותנו נאמנה, באותו בסיס חוקים עקרוני, למשך עשור ואפילו שניים מבחינתי.

ואני מבין את זה שבגלל שזה נרקח במוחך אתה רואה את זה כ"משהו פשוט שלא צריך להפכו למורכב", אבל אפילו אני, שישב לחשוב על זה כל כך הרבה זמן ובעד פורמט מורכב ומאתגר,
לא מקבל את זה כמשהו פשוט אלא כמשהו מורכב, בעייתי ובטח שלא עונה על הדרישה של החברים לשמור על מסגרת בה הכל ידוע מראש.

בקיצור, אני חושב שהפורמט האחרון שהצעתי פשוט מכניס את הרעיון שלך לפורמט גם פשוט וקל יותר וגם מעניין יותר.
ואני מתחיל לכתוב אותו ולפרסם אותו, כי רוני נתן את הסכמתו ואנחנו באמת קצרים מדי בזמן כדי להתחיל עוד סבב דיונים על איך ומה ולמה. צריכים לצרף 3 אנשים ואין זמן לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 4:57 am 
Junior

זהו, תקנון הפורמט החדש פורסם בחלק הדביק של הפורום.
חוקי הפלייאוף נותרו זהים לפרסום בפורמט הקודם, חוקי הטריידים הותאמו לפורמט החדש -

כסף שיעבור בטרייד ינוכה מהמשלם מהתקציב הכולל שלו לעונה הבאה, ויועבר למקבל רק לאחר בחירת הקיפרים, לשימוש בדראפט,
והוסרו המגבלות על הטריידים באוף-סיזן, שכבר לא רלוונטיים לליגה שלא מחזיקה משבצות שחקן מוגדרות.

אני מצטער אם מישהו נפגע מכך שהחלטתי לקבל החלטה ולצאת לדרך, אבל באמת שכבר אין זמן ליותר מדי דיונים, וזאת גם לא דרך לנהל דיון כשהזמן לוחץ.
לא מאשים חלילה, אני מבין לחלוטין שהעיסוקים שלכם שונים משלי ורובכם לא יכולים לפנות לעצמם במהלך היום 10 דקות כל שעה לישיבה מול האינטרנט והפורום , ושעתיים-שמונה שעות אם בא לי בערב, אבל אי אפשר, כשהזמן לוחץ, לנהל דיון במשך שבוע בו מגיעים פעם ביום כדי לתת תשובה.
אז תבינו נא.. ושינויים לא דראסטיים עדיין ניתן לעשות כמובן, אז תרגישו חופשי להמשיך להגיע פעם ביום ולתת הצעות ייעול..

הדראפט נקבע, לבינתיים, ליום שני הבא, 28.10, בשעה 22:00 שעון ישראל (השעון ייתחלף ויותאם ליאהו עד אז).
נא להודיע, עדיף בהקדם, אם יש בעיה ואז נשנה, כי כידוע לכולנו בדראפט מכרז מבריזן אחד הורס את כל הכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 8:09 am 
מנהל פורום

שני 10 אני בטוח לא אהיה כאן
אם כבר 10 וחצי, וגם זה בספק גדול...

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 8:17 am 
Junior

עודד וולפסון כתב:
שני 10 אני בטוח לא אהיה כאן
אם כבר 10 וחצי, וגם זה בספק גדול...

מה שהוא אמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 9:49 am 
Junior

יש ב28 דראפט ראש בראש בהייד שאני שוקל להצטרף אליה.

אז קח בחשבון שאם אתה גם בונה על מישהו משם, זו תהיה בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: