סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 12:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 4:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע אם הליגה הזאת שלהם תיפתח. רק 5 אנשים שם בינתיים.
עכשיו בכלל, הפורום שם נפל אז לך תדבר איתם..
אולי נקבע כבר למוצאי שבת הבאה וזהו, ניתן מספיק זמן להתכונן ונוותר על השבוע המקוצר הראשון?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 5:16 pm 
Sophomore

קראתי את התקנון החדש !

שאלה לגבי התקנון כדי לוודא שהבנתי נכון.
נניח שיש שחקן שהמחיר שלו ביאהו הוא 40 ( הממוצע כן ?) ולקחתי אותו בדראפטת שילמתי עליו 100 ( 40 * 2.5) כלומר את המחיר הממוצע הצפוי.
עכשיו יש לי אותו לשלוש עונות במחיר 100 ? כלומר בשני הדראפטים הבאים אני יכול להשאיר אותו כקיפר אצלי ב 100 ולהתחיל את הדראפט עם 100 פחות ?
אחרי שלוש עונות נגמר החוזה ועכשיו אני יכול להחתים אותו על חוזה תלת שנתי חדש ב 80 לכל עונה ?

וסתם הערה, אם הכפלת את התקציב ב2.5 אבל השארת את ההבדלים בין הקבוצות על 10 זה הבדל די קטן.
בכלל לא ברור לי למה צריך לשנות את התקציב, כל מה שזה עושה זה לגרום לכך שצריך לחשב מה השווי האמיתי ולהפוך את המספרים של יאהו ללא רלוונטים. מה בשיטה לא עובד עם תקציב רגיל של 200 ?
אתה רוצה מספרים גדולים ? תכפיל ב10, כל החשבונות יהיו יותר קלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 5:21 pm 
מנהל פורום

אין ספק שאין שום הגיון לשנות את התקציב
בתקציב של 200 יש לנו יחסיות מסויימת, וכל אחד ידע בערך מה המחיר האמיתי של השחקנים.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 5:26 pm 
Hall of Famer

אלון כתב:
קראתי את התקנון החדש !

שאלה לגבי התקנון כדי לוודא שהבנתי נכון.
נניח שיש שחקן שהמחיר שלו ביאהו הוא 40 ( הממוצע כן ?) ולקחתי אותו בדראפטת שילמתי עליו 100 ( 40 * 2.5) כלומר את המחיר הממוצע הצפוי.
עכשיו יש לי אותו לשלוש עונות במחיר 100 ? כלומר בשני הדראפטים הבאים אני יכול להשאיר אותו כקיפר אצלי ב 100 ולהתחיל את הדראפט עם 100 פחות ?
אחרי שלוש עונות נגמר החוזה ועכשיו אני יכול להחתים אותו על חוזה תלת שנתי חדש ב 80 לכל עונה ?

וסתם הערה, אם הכפלת את התקציב ב2.5 אבל השארת את ההבדלים בין הקבוצות על 10 זה הבדל די קטן.
בכלל לא ברור לי למה צריך לשנות את התקציב, כל מה שזה עושה זה לגרום לכך שצריך לחשב מה השווי האמיתי ולהפוך את המספרים של יאהו ללא רלוונטים. מה בשיטה לא עובד עם תקציב רגיל של 200 ?
אתה רוצה מספרים גדולים ? תכפיל ב10, כל החשבונות יהיו יותר קלים.

לגבי השאלה הראשונה, אחרי 3 עונות תוכל לבחור אם אתה משחרר אותו לשוק או לוקח אותו במחיר החדש שיאהו צופים לו.

לגבי עניין התקציב, זה באמת לא כזה קריטי, אכולנו יודעים להכפיל ערכים ב-2.5 כדי להסתנכרן עם הערכים של יאהו ואם כבר, זה נותן טיפה יותר גמישות בניהול התקציב לטעמי, כאילו שבדראפט נותנים לך לעשות העלאות מחיר של 0.4 במקום של 1 בכל פעם. ובכל מקרה, כמו שכתבתי לצ'ונסי, זה באמת באמת לא קריטי, אם לאנשים יותר נוח תקציב של 200, אז יכול להישאר גם תקציב של 200, לא באמת משנה, מקסימום את ההבדלים בתקציב בין המדורגות מורידים מ-10 למדרגה ל-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 6:10 pm 
Junior

אלון, נראה לי שהבנת נכון, אבל לא בטוח שאני הבנתי אותך, אז ככה..-
קנית שחקן בדראפט ב-50 נניח. לשלוש העונות הבאות המחיר שלו יהיה 50 אם תרצה להמשיך איתו בכל קיץ.
בסיום החוזה שלו, לאחר 3 שנים עם הקבוצה, תהיה לך האפשרות להעניק לו חוזה חדש, לפי המחיר שנקבע ביאהו.

לגבי התקציבים, מה שרוני רשם.
אפשר להשאיר את זה על 200 כתקציב עונתי לכל קבוצה, ממש לא קריטי.
סתם היה נראה לי קל יותר להתנהל תקציבית כשהמספרים יותר גדולים, והמרווח לדראפט גדול יותר.
כך עדיין יהיו שחקנים שיילכו תמורת דולרים בודדים או אפילו אחד, ואז יהיה לך יותר מרווח לתמרון על השחקנים היותר מעניינים.

להגדיל פי 10 זה לא אפשרי, יאהו נותנים מקסימום של 999.
אז אפשר להגדיל את זה ל-999, אבל זה יסבך, ואולי אפילו בלתי אפשרי, להעניק אחר כך את מענקי הדראפט, כי אי אפשר לגדול מ-999, ואז את מחירי השחקנים הנלקחים נצטרך להוריד כדי שיעבור במערכת כמו שאנחנו רוצים, וזה לא ממש הגיוני.

אז יש שתי אופציות - או שמשאירים על $200 ונותנים בונוס דראפט בגדילות של 5$,
או שעושים את התקציבים על 999$ ומוצאים דרך אחרת לתת מענקי מיקום, למשל -
שהמענקים יהיו בצורת הנחה על שחקן אחד. מגיע לך 20$ מענק?
תבחר אחד משחקני הקיפר שלך, ועליו המחיר ירד ב-20$, רק לעונה הקרובה (בדף החוזים יירשם בסוגריים מחיר החוזה המקורי של השחקן).

נראה לי שהאופציה הראשונה נוחה יותר להבנה ולתיאום עם המחירים מול המערכת של יאהו,
והאופציה השנייה אולי מסובכת יותר ולא לגמרי עקבית, אבל מאפשרת את מה שדיברנו עליו קודם, מרווח תמרון והתנהלות יותר נוחה כשהתקציב הוא 1000 במקום 200.
מה שבא לכם.
(אם נבחר באופציה השנייה, אז נעשה את זה שבסיום החוזה אפשר להשאיר את השחקן לפי מחירו המעודכן ביאהו, עם הנחה של 10% לקבוצת הבית)

אבל באמת נראה לי שיהיה לנו הרבה יותר קל ופשוט לעבוד לפי תקציבים של 1000.
ב-200, הכל ייראה קשה ומגביל מדי. תנעל שחקן כמו הארדן על 65$, עוד סנטר על 35$, צעיר-שניים-שלושה בסכום כולל של 30, ונכנסת לדראפט עם 70$, ורוב הרוסטר פנוי.
במצב ההפוך, זה היה עולה לך באיזור ה-500$ אני מעריך, והמשך ההתנהלות, לקיפרים נוספים או לדראפט, היה פשוט יותר.
גם ההבדלים בין הקבוצות עם התקציבים השונים שייכנסו לדראפט (ויהיו הבדלים גדולים, כי כל אחד ישמור שחקנים אחרים בעלות אחרת) פחות יורגש עם תקציבים גדולים פי חמישה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 6:37 pm 
מנהל פורום

אבל זה בדיוק העניין
שאם מישהו בוחר להשאיר יותר שחקנים, שיזדיין עם תקציב קטן בדראפט.
באופן עקרוני, קיפרים שב-200 יעלו לך 130, ב-1000 צריכים לעלות 650.
אם זה לא ככה, אז אנחנו סתם מעוותים ולכן אין שום טעם לסטות מ-200 כרגע

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 6:42 pm 
Sophomore

יש לי שחקן שהמחיר שלו ביאהו היה ונשאר 50 כל השנים. כמה הוא יעלה לי אחרי 3 שנים, כשנגמר החוזה בראשון ?
בהנחה ששילמתי עליו 50 בדיוק לפי המחיר שלו.

לגבי התקציב תעשו מה שבא לכם בליגה הזאת, אם אי אפשר פי 10 נראה לי הגיוני פי 2. כל מה שרשמת נכון אבל כל השיטה הזאת מתגמלת את מי שהצליח פעם אחת. תפסת שחקן במחיר טוב - יש לך אותו להרבה זמן. קצת אלמנט של מזל לטעמי, בטח על שחקן שהרמת מהפרי אייג'נט ומעכשיו עולה לך 1$.
אם שיטת התמחור תהיה של כסף גדול מי שלא הצליח יהיה בחסרון עוד יותר גדול ולמי שהצליח יהיה יתרון גדול מאוד לטעמי.

לא רואה איך זהיוצאת מזה ליגה תחרותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 6:58 pm 
Junior

עודד ואלון, אין בעיה, אז יישאר 200. בונוסים לדראפט יהיו בקפיצות של 5$.

אלון, לדעת כמה הוא יעלה לך בסוף החוזה לא תוכל לדעת.
קנית עכשיו ב-50? הוא ימשיך לעלות לך 50 עד סוף החוזה.

נגמר החוזה? אתה יכול לתת לו חוזה חדש לשלוש עונות, אבל בלי שום קשר למחיר הקודם,
חידוש חוזה יעשה לפי המחיר שיאהו מציבים לו באותה עונה.

נניח לקחת עכשיו את קארי, שיחק אצלך 3 עונות במחיר x.
נגמר החוזה בפתיחת עונת 2016/2017, ויאהו תימחרו אותו לעונה זאת במחיר 60.
אז תוכל להחליט אם אתה נותן לו חוזה חדש לפי המחיר הזה (פחות 10% הנחה על ההמשכיות) או משחרר אותו לדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 9:33 pm 
Junior

אני עדיין חושב שמחיר של שחקן צריך לעלות ולא להשאר סטטי.

הרי השחקנים שישארו בקבוצות הם השחקנים הטובים. לא מין הראוי שהם יקבלו העלאה בשכר? אם מנג'ר רוצה להשאיר שחקן מצטיין- שישלם עליו. לכן גם הצעתי את מדרגות החוזה. שיהיה סוג של תכנון ורציונאל לחוזה של שחקן.
לא רוצים חוזים? אין בעיה אבל שתהיה איזו עליה מדורגת.

יכול להווצר כאן מצב שאם מנג'ר לא בחר טוב בדראפט, הוא יתקע עם קבוצה בינונית ועם סיכוי קטן מאוד לשפר מאחר וכל השחקנים הטובים ינעלו בקבוצות אחרות.

סורי, אני חושב שסטגנטיות של 3 שנים היא רעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2013 10:27 pm 
Junior

קודם כל כן רוצים חוזים, עובדה שיש..

שנית, אני חושב שאתה טועה בהערכה שלך לאיך שהפורמט יעבוד בפועל ומידת היציבות שאתה רואה בסגלים.
אני רואה את זה הפוך ממך לחלוטין.
עניין התקציב לכשעצמו מונע את המצב הסטטי הזה שאתה מתאר.
שחקנים כל הזמן נופלים מצמרת המחירים לאמצע בין עונה לעונה.
בכל שנה יהיו לא מעט שחקנים שהמחיר בו הם נקנו יהיה גבוה יותר מזה החדש.
בכל קיץ תהיה לך התלבטות האם להמשיך עם השחקנים, כי כל אחד נוגס בתקציב שלך, וכל הקבוצות ייכנסו עם תקציב נמוך יחסית לדראפט אחרי שיינעלו את הקיפרים שלהן, אז תמיד יכולה לעמוד השאלה האם השחקן לא יעלה לי פחות אם אוציא אותו עכשיו לדראפט ואכנס עם הכסף העודף ממנו?

וזה לא רק שחקנים כאלה. תחשוב שזה בדיוק כמו שמתנהל בכל דראפט שאנחנו עורכים. אתה לוקח שניים-שלושה-ארבעה רציניים ואין לך כסף יותר. אז בדראפט אתה פחות מסתכל על זה כי הכל חי ובלהט האירועים, אבל תחשוב שכל קיץ מחדש תשב מול מצבת השחקנים שלך, והאופציות שיכולות להיות לך בשוק, ואף פעם לא תדע מה היא הדרך העדיפה יותר, אלא רק לקחת את ההימור שלך על האסטרטגיה שלטעמך תהיה הטובה ביותר.
השחקנים הטובים ביותר לא יהיו נעולים בקבוצות כמו שקורה בליגות עם משבצות מוגדרות לשמירה וללא השפעת מחירים,
להפך. תהיה חייבת להיות תזוזה כל הזמן.

החתמת עכשיו את הארדן-קאזינס-סנדרס-קליי-רונדו, נניח. דראפט הבא אם תבחר להמשיך עם כולם לא תוכל להביא שחקנים רציניים לידם, תצטרך לחלק ״משכורות מינימום״. לא כמו בקיפרים למשל, שאתה יכול להגיע לשישייה אדירה שתהיה נעולה לעשור, ועדיין תוכל ללכת חזק בכל דראפט על הבכירים שיוצאים.

ולא רק זה. נניח הלכת על שחקנים במחירי ביניים שצמחו והתפתחו לשחקנים ששווים הרבה יותר ממה שאתה משלם להם.
עדיין, דראפט הבא יגיעו כמה שחקנים שווים מאוד מקבוצות שלא היה להן את הקאפ-ספייס להמשיך עם שחקני המשנה ל-2/3/4 כוכבים. עדיין ייכנסו כמה רוקיז עם פרופיל גבוה שכל אחד יירצה לשים עליהם את ידו כשהם רק נכנסים.

ואז, קיץ אחר כך, הקבוצה הזאת שנבנתה מצויין, תעמוד בפני מצב שהיא חייבת לשחרר שחקנים, כי בזכות הבנייה הנכונה והכסף העודף בדראפט הקודם היא השיגה עוד שחקנים טובים. אז עכשיו היא צריכה לוותר, או להיכנס לדראפט בלי כסף.

טוב אני שוב מתחיל לחפור. בקיצור - אפשר לעשות עליות קבועות בין עונה לעונה בחוזה של 10%, זה משהו שאני מוכן ללכת עליו ואולי אפילו יתרום למחזוריות יותר גדולה ותחלופת שחקנים.
חוזה עם עליות מדורגות רציניות - וחוזה שאתה מתחייב אליו מראש לתקופה מוגדרת כשיש קנסות באמצע על יציאה - זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 4:07 am 
Junior

אה , אפשר לעשות את הדראפט גם ביום שלישי הבא, רגע לפני פתיחת המשחקים (02:00).
למישהו יש בעיה ב-22:00 שלישי הבא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:22 am 
Hall of Famer

מבחינתי סבבה, רק קח בחשבון שאם עושים את הדראפט בשלישי, אני כמעט בטוח שהתוצאות של שלישי לא יספרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:38 am 
Sophomore

שלישי בערב בסדר מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 8:50 am 
Junior

בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 10:20 am 
מנהל פורום

שלישי זה אחלה
לא יקרה כלום אם נפספס יום בודד

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 1:14 pm 
Junior

החוקים עודכנו -
התקציבים נרשמו על 200$ לקבוצה,
עלייה של 10% במחיר לשחקן קיפר שממשיך בחוזהו לעונה שנייה ושלישית.

אז בינתיים אנחנו על שלישי ב-22:00 שמתאים לכל מי שהגיב,
אך אם למישהו זה לא מסתדר נחפש תאריך אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 2:21 pm 
Sophomore

ושוב שאלת הבהרה. אותו שחקן שקניתי בחמישים והמחיר שלו עדיין חמישים. שנה שניה עולה לי 55. כמה בשלישית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 3:25 pm 
מנהל פורום

אני חושב ששוב למען הנוחות הוא יעלה בעוד 10%, אבל מהערך הראשוני.
ז"א הוא יהיה שווה 50-55-60

עדיף ככה מאשר להסתבך בריבית-דריבית

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 3:31 pm 
Junior

עודד, נראה לי פחות טוב, כי אז במקרים מסויימים נצטרך ללכת לחפש מחירים של שנה לפני, וזה יותר מסובך.

הכי פשוט שיש -
עלה 50 - עונה שנייה 55 - עונה שלישית 55+10% נותן 60.5, ורשמתי שמספרים לא שלמים יהיו בעיגול כלפי מעלה, אז זה יהיה 61.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 3:34 pm 
מנהל פורום

נו שוין, לא כזה משמעותי
יאללה בסדר

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 3:37 pm 
Junior

כן, זה נשאר כמעט זהה על כל סכום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 10:44 pm 
Freshman

לא אוכל בשלישי. יש אפשרות להגדיר את זה אוטומטית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 23, 2013 11:18 pm 
Junior

אתה יכול להגדיר מחיר משלך לכל שחקן, כדאי ורצוי שתעשה את זה אם לא תגיע.
אבל אני אישית מעדיף לדחות למוצ״ש אם אחד לא יכול בשלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2013 6:26 pm 
Junior

מה עם הדראפט כאן? הוא עדיין מופיע על שני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 25, 2013 6:30 pm 
Junior

ישונה, דיברנו על שלישי או מוצ"ש הבא.

שלישי כרגע רק ביל לא יכול, אז אם כולם יכולים במוצ"ש נלך על זה ונוותר על שבוע מקוצר אחד, בקטנה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 171 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: