אתחיל ואומר שבזמן אמת זה הרגיש כמו אחד הדראפטים היותר מוזרים שהשתתפתי בהם, אולי עכשיו אחרי שאעבור על זה שוב זה ירגיש אחרת.
אמשיך עם סקירה על הקבוצה שלי, מוזמנים להמשיך עם שלכם.
הנסיכות שלי:התחלתי, כמעט כמו בכל דראפט מכרז שהשתתפתי בו במהלך השנים, בהתבוננות מהצד. זה לא בדיוק הטקטיקה שהייתי ממליץ לאחרים, כי תמיד כדאי שיהיה לך את התותח לבנות עליו ולסדר לפיו את הקבוצה, אבל אני אוהב את המצב במכרז בו יש לך משמעותית יותר כסף מרוב שאר הקבוצות ואתה יכול לקחת את 5-7 השחקנים בדירוגי 20-50 שאתה הכי מאמין בהם.
בדראפט של אתמול זה לא בדיוק עבד לי כי בניגוד לרוב הדראפטים, המחירים המשיכו להיות גבוהים יחסית גם בשחקני הביניים, ורוב המשתתפים לא נרתעו לרדת מתחת ל-50 דולר כבר אחרי הבחירה השלישית או הרביעית שלהם.
התחלתי עם דריימונד גרין ב-37$, קצת מעל השווי שלו ביאהו. השחקן האהוב עליי כרגע גם במציאות וגם בפנטזי (אם מוציאים את הקליברים הברורים מהטופ). היו לי עד עכשיו 5 דראפטים העונה ובחרתי אותו ב-4 מהם. אחרי עונת פריצה בעונה שעברה אני מצפה לשיפור קל העונה. לא הביא מספיק נקודות בעונה שעברה אבל תרם נהדר על כל הלוח.
אחריו היה לי ברור שאני לוקח את ג'ון וול, המחיר גם לא היה נורא מדי (52$). וושינגטון רוצה להעלות קצב העונה וזה יתרום לו המון, הוא הכי טוב בליגה היום לדעתי במגרש פתוח. מקום שני בליגה בעונה שעברה באסיסטים.
כשהגיע ללוח ברוק לופז לא ממש רציתי אותו, אבל אז הבנתי שכבר יהיה קשה מאוד להשיג חסימות בדראפט הזה בלי לשלם הרבה, יחד עם העובדה שוול וגרין לא טובים מהעונשין אבל מביאים הרבה ריבאונד יחסית הפכו את ברוק לשותף די אידיאלי.
אריק בלאדסו זה עוד אחד שאני מקפיד לבחור כל פעם שאני יכול, גם הוא נמצא ב-4 מ-5 הקבוצות שבחרתי עד היום. אחרי חששות בריאות בעונה שעברה השלים 81 משחקים עם מספרים מעולים על כל הלוח, ואני צופה שיפור העונה, כשברור שזו הקבוצה שלו ואין דראגיץ'-תומאס על הראש (כשנייט הגיע באמצע העונה במקומם ההיררכיה כבר הייתה ברורה והוא זה ששיחק אוף-דה-בול).
בשלב הזה הרגשתי טוב עם כל הקטגוריות למעט שלשות וריבאונד, וחיכיתי לבחור אחד בלבד שהיה לי חשוב לבחור - גרג מונרו. לא חוסם, אבל דאבל-דאבל די בטוח עם אחוזים טובים, אני צופה עונה גדולה שלו במילווקי.
את בראדלי ביל לא באמת רציתי, בעיקר בגלל שבכל עונה עד עכשיו היו לו שברי מאמץ שהשאירו אותו בחוץ לתקופה, אבל כבר לא ראיתי אופציות טובות על הלוח שיביאו שלשות עם תרומה נוספת. ביל מביא קצת יותר ריב' ואס' מהממוצע בעמדה והוא בעונת חוזה אז זרמתי.
שם נשארתי בלי יותר מדי כסף, השלמתי עם נורקיץ' וטרנס ג'ונס(אם יישארו בריאים ייסגרו לי את נושא הריב' וחס' כנראה) מייסון פלאמלי (מעריך שפורטלנד ייתנו לו המון דקות בעונת בנייה שלהם וכשפתח בברוקלין היה נהדר לפנטזי), ג'וליוס רנדל עם המון הייפ לעונה הזו, ושטאוסקס שבואקום של פילי אמור להחזיק ולזרוק הרבה את הכדור.
שורה תחתונה אני כנראה צריך להביא קצת אסיסטים (וול-בלאדסו-גרין זה יפה אבל לא מספיק לפי החישוב שלי), שלשות בטוח אין לי מספיק כרגע, וכנראה גם בנקודות אני לא מספיק טוב (אף שחקן מעל 20 בעונה שעברה). בקיצור קבוצה לא משהו בכלל.
שאר הקבוצות, בקצרה, עם שם המשתמש בפורום למי שיש:
or's Victorious Team :
הקבוצה הזו צריכה ה-מ-ו-ן שינויים, אין כאן שום דבר חזק למעט אחוזי העונשין ואולי חטיפות ושלשות שקשה לסמוך על שתי הקטגוריות האלה בליגה עם חילופים.
אין חסימות בכלל (הבכיר בעונה שעברה, אלדרידג', הביא 1). אין מספיק אסיסטים, רק שניים שצפויים להביא מעל 2.5 למשחק ואחד מהם הוא קונלי שבשיטה של ממפיס אין סיכוי שיגיע ל-7.
אין מספיק ריבאונדים וללא שינויים דראסטיים אני גם לא רואה את הקבוצה הזו מנצחת אפילו שבוע אחד באחוזי השדה.
Norwegian blue - ׁׁ ׂrony לא אוהב. תלוי יותר מדי בהאוורד ולברון שצפויים להפסיד המון משחקים. יש כמה שחקנים עם עונשין נחמד שייתבזבזו בשבועות שלברון והאוורד ישחקו, וכשהם לא ישחקו אחוזי השדה כנראה יהיו חלשים בעיקר בגלל קמבה.
A-Team - idansha
נכנס לדראפט עם אסטרטגיה ברורה ולא היה מוכן לסטות ממנה גם כשהכריחו אותו לשלם הרבה יותר מדי על השחקנים שסימן מראש. פייטון ורונדו הם הימורים יפים לקבוצה שרוצה פאנט עונשין, אבל ב-35$ ביחד זה כבר לא הימור, במחירים האלה אתם רוצה תוצרת יותר בטוחה.
אחריהם הגיעו הקניות של דאנדרה ודראמונד, שלמרות הביקורת מהחברים בחדר הדראפט אני דווקא חושב שבליגת הד2הד זה מאוד הגיוני לשלם עליהם 91$. יחד הם מבטיחים כמעט בוודאות נצחון בשלוש קטגוריות בכל שבוע.
את ההמשך, למעט הרכישות של קובינגטון ובאטום אני פחות אוהב. קרה לי כבר בעבר וראיתי קבוצות דומות בעבר, כמעט תמיד כשהולכים על פאנט עונשין נתקעים גם בנקודות ושלשות ועידן נפל גם למלכודת הזו. פאנט על קטגוריה אחת בהד2הד זה רעיון מצויין, אבל כשעל הדרך יוצרים בור משמעותי גם ב-2/3 קטגוריות נוספות כבר קשה מאוד לנצח, כי למעט ריבאונד וחסימות השיטה הזו לא מבטיחה כלום ולא יוצרת יתרון משמעותי בקטגוריות אחרות. החטיפות של הקבוצה הזו צפויות להיות טובות גם כן, אבל יהיו מספיק שבועות שאחוזי השדה של דאנדרה-דראמונד לא יספיקו לחפות על השאר.
Jack Flash - yoya הגיע באיחור וראה שלא רבנו עם המחשב שלו על דייויס וכריסטופול. בסיס מפחיד. לא נשאר כסף כדי להביא שחקנים משמעותיים כשכבר התחבר אבל בכל זאת לדעתי אפשר היה להוציא משהו הרבה יותר טוב, אני לא אוהב אף אחת מהבחירות שנעשו, אולי למעט מוזגוב.
עדיין, עם קצת עבודה על טריידים או על הוויבר תהיה כאן קבוצה שתוכל לאיים על אליפות בזכות שני אבני הפינה שתורמים נהדר על כל הלוח ולא פוגעים בכלום, אפילו לא באיבודים.
Ramat-Gan Billers - bill tipeshלילארד יהיה אדיר, דרון וקובי יהרסו אחוזי שדה עד שייפצעו וייזרקו. הייוורד יהיה אדיר, גוברט וגאסול זה אחלה צמד גבוהים. אחריהם אין כלום מעניין, בעיקר בגלל שהוא החליט לחתוך באמצע הדראפט, אבל יש בסיס טוב עם לילארד-הייוורד-גוברט-גאסול. עוד גבוה טוב ועוד גארד טוב וזאת תהיה קבוצה שתדבר חזק.
The Showdown Hawks - mook אחלה-בחלה של קבוצה. עם לאוסון והארדן יהיו למוק את כל האסיסטים כמעט שיימסרו בקצב הגבוה של הרוקטס, עם זאכריה-פאו-וויטסייד יהיו מספיק ריבאונד וחסימות ברוב השבועות (ועל העונשין החלש של האחרון הארדן כנראה יכפר ברוב הזמן).
מקולום גם יהיה נהדר לדעתי ואם וויד יישאר על המגרש יש כאן אחלה רביעיית גארדים.
ריאן אנדרסון זו גם תוספת טובה.
מוק בדרך כלל נותן עונה סדירה טובה עד מצויינת ואז מתרסק בפלייאוף
אני לא צופה שינוי בגזרה הזו.
Hapoel Cleveland - shekyאהבתי מאוד.
חסר לי אסיסטים בקבוצה הזו, אבל חוץ מזה אחלה בחירות. הייתי שוקל לעשות פאנט על הקטגוריה הזו.
עם קליי-גלינארי-אריזה יהיה קשה מאוד לנצח את הקבוצה הזו בשלשות.
עם הורפורד-ווצ'ביץ'-היברט-אד דייויס יש פוטנציאל מצויין לריבאונד וחסימות.
ניסה לכפר על החוסר באסיסטים עם רוז, הולידיי ודאנג'לו ראסל, הייתי מוותר עליהם גם עכשיו (שומר רק על רוז בתקווה שייכנס טוב לעונה ויהיה אפשר להשיג עליו משהו בטרייד), והייתי מנסה להביא עוד גבוה אחד וחוטף משמעותי אחד.
Kurves HTH - עודד וולפסון
קיירי כשיחזור, ג'ורג' אם יישאר בריא (לא רואה סיבה אחרת, הפציעה שלו ברוב המקרים לא השאירה עכבות), דראגיץ' ובורק זה בסיס גארדים מצויין.
גיי-תאד יאנג-מרקיף מוריס בסיס ווינגרים טוב שמביא דברים מגוונים ומועילים.
גורטאט-טייסון-קאנטר-אוקאפור, נשמע טוב אבל אני מפחד מהעונה הקרובה של טייסון ובעיות הגב שלו, ובספק גדול אם קאנטר יכול להמשיך את מה שעשה בסיום העונה שעברה באוקלהומה, אבל יש כאן גם פוטנציאל גבוהים טוב מאוד.
בסגל בריא יש כאן קבוצה למדליה בלי חסרונות משמעותיים.
The_beasts -
חצי כח.
יש רק רכז אחד (לאורי), אמנם גריפין ונואה מביאים הרבה אסיסטים לעמדה אבל זה ייתבזבז אם לא יצורף שם עוד אסיסטיונר דומיננטי.
את קאווי אני לא ממש אוהב כשחקן בכיר לליגת הד2הד, לא מנצח לך אף קטגוריה על הגב שלו אלא רק כלי עזר. כשאתה שם עליו כסף של שחקן טופ 10 לא נשאר כסף לשחקנים שיעזרו לו להכריע קטגוריות אחרות.
נואל זו בחירה מצויינת, ואם בוגוט נואה ולן ייראו מספיק מגרש יש כאן קבוצת חסימות, ועם לאורי-קאווי-נואל-אמינו יש חטיפות.
קבוצה טובה סה"כ ברוב הקטגוריות, אבל יותר מדי שחקנים פציעים.
NY maDogs - j-dogלא רע בכלל.
כל עוד הם יישארו בקבוצה הזו, השילוב של מק"ו-תומאס-כנען-דרוזן-נייט-מודיאיי לא יאפשר להתחרות באחוזי השדה, אבל אחוזי העונשין צפויים להיות טובים כשלמעט מק"ו כל השאר סבירים+, ויש כמה מעולים שצפויים להביא ניצחון בהרבה שבועות.
אחוזי השדה כאמור יהיו גרועים, גם אין כאן ריבאונדים, אבל על כל שאר הקטגוריות זאת תהיה קבוצה מאוד תחרותית.
Head Banging Dragons - אלון
תמיד מעמיד קבוצות מצויינות להד2הד וגם השנה אני לא צופה שינוי.
סטפקארי המלך יחד עם קורבר, ג'ו ג'ונסון, קווין מרטין כל עוד בריא וכריס בוש, קבוצת שלשות מפחידה.
פאריד-פייבורס-בוש עם ההימור על מיילס טרנר זה בסיס גבוהים נחמד, אבל תלוי מדי בהשתלבות של טרנר. אם לא יהיה שיחוק רציני הקבוצה הזו תחסר חסימות וכנראה גם ריבאונד.
רג'י ג'קסון עם קארי וג'ונסון שכנראה יהיה האיש המרכזי עם הכדור בברוקלין זה גם קו אחורי טוב, אבל גם כאן נראה שיש צורך בעוד מישהו שיביא אסיסטים.
מי ששיחק עם אלון בשנים האחרונות יודע שהוא בדר"כ יודע להשלים חוסרים במהלך העונה.
Niv's Primo Team - nivosאולי הקבוצה האהובה עליי בדראפט הזה.
דוראנט היה מלך הפנטזי עד הפציעות בעונה האחרונה, ובפריסיזן נראה שחזר בלי עכבות.
דאנקן-מילסאפ-ולנצ'יונאס (לו אני צופה עונת פריצה) בין שילובי הגבוהים הטובים בליגה. גם קייל אוקווין יכול להתברר כבחירה טובה במצבת הגבוהים הדלילה של הניקס.
טיג האיש עם הכדור באטלנטה, פרסונס יקבל הרבה אחריות העונה בדאלאס, את אליס אני לא אוהב אבל כנראה ינהל הרבה התקפות באינדיאנה, קלדרון הימור טוב לקאמבק אחרי עונה פצועה. גם קו אחורי טוב, בטח כשזוכרים שמילסאפ ודוראנט גם מביאים הרבה אסיסטים לעמדה, ומילסאפ גם הרבה חטיפות. גם ההימור על קוליסון יכול להשתלם בענק, הדעה הרווחת הפכה לכך שקארל ישים אותו לפני רונדו במוקדם או במאוחר.
קבוצה נהדרת בלי חסרונות בולטים.
Amare Soprano's Teamפתח מצויין עם קאזינס ולאב, הצמד היחיד שיוכל להתמודד איתם בריבאונד הם צמד ה-D של עידן.
עם דני גרין-רדיק-מידלטון אפשר לסמן גם ניצחון ברוב השבועות בשלשות.
אולדיפו בדרך לעונה גדולה לדעתי.
האסיסטים והחסימות זו בעיה גדולה בקבוצה הזו, הייתי מחפש לייצב לפחות אחת מהן עם טרייד על נוביצקי. לא נראה שאפשר להשיג לקבוצה הזו את האסיסטים הדרושים לה כדי להיות תחרותית לכן הייתי הולך על פאנט בגזרה הזו, למרות שזה די מבאס להחזיק את קאזינס ולוותר על הקטגוריה שלדעתי יהיה הגבוה עם הכי הרבה אסיסטים בליגה השנה אבל לא רואה הרבה ברירה בסגל הזה.