סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' ספטמבר 10, 2010 5:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נבחרת הנוער 2010
הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2010 5:34 pm 
Freshman

התלבטתי אם לפתוח את הת'רד פה או בפורום המרכזי, לבסוף החלטתי לבחון כמה מהר ודים ישים לב שנפתח פה נושא חדש :lol:

נבחרת הנוער החלה את אימוניה ביום חמישי לקראת אליפות אירופה דרג ב' שתתקיים בארץ הקיץ.

דני פרנקו ונדב זילברשטיין ימשיכו בצוות האימון של הנבחרת.

אני חושב שזה מקום טוב לדבר על השחקנים בנבחרת הזאת.

בר טימור אמור להיות רמה אחת מעל שאר השחקנים בנבחרת. עוד שמות בולטים בשנתון הזה הם גיא לביא,תומר בר אבן,אור פלבניק,טמיר שמחוני,שון לבנובסקי ובר ראובן.

שם פחות מוכר אך לא פחות מעניין הוא בר מאור מהגליל.

שני שביעיסטים שיהיו לדעתי משמעותיים בנבחרת הם רם אליאספור הגבוה הירושלמי ונועם לייש הקלעי מעמק יזרעאל.

מישהו (ודים..) יודע מה הסגל שזומן לאימון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נבחרת הנוער 2010
הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2010 11:49 pm 
מנהל פורום

יצא לי לראות את השנתון הזה מקרוב בקיץ במשחקי המכביה.
טימור ולביא היו עם באליפות אירופה עם השנתון היותר בוגר ובהיעדרם שמחוני היה מעל כל השאר בצורה דיי בולטת. אני מניח שכרגע שלושתם הם השחקנים המובילים והחשובים של הנבחרת. הבעיה היא שהם דיי דורכים אחד על השני. שמחוני הוא אולי בעיקר סקורר אבל טימור ולביא הם רכזים-רכזים.
כרגיל המצב בגבוהים לא משהו.

לגבי הסגל אני יכול רק לכתוב את מה שפורסם בפורום ב"ספסל", לי אין מקורות משלי. אולי נועם או וולפסון יכולים להוסיף או לתקן:
"לסגל הוזמנו 19 שחקנים. 18 מהם התאמנו. ניב סולומון הפצוע לא התלבש. רם אליאספור מהפועל ירושלים ושי קליימינץ מרעננה נטשו בשלב מוקדם.
יתר השחקנים שהתאמנו: תומר בר-אבן, שון לבנובסקי, תמיר שמחוני, מיכאל זלמנוביץ', אוראל לב ואקסל ואן הוג (מכבי ת"א), תום סלוצקי, אור פלבניק, אלמוג ברק ולירז אריאלי (מכבי חיפה), גיא לביא (בני השרון), בר טימור (הפועל חיפה), עוז בלייזר וזיו בן צבי (גלבוע/מעיינות), בר מאור (גליל עליון), נעם לייש (עמק יזרעאל)."

רם אליאספור יהיה בטוח משמעותי. פשוט אין לנו עוד שחקנים עם הנתונים שלו. אבל מה עם לייש? הוא באמת עד כדי כך טוב שהוא יכול להיות משמעותי גם בנבחרת כה עמוקה בגארדים? אגב גם אוראל לב הוא רק יא' ומה שמעניין לגביו זה שבלינקו בכלל לא לקח אותו לאליפות הקדטים בקיץ האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 16, 2010 10:44 am 
Freshman

בהנחה שייצאו שלושה רכזים, אני חושב ששמחוני עשוי להיות בבעיה מכיון שהוא רכז פחות טוב מבר טימור מגיא לביא וגם מליאור שם טוב (ממנו הוא שחקן יותר טוב,אבל רכז פחות טוב) מגבעתיים. שמחוני הוא שחקן שמחזיק המון את הכדור ביד ואת הסלים שהוא עושה בארץ יהיה לו קשה לעשות באירופה.

כמו שאמרת, שלושתם ביחד עם ליאור שם טוב קצת דורכים אחד על השני אבל אני מניח שצוות האימון ינסה לראות עם שמחוני יכול לשחק בעמדה 2 בצורה אפקטיבית.

הרשימה נראית הגיונית למעט חסרונו של בר ראובן מר"ג.

ודים כתב:
אבל מה עם לייש? הוא באמת עד כדי כך טוב שהוא יכול להיות משמעותי גם בנבחרת כה עמוקה בגארדים?

לדעתי כן. הנבחרת הזו עמוקה במובילי כדור יותר מאשר בגארדים עם קליעה, ובכל מקרה אין בה גארד אחד עם קליעה אבסולוטית כמו של לייש. הוא באמת קלעי ברמה גבוהה שהחיסרון העיקרי שלו הוא הגובה הנמוך יחסית שלו. אין לי ספק שהוא יהיה בסגל הסופי.

אוראל לב היה גם בסגל המורחב של בלינקו. ממה ששהתרשמתי, מדובר באתלט ברמה גבוהה עם קבלת החלטות נוראית.מה שכן,יכול להיות ששחקן מהסוג הזה יכול להתאים לצורך ספציפי כמו משימות הגנה למיניהן.אני מניח שהצוות המקצועי יבחן את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2010 12:44 am 
Junior

הייתי באימון של הנבחרת שבוע שעבר.
הסגל כפי שפורסם בהודעה מעל.

לפי מאמן הנבחרת בגלל היציאה לטורניר אלברט שוויצר(3-10 באפריל) הסגל יצומצם בצורה די מהירה ל-16 שחקנים עד שיקבעו ה12 שיצאו לטורניר.

השחקנים שבטוח יהיו בסגל :
1.בר טימור
2.שמחוני
3.גיא לביא
4.שון לבנובסקי
5.אליאספור
6. בר אבן

במקומות שנותרו צריך להכניס לפחות 3-4 גבוהים (אור פלבניק , ואן אקסל ממכבי אולי סולומון אם יחלים) ואת שאר המקומות ימלאו גארדים ששם יש מקום לרכז אחד (אני מקווה שזה יהיה בר מאור) ועוד שני גארדים אתלטים (אוראל לב יכול להיות בעניינים)

לא רואה איך נעם לייש עושה סגל סופי אלא אם לוקחים אותו על תקן הרכז השלישי - בעמדות של הגארדים יש טובים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2010 11:47 am 
Freshman

לא חושב שיש סיכוי שלייש יצא על תקן רכז,זה לא התפקיד שלו. על התפקיד הזה יילחמו ליאור שם טוב ובר מאור.

אילו גארדים טובים ממנו?אני לא רואה,במסגרת המקומות הפתוחים, שחקנים שהוא נופל מהם משמעותית(אולי מלבד זלמנוביץ').

לייש מוסיף לנבחרת מימד שהיא לא יכולה לקבל משום שחקן אחר. הקליעה שלו תעשה את ההבדל לטובתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2010 1:59 pm 
מנהל פורום

ליאור שם-טוב בכלל לא זומן לסגל המורחב הזה, אז איך הוא יהיה בסגל הסופי?
ואם כבר שחקנים של גבעתיים - אז איך זה שבן דאודי, שהיה במכביה בקיץ וגם היה מצויין על תקן רול-פלייר, לא נכלל עכשיו בסגל המורחב? אולי אחד משניכם יודע במקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2010 9:59 am 
Junior

אני מניח שפרנקו מכיר אותו ולא חושב שהוא יכול להיות בסגל הסופי.
אני מזכיר שבגלל קוצר זמן הסגל מצומצם באופן מהיר ואין זמן למשחקים ולהזמנת 22-25 שחקנים.

לגבי לייש - הקליעה שלו היא לא ברמה אחרת משאר הנבחרת , בר טימור קולע ולבנובסקי קולע. אני חושב שבגלל הסגנון המהיר שהנבחרת רוצה לשחק בו אז שחקנים אתלטים כמו אוראל לב יקבלו יתרון על פניו.
שוב אני לא פוסל אפשרות שלייש יהיה בסגל אבל לדעתי זה יקרה רק או כרכז שלישי או במקרה שהמאמנים יחליטו להסתפק בגיא לביא ושמחוני כרכזים כשמי שיוביל כדור במקרה ושניהם לא ישחקו יהיה בר טימור.
לא רואה מצב שעל ה-6 שרשמתי (שאני די משוכנע שיהיו בפנים אם יהיו בריאים יוסיפו גם את לייש וגם רכז נוסף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2010 2:49 pm 
Freshman

beatla כתב:
לגבי לייש - הקליעה שלו היא לא ברמה אחרת משאר הנבחרת , בר טימור קולע ולבנובסקי קולע. אני חושב שבגלל הסגנון המהיר שהנבחרת רוצה לשחק בו אז שחקנים אתלטים כמו אוראל לב יקבלו יתרון על פניו.

אני מניח שנסכים שלא שלהסכים. לא חושב שהקליעה של לבנובסקי או של בר טימור טובה כמו שלו. בכל מקרה, אני כן רואה אותו בסגל הסופי ולא רואה שום בעיה לשחק איתו במשחק מהיר. כמובן שללב יש את היתרונות שלו על פניו, פשוט נצטרך לחכות ולראות.

יכול להיות שאני טועה, אבל ממה שהבנתי ליאור שם טוב דוקא כן בסגל. אבל שוב, בעירבון מוגבל.

לגבי דאודי, פרנקו ראה אותו בטח כמה פעמים השנה מאחר והוא משחק בגבעתיים ופשוט חושב שאחרים יתרמו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה