סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 1:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 290 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 5:25 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
נדב, אני חושב שהיחסים שהבאת של כץ הם סבירים לגמרי לרכז מחליף (וזה מה שכץ היה בשנתיים האחרונות). ואפשר גם להשוות את הנתונים שהבאת של כץ (3.6 אסיסטים על 1.6 איבודים) לנתונים של ברנר מר"ג ולגלות שהם לא נורא שונים (ברנר עשה 3.9/3.9/4.8 על אותה כמות איבודים). למעשה, אם ניקח למשל את העונות הראשונות של כץ בבני השרון נגלה כמעט את אותם הנתונים, רק שההבדל הוא שכמו שציינת ברנר עשה אותם בקבוצת תחתית בעוד שכץ עשה אותם כגארד חמישייה של קבוצת פיינל פור מצוינת. מה שכן, כשכתבתי מה שכתבתי על הקליעה דמיינתי את כץ עם קליעת עונשין טובה הרבה יותר (בסביבות ה-65%) והוא מסתובב כמו ברנר סביב ה-50% המביך כל הקריירה.

אבל כמו שכתבת, לא הסטטיסטיקה היא שחשובה. לא ברור לי איך אפשר להגדיר שחקן אחד, שהוא אחד השחקנים המושמצים ביותר (בטח כאן בפורום) כ"אוברייטד" בזמן שהקריירה שלו כוללת נוכחות כמעט קבוצה באזור הפיינל פור, גם בקבוצות אפורות מאוד כמו אשקלון של בית הלחמי (עם אבי סוכר כרכז העיקרי לידו!) או הפועל ת"א של אפי (וגם קבוצות נהדרות כמו בני השרון של אפי או הפועל של חצי גמר ספורטה), מול שחקן סופר אפרורי שבילה את רוב הקריירה בקבוצות תחתית ובמקרה הטוב ניתן להגדיר אותו כלייט בלומר אחרי שתי עונות יפות מאוד בנתניה (אם כי בשנייה הוא חזר להיות רכז חביב בקבוצת תחתית), ועדיין נחשב כאחלה שחקן עקב אותן שתי עונות.

נו.

אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל בשלושת העונות של ברנר בר"ג דיברו עלינו כעל מועמדת ראשית לירידה, ולמעשה היינו די רחוקים מכך (פעמיים מקום 7, בליגה של 10 קבוצות, כולל העונה של בלינקו, בה היינו גם בפוזיציה סבירה לפיינל פור עד המחזורים האחרונים של העונה, ומקום 9 בליגה של 12). אני חושב שהסגל איתו ירדנו היה משמעותית טוב יותר מאשר הסגל של העונה הקודמת לה, כאשר המפתח וההבדל הגדול היה עזיבתו של ברנר. בסופו של דבר, ואני חייב להודות שלא ידעתי לשים על זה את האצבע באותו זמן, אני חושב שברנר היה הערך המוסף שגרם לכך שגם עם סגל חלש יחסית הצלחנו להישאר בליגה עונה אחר עונה.
למעשה, גם ב2006, עונה לפני בואו של ברנר היינו אמורים לרדת ליגה (אך נשארנו בשולחן הירוק) וגם אז היה לנו סגל שבפירוש לא נופל מאף אחד מהסגלים הנ"ל.

אז כן, אני חושב שכדאי וראוי לתת לברנר לא מעט קרדיט גם על העשייה שלו ברמת גן. כאמור, זה שעונה לפניו ואחריו ירדנו ליגה, ובשלוש עונות איתו היינו די רחוקים מכך, נותן פרספקטיבה לא רעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 5:44 pm 
Hall of Famer

יש בהחלט היגיון בטענה של הקוף , אם כי כמובן צריך לסייג אותה : לא כל זר הוא תותח התקפי , לדוגמא בעמדת הסנטר הרבה פעמים מביאים שחקן שיביא נוכחות מתחת לסלים , אבל הרבה התקפה אין לו ( סיסה , ווין וואלאס , דאנסטון וכו' ) .

לטעמי , רק מי שצפה בחלק גדול ממשחקי השרון ( ואני לא יכול להאשים את אלו שלא ... ) מבין עד כמה דן גרונפלד טוב כישראלי לקבוצה ברמות הללו . בהינתן שמדובר ברמות שכר של איזור ה-150K ( וכאמור , אולי מדובר בהרבה יותר ) - אני חושב שהיה צריך להשאירו ( בטח לאור העובדה שארז כץ הוחתם , כפי הנראה בסכום לא קטן במיוחד , לאחר עונה די גרועה ) .

אובדן גדול לא פחות הוא רון סטיל , שחקן שעשה התקדמות גדולה בשנתיים שלו קבוצה , מתעלה במעמדים גדולים , ומאוד רציתי שהוא ימשיך עוד איזה שנתיים-שלוש .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 6:16 pm 
Hall of Famer

ג'אפר כתב:
"ג'יימס חוזר לבני השרון"

http://sports.walla.co.il/?w=/151/1841103

לא שראיתי אותו משחק, אבל שיחק בליגה יחסית חלשה, אין יד לשלוש ויד סבירה מהעונשין אבל לא יותר. יכול להיות שבמסגרת הקשר עם משפחת ג'יימס הקבוצה עקבה גם אחריו והחליטו ללכת עליו במשכורת לא גבוהה מדי יחסית לפורוורדים אחרים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 6:35 pm 
Hall of Famer

"מה לעשות שעמוס טועה לדעתי כמובן. ישראלי בהתקפה שווה הרבה פחות היום, גם כי בעיקר הוא ישמור על זר בהרבה מקרים, גם כי לכל קבוצה יהיה הרבה יותר גיוון התקפי בזמן שהוא על המגרש."

לא הבנתי בכלל את המשפט הזה. אשמח להסבר.

אתה שוב מדבר על דקות מעטות שבהן ישחקו רק 3 זרים ומתעלם ממה שכתבתי. במקרה הקיצון שבו כל 4 הזרים יהיו מצויינים והמאמן ישחוק אותם עם 35 דקות למשחק, עדיין יהיו כ-20 דקות, חצי משחק, בהן ישוטטו (לפי שיטת בחירת השחקנים הישראלים שלך) 2 ישראלים בהתקפה. במקרים הסבירים יותר שבהם אחד הזרים הוא בינוני מינוס עד כישלון ולא כל הזרים נשחקים עם 35 דקות משחק, אנחנו יכולים להגיע ל-30 דקות ומעלה של שני ישראלים בצוותא על המגרש, לא הבדל כזה משמעותי מימי החוק הרוסי העליזים עד מאד.

בקיצר, גם בימי החוק הרוסי מעמד הישראלי נשחק מאד והתרכזות בזרים הניבה דיבידנדים נאים וגם בחוק החדש זה יקרה. אפשר להסתדר עם ישראלים נושאי כלים שלא מעיזים לזרוק, לא אומר שלא, אבל עדיין ישראלי איכותי שיודע לשים נק' על הלוח הוא נכס בל יבוטל שאי אפשר לזלזל בו.

הכתבה על אחיו של ג'יימס בהחלט נראית כמו איזה קומוניקט שהוציא אקוניס לתקשורת, בעיקר האזכור של לאמר אודום ומכללת רוד איילנד. בוא נגיד שאני אהיה מופתע אם יתברר לי שרוב עיתונאי הכדורסל הישראלים יודעים מי זה לאמר אודום, שלא לדבר על איזו מכללה הוא שיחק בה.

את האמת, מה שצד בעיקר את עיני באותה ידיעה זאת העילגות של הפסקה הבאה: "ג'יימס המשיך את התנופה שלו גם בקיץ כשהפך משחקן לא כל כך ידוע לשחקן שכל קבוצות ה-NBA מכירות לאחר שהוא הלך לטורניר קדם דראפט ה-NBA בפורטסמות ושם היה לאחד השחקנים המצטיינים"

אם הייתי אני רוצה לכתוב פסקה דומה אז היא הייתה הולכת כך - בתום הקריירה המוצלחת ברוד איילנד ג'יימס הותיר חותמו גם בקיץ כשהפך משחקן אנונימי לשם שגור אצל מקבלי ההחלטות באן.בי.איי בעקבות הצלחתו בטורניר קדם הדראפט בפורטסמות, בו נבחר לאחד ממצטייני המחנה".

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 6:44 pm 
Senior

מכיוון שגם הישראלי המוביל צריך לנוח, והוא משחק בעמדה אחת בדרך כלל, ועדיין תצטרך לתת דקות מנוחה לגבוהים שיחליפו את הזרים הגבוהים, ולגארדים שיחליפו אותם גארדים ישראלים. סביר עדיין שרוב הדקות של שחקן כמו גרונפלד יהיו עם 4 הזרים. נניח והוא משחק 30 דקות, לפחות 20 מתוכם וסביר שאף יותר יהיו ביחד עם 4 הזרים. ואני טוען שבסיטואציה כזאת עדיף שחקן משלים משחקן שעיקר התרומה שלו בהתקפה.

נכון שיש בונוסים גם לזה, ושגרונפלד שחקן טוב, אבל להוציא עליו סכומים גבוהים או בכלל על שחקן ישראלי שעיקר הכוח שלו זה בהתקפה אני חושב שמיותר לקבוצות שאין להם את הפרווילגיה הכספית (יען כל קבוצה מלבד ירושלים ומכבי ת"א).

זה דיון שהרי אי אפשר להוכיח אותו, אבל יש לי הרגשה שהוא יהיה ברור ומובן יותר אחרי העונה הזאת.

בו נגיד ככה. אם אתה מ.כ. הבקעה או הרצליה למשל, ויש לך תקציב שחקנים של מליון דולר. עדיף לך להחתים שחקן כמו ברנר או כץ ב50 אלף דולר, מאשר שחקן כמו גרונפלד ב150 אלף דולר, ושישארו לך עוד 150-200 אלף דולר (בגלל המס) לזרים או לישראלים משלימים נוספים מאשר לשחקן כמו גרונפלד. אני חושב שבעידן שאחרי החוק הרוסי, קבוצה עם ברנר ו4 זרים איכותיים תיהיה טובה יותר מקבוצה עם גרונפלד ו4 זרים פחות טובים. ברור שזה שמשלמים לשחקן יקר ישראלי הרבה כסף לא אומר שהזרים יהיו יותר טובים, אבל בדרך כלל אם יהיה לך יותר כסף יש לך יותר סיכוי להביא מישהו טוב יותר.

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ו' יולי 15, 2011 6:50 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 6:45 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
הכתבה על אחיו של ג'יימס בהחלט נראית כמו איזה קומוניקט שהוציא אקוניס לתקשורת, בעיקר האזכור של לאמר אודום ומכללת רוד איילנד. בוא נגיד שאני אהיה מופתע אם יתברר לי שרוב עיתונאי הכדורסל הישראלים יודעים מי זה לאמר אודום, שלא לדבר על איזו מכללה הוא שיחק בה.

ברור שזה הודעה שהקבוצה הוציאה. זה לא חדש. רוב הקבוצות בליגה כולל החבר לפורום שלנו שציינת פשוט מוציאות הודעה לתקשורת עם ההחתמות והאתרים מפרסמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 7:07 pm 
Freshman

התותח המפוברק כתב:
ג'אפר כתב:
"ג'יימס חוזר לבני השרון"

http://sports.walla.co.il/?w=/151/1841103

לא שראיתי אותו משחק, אבל שיחק בליגה יחסית חלשה, אין יד לשלוש ויד סבירה מהעונשין אבל לא יותר. יכול להיות שבמסגרת הקשר עם משפחת ג'יימס הקבוצה עקבה גם אחריו והחליטו ללכת עליו במשכורת לא גבוהה מדי יחסית לפורוורדים אחרים.

אם ראית השנה את טורניר המכללות, אז ראית אותו משחק ונותן טורניר מצוין. אני מאד התרשמתי וחשבתי שהוא מתאים בול לליגה שלנו. החתמה מצויינת לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 7:27 pm 
Hall of Famer

אם גימל היה רואה את טורניר המכללות (ונדמה לי שהוא ראה) אז הוא לא ממש היה יכול לראות את ג'יימס ג'וניור ובטח לא להתרשם ממנו, כי רוד איילנד שסיימה עם מאזן 7-9 חיובי בקונפרנס ה-A10 בוודאי שלא הוזמנה לטורניר המכללות. מה שכן, אם גימל היה רואה את טורניר ה-CBI עד לשלבי רבע הגמר, אז הוא היה יכול לתפוס תצוגות (אולי אפילו נאות) של ג'יימס יקירנו. מאחר וה-CBI הוא טורניר פוסט העונה השלישי בחשיבותו ואני לא יודע אם בכלל הוא משודר איפשהו, אז אני מפקפק כמה גימל אוהב המכללות ראה את הטורניר הלז. במשחק רבע הגמר בו הפסידה רוד איינלד ליו.סי.אף, לא מהקבוצות החזקות בקונפרנס יו.אס.איי המאד מדודלדל, ג'יימס היה היחידי שהופיע עם 18 נק', 8 ריב'.

כל הפסקה הזאת לא קשורה לשאלה האם ג'יימס דנן יצליח או לא, יען כי לא ראיתיו מעולם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 10:17 pm 
Senior

shmueliki כתב:
לטעמי , רק מי שצפה בחלק גדול ממשחקי השרון ( ואני לא יכול להאשים את אלו שלא ... ) מבין עד כמה דן גרונפלד טוב כישראלי לקבוצה ברמות הללו.

שמואליקי, אני יצא לי לראות את גרונפלד אומנם רק ב2 משחקים לייב (בשניהם היה מצוין דרך אגב) ובעוד 3-4 משחקים בטלוויזיה פה ושם, אבל אחד המשחקים לייב למשל היה אולי המשחק הכי טוב שלו השנה ומשחק שהוא היה מדהים בו ואני חולק עליך מאד. גרונפלד הוא ישראלי טוב, טוב מאד, מהמובילים בליגה אין על זה ספק. אבל הוא גם שחקן קולבוייניק, שחקן משלים, שחקן שהאפקט והאימפקט שלו על המשחק נמוך יחסית. לא סתם חלק גדול מאד מהמשחקים הטובים ביותר שלו (אם אני מנתח מהסטיסטיקה בלבד לפחות) הם משחקים שבני השרון הפסידה בשנה שעברה. הוא שחקן חכם וטוב, אבל זה לא שחקן שאתה מסמן לעצור, זה לא שחקן שמנצח אותך, וזה שחקן שיש לו המון חסרונות בעיקר בהגנה שם הוא חור.

הוא לא שווה 150, גם לא 120, בספק אם היום הוא שווה 100 (לקבוצה שהיא לא מכבי ת"א או ירושלים כאמור). משה מזרחי למשל שמיובש על הספסל בירושלים בסה"כ ובמיוחד עכשיו שעברו ל4 זרים שחקן שהייתי לוקח לפניו בלי לחשוב פעמיים. גם שומר וגם קולע מבחוץ, 2 דברים שגרונפלד לא עושה והרבה יותר חשובים בשביל להשלים 4 זרים.

בשביל לקבל סכומים כמו שאתה מדבר, 150 וכו', גרונפלד צריך להיות שחקן שמרים רמה של קבוצה והוא פשוט לא כזה. הוא שחקן טוב, מצוין אפילו, ישראלי מוביל, אבל היום מאמן של קבוצה ישראלית שצריך לבחור בין להוציא עליו סכום כסף גבוה או להביא ישראלי משלים טוב ולהשקיע יותר בזרים עדיף לו לדעתי לבחור באופציה השנייה.

אם אני הפועל ירושלים אז הוא בהחלט שווה אפילו 150 כשחקן ספסל או אפילו חמישייה משלים עם ספסל ארוך ומגוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 11:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
משה מזרחי עדיף על גרונפלד? :shock:

נובמת, אתה מדבר על מלך הסלים הישראלי של שנה שעברה (אאל"ט), שחקן מגוון שעושה המון דברים על המגרש, מול שחקן מזדקן (בגיל של ארז כץ מיודענו) שגם בשיאו היה בסה"כ סט שוטר מהשלוש. אמירה כזו גורמת לי לחשוב שהוא חתך אותך בכביש או משהו.

אני מודה שלא עקבתי אחרי גרונפלד לאורך כל העונה (מה שראיתי אהבתי) אבל תרשה לי לפקפק מאוד לגבי טענת החור בהגנה, כי בני השרון היתה סה"כ קבוצת הגנה לא רעה בכלל. אם הוא (סמול נוטה לארבע) לא הצליח לשמור על גארד כמו רובינסון זו לא הפתעה גדולה בעיני ומן הסתם יותר כישלון של מי ששם אותו על שחקן כזה.

ביל, סליחה, אבל אני אמור להתרשם ממקום שביעי? תמיד יש קבוצות שהן מועמדות לירידה ועושות יותר מזה. אולי לא צריך לקטול את ברנר על מה שעשה ברמת גן, אבל ההשוואה היא מול שחקן שהיה מרכזי מאוד (לא זוכר אם שחקן חמישיה או מחליף ראשון לגארדים) בקבוצה שניצחה שלוש פעמים בעונה את מכבי, בקבוצה ששנה לפני כן הדיחה את מכבי בחצי גמר הגביע, בקבוצה הטובה ביותר של אשקלון בערך אי פעם, ובהפועל ת"א שעם סגל בינוני מאוד עשתה סנסציה ועלתה לגמר הפלייאוף. עם כל הכבוד, להיות רכז ראשון בקבוצה שסיימה מקום שביעי (ובסטטיסטיקות דומות למדי למי שמשווים אליו) נראה לי הישג פחות בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 11:35 pm 
Senior

משה מזרחי לא עדיף עליו כשחקן וגם לא עדיף עליו קבוצה כמו ירושלים. אבל אם אתה קבוצת מרכז טבלה בארץ עם תקציב מוגבל מאד אז בהחלט עדיף לך משה מזרחי בחצי מחיר מגרונפלד ועוד חצי מליון שקל לזרים או ישראלים נוספים, מאשר לשים את כל הבייצים בסל של שחקן כמו גרונפלד שיש לו המון מגבלות ועם האפשרות לשחק עם 4 זרים על המגרש יש שחקנים שבחצי המחיר יכולים להיות לא פחות תורמים לקבוצה (כמחשיבים את 2 הצדדים של המגרש).

לא יודע איזה ליגה אתה ראית אבל נראה לי שבני השרון הייתה מהקבוצות הגנה היותר חלשות בשנה שעברה, גרונפלד הוא חלק גדול מזה בנוסף לניילון כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 15, 2011 11:44 pm 
Freshman

אני לא נכנסתי בכלל להשוואה עם כץ. יש עוד סיכוי שנהיה בליגת העל בעונה הבאה, והנגר הזה גם ככה תמיד קולע בדו ספרתי נגדנו, כך שאני לא אעז לדבר בגנותו.

אני פשוט חושב שלומר שברנר לייט-בלומר ולבטל את השנים שלו בר"ג זה לא מדויק. נכון, העונה הראשונה בנתניה היתה הצלחה מסחררת שלו, אבל בסך הכל הוא עשה את אותו דבר שהוא עשה ברמת גן, רק עם שחקנים טובים יותר סביבו. ובכל זאת, אני חושב שלא ניתן לזלזל בשנים שלו בר"ג כלל. שוב, לא מדובר על הגעה למקום 7 כהישג. מדובר על קבוצה ששלוש עונות רצוף דובר עליה כיורדת בטוחה (גם בפורום הזה), ונשארה בקלות. אז אני לא אומר שהכל בזכות ברנר, ועדיין, מדובר בשחקן שמביא איתו הרבה מעבר לסטט' (אני מאמין שגם כץ כזה, אגב), ואני חושב שהעובדה שירדנו עונה לפניו ואחריו כן מלמדת על משהו.

וחוץ מזה, ההשוואה בין קבוצות תחתית וצמרת היא קשה, ובכלל אני לא בטוח שיש מקום אמיתי להשוואה בין השחקנים. אני די בטוח שטרייד בין רמת לבני השרון על שני השחקנים, היה גורם לירידה ביכולת של שתי הקבוצות (התחושה שלי שהירידה ביכולת של ר"ג היתה משמעותית יותר, אבל זה כבר באמת ספקולטיבי לגמרי).
בכל אופן, למרות העמדה הדומה, אני רואה אותם כשני שחקנים שונים, שמביאים דברים שונים ועל כן מתאימים בסיטואציות שונות. אני חושב ששניהם סובלים מעניין הנגרות שלהם (ביקורת שהיא כמובן לגיטימית) שגורמת לכך שהם כמעט תמיד יהיו אוברייטד או אנדרייטד, בהתאם להאם אתה חסיד שלהם או אחד שחושב שהמלך הוא עירום.

טוב, אחרי הפיסקה האחרונה אני מרגיש קצת טיפש על עצם הכניסה לוויכוח הזה, אז אסיים בשמוליק מלך העולם, ולא אכנס לנושא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 16, 2011 1:21 am 
מנהל פורום

אין מה לעשות, בלי שתי העונות האחרונות בנתניה (ונדב הראה את השינוי הסטטיסטי העצום שחל בהן, לפחות לגבי מספרי האסיסטים) אין אף אחד שהיה רואה בברנר יותר משחקן נחמד עם מרכיב נגרות יוצא דופן. עובדה היא שכשהוא היה מועמד להפועל (ובסוף נחת בנתניה) אנשים הרימו גבה לגבי האפשרות שהוא יוכל להיות שחקן עשירי תורם (וטעו כמובן, אבל זו היתה ההתרשמות).

אשר לכץ מול ר"ג, אם כבר הזכרת את זה, אז אאל"ט זה היה המשחק הטוב בקריירה שלו (אם כי הפועל הפסידה בסופו של דבר):

http://www.che.co.il/Sites/Che/index.ph ... ore&sp=380

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 16, 2011 3:40 am 
Freshman

אין ספק שהעונה הראשונה בנתניה העלתה את מעמדו של ברנר, הטענה היא שגם בעונותיו בר"ג הוא עשה חיל ופשוט היה אנדרייטד.
אגב, אני לא בטוח ששחקן כמו ברנר התאים להיות שחקן ספסל בקבוצה כמו ירושלים, מה שכץ כן אגב, כך שלא יודע אם הדברים כאן היו כה לא נכונים.

אז אתה אומר שזה לא הג'ורות בזיסמן, אלא שפשוט שמור לרמת גן מקום בליבו?
נחמד שהבאת דווקא את המשחק הזה, נזכרתי בו לא מזמן. מעבר לכך שמדובר באחד הרגעים השמחים בחיים שלי, זה גם כנראה המשחק שהכי חבל לי שלא הייתי נוכח בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 16, 2011 11:24 am 
Freshman

עמוס לב כתב:
אם גימל היה רואה את טורניר המכללות (ונדמה לי שהוא ראה) אז הוא לא ממש היה יכול לראות את ג'יימס ג'וניור ובטח לא להתרשם ממנו, כי רוד איילנד שסיימה עם מאזן 7-9 חיובי בקונפרנס ה-A10 בוודאי שלא הוזמנה לטורניר המכללות. מה שכן, אם גימל היה רואה את טורניר ה-CBI עד לשלבי רבע הגמר, אז הוא היה יכול לתפוס תצוגות (אולי אפילו נאות) של ג'יימס יקירנו. מאחר וה-CBI הוא טורניר פוסט העונה השלישי בחשיבותו ואני לא יודע אם בכלל הוא משודר איפשהו, אז אני מפקפק כמה גימל אוהב המכללות ראה את הטורניר הלז. במשחק רבע הגמר בו הפסידה רוד איינלד ליו.סי.אף, לא מהקבוצות החזקות בקונפרנס יו.אס.איי המאד מדודלדל, ג'יימס היה היחידי שהופיע עם 18 נק', 8 ריב'.

כל הפסקה הזאת לא קשורה לשאלה האם ג'יימס דנן יצליח או לא, יען כי לא ראיתיו מעולם.

אז אני ממש מתבלבל? מי היתה הקבוצה שהודחה מול צפון קרוליינה (או שמא זו היתה דיוק)? יכול להיות שזו היתה לונג איילנד ומשם הבלבול?

כי אני זוכר מהקבוצה ההיא 4 נמוך מהיר ואתלטי מאד שדי פרפר את הגבוהים של הקבוצה ממול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 16, 2011 11:30 am 
Freshman

אוקי. זו אכן היתה לונג איילנד שהפסידה לצפון קרוליינה ומשם זכרתי את השחקן שחשבתי שהוא ג'יימס.

טועים. מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 17, 2011 5:44 pm 
Sophomore

שאלת סקרנות בעקבות כתבונת בוואלה (http://sports.walla.co.il/?w=//1840617):
איפה אתם מציבים את ניילון בדירוג השחקנים עם הרזומה הכי מרשים שהגיעו לישראל? יש לדירוג שלו מה לדבר גם באירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 17, 2011 9:01 pm 
Sophomore

ניילון רחוק מאוד מהשחקנים שמוזכרים בכתבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 17, 2011 9:44 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
שאלת סקרנות בעקבות כתבונת בוואלה (http://sports.walla.co.il/?w=//1840617):
איפה אתם מציבים את ניילון בדירוג השחקנים עם הרזומה הכי מרשים שהגיעו לישראל? יש לדירוג שלו מה לדבר גם באירופה?

באירופה כמובן שאין לו מה למכור, וגם בארץ לדעתי מינפו וניפחו את ניילון קצת מעבר למה שהוא היה באמת בNBA-לבנאדם היו כולה 3 עונות של מעל 40 משחקים בליגה, ובסה"כ 2 עונות של דאבל פיגרס בלי שום הופעת פלייאוף. איפה זה ואיפה צ'יימברס (4 פעמים אולסטאר), פרוויס שורט (קרוב ל15,000 נקודות קריירה), ניל ווק (בחירה מס' 2 בדראפט 69', שחקן של 12.6 נקודות ו7.7 ריבאונדים למשחק לאורך קריירה של 568 משחקים בליגה, אחד מהספורטאים היהודים הפחות מוכרים ומוערכים), מייק מיצ'ל (אולסטאר במדי קליבלנד ואגדה במדי סן אנטוניו עד לבוא הדור החדש והאלוף), ואפילו באק ג'ונסון עם מעמד שחקן החמישייה והדאבל פיגרז בסדרות פלייאוף במדי הרוקטס מסתכל עליו מרחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 17, 2011 10:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וכמובן אי אפשר רשימה כזו בלי ביל בראדלי.
לגבי ניילון, גם אורלנדו וולרידג' ראוי להיכנס הרבה לפניו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 18, 2011 1:07 am 
Hall of Famer

ביל בראדלי אם אני זוכר נכון שיחק באירופה לפני קריירת האן.בי.איי שלו, או לפחות לפני האליפויות עם הניקס.
היה את רוי טארפלי, שהיה כישרון גדול וכוכב עולה לפני שהסמים העיפו אותו מהליגה. לא בטוח שלא הייתי מכניס אותו לרשימה לפני דרל דוקינס למשל ולמען האמת, אני חושב שגם מייק מיצ'ל אמור להיכנס לפני דוקינס. אם אני זוכר נכון, גם אדריאן דנטלי עשה איזו גיחה קצרה לאירופה, אבל זה ברגיל שמתעלמים מדנטלי.

אם מדברים על ישראל, אז אני חושב שגם להייווד וורקמן היה קייס גדול מזה של ניילון, שלא לדבר על פרנק בריקובסקי. דונלד רויאל לטעמי היה במעמד דומה לזה של ניילון באן.בי.איי.
אם כבר מאזכרים את בריקובסקי ואת רויאל, אז אניס ווטלי היה שחקן שולי לגמרי באן.בי.איי, אבל הוא היה אחד הבודדים, ביחד עם השניים שאוזכרו קודם, שהגיע מהארץ לאן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 18, 2011 1:14 am 
Hall of Famer

וגם גארי פורבס (וכמה משחקני מכבי כמובן אבל זה פחות משמעותי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 18, 2011 2:23 am 
Hall of Famer

בראדלי כמדומני שיחק בזימנטל מילאנו בשנים 66-67.יכול להיות שרק בגביע אירופה.
בכתבה אגב חלה טעות:גילמור הגיע לאירופה ולא הלך לארימו מילאנו אלא לפורטיטודו ארימו בולוניה החלשה. בתור ילד לקחו אותי למשחק אימון של מכבי נגדם עם גילמור בשורות בולוניה.נגמר 135-93...

http://www.youtube.com/watch?v=5kSxH52h ... ata_player

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 18, 2011 6:54 am 
מנהל פורום

מה היה מעמד הNBA של דניס הופסון? בכל זאת נבחר שלישי בדראפט. ובילי תומפסון? קני וויליאמס?

אני חושב שמה שהיה מיוחד בניילון זה שהוא הגיע מהNBA ישר לבני השרון, לאו דווקא שקריירת הNBA שלו נחשבה מפוארת במיוחד. אבל אולי אני מתבלבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 18, 2011 7:26 am 
Hall of Famer

הקריירה של קני וויליאמס ב-NBA הייתה שולית לגמרי, לא יותר משחקן קצה ספסל, 6 נק' למשחק בעונה הכי טובה מתוך ה-4 שהיו לו. לגבי תומפסון, התשובה היא די דומה לקני וויליאמס, רק אולי עם טיפה יותר מזל, לקח שתי אליפויות כשחקן קצה ספסל בלייקרס, עבר למיאמי ברגע שהיא נוסדה באקספנשן דראפט, נתן שתי עונות חביבות בקבוצה נוראית (תחשוב סדר גודל של עומרי כספי בסקרמנטו) וזהו בערך.

במקרה של הופסון, אני פחות זוכר מה היה, דווקא העונות הראשונות שלו היו לא רעות כולל עונה אחת שהוא הוביל את ניו ג'רזי בנקודות עם 15, אבל הם בחרו להעיף אותו. משם הוא התגלגל קצת לשיקגו וסקרמנטו, לא עשה יותר מדי ויצא מהליגה אחרי 5 עונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 290 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], דורון ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: