ראובן כתב:
נדב, אני חושב שהיחסים שהבאת של כץ הם סבירים לגמרי לרכז מחליף (וזה מה שכץ היה בשנתיים האחרונות). ואפשר גם להשוות את הנתונים שהבאת של כץ (3.6 אסיסטים על 1.6 איבודים) לנתונים של ברנר מר"ג ולגלות שהם לא נורא שונים (ברנר עשה 3.9/3.9/4.8 על אותה כמות איבודים). למעשה, אם ניקח למשל את העונות הראשונות של כץ בבני השרון נגלה כמעט את אותם הנתונים, רק שההבדל הוא שכמו שציינת ברנר עשה אותם בקבוצת תחתית בעוד שכץ עשה אותם כגארד חמישייה של קבוצת פיינל פור מצוינת. מה שכן, כשכתבתי מה שכתבתי על הקליעה דמיינתי את כץ עם קליעת עונשין טובה הרבה יותר (בסביבות ה-65%) והוא מסתובב כמו ברנר סביב ה-50% המביך כל הקריירה.
אבל כמו שכתבת, לא הסטטיסטיקה היא שחשובה. לא ברור לי איך אפשר להגדיר שחקן אחד, שהוא אחד השחקנים המושמצים ביותר (בטח כאן בפורום) כ"אוברייטד" בזמן שהקריירה שלו כוללת נוכחות כמעט קבוצה באזור הפיינל פור, גם בקבוצות אפורות מאוד כמו אשקלון של בית הלחמי (עם אבי סוכר כרכז העיקרי לידו!) או הפועל ת"א של אפי (וגם קבוצות נהדרות כמו בני השרון של אפי או הפועל של חצי גמר ספורטה), מול שחקן סופר אפרורי שבילה את רוב הקריירה בקבוצות תחתית ובמקרה הטוב ניתן להגדיר אותו כלייט בלומר אחרי שתי עונות יפות מאוד בנתניה (אם כי בשנייה הוא חזר להיות רכז חביב בקבוצת תחתית), ועדיין נחשב כאחלה שחקן עקב אותן שתי עונות.
נו.
אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל בשלושת העונות של ברנר בר"ג דיברו עלינו כעל מועמדת ראשית לירידה, ולמעשה היינו די רחוקים מכך (פעמיים מקום 7, בליגה של 10 קבוצות, כולל העונה של בלינקו, בה היינו גם בפוזיציה סבירה לפיינל פור עד המחזורים האחרונים של העונה, ומקום 9 בליגה של 12). אני חושב שהסגל איתו ירדנו היה משמעותית טוב יותר מאשר הסגל של העונה הקודמת לה, כאשר המפתח וההבדל הגדול היה עזיבתו של ברנר. בסופו של דבר, ואני חייב להודות שלא ידעתי לשים על זה את האצבע באותו זמן, אני חושב שברנר היה הערך המוסף שגרם לכך שגם עם סגל חלש יחסית הצלחנו להישאר בליגה עונה אחר עונה.
למעשה, גם ב2006, עונה לפני בואו של ברנר היינו אמורים לרדת ליגה (אך נשארנו בשולחן הירוק) וגם אז היה לנו סגל שבפירוש לא נופל מאף אחד מהסגלים הנ"ל.
אז כן, אני חושב שכדאי וראוי לתת לברנר לא מעט קרדיט גם על העשייה שלו ברמת גן. כאמור, זה שעונה לפניו ואחריו ירדנו ליגה, ובשלוש עונות איתו היינו די רחוקים מכך, נותן פרספקטיבה לא רעה.