סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 1:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 6:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מכיר כ"כ את השחקנים באירופה, אבל אני בסה"כ אומר שזה שיש לוקאאוט, לא אומר שעכשיו חייבים להזדרז ולעמוד בתור להחתים שחקן כלשהו רק כי הוא היה ב-NBA. אני בהחלט מצטרף למי שאמר שעדיף מישהו סטייל מו אוונס עם ניסיון באירופה מאשר מישהו שבא לעשות חלטורה לשנה ועד שהוא מתאקלם ומבין מה הולך סביבו, נהיה מאוחר מדי.

אגב, הזדמנות מעניינת שלא ראיתי עד עכשיו מהלכים באירופה כאלו, יכולה דווקא להחתים את אחד השחקנים שנבחרו בדראפט 2011. אלו שחקנים שעדיין לא חתמו על חוזה ובכל מקרה יש להם חוזה מובטח, ולא חייבים אפילו לחפש אצל הטובים ביותר. איטוואן מור מפרדו שעלה כבר כמלפפון יכול להיות תוספת טובה במחיר נמוך, כנ"ל נולאן סמית מדיוק, שאגב שיחק כבר עם ג'ון שייר בדיוק ולקח איתו אליפות בשנה שעברה. שחקנים כאלו שממילא המשכורת שלהם לא גבוהה כי נבחרו נמוך יותר בדראפט (סמית 21, מור נבחר בסיבוב השני), יכולים בהחלט להסכים לחתום לשנה מלאה תמורת הסכום הנכון וזה לא צריך להיות אפילו עד כדי כך הרבה בשביל קבוצה כמו מכבי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 6:37 pm 
Senior

שחקנים בלי ניסיון במקצוענים בכלל זה בעייתי לקבוצה כמו מכבי. פארגו עבר בגליל לפני שהגיע, ביינום בדי-ליג(ועדיין היה מאוד בוסרי כשהגיע למכבי). שחקנים שהם בחירות לוטרי כמו אירווינג ונייט שווים את הסיכון. השאר פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:19 pm 
Senior

זה דווקא רעיון גרוע מאד ולא ישים. אלא אם כן מדובר בשחקני סיבוב שני.

שחקני סיבוב ראשון לא חתמו על החוזה שלהם אבל יש להם חוזה מובטח מתי שהNBA חוזר, השנה או בשנה הבאה. במידה והם הולכים לאירופה ונפצעים הם מסוגלים לאבד את החוזה הזה והם לא יקחו את הצ'אנס. שחקני סיבוב שני הם סיפור אחר, להם אין חוזה והקבוצות לא מחוייבות להחתים אותם ולכן הם בהחלט ישקלו לצאת לאירופה במידה כזאת או אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:32 pm 
מנהל פורום

קוף ירוק כתב:

שחקני סיבוב ראשון לא חתמו על החוזה שלהם אבל יש להם חוזה מובטח מתי שהNBA חוזר, השנה או בשנה הבאה. במידה והם הולכים לאירופה ונפצעים הם מסוגלים לאבד את החוזה הזה והם לא יקחו את הצ'אנס. שחקני סיבוב שני הם סיפור אחר, להם אין חוזה והקבוצות לא מחוייבות להחתים אותם ולכן הם בהחלט ישקלו לצאת לאירופה במידה כזאת או אחרת.

יש פה שאלה מעניינת.
החוזה הרי מובטח, אז למה הם יאבדו אותו?
האם חוזה של בחירת סיבוב ראשון מותנה בבדיקות רפואיות? ממה שאני יודע הוא לא. לכן בעיקרון גם אם שחקן משחק באירופה (והוא למעשה לא מחוייב לחזור ברגע שהשביתה מסתיימת, כמו השחקנים החתומים) ונפצע, הוא עדיין יקבל את החוזה שלו. אני מניח שאם הפציעה היא כזו שהוא יחוייב לפרוש אז פשוט קבוצת ה-NBA תקבל עליו כסף מביטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:40 pm 
Hall of Famer

הביטוח לא מכסה פציעות שלא במסגרות הקבוצה, כמו משחק בליגה אירופאית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:44 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק - אם ב-1999 הנבחר ראשון בדראפט מייקל אולווקאנדי שיחק בקינדר בולוניה, אני מניח שגם שחקנים אחרים יכולים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:48 pm 
Senior

ודים כתב:
קוף ירוק כתב:

יש פה שאלה מעניינת.
החוזה הרי מובטח, אז למה הם יאבדו אותו?
האם חוזה של בחירת סיבוב ראשון מותנה בבדיקות רפואיות? ממה שאני יודע הוא לא. לכן בעיקרון גם אם שחקן משחק באירופה (והוא למעשה לא מחוייב לחזור ברגע שהשביתה מסתיימת, כמו השחקנים החתומים) ונפצע, הוא עדיין יקבל את החוזה שלו. אני מניח שאם הפציעה היא כזו שהוא יחוייב לפרוש אז פשוט קבוצת ה-NBA תקבל עליו כסף מביטוח.

אין לו חוזה. ברור שהחוזה מותנה בבדיקות רפואיות, בחירה בסיבוב הראשון לא מקנה לבנאדם חוזה מובטח בלי לעבור בדיקות רפואיות. שחקן שנבחר בדראפט אבל אחרי זה ברחוב למשל יורים לו ברגל והוא לא יכול לשחק כדורסל לא יוחתם על החוזה.

נתקלתי לפני כמה ימים בכתבה שנאמר בדיוק זה. מרשון ברוקס התראיין שם ואמר שבמידה והוא כבר היה חותם על החוזה אז הוא היה יוצא לאירופה, בגלל שהוא לא חתם על החוזה (כי השביתה התחילה לפני שהם מורשים לחתום) הוא לא יקח צ'אנס ויסכן את זה.

לגביי אולווקאנדי אז תלוי מתי התחילה השביתה והאם הוא היה חתום כבר על החוזה או לא. במידה שזה כמו השנה אז מאד יכול להיות שלא היה אכפת לו לקחת את הצ'אנס הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 7:56 pm 
מנהל פורום

אם שחקן כזה הולך לאירופה ומאבד רגל אז מן הסתם הוא לא יקבל חוזה (למרות שגם אז אני מניח שאפשר לארגן איזה ביטוח מיוחד, כך שהוא לא ידפק יותר מדי).
לעומת זאת, אם שחקן הולך לאירופה ונרמת לו פציעה שאולי הופכת אותו לשחקן פחות טוב, אך כזו שעדיין מאפשרת לו לשחקם, אז אני לא רואה עילה לקבוצה שלא לתת לו את החוזה המובטח.

חוץ מה חוזה טוב באירופה יכול לפצות על לקיחת הסיכון. עובדה שואסקז לא ממש ממהר לממש את החוזה המובטח שלו ב-NBA. משתלם לו יותר להישאר באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 8:04 pm 
Senior

ברור. מדובר בפציעה כזאת שלא תאפשר לו לחזור לNBA ברגע שהשביתה תסתיים. זאת אומרת, נגיד והוא קורע את הרצועה הצולבת ואז השביתה נגמרת בזמן שהוא עדיין בשיקום. שחקנים לא רוצים לקחת את הצ'אנס הזה. במקרה הגרוע זה פציעה מסיימת קריירה.

בו נזכור ששחקנים של סיבוב ראשון הם לא שחקנים שבטוח מה הם בכלל יתנו באירופה ואף אחד לא ילך להוציא עליהם סכומים אדירים. לא בשכר ולא בביטוח לשכר של המשך הקריירה.

לשחקן שהוא בחירה סיבוב ראשון יש חוזה מובטח של מליון דולר ומעלה, לא משהו ששווה לו לסכן ביציאה לאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 8:42 pm 
מנהל פורום

קוף ירוק כתב:
ברור. מדובר בפציעה כזאת שלא תאפשר לו לחזור לNBA ברגע שהשביתה תסתיים. זאת אומרת, נגיד והוא קורע את הרצועה הצולבת ואז השביתה נגמרת בזמן שהוא עדיין בשיקום. שחקנים לא רוצים לקחת את הצ'אנס הזה. במקרה הגרוע זה פציעה מסיימת קריירה.

אני לא יודע באיזה שנה אתה חיי, אבל כיום שום קרע ברצועות לא גומר לשחקנים את הקריירה. בוא נגיד את זה ככה- אם אחרי מה שקרה לליבינגסטון הוא חזר לשחק, אז כמעט הכל אפשרי והוא קרע פחות או יותר כל רקמה אפשרית במפרק הברך. ברור שהוא לא חזר לעצמו, אבל הוא עדיין יכול לשחק ואם יהיה שחקן שדבר כזה יקרה לו חס וחלילה, קבוצת ה-NBA עדיין תהיה חייבת להחתים אותו, גם אם הוא בתקופת שיקום.

והפציעות שאתה מדבר עליהן - שירו למישהו ברגל או איזה תאונה קטלנית, זה משהו בעל סבירות מאוד מאוד נמוכה ולמעשה יכול לקרות באותה מידה אם השחקן ישאר בארה"ב וכמעט לא יצא מהבית. האמת אולי באיזורים מסויימים של ארה"ב יש אפילו סיכוי יותר גבוה שירו בו.

קוף ירוק כתב:
לשחקן שהוא בחירה סיבוב ראשון יש חוזה מובטח של מליון דולר ומעלה, לא משהו ששווה לו לסכן ביציאה לאירופה.

זה מאוד משתנה. יש למשל פער ענק בין בחירה 1 לבחירה 20, אז זה כמובן תלוי על מי מדברים.

קוף ירוק כתב:
בו נזכור ששחקנים של סיבוב ראשון הם לא שחקנים שבטוח מה הם בכלל יתנו באירופה ואף אחד לא ילך להוציא עליהם סכומים אדירים. לא בשכר ולא בביטוח לשכר של המשך הקריירה.

שוב, זה תלוי מי השחקן וכמה גבוה הוא נבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 8:54 pm 
Senior

גם דרון וויליאמס יכול לשבור רגל ולהפסיד הרבה יותר כסף מאשר רוקי שאף אחד לא יודע עדיין מה הוא שווה. לשחקנים מסויימים, רכזים נניח, יש רק מה להרוויח משנה באירופה ולא רק בהיבט הכלכלי.מדובר בשחקנים צעירים, לא חבר'ה בגיל של שאק שכל פציעה הופכת אותם לגריאטריים. בלייק גריפין הפסיד שנה שלמה בגלל פציעה וחזר כמו שור עונה אחר כך. ברנדון ג'נינגס לדוגמא הגיע הרבה יותר מוכן ל-NBA מהשנה שלו ביורוליג, למרות שהוא היה רחוק מלהבריק ברומא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 22, 2011 9:18 pm 
Senior

רק שלדרון וויליאמס יש גם ביטוח על מלוא החוזה שלו מבשיקטאש, ביטוח לא זול. לא רואה שום קבוצה מחתימה שחקן של סיבוב ראשון מוכנה לבטח את החוזה שלו (הצפוי) במלואו. בשביל דרון מוכנים, בשביל סתם שחקן סיבוב ראשון אף אחד לא יסכים.

חד משמעתי ממה שאמר ברוקס בכתבה הזאת שקראתי, במידה ומשהו קורה לו והוא נפצע ולא כשיר בזמן שהשביתה מסתיימת הקבוצה לא מחוייבת לתת לו חוזה. משמעות, בגלל שהחוזה לא נחתם פציעה שלו בתקופת השביתה יכולה להוביל לאיבוד החוזה. או אמר בצורה ברורה, שאם החוזה היה כבר נחתם הוא היה הולך לאירופה, בגלל שלא נחתם הוא אפילו לא שוקל את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 12:16 am 
Hall of Famer

קוף ירוק - אולי במקום להגיד מה הבחור אמר, תביא את הכתבה כמו שהיא ונשפוט בעצמנו.
ממה שאני מצאתי -

ציטוט:
There is no consideration to sign a deal overseas.

“If I would have signed my contract, maybe I would have thought about it,” said Brooks. “But with no contract signed, I don’t even want to take a chance.”

זה שהוא פוחד שאולי יקרה משהו וכו', לא אומר שאם יקרה לו משהו לא יחתמו איתו על חוזה. לקובי בראיינט, דרון ויליאמס ועוד כוכבים שבוחנים את האופציה הזאת, יש *קצת* יותר מה להפסיד מאשר רוקי שנבחר במקום 25 בדראפט האחרון. אתה לא יכול גם לדעת, אולי הפעילו עליו לחצים מהקבוצה לפני תחילת יולי ודרשו ממנו שלא יחתום באירופה...

וביטוח של שחקן שנבחר בעשירייה השלישית של הדראפט האחרון, בטח שלא עולה אותו דבר כמו ביטוח על אולסטאר אן בי איי עם חוזה מובטח לכמה עונות בשווי עשרות מיליוני דולרים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 2:02 am 
Senior

לשחקן סיבוב ראשון יש חוזה לשנתיים מובטח עם עוד שנה אופציה. חוזה של מליון פלוס לעונה. לבטח את זה זה בטוח לא זול.

ברור שלבטח כוכב NBA עולה הרבה יותר, אבל זה כוכב NBA.

אף אחד לא יבטח את מרשון ברוקס בסכום גבוה וישלם לו הרבה כסף, כי זה לא שווה. שחקן סיבוב ראשון לא שווה יותר משחקן אירופי חביב. גם לא הבחירה הראשונה בדראפט השנה למשל. כששחקן בבחירה הראשונה עוד החוזה שלו זה משהו כמו 4 מליון דולר, ביטוח לא נמוך.

הביטוח הזה הוא משהו שאתה לא צריך לעשות לשחקן רגיל או חופשי ולכן לא ראלי ששחקנים שנבחרו סיבוב ראשון יהיו אופציה רצינית ליציאה לאירופה. זאת כל הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 11:30 am 
Senior

אין לי ספק שיהיו קבוצות טובות שיסכימו לבטח את קיירי אירווינג. אם ריקי רוביו, שנראה השנה כמו גרסאת היורוליג של שמוליק ברנר, קיבל מיליונים, אז שחקן שאמור לעלות עליו בשתי מדרגות בוודאי יקבל חוזה טוב עם ביטוח, מה גם שאין ביורוליג רכזים שהם חודרים מעולים עם יד טובה ויציבה לשלוש. גם חבר'ה מהסוג של קמבה ווקר ממש לא מציפים את היורוליג. אנס קאנטר הוא טורקי ולא ישחק כזר בחלק מהמקומות וגם בו קבוצות ישמחו להשקיע.ואליונצ'אס כמדומני נשאר בריטאס כרגע. דרק וויליאמס הוא PF סופר אתלטי עם יד מבחוץ ויכולת לשחק גם בפנים. אני לא מאמין שקבוצה, בטח אם יש לה חור באחת מהעמדות האלה, תוותר על שחקן בגלל ביטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 11:41 am 
Hall of Famer

טוב, אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה. המציאות היא שאולווקנדי חתם בזמנו על חוזה בקינדר. המציאות היא שתקבע גם אם נבחרי דראפט ילכו לאירופה. אם ארגון השחקנים יודיע שהליגה מושבתת לשנה אחת, האופציה של אחד כמו ברוקס היא לשבת בבית ולשחק באקס-בוקס במשך שנה, או לנסוע לאירופה ולעשות כמה מאות אלפי דולרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 2:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בינתיים היה רק מקרה אחד בהיסטוריה של הספורט האמריקאי (בליגות מייג'ור) של שביתת שחקנים שביטלה לגמרי עונה שלמה (ה-NHL ב-2005). כך שהסיכוי הוא לא גבוה.
בכל מקרה, הודעה על ביטול מוחלט של העונה לא תבוא לפני ינואר-פברואר. יכול להיות שאז נראה שחקנים נוהרים לאירופה תמורת חוזה לבוחטת כסף על מעט משחקים, לפני זה אני מהמר שזה לא יקרה כל כך מהר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 23, 2011 4:00 pm 
Hall of Famer

זה לא מדוייק מה שאתה רושם. באן.אף.אל בשנות השמונים היו 2 שביתות גדולות. באחת מהן אם אני זוכר נכון שיחקו כל העונה שוברי שביתה ושחקנים מחליפים, באחרת שיחקו במשך חצי עונה שוברי שביתה ושחקנים מחליפים. באן.בי.איי לא יקרה מצב של ליגה מלאה בשחקנים מחליפים, כך שאפשר להגיד שהיו 2 וחצי מקרים של שביתה משמעותית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 24, 2011 1:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני דווקא חושב שאני מדייק מאד. השביתות שאתה מדבר עליהן ב-NFL, למיטב ידיעתי, לא היו קרובות למה שאתה מתאר (לפחות לא זו שאתה מתאר ככזו שארכה עונה שלמה). הראשונה ארכה חודשיים, קיצרה את העונה כמעט בחצי, בדומה למה שקרה ב-NBA ב-1999. השנייה הייתה רחוקה מלארוך עונה שלמה. היא התחילה עם שוברי שביתה ומחליפים, אבל כיוון שהאוהדים והתקשורת התייחסו אל המשחקים כמשחקי NFL לכל דבר מהר מאד השביתה נשברה והשחקנים נכנעו ללא תנאי. זה לקח אולי חודש, ממש לא התקרב לביטול של עונה שלמה כמו שקרה ב-NHL.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2011 7:08 pm 
Sophomore

ONE מכינים סלט:

http://www.one.co.il/Article/183781.html

פארקר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2011 7:34 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
אבנטורה שאני לא ממש אוהב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 12:10 pm 
Sophomore

ג'אפר כתב:
ONE מכינים סלט:

http://www.one.co.il/Article/183781.html

פארקר...

עזוב, להתיחס לכל הנפצה של של האתר הזה זו עבודה במשרה מלאה.
מה גם שאני מסכים עם מה שהוא אמר, אם הוא יחזור זה רק יהרוס את הטעם הטוב...
כנראה שעד שכל החלקים בשושלת הזו לא יפרשו, כל קיץ תצוץ ידיעה כזו. מזל שראינו מקרוב את באסטון אז הוא כבר לא יעלה יותר כאופציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 12:31 pm 
Sophomore

משהו כזה, אבל רק רציתי להכניס לכאן את הדיווח, למען ההיסטוריה של הפורום. :)

ידיעות: מכבי תשקיע 400 אלף דולר על הגארד הזר שיצטרף.
ונשאלת השאלה - אם יותם כן היה מגיע, כמה היו מקציבים לגארד הזר - 100 אלף דולר?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 12:35 pm 
Sophomore

פארקר מכחיש חזרה למכבי, ציטוט מהטוויטר שלו:
Rumors of my return to Maccabi are not true. I don't know how this got started. Enjoying my last few days of vacation in Tel Aviv.

כרגיל, וואן. אם הם אומרים שיש אור בחוץ, תצאו לבדוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 12:51 pm 
Sophomore

ג'אפר כתב:
משהו כזה, אבל רק רציתי להכניס לכאן את הדיווח, למען ההיסטוריה של הפורום. :)

ידיעות: מכבי תשקיע 400 אלף דולר על הגארד הזר שיצטרף.
ונשאלת השאלה - אם יותם כן היה מגיע, כמה היו מקציבים לגארד הזר - 100 אלף דולר?!

כן, אבל ברוטו :)
לא מסתדר לי השקעה כזו נמוכה. בכל זאת מדובר בתחליף לפרקינס שעליו בהתחלה הציעו משהו כמו 800 אלף אא"ט. בכלל, מבלי לעשות חישוב, נראה לי שיש עודף מספיק גדול כדי להביא שחקן בסדר גודל של מליון דולר לפחות. לא שזה ערובה למשהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Bing [Bot], Google [Bot], uriel17, נביא בעירו ו 55 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: