דייבי ג'ונס כתב:
לא נעים לי להרוס את הסימולציות (בכל זאת, השקעה נאה) אבל כמות הדקות בשלוש המסגרות השונות היא ממש לא שם המשחק כאן. שחקן מקצועני צריך להיות מסוגל לשחק גם 90-100 דקות של כדורסל בשבוע ולא רק 60-70. בטח כשמדובר ברמות האינטנסיביות הידועות (לשמצה) כאן בארץ וגם מול חלק מהקבוצות האדריאטיות.
הבעיה, והיא הבעיה המרכזית שעליה מדברים כבר 8 שנים מאז הניסיון האומלל ההוא, היא הנסיעות המרובות והצורך לתחזק קבוצה, מקצוענית אמנם אבל שמורכבת מבני אדם בסופו של דבר וחלקם גם אנשי משפחה, על גלגלים לאורך עונה כמעט שלמה. זה מאוד לא פשוט לצאת ל"מסעות" חוץ, במרכאות או בלי, בכל סוף שבוע שני כשאנחנו מדברים כאן על 3-4 ימים ברצף. ואתה גם לא בדיוק נוחת בג'יי.אף.קיי או בהית'רו. בתוך דינמיקה מקרטעת, מיוזעת ומאובקת כזאת קל מאוד לאבד שחקנים במהלך הדרך וסגל כל כך ארוך זה אף פעם לא משהו שקל לתמרן בתוכו.
בקיצור, בהצלחה לדיוויד אבל אני, בדיוק כמו בפעם שעברה, מאוד לא אופטימי.
אני מסכים, אבל אם כבר אז כבר - אנסה לרכז את מסעות החוץ הארוכים של מכבי העונה, לדעתי - אין יותר מידי כאלה.
למכבי - 13 משחקי חוץ באדריאטית, 2 מהם עוד לפני שהיורוליג יתחיל בראשית אוקטובר - אחלה משחקי אימון. נשארו 11.
שירוקי אחרי מילאנו.
בודצ'נוסט אחרי אפס.
ז'לז'ניק אחרי פרטיזן. (נשארים בבלגראד)
ק.ק זאגרב אחרי מדריד.
אחרי המחזור האחרון ביורוליג לקבוצה לא יהיה משחק באדריאטית.
עוד 2 משחקי חוץ באדריאטית ב- 27.12 וב- 29.12 - בפגרת היורוליג. נשארו 5.
הטופ-16 מתחיל ב- 19.01 עבור מכבי (חמישי), המשחק נגד ציבונה, שוב - אחלה הכנה לקראת השלב השני ביורוליג, הוא שבוע לפני, ב- 14.01. נשארו 4.
תחת ההנחה שביורוליג יבואו לקראת מכבי בכל הקשור לתזמון משחקי הבית-חוץ בטופ-16, ואני לא חושב שיש סיבה מהותית לא לעשות זאת (ואם תהיה - במכבי יסדרו את לו"ז האדריאטית בצורה קצת אחרת ע"י דחיה/הקדמה של משחק או שניים):
משחק חוץ ראשון בטופ16 - נסיעה לבלגרד. משחק אחד אחרי המחזור האחרון בטופ-16, ואם אני קורא נכון את הלו"ז של היורוליג אז עוד משחק במחזור הלפני אחרון.
בתחילת חודש מרץ - בין ה- 10 ל- 17 - משחק אחד ביומיים, 3 בבית, אחד בחוץ, שוב - בפגרת היורוליג.
על פניו - בסך הכל - לכל היותר 6 סופי שבוע ארוכים ומלאים בטיסות (כלומר - טיסה ליעד אחר לאחר משחק חוץ ביורוליג). סביר להניח שיהיו מקרים בהם "ישחררו" חלק מהשחקנים ממסע כזה או אחר "מסיבות שונות", כלומר, בממוצע - לחבר'ה שממש קשה להם עם הטיסות - יהיו רק 4 פעמים בהם יצטרכו לבלות סופ"ש ארוך מחוץ לישראל, שיתחיל ברביעי ויסתיים במוצ"ש. לא נעים כל כך, אבל בהחלט לא נורא.
מצד שני - מכבי מקבלת אחלה משחקים להשתפשף בהם, לפני היורוליג, בפגרות האמצע, לפני הטופ-16. כמובן שאין סיבה שמרבית משחקני הסגל לא יהיו בלתי כשירים לרוב המשחקים מבחינה פיזית, אבל אם אפשר לצ'פר לפעמים שחקנים ולחסוך מהם טיסות בנסיעות הארוכות, כמו שציינתי קודם - זה בהחלט לא נראה נורא כל כך בסך הכל.