סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 7:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 1:30 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, זה באמת לא מסתדר, בגלל זה העליתי את התמיהה.

מצד שני - השאלה מה מכבי יותר מחפשת. תחת ההנחה שבליגה הישראלית היא תנהיג רוטציה של 10 שחקנים בכירים לכל היותר (6 הישראלים + 4 זרים שיתחלפו כל פעם), וגם באדריאטית היא תרוץ עם מספר דומה של שחקנים (נניח, כאשר 2-3 ישראלים יזכו למנוחה יחסית, כשאחד מהם ככל הנראה יהיה בד"כ בלו ובמקומם ישחקו הזרים האחרים, כולם או חלקם, שלא שותפו בליגה), בסגל המסתמן של 13 השחקנים יהיה מצב בו 5-7 שחקנים יאלצו לשחק 3 משחקים בשבוע, שזה לא מעט.

סתם כדי להעיר את הת'רד מתרדמתו - להערכתי, הדברים יראו כך פחות או יותר:

מי לא יהיה בין אלה שיזכו ל- 3 משחקים בשבוע:
1. סופו, שכמובן הגוף שלו לא יאפשר לו.
2. יוגב, שבכל זאת צריך להשתפשף קצת לפני שיהיה שחקן מרכזי ביורוליג.
3. בלו, שלדעתי חלק מהחוזה שלו כולל הקלות ביחס לאדריאטית (בהתחלה הוא די לא רצה להישאר, ואחרי שעה עם פדרמן דברים "הסתדרו").

מי כנראה יהיה:
1. הנדריקס, שנותן תרומה פר דקת משחק ולא פר משחק, כך ששילובו לפרקים גם ביורוליג יתרום.
2. מצ'באן, שיחגוג באדריאטית בעיקר ולהערכתי ישתפשף לא מעט גם בליגת העל העונה, על חשבון סופו לפעמים, אבל גם יזכה לראות פרקט ביורוליג.
3. פארגו, שבשבילו באמת לא מדובר בבעיה גדולה מידי, במיוחד עם הכוונות להגיע ל- NBA.
4. שאייר, שמצפה בכליון עיניים למשחקים ב- 3 ליגות שונות.
5. הגארד הנוסף, כי בכל זאת מכבי לא תביא שחקן לשולי הרוטציה.

יתחלפו ביניהם - פניני, אליהו, ג'יימס, בורשטיין, סמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 2:33 pm 
Hall of Famer

בידיעות פורסם היום שמכבי החליטו סופית ללכת על 7 זרים ויצרפו קומבו גארד בעלות של עד 400 אלף דולר נטו לעונה.

צריכים לזכור שבליגה הישראלית 3 זרים של מכבי ישבו על אזרחי ובלאט יצטרך לעשות רוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 2:54 pm 
Junior

לא נעים לי להרוס את הסימולציות (בכל זאת, השקעה נאה) אבל כמות הדקות בשלוש המסגרות השונות היא ממש לא שם המשחק כאן. שחקן מקצועני צריך להיות מסוגל לשחק גם 90-100 דקות של כדורסל בשבוע ולא רק 60-70. בטח כשמדובר ברמות האינטנסיביות הידועות (לשמצה) כאן בארץ וגם מול חלק מהקבוצות האדריאטיות.

הבעיה, והיא הבעיה המרכזית שעליה מדברים כבר 8 שנים מאז הניסיון האומלל ההוא, היא הנסיעות המרובות והצורך לתחזק קבוצה, מקצוענית אמנם אבל שמורכבת מבני אדם בסופו של דבר וחלקם גם אנשי משפחה, על גלגלים לאורך עונה כמעט שלמה. זה מאוד לא פשוט לצאת ל"מסעות" חוץ, במרכאות או בלי, בכל סוף שבוע שני כשאנחנו מדברים כאן על 3-4 ימים ברצף. ואתה גם לא בדיוק נוחת בג'יי.אף.קיי או בהית'רו. בתוך דינמיקה מקרטעת, מיוזעת ומאובקת כזאת קל מאוד לאבד שחקנים במהלך הדרך וסגל כל כך ארוך זה אף פעם לא משהו שקל לתמרן בתוכו.

בקיצור, בהצלחה לדיוויד אבל אני, בדיוק כמו בפעם שעברה, מאוד לא אופטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 4:04 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
אני חושב שכל הישראלים כמובן ישחקו בליגה המקומית: אוחיון, שייר, בלו, פניני, אליהו, בורשטיין, לבנובסקי (או צעיר אחר). לגבי הזרים, אני לא מאמין שמכבי מסוגלת לוותר על פארגו. בנוסף, ג'יימס והנדריקס ממש תפורים על הליגה, וסופו - ישחק מדי פעם. סמית' והגארד הזר יעשו רוטציה.
לגבי אדריאטית, אני לא יודע, מניח ששם ישחקו אלה שיקבלו הכי פחות דקות ביורוליג. בטח שחקנים כמו מצ'באן, ואוחיון יוכלו להשתפשף שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 5:58 pm 
Sophomore

דייבי ג'ונס כתב:
לא נעים לי להרוס את הסימולציות (בכל זאת, השקעה נאה) אבל כמות הדקות בשלוש המסגרות השונות היא ממש לא שם המשחק כאן. שחקן מקצועני צריך להיות מסוגל לשחק גם 90-100 דקות של כדורסל בשבוע ולא רק 60-70. בטח כשמדובר ברמות האינטנסיביות הידועות (לשמצה) כאן בארץ וגם מול חלק מהקבוצות האדריאטיות.

הבעיה, והיא הבעיה המרכזית שעליה מדברים כבר 8 שנים מאז הניסיון האומלל ההוא, היא הנסיעות המרובות והצורך לתחזק קבוצה, מקצוענית אמנם אבל שמורכבת מבני אדם בסופו של דבר וחלקם גם אנשי משפחה, על גלגלים לאורך עונה כמעט שלמה. זה מאוד לא פשוט לצאת ל"מסעות" חוץ, במרכאות או בלי, בכל סוף שבוע שני כשאנחנו מדברים כאן על 3-4 ימים ברצף. ואתה גם לא בדיוק נוחת בג'יי.אף.קיי או בהית'רו. בתוך דינמיקה מקרטעת, מיוזעת ומאובקת כזאת קל מאוד לאבד שחקנים במהלך הדרך וסגל כל כך ארוך זה אף פעם לא משהו שקל לתמרן בתוכו.

בקיצור, בהצלחה לדיוויד אבל אני, בדיוק כמו בפעם שעברה, מאוד לא אופטימי.

אני מסכים, אבל אם כבר אז כבר - אנסה לרכז את מסעות החוץ הארוכים של מכבי העונה, לדעתי - אין יותר מידי כאלה.

למכבי - 13 משחקי חוץ באדריאטית, 2 מהם עוד לפני שהיורוליג יתחיל בראשית אוקטובר - אחלה משחקי אימון. נשארו 11.

שירוקי אחרי מילאנו.
בודצ'נוסט אחרי אפס.
ז'לז'ניק אחרי פרטיזן. (נשארים בבלגראד)
ק.ק זאגרב אחרי מדריד.
אחרי המחזור האחרון ביורוליג לקבוצה לא יהיה משחק באדריאטית.

עוד 2 משחקי חוץ באדריאטית ב- 27.12 וב- 29.12 - בפגרת היורוליג. נשארו 5.

הטופ-16 מתחיל ב- 19.01 עבור מכבי (חמישי), המשחק נגד ציבונה, שוב - אחלה הכנה לקראת השלב השני ביורוליג, הוא שבוע לפני, ב- 14.01. נשארו 4.

תחת ההנחה שביורוליג יבואו לקראת מכבי בכל הקשור לתזמון משחקי הבית-חוץ בטופ-16, ואני לא חושב שיש סיבה מהותית לא לעשות זאת (ואם תהיה - במכבי יסדרו את לו"ז האדריאטית בצורה קצת אחרת ע"י דחיה/הקדמה של משחק או שניים):

משחק חוץ ראשון בטופ16 - נסיעה לבלגרד. משחק אחד אחרי המחזור האחרון בטופ-16, ואם אני קורא נכון את הלו"ז של היורוליג אז עוד משחק במחזור הלפני אחרון.

בתחילת חודש מרץ - בין ה- 10 ל- 17 - משחק אחד ביומיים, 3 בבית, אחד בחוץ, שוב - בפגרת היורוליג.

על פניו - בסך הכל - לכל היותר 6 סופי שבוע ארוכים ומלאים בטיסות (כלומר - טיסה ליעד אחר לאחר משחק חוץ ביורוליג). סביר להניח שיהיו מקרים בהם "ישחררו" חלק מהשחקנים ממסע כזה או אחר "מסיבות שונות", כלומר, בממוצע - לחבר'ה שממש קשה להם עם הטיסות - יהיו רק 4 פעמים בהם יצטרכו לבלות סופ"ש ארוך מחוץ לישראל, שיתחיל ברביעי ויסתיים במוצ"ש. לא נעים כל כך, אבל בהחלט לא נורא.

מצד שני - מכבי מקבלת אחלה משחקים להשתפשף בהם, לפני היורוליג, בפגרות האמצע, לפני הטופ-16. כמובן שאין סיבה שמרבית משחקני הסגל לא יהיו בלתי כשירים לרוב המשחקים מבחינה פיזית, אבל אם אפשר לצ'פר לפעמים שחקנים ולחסוך מהם טיסות בנסיעות הארוכות, כמו שציינתי קודם - זה בהחלט לא נראה נורא כל כך בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 7:03 pm 
Sophomore

אוחיון סיכם

http://sports.walla.co.il/?w=/151/1843436

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 7:39 pm 
Sophomore

אוחיון חתם ל-3 שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 7:44 pm 
Hall of Famer

אכן חתם רישמית ל3 שנים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4100562,00.html

עכשיו יהיה דומינו של החתמות רכזים:גוני בי-ם,רוט בחולון,עודד שעשוע בגליל...........

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 9:34 pm 
Sophomore

הכותרת צריכה להיות:
אוחיון חתם ל3 שנים במכבי.
יניב גרין ערך לאוחיון סיור בספסל הקבוצה.

החתמה מיותרת למדי.הרי עוד שנה הוא כבר לא יהיה במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 9:54 pm 
Freshman

יש מצב הגארד הישראלי האחרון שהצליח במכבי והוא לא הלפרין או בורשטיין הוא קטש או שאיבדתי מישהו בדרך?

בכל אופן, בניגוד לבחור מעליי אני לא רואה את ההחתמה כמיותרת, בכל זאת משחקים העונה ב3 מסגרות וצריך סגל רחב. ומי יודע, אולי אוחיון עוד יצליח להפתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 10:06 pm 
Hall of Famer

שפר?

לגבי אוחיון, אני חושב שמדובר בתקדים היסטורי. זה שמכבי שואבת אליה שחקנים ישראליים מוכשרים שהצליחו בקבוצות אחרות זה לא חדש, ותוך כדי תקופת פרה-הפועל שלו באמת חשבתי שאו-טו-טו נשמע על חתימה שלו שם. אבל אוחיון מגיע אחרי שנתיים שההגדרה "פרווה" תעשה עמן חסד גדול. היו, כמובן, כל מיני החתמות סותמות חורים, כל מיני גלעד כצים כאלה (כשאני חושב על זה, גם גלעד כץ הגיע אחרי תקופת השיא בקריירה שלו, אם כי ברור שהוא לא היה לרמה של מכבי). אבל זה לא היה לעמדה כזו ובחוזים שמנמנים לשלוש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 10:35 pm 
Sophomore

אני לא אומר שיוגב הולך לתת מספרים מהסרטים בעונה הקרובה, אבל אני מניח שדינו לא יהיה כדין חג'ג' או ליובין אלא להערכתי בלאט יתן לו קרדיט, ולא מעט, בעיקר בליגת העל, שם הוא כבר הוכיח את עצמו. האדריאטית תהיה המבחן שלו עבור הרמות הגבוהות, ואם הוא יעבור את מבחני המיון בהצלחה סביר להניח שיהיו לו הדקות של בורשטיין ביורוליג, אולי החל מאמצע העונה או משהו. החתמה מיותרת הוא בוודאות לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 10:39 pm 
Hall of Famer

ישראל אלימלך? אף פעם לא היה סטאר גדול, אבל נתן דקות סבירות למדי בדרך כלל במכבי. המעמד שלו היה שונה מזה של אוחיון כשהוא הגיע למכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 10:42 pm 
Hall of Famer

ג'אפר, בכלל לא ניסיתי לדבר בצורה פרוספקטיבית ולהתנבא שבלאט יספסל אותו (אם כי יש לי אי אלו ספקות). דיברתי על העבר - זה שמגיע לפוזיציה כזו במכבי (כלומר, הפוך מההנחה שהוא מגיע לספסל) שחקן שנתן שתי עונות הגדרתן כבינוניות תהיה מנומסת למדי, זה חידוש.

נורטון, אלימלך הגיע למכבי בסוף קריירה עשירה ומוצלחת מאוד בחולון. זה לא דומה לשחקן בן 25 שבשנתיים האחרונות רק הלך אחרוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 11:17 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
עומרי1 כתב:
יש מצב הגארד הישראלי האחרון שהצליח במכבי והוא לא הלפרין או בורשטיין הוא קטש או שאיבדתי מישהו בדרך?

אפשר לחשוב כמה כישרונות כבר גדלו לנו בישראל בשנים האחרונות. מי שטוב באמת ורוצה מספיק - מצליח. זה שמכבי עשו שגיאות בדרך וקרה שהחתימו שחקנים לא מתאימים - זה כבר סיפור אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 11:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא לשכוח שבשנה האחרונה הוא שיחק במחלקה הסגורה בהפועל י"ם עם שלושה Ball hogs (סולומון, ריץ ונעימי) ובלי אף שחקן פיקנרול נורמלי ואף גבוה מטרה ברמה. זו סיאוטציה לא הכי נוחה לרכז שחושב קודם כל על מסירה.
לגבי העונה האישית שלו: הוא אמנם קלע רע מכל הטווחים (44.8% מ-2, 28.6 מ-3 ו-65 מהקו) אבל בפלייאוף השתפר ל- 62, 29, 85 ובקבוצה מוכשרת כמו מכבי הוא לא יצטרך לקלוע יותר מדי אלא יותר לרכז את המשחק (ועדיין הוא יהיה חייב לשפר את הקליעה מבחוץ ומהקו כי ביורוליג ובאדריאטית יהיה לו הרבה יותר קשה לסיים בטבעת).
סיים שביעי באסיסטים (5.3 למשחק), שלישי באס' לדקה (מאחורי ברנר ופארגו), שני ביחס אסיסטים/איבודים (1:3.8, רק במשחק אחד לא מסר אסיסט וסיים עם יחס שלילי, במחזור הראשון מול בני השרון), חמישי בחטיפות (1.8 למשחק), ומדד פר דקה הכי טוב בקריירה שלו.
הוא אחד הרכזים האתלטיים שהיו לנו (איזה רכז אתם זוכרים מטביע מאז ליאור לובין?) ובכלל תמיד היתה לי חיבה אליו עוד מאז גמר אליפות בתי הספר (או גמר הנוער, אני לא ממש זוכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2011 11:38 pm 
Junior

מוזר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4100615,00.html

לא רוצאה להתחיל הפלספויות פה, אבל יוגב חתום או לא?
אם כן זאת התנהלות שלומיאלית של ירושליים, גם קנסו שחקן שרצו להחתים וגם מסתכנים בדיבור עם שחקן תחת חוזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 9:29 am 
Hall of Famer

סר צ'ארלס, כמעט השתכנעתי מהתשובה שלך והייתי אומר שהסטט' בסדר אז אולי זה לא נכון שהוא היה בינוני בהפועל, אלמלא העובדה שלפני שראיתי את הסטט', ראיתי אותו משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 10:33 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אורן כתב:
סר צ'ארלס, כמעט השתכנעתי מהתשובה שלך והייתי אומר שהסטט' בסדר אז אולי זה לא נכון שהוא היה בינוני בהפועל, אלמלא העובדה שלפני שראיתי את הסטט', ראיתי אותו משחק.

זה נכון שהיו לו משחקים חלשים בעונה האחרונה, אבל אני יותר מאשים את הסיטואציה בהפועל.
כרכז מחליף אני מעדיף אותו על פני כל ישראלי אחר (כולל מקל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 10:55 am 
Hall of Famer

משחקים חלשים היו גם למייקל ג'ורדן בעונת האליפות. ליוגב, בשנתיים האחרונות, היו כמה משחקים נפלאים, הרבה משחקים חלשים, ובעיקר המון משחקים פרווה. חיוורים כאלה.

האם הוא יצליח במכבי? לוידע. לא פוסל על הסף אפשרות כזו. בכל אופן, כאמור, מה שמעניין כאן זה שהוא הגיע למכבי אחרי שנתיים פרווה כאלה. בלי קשר לשאלה מה זה אומר על סיכויי ההצלחה שלו שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 11:43 am 
מנהל פורום

הסיטואציה בירושלים לא הייתה כל כך טובה ליוגב. אבל הוא כן קיבל מספיק הזדמנויות ודקות להראות שהוא יכול להיות בהן שחקן מוביל שלוקח את הקבוצה על הגב, אבל זה לא קרה. לצד כל מיני הברקות וpeakים של יכולת אישית הוא בעיקר כמו שאורן אמר היה פרווה, מסר מסירות עקרות והעביר את החצי והשפעתו לא הורגשה על המשחק.

בנוסף, עד שהוא לא יתחיל לשפר משמעותית את היד שלו מבחוץ הוא לא יגיע רחוק. יש גבול כמה גארד יכול לחיות על חדירות ומיד ריינג'ים. זה הגיע בעונה שעברה לשיא כשבמשחק מול מכבי במחלקה שחורצי תופקד עליו ופשוט נתן לו איזה 4 מטרים לזרוק. ההערכה שלי שיהיה סוג של מקרה דרור חג'ג' משופר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 11:44 am 
Freshman

מה שיותר תמוהה בעייני בידיעה על רענן כץ זה רענן כץ
זה גיוני בכלל שהבן אדם נותן חסות גם להפועל י-ם, גם להפועל חולון ואם אני לא טועה גם לגליל????
כאילו מה בחייאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 11:45 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
דרך אגב, צריך להגיד שכשאוחיון הגיע להפועל אוהדי מכבי כאן (זכור לי בייחוד מיכאל) שפכו עליו לא מעט לעג (לא בלתי מוצדק), בעיקר לגבי יכולת סיום הלייאפים הבעייתית משהו שלו, וגם כדאי להזכיר שכשלמכבי היתה האפשרות לפני שלוש שנים לקחת מנהריה בחינם שחקן הם בחרו בלי להסס בכלל בלימונד.

אני דווקא חושב שאוחיון כן השתפר, לפחות מהבחינה שהיו לא הבלחות שהראו דברים שלא האמנתי שהוא יכול לתת ודווקא ברמות הגבוהות. הוא כן הפגין גם חוסר יציבות וחוסר ביטחון מרשימים ביותר ומלכתחילה אני מסופק אם זה שחקן לרמות של מכבי, שכבר החתימה שחקן שהוא על פניו טוב בהרבה מאוחיון (שייר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 11:47 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני חושב שדוקא העובדה שהוא לא מגיע כ-MVP של הליגה (כמו כדיר, אליהו, ספר, שלף בשעתו) מוריד ממנו את רף הציפיות. אם נצרף את זה שהוא יוכל להשתפשף בליגה ובאדריאטית אז יש סיכוי שהוא יצליח. התקדימים עובדים לרעתו (לובין, אמישה) אבל בוא נקווה לטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 11:54 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ליובין גם הגיע כMVP של הליגה, או לפחות לבטח כגארד הישראלי הטוב בליגה.

כמו שאורן כתב, זה פשוט מאוד נדיר שמכבי מחתימה שחקנים שהם פחות מזה. אבל השנה שנה מיוחדת, הליגה צריכה להתחשב במכבי כי יש לה המון משחקים לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], stavs ו 142 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: