סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 7:20 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 12:48 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי, צריך לזכור גם שבלאט הראה בשנה האחרונה שבהוא בהחלט יודע לעבוד עם פרוספקטים מיוחדים כמו אליהו (שהראה שיפור מסויים בהגנה) ושחורציאניטיס, אם כי אני מסכים שאוחיון יצטרך להשתפר בצורה יותר משמעותית מהשניים האלו בשביל להיות גורם משמעותי אפילו באדריאטית, אבל כמו שאמרו לפני- הוא גם לא מגיע על תקן של שחקן מוביל.
בקיצור, אם מכבי תשקיע בפיתוח שלו ולא ילחיצו אותו להיות מצויין כבר מההתחלה, ונראה לי שזו הגישה של בלאט, יש סיכוי טוב שזה מהלך טוב לשני הצדדים. אם לא, כמעט כל הסכויים שאוחיון לא ישרוד שם וחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 2:44 pm 
Senior

מסכים שאוחיון לא בדיוק הרשים בירושלים, מה שכן, מי כן נראה טוב בירושלים בשנה האחרונה? יש לאוחיון גובה ואתלטיות לרמות האלה(בניגוד לחג'ג') וניסיון של שנתיים בקבוצה יותר לחוצה מגלבוע\גליל ששיחקה בשתי מסגרות(בניגוד למקל). זה בוודאי לא מבטיח כלום לשחקן שקולע באחוזי גבינה דלת שומן מבחוץ, אבל נתוני הפתיחה שלו סבירים וגם רמת הציפיות לא גבוהה מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 2:58 pm 
Hall of Famer

זה שהפועל לא נראתה משהו בשנתיים האלה לא משנה את הטענה שלי - מתי מכבי לקחה שחקן ישראלי שבא אחרי עונות מאכזבות בקבוצה מאכזבת?

על זה שיש לו כמה תכונות טובות אין חולק. אבל אני חושב שמה שיכשיל אותו במכבי זה, בראש ובראשונה, האופי המעט הלפריני שלו. כלשא הולך, הוא ממהר להיפטר מהכדור ולהתחבא מתחת לסינר של כל מיני נעימים. ובניגוד להלפרין, הוא לא מביא איזו תכונה נקודתית שתהפוך אותו לרול פלייר טוב. או שהוא משתלט על המשחק, או שהוא לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 4:48 pm 
Sophomore

שוב ביינום?

http://sports.walla.co.il/?w=/151/1844568

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 4:54 pm 
Sophomore

הוא בכלל יכול להשתחרר מהחוזה שלו בדטרויט?

קו אחורי שלו ושל פארגו יכול להיות מאוד מאוד מעניין. שניהם קצת נמוכים אז יכולה להיות בעיה בהגנה, אבל כשיש לך שני חודרים כאלה ו-4 שיכול להשחיל שלשות זה יכול להיות קטלני. מצד שני, אם ביינום לא שיפר את היד מהשלוש ובכלל אז תהיה בעיה מול האיזורית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 5:51 pm 
Senior

איכס. ולחשוב שהשוק מלא בשחקנים מתאימים יותר שגם יושבים על חוזים נמוכים יותר ב-NBA. טוני דאגלאס מקבל מהניקס מיליון ברוטו לעונה, זה סכום שמכבי בהחלט יכולה לכסות ולקבל שחקן יותר טוב מוויל ''שנתיים רצופות אני נכנס ראש בקיר על שני שחקנים גבוהים ממני במטר ולא מבין למה חוסמים אותי'' ביינום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2011 9:07 pm 
Junior

ביינום לא מאוד מתאים לשחק ליד פארגו אבל מילא. לא רואה אותו חותם באמת (מהצד שלו, פחות מהצד של מכבי - הוא הרי שחקן תחת חוזה).

יוגב אוחיון, ואני הולך להפתיע - יכול להצליח מאוד במכבי, לדעתי. ואני פסימי לגבי כמעט כל שחקן ישראלי צעיר שמגיע לקבוצה. קודם כל הוא מגיע, הפלא ופלא, בסיטואציה טובה דווקא מבחינתו. בליגה הישראלית ובאדריאטית הוא יקבל הרבה דקות השנה. הוא למעשה הולך להיות הגארד הרביעי/חמישי של הקבוצה, אחרי צמד הזרים ושייר, ביחד עם טל בורשטיין. זה לא מקום רע להתחיל ממנו. נכון, זאת בערך הפוזיציה שהיתה לגל מקל במכבי לפני שנתיים אבל מקל שיחק אצל מאמן אחר שלא מאמין ברוטציות רחבות ובעיקר בסיטואציה שלמכבי לא היה שום טעם להריץ בליגה שחקנים שלא מקבלים דקות ביום חמישי.

מעבר לזה, מקצועית - מודה ומתוודה שאוחיון ממש לא כוס התה שלי, ניהלתי לגביו וויכוחים לא מעט כאן בפורום (בעיקר על יכולת הקליעה שאין לו) אבל דווקא הדברים שהוא כן מביא למשחק, חיוניים מאוד לקבוצה כמו מכבי ההולכת ונבנית. קודם כל הוא רכז אמיתי. אחד שחושב כמה מהלכים קדימה, מעדיף את המסירה ושולט במשחק. זה אולי לא מספיק בכדורסל המודרני אבל אין לנו הרבה רכזים כאלה. שנית הוא שחקן הגנה טוב מאוד. אתלט שיכול לשמור ב2 עמדות וגם רוצה לשמור, לא פחות חשוב. ושלישית, הוא ישחק בקבוצה שבה החסרונות שלו (בעיקר הקליעה מבחוץ וחוסר היכולת ללכת ימינה) יבואו פחות לידי ביטוי. בקבוצה שאין לה הרבה כלים התקפיים (לא הרבה כלים יוצרים, לפחות), רכז כל כך צפוי התקפית זו בעיה. אוחיון זורק מחצי מרחק כשהוא מכדרר ימינה, וחודר עד הסוף כשהוא הולך שמאלה. בקבוצה כמו מכבי, שהבסיס ההתקפי שלה הוא משחק אינסייד-אאוטסייד והרבה תנועה ללא כדור, זה פחות קריטי. יוגב לא יקח על עצמו הרבה מהלכים ויצטרך בעיקר לדעת לבחור את הזריקות והמסירות שלו בתזמון נכון. אין ספק שהוא ילד אינטיליגנטי ואני חושב שהוא בהחלט יכול להצליח.

לגבי האופי, ובכן - היו כבר שחקנים עם אופי פחות חזק ויותר "מעורער", נקרא לזה כך, משלו - שהצליחו במכבי. רק בשנים האחרונות, אליהו והלפרין למשל. אז כמובן שהכישרון לא זהה, אבל גם התפקוד והציפיות ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 12:26 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

itai כתב:

לדעתי ביינום ממש לא מתאים לשחק לצד פארגו - גם ball hog (וסליחה על השימוש התכוף במושג), גם נמוך מדי לשחק 2, קליעה לא יציבה, קבלת החלטות לא הכי טובה (יכול להיות שהשתפר ב-NBA) וגם מתכון למלחמת מנהיגות מול פארגו שלא הבין כל השנה שעברה למה משווים אותו לביינום. מה שכן, עם שניהם יחד, פוטנציאל הפוסטרים על סנטרים במהלך משחק מוכפל:
http://www.youtube.com/watch?v=SyIOv73kAJI
http://www.youtube.com/watch?v=7z3uTiiM ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0kZWSfBX ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=m_H6l-NrVSk
http://www.youtube.com/watch?v=L8gOEsfpwX0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 1:21 am 
Hall of Famer

ביינום לא כ"כ מתאים בקונסטלציה הנוכחית לדעתי. יחד עם זאת, להזכיר אחד כמו טוני דגלאס... מי ישמע אפשר לחשוב. יעלה הרבה כסף וייתן אותו דבר. סקורר נמוך שלא עושה הגנה.

הלאה.
יוגב אוחיון. חיכיתי וחיכיתי וההתקדמות שכולם ציפו לה כולל אותי לא הגיעה. קצת חבל, לא בטוח כ"כ מה קרה בין אותה שנה בליגת התיכונים לבין איפה שהוא היום. אולי זה הלחץ, אולי סתם ניסו להכתיר כתרים בכוח לשחקן שזה היה גדול עליו. בכל אופן, הוא בהחלט יכול להשתלב לא רע במכבי, לפחות במסגרות של הליגה הישראלית והאדריאטית. ביורוליג הוא יוכל לקנות דקות אך ורק דרך הגנה, שזה אפשרי, אבל כנראה לא להרבה זמן.
לא ברור לי כ"כ למה אנשים חושבים שהוא יבוא אחרי ג'ון שייר - שחקן בלי שום נסיון מקצועני שעבר פציעה קשה מאוד ולמעשה לא שיחק יותר מדי בשנה וחצי האחרונות. אם אתם שואלים אותי היום, אני חושב שיש יותר סיכוי שיוגב יקבל דקות ביורוליג מאשר שייר, ולו בזכות הקטע ההגנתי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 1:37 am 
Sophomore

מישהו מוכן לקום ולהסביר איך בדיוק זה שהציפיות מאוחיון נמוכות מגדיל את הסיכויים שלו להצליח? הטענה/משוואה הזאת חזרה על עצמה כמה וכמה פעמים בדיון הזה משום מה..כאילו, לפי השיטה הזאת אולי היה צריך ללכת בכלל על...נגיד, אלון שטיין(אפס ציפיות ממנו ,בנוסף לעובדה הלא פחות מהותית שהתאמן עם הקבוצה ומכיר את הנפשות הפועלות..)?

הציפיות מאוחיון נמוכות כל כך בגלל סיבה מאוד פשוטה- הוא לא הראה בשנתיים האחרונות שום דבר שיכול לרמז על זה שמדובר בשחקן לרמות האלו. קודם כל, גם התכונות החזקות שלו שמיוחסות לו כמו קבלת החלטות וניהול משחק רחוקות מאוד מאוד מלהיות מושלמות ומאוד תלויות מצב-רוח/ביטחון. הוא שומר לא רע, אבל לא טוב מספיק בשביל להרוויח דקות על סמך זה(גל מקל, לדוגמא, מקבל הרבה פחות קרדיט מאוחיון בצד ההגנתי למרות היותו שומר טוב בהרבה) היכולת שלו לקנות סל ביורוליג הרי כמעט שואפת לאפס(ואני לא מתכוון רק לקליעה מבחוץ- הוא גם פינישר פשוט לא טוב קרוב לסל).

מצטער, אבל אני לא רואה איך שחקן ברמתו משתלב בקבוצה כמו מכבי והופך לחלק אינטגרלי בה. מה גם שאתה כמעט ולא רואה היום באירופה ובכלל גארדים מהסוג של אוחיון שלא מהווים איזשהו סוג של איום התקפי. אני די בטוח(בלי לבדוק) שאם אני אעבור על סגלי כל הקבוצות ביורוליג לא אמצא גארדים בפרוטוטייפ של אוחיון. יש גם מקרים נדירים כמובן- ויקטור סאדה מברצלונה למשל- שחקן נטול כמעט כל יכולת טו-פוט-דה-בול-אין-דה-באסקט, שבכל זאת מצליח להיות רכז סופר-יעיל בקבוצה הטובה באירופה כנראה במשך כמה שנים. רק שלו, בניגוד לאוחיון כמו שמסתמן, יש שפע של ביטחון עצמי וכריזמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 1:43 am 
Hall of Famer

ריקי רוביו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 1:56 am 
Sophomore

האמת היא שחשבתי עליו מיד אחרי ששלחתי את הפוסט. ובכל זאת, ואני די בטוח שמעט מאוד יחלקו על זה- מדובר בספירה אחרת לגמרי של כישרון. אין מקום להשוואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 4:37 pm 
Senior

האמת שהם דווקא די דומים במובן שאף אחד מהם לא עשה ממש התקדמות מאז גיל 15 בערך. ריקי הוא שומר טוב בהרבה ומוסר טוב יותר אבל האמת שאלמלא ההייפ סביבו אני בספק אם מישהו בכלל היה סופר אותו. את הסכומים שהוא הרוויח בברצלונה הוא בוודאי לא שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 6:31 pm 
Freshman

לדעתי הטעות לגבי אוחיון היא המחשבה שרכז שחושב קודם מסירה הוא אוטומטית מנהל משחק טוב.
אוחיון לא כופה את עצמו על המשחק, חודר טוב ובעל יכולת מסירה טובה מאוד, זה לא הופך אותו למנהל משחק טוב. לא ראיתי ממנו אינטיליגנציה גבוהה מידי, קריאת מצבים, ידיעה לאן הכדור צריך ללכת, הליכה על מיס-מצ'ים וכו'. שלא לדבר על ענייני מנהיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2011 7:37 pm 
Hall of Famer

גם לגבי חודר טוב אני לא בטוח. בליגה שלנו הוא חודר לא רע, אבל מוגבל. ברמות גבוהות יותר האתלטיות שלו כבר לא כזו מרשימה, ובנוסף לזה הוא לא חסון במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2011 8:10 pm 
Sophomore

העיתונים מדברים על מלפפון נוסף - אקס רמת השרון - דייויד לוגאן, ששיחק בעונה שעברה בויטוריה.

השאלה המתבקשת היא האם לא נמאס למכבי להביא שחקני ליגת ווינר (או בזמנו - אורנג', לא?).

השאלה היותר רצינית היא האם שחקן ברמתו זה מה שהיא צריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2011 8:24 pm 
Hall of Famer

השאלה היא "מה זה צריכה", והיא נשאלת לכמה כיוונים. מכבי ת"א צריכה סגל באורך מסוים ובתקציב מסוים לשלושת המסגרות שלה, ומעבר לזה שחקן כמו לוגאן הוא מצוין לשינויי קצב משחק ולהעלאת האיום ההתקפי הנתון. זאת יכולה להיות החתמה לא רעה מצד השטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 01, 2011 10:58 pm 
Senior

הבעיה עם לוגאן היא שמדובר באנתיטזה מושלמת של פרקינס. התקפית זה דווקא טוב כי מדובר בקלעי טוב יותר, הגנתית הוא נמוך ממנו במשהו כמו 6 ס''מ, הרבה פחות פיזי ושומר פחות טוב. אז סביר שאם מכבי תיקח אותו היא תהיה קבוצה שלמה יותר התקפית, ממש לא בטוח שבצד השני זה הפיתרון לקבוצה שאיבדה את הבולדוג ההגנתי שלה ואת החוטף המצטיין שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 12:09 am 
Hall of Famer

הבעיה עם לוגאן זה שהוא גאנר חסר קונסיסטנטיות כלשהי. חרא החתמה אם תתבצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 9:13 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הבעיה עם לוגאן זה שהוא גאנר חסר קונסיסטנטיות כלשהי. חרא החתמה אם תתבצע.

שוב, השאלה היא מה הצרכים. אם לוגאן מגיע בתור עוד נשק-והוא הרי יגיע ככזה אם וכאשר ולא כאיזה כוכב מרכזי-זאת החתמה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 10:23 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה יפתיע מישהו שאת המשחק הכי טוב שלו בעונה שעברה לוגאן נתן מול מכבי?
אם מביאים אותו זה יהיה אחושילינג שנמוך לעומת פרקינס - לא עושה הגנה, לא לוקח ריבאונד, נמוך רזה ולא אתלטי במיוחד. הוא אמנם שוטר אבל די סטריקי (41% מהשדה, 73% מהקו בעונה שעברה) ובכלל אני לא מת על שחקנים שהמדד שלהם נמוך ממוצע הנקודות.
אני מאוד מקווה שזו הנפצה של סוכן ושמכבי עומלת בחדרי חדרים על פליט NBA. אני גם די בטוח שהרבה פליטים משם ישמחו לשחק בסגנית אלופת אירופה ולא באיזו בשיקטש... (זה לא אומר שאני מציע שיחתימו את קובי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 10:36 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
נראה שמכבי בחרה שנה לא טובה להתחיל לשמר את הקיים :lol: אבל, בעיניי המשכיות והתנהלות שפויה אף חשובות יותר מההצלחה המידית העונה. העונה מאוד יכול להיות שאבודה מראש, בגלל השיגעון עם הלוקאוט, והסכומים המטורפים שהרוסיות, טורקיות, ומילאנו מפזרות.
בינתיים, בישראל היום כותבים על פארמר ופרקינס. מבחינתי, האחרון הוא החשוב, כי פארמר זה סתם גימיק. אם פרקינס ימשיך - אני כבר מבסוד ולא צריך אף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 1:32 pm 
Sophomore

אני לא בטוח שגם עבור פארמר שווה להתקפל ולהביא אותו לפרק זמן מוגבל, אם כבר מביאים מישהו - אז לפחות עד סוף העונה. חשבתי על המקרה התאורטי לפיו פארמר יהיה עד נובמבר, הזמן בנו נניח ותסתיים השביתה, ולאחר מכן, כמו שנכתב בישראל היום - דורון פרקינס יהיה כשיר כדי לחזור לשחק והוא למעשה "יחליף" אותו, עם הזמנים זה יכול להסתדר טוב, הבעיה היא שמדובר בשחקנים שלא נותנים את אותו הדבר, וכאן זה כבר עניין של תכנית משחק - האם מכבי צריכה יותר מה שפרקינס בשיאו נתן לה או את מה ששחקן בסדר גודל של פארמר יכול לתת לה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 1:55 pm 
Senior

frodoborg כתב:
בינתיים, בישראל היום כותבים על פארמר ופרקינס. מבחינתי, האחרון הוא החשוב, כי פארמר זה סתם גימיק. אם פרקינס ימשיך - אני כבר מבסוד ולא צריך אף אחד אחר.

הידיעה על פארמר נראת הכי לא רצינית בעולם דווקא בגלל מה שנראה הכי הגיוני וזה שאם מכבי תביא אותו הוא יחשב ישראלי. אין סיכוי בעולם לדעתי שאם מכבי תחתים את פארמר היא תהפוך אותו לישראלי ותשלם עליו הרבה הרבה יותר מס. היא לא צריכה את פארמר בשביל הליגה, וביורוליג עד כמה שאני זוכר אין משמעות אם אתה ישראלי או לא. ככה שאם מכבי תביא את פארמר אני בטוח שזה כזר ולא ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 02, 2011 3:30 pm 
Junior

מסכים. כיוון שאין השנה מגבלה על הזרים בליגה (ובמילא מכבי תעשה רוטציה בין הזרים בעמדת הסנטר), מבחינת הקבוצה עדיף דווקא לרשום אותו במעמד של זר ולא ישראלי. הקבוצה בכל מקרה תשחק עם 2 זרים בחוץ ו2 זרים בפנים כך שאני לא רואה את ההבדל הגדול.

מה שכן, למיטב ידיעתי סטטוס הרישום של שחקן לא ממש תלוי בקבוצה. רוצה לומר, מכוח חוק השבות פרמאר זכאי לאזרחות ישראלית וגם יקבל אותה. האם שחקן בעל אזרחות ישראלית יכול להירשם באיגוד הכדורסל כזר? תמהני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: