ביינום לא מאוד מתאים לשחק ליד פארגו אבל מילא. לא רואה אותו חותם באמת (מהצד שלו, פחות מהצד של מכבי - הוא הרי שחקן תחת חוזה).
יוגב אוחיון, ואני הולך להפתיע - יכול להצליח מאוד במכבי, לדעתי. ואני פסימי לגבי כמעט כל שחקן ישראלי צעיר שמגיע לקבוצה. קודם כל הוא מגיע, הפלא ופלא, בסיטואציה טובה דווקא מבחינתו. בליגה הישראלית ובאדריאטית הוא יקבל הרבה דקות השנה. הוא למעשה הולך להיות הגארד הרביעי/חמישי של הקבוצה, אחרי צמד הזרים ושייר, ביחד עם טל בורשטיין. זה לא מקום רע להתחיל ממנו. נכון, זאת בערך הפוזיציה שהיתה לגל מקל במכבי לפני שנתיים אבל מקל שיחק אצל מאמן אחר שלא מאמין ברוטציות רחבות ובעיקר בסיטואציה שלמכבי לא היה שום טעם להריץ בליגה שחקנים שלא מקבלים דקות ביום חמישי.
מעבר לזה, מקצועית - מודה ומתוודה שאוחיון ממש לא כוס התה שלי, ניהלתי לגביו וויכוחים לא מעט כאן בפורום (בעיקר על יכולת הקליעה שאין לו) אבל דווקא הדברים שהוא כן מביא למשחק, חיוניים מאוד לקבוצה כמו מכבי ההולכת ונבנית. קודם כל הוא רכז אמיתי. אחד שחושב כמה מהלכים קדימה, מעדיף את המסירה ושולט במשחק. זה אולי לא מספיק בכדורסל המודרני אבל אין לנו הרבה רכזים כאלה. שנית הוא שחקן הגנה טוב מאוד. אתלט שיכול לשמור ב2 עמדות וגם רוצה לשמור, לא פחות חשוב. ושלישית, הוא ישחק בקבוצה שבה החסרונות שלו (בעיקר הקליעה מבחוץ וחוסר היכולת ללכת ימינה) יבואו פחות לידי ביטוי. בקבוצה שאין לה הרבה כלים התקפיים (לא הרבה כלים יוצרים, לפחות), רכז כל כך צפוי התקפית זו בעיה. אוחיון זורק מחצי מרחק כשהוא מכדרר ימינה, וחודר עד הסוף כשהוא הולך שמאלה. בקבוצה כמו מכבי, שהבסיס ההתקפי שלה הוא משחק אינסייד-אאוטסייד והרבה תנועה ללא כדור, זה פחות קריטי. יוגב לא יקח על עצמו הרבה מהלכים ויצטרך בעיקר לדעת לבחור את הזריקות והמסירות שלו בתזמון נכון. אין ספק שהוא ילד אינטיליגנטי ואני חושב שהוא בהחלט יכול להצליח.
לגבי האופי, ובכן - היו כבר שחקנים עם אופי פחות חזק ויותר "מעורער", נקרא לזה כך, משלו - שהצליחו במכבי. רק בשנים האחרונות, אליהו והלפרין למשל. אז כמובן שהכישרון לא זהה, אבל גם התפקוד והציפיות ממש לא.
_________________ Whether he is a sinner or not, I do not know. All I know is that once I was blind, and now I can see.
|