סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 1:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לצערי המתמחים נפלו בפח שטמנה להם מדינת ישראל.
לי יש תיאוריה שכל שאיפתה של המדינה בפאזה הזו הייתה להוכיח שההתפטרויות אינן אישיות, והמדינה הצליחה לנצל רצון טוב ונאיביות של המתמחים ולהראות את זה בבירור בצורה שתהייה גם קבילה בבית משפט.
הרי אם אתה מדבר עם "נציגי המתמחים", ואז מרצון טוב ההתפטרות של המתמחים נדחית כאיש אחד, אז עכשיו יש למדינה קייס לבית המשפט להראות שההתפטרות היא ארגונית.
זו לדעתי הייתה כל מטרת המדינה, וכל הכבוד, הצלחתם. עכשיו יהיה קשה מאד למתמחים להתפטר בהמוניהם בכל צורה גם אם היא אישית על פי חוק.

מה שהמתמחים היו אמורים לעשות כשבית המשפט קרא לנציגיהם, הוא לומר - אין לנו נציגים לנושא ההתפטרות. ההתפטרות היא אישית, אנחנו מייצגים בנושא הזה רק את עצמנו, ותצטרכו לבקש מכל אחד ואחד מ-800 המתפטרים לשקול את שיקוליו האישיים אם לדחות את התתפטרות או לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 1:18 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו, להבדיל מתיאוריות אחרות שלך, את זאת נוכל לבדוק מהר מאוד. אני אהיה מופתע אם אלה יהיו נימוקי בית המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 1:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, הנשיאה ארד התחייבה שלא לומר דבר כזה. למעשה, שאלת האישיות והאותנטיות של ההתפטרות ירדה מהשולחן. כמובן, היא יכולה לצפצף על זה מחר. נראה אותה. אני דווקא חושב שהאוצר חטף סטירה בדיון בביה"ד לעבודה שלשום. המשחק עוד רחוק מלהיגמר, אבל הכיוון, כרגע, לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 1:40 pm 
Hall of Famer

מה שכן, שאלת ההתפטרות המדורגת, שעודנה על הפרק ושיש סיכוי לא מבוטל שזה מה שייפסק מחר, שערורייתית לא פחות מבחינה משפטית. הבקשה של הפרקליטות ממש מבישה אותי כאזרח, כעו"ד, וכמי שלפחות פעם חלם להיות פרקליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 1:51 pm 
Hall of Famer

היא שערורייתית אפילו יותר, לתפיסתי. אתה בעצם אומר בפירוש שגם כשמדובר בצעד אישי אתה יכול להכריח בן אדם להישאר במערכת.
לא שזה מפתיע, אחד השופטים (שכחתי את שמו, לא נילי ארד) כבר אמר בפעם הקודמת שגם אם ההתפטרות הייתה אישית וחוקית הוא לא היה מקבל אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 2:02 pm 
Hall of Famer

פליטמן. הוא ממש הכתיב להם מה לכתוב בבקשה שהוגשה השבוע, והם היו ילדים טובים וצייתו. איזו קונסטרוקציה מופרכת שנסמכת על דוקטרינת תום הלב (כן, ולשלול מהרופאים זכויות שקבועות בחוק זה לגמרי תם לב), ועל זה שהזכות לחיים של החולים גוברת על חופש העיסוק. אז מה אם חו"י חופש העיסוק קובע תנאים ברורים מאוד כיצד ניתן לפעול בדרך שסותרת אותו, תנאים שלא מתחילים להיות קרובים להתמלא בעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 2:16 pm 
Senior

אני מודה שלא ברורה לי הפרקטיקה של העניין.
מה, נניח שהתפטרתי, ישלחו אלי לוכדי עריקים הביתה לקחת אותי למחלקה? יגישו נגדי תביעת נזיקין? ישללו את אזרחותי?

וסתם שאלה, האם יש מגבלה חוקית או אחרת המניאה בתי החולים מלהעסיק את המתמחים המתפטרים בחוזים אישיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 2:42 pm 
מנהל פורום

אני מהמר שהעסקה בחוזים אישיים אחרי שהרגע חתמת על הסכם קיבוצי זה אפילו יותר גרוע מפתיחה של ההסכם למשא ומתן נוסף, אבל מה אני מבין. לשאלתך הראשונה, במה זה שונה מכל הפרה אחרת של החלטת בית משפט? אני מניח שבתור התחלה ניתן להעמיד אותך לדין על בזיון בית משפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 3:00 pm 
מנהל פורום

אגב יש מקום לדיון האם מחאת הרופאים מוצדקת בכלל, או שאהיה בדעת יחיד להגיד שהיא לא מוצקת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 3:11 pm 
מנהל פורום

מה הקשר למוצדקת או לא מוצדקת?

את העבודה שלי עזבו בשנה האחרונה לא מעט אנשים (כפי שלא מעט הצטרפו) מסיבות שונות ומשונות של תחושת מיצוי, תנאים לא מספיק טובים או תחושה שבמקום אחר הם ישיגו משהו יותר טוב. למה אסור למתמחים להרגיש ככה? השאלה היא בכלל לא שאלת ה"הצדקה" (עצם זה שאתה מכנה את זה "מחאה" מעיד על אימוץ הנרטיב השקרי של המדינה), השאלה היא איזה מסר אתה מקבל מהעובדה שמאות מתמחים חשים ככה כלפי מקום העבודה שלהם.

אם מחר מאות מהנדסים באינטל היו מחליטים לעזוב, היית מגדיר את זה כמחאה לא מוצדקת, או שהיית מכנס ישיבת חירום של החברה כדי להבין מה קרה ואיך אפשר לתקן את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 3:18 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

לאינטל אין מה לדאוג, על כל 700 שיתפטרו יש 7000 בישראל שישמחו לרשת את מקום העבודה שלהם, יש 70000 בארה"ב שישמחו לעבוד שם ויש 7000000 הודים שיגידו אותו דבר.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 3:48 pm 
מנהל פורום

הנה אתה נופל לשקר המוסכם הזה, שמדובר ברצון אישי של המתמחים
התחושה שלי (בהתחשב בפגישות עם נציגי המתמחים, מסתבר שלא מדובר בתחושה בלבד) שלא מדובר בהחלטה אישית של כמה מאות או אלפי אנשים שהקבלה באופן מפתיע תוך זמן קצר, בקירבה חשודה לחתימת הסכם שכר שלא מצא חן בעיני המתמחים
הם מתחזים להיות מתפטרים על רקע אישי. זה מכוער תחמני ולא לגיטימי בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 4:01 pm 
מנהל פורום

יצא לך להיפגש עם נציגי מתמחים?

לי לא יצא, אבל יש לי ידידה טובה מבי"ח מאיר (שבדיוק סיימה התמחות) שעוד חבר טוב שלומד רפואה, והשיחות שלי איתם ההתרשמות היא שהשבר אמיתי לחלוטין. יכול להיות שזה התחיל כטריק במשא ומתן ויכול להיות שהם היו בטוחים שתוך חודש לא יהיה צורך, ויכול להיות אפילו שההתפטרות הראשונה (זו שנפסלה על ידי בית המשפט) היתה קולקטיבית ופסולה. לחשוב שהגל הנוכחי הוא בגדר 'מחאה' זה שם אותך באותו מקום כמו הרב ליצמן, וזו מחמאה מפוקפקת מאוד. אתה באמת חושב שאנשים שהטענה העיקרית שלהם כלפי מדינת ישראל זה שמונעים מהם להתפטר, בעצם רק מקווים בסתר ליבם שמישהו יבוא ויציל אותם מעצמם?

מה שקרה זה דבר פשוט מאוד. אנשים שגם ככה תנאי העבודה שלהם היו בעייתיים וקשים, שבתו במשך חצי שנה כדי שהם ישופרו, ובסופו של דבר מצאו את עצמם עם הסכם שלמרות שהם עשו כמיטב יכולתם למנוע אותו, לא רק שלא הביא את השיפור המיוחל, אלא הביא איתו (להבנתם לפחות, ולמיטב הבנתי המוגבלת בצדק) הרעת תנאים מוחלטת. בהתחשב בכך, ובהתחשב בכך שיש אלטרנטיבות טובות יותר למקום העבודה הנוכחי שלהם, הם החליטו שמספיק להם והם הולכים למקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 4:31 pm 
Hall of Famer

ועל ההסכם הזה גם אסור להם למחות במשך 9 שנים. לדעתי אין אח ורע למקרה כזה בשירות הציבורי.
מעניין, אוריאל, מה צריך לקרות כדי שתחשוב שמותר להם להתפטר (או שגם אתהחושב כמו אותו שופט שפשוט אסור להם וזהו?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 4:42 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שאוריאל חושב שאסור להם להתפטר. לדעתי הוא חושב שהם לא באמת רוצים להתפטר. גם לגבי זה נחיה ונראה עוד ממש לא הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 4:44 pm 
מנהל פורום

אני פשוט חושב שאסור להם להתחזות
והם מתחזים ומתכמנים

יש אנשים שטובה העבודה הזאת להם ואותם שעות כוננות ומשמרת עוברת עליהם בנעימים עם הלפ-טופ בחדרי מנוחת רופאים ומשכורת + עבודות בקלינקה פרטית מספקות להם אם לא חיי עושר אז חיי נוחות נעימים
ויש כאלה שמנתחים בלי הפסקה 36 שעות בשבוע, ויכולים לעבוד מחר בהר סיני ולהרוויח פי חמש
שהראשונים לא יתפטרו והאחרונים יתפטרו, כל אחד במועד שבו חייו האישיים מזמנים לו את ההזדמנות

אבל החלטה בחדרי שישבות על צעד לחץ מובהק של משא ומתן והצגתו כמהלך אישי, זה דוחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 4:50 pm 
Hall of Famer

נו, וזה מה שהם עושים, לא? יש מי שמתפטר ויש מי שלא, ה-800 זה לא כולם.
מאחר ואשתי רופאה בבית חולים אני יודע בדיוק מה המתמחים מרגישים וכמה הם מתלבטים, וזה עוד בבית חולים שנחשב פריפריה בהסכם הזה - כלומר, שהמתמחים בו עוד יצאו יחסית טוב (דגש על יחסית), ועדיין חלק לא מבוטל מהם החליט לעזוב. חוזר - החליט.
ואם דיברת על מתי החיים האישיים מזמנים לך את ההזדמנות - נדמה לי שכשסוגרים אותך נגד רצונך בהסכם עבודה שמרע את תנאיך למשך 9 שנים, זו בדיוק ההזדמנות לשנות את חייך האישיים. וזה מה שאתה לא לוקח בחשבון - ההסכם הזה נוגע באופן אישי לכל ה-800, ועבור הרבה מאד אנשים נפל פה דבר.

הם לא שובתים - הם מתפטרים! כל ההגנות שעובדים שובתים מקבלים לא חלים עליהם, הם לא יקבלו שקל מאף קרן שביתה ואף אחד לא מבטיח את מקום העבודה שלהם אם ירצו לחזור. נחתם הסכם שמבטיח להם תנאים גרועים לאורך הרבה מאד שנים, אחרי שהארגון היציג שלהם בגד בהם, כך שעתידם במערכת ברור להם - אז הם לא רוצים להיות רופאים בישראל.

דוחה? חבל, כנראה תהיו אפלטונים בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 5:41 pm 
מנהל פורום

ההסכם לא כובל אותם ל9 ושולל מהם את היכולת להתפטר נכון?
מה שמוריד את הלגטימיות של הטענה שמדובר בתיזמון שתאם את החיים האישיים של כל ה800 בבת אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 6:09 pm 
מנהל פורום

מה זאת אומרת? אף אחד לא טוען שבמקרה 800 איש התפטרו. נחתם הסכם שהרע את תנאיהם, אז הם החליטו להתפטר. אם מחר העבודה שלי תחייב את העובדים בשעון נוכחות (תודות לשלי יחימוביץ', זה כבר לא תסריט מופרך, אבל עוד לא הגענו לזה), גם אז סביר להניח שמספר גדול של אנשים יודיעו שהם עוזבים. ולמותר לציין ששעון הנוכחות זה החלק הזניח בהסכם הזה.

מה שכן, הבעיה היא לא שאתה חושב ככה. הבעיה היא שהפוליטיקאי שממונה על מערכת הבריאות חושב ככה. וכשמערכת הבריאות עומדת לפני קריסה ומה שמעניין אותך זה לשחק צ'יקן כי אתה בטוח שהצד השני בסה"כ מתכמן אותך, אתה מגיע למצב הנוכחי.

אגב, החלק הקומי החביב בפרשה הגיע מהביביתון (שמאוד כדאי לאוריאל לעלעל בו, הוא ימחיש לו שהוא לא לבד), שדיווח בשיא הרצינות על מכתב שאמיר לוין שלח למתפטרים כדי להזהיר אותם מתוצאות מעשיהם. זה כלל הבהרה שהם יצטרכו להחזיר את הלפטופ והסלולרי, מה שאני בטוח שהם לא הבינו לבד (אבל הם הרי חושבים שהכסף גדל על העצים). זה גם כלל הסבר איך בימי ביבי האבטלה כל כל נמוכה, אבל זה לת'רד אחר.

כל הפרשה הזו מזכירה לי את הפליטון ההוא של קישון, זה שנגמר ב"ואז ביום חמישי נגמרו המים וכולם מתו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 6:37 pm 
מנהל פורום

אתה שוב מנסה להסביר לי כמו ראי כמה לא הוגן ההסכם החדש שנחתם איתם.
אין לי מושג, באמת שלא
אני שוב אומר, גם אם נודע לך על הרעת תנאי ההעסקה שלך, אתה לא מתפטר למחרת, אתה מגיש קצת קורות חיים, מגשש אלטרנטיבות, בודק כמה זמן הבנק יכול לממן את מחייתך ללא עבודה, בודק אופציות בחו"ל, בודק זכאות לדמי אבטלה ואז אחד אחד כל אחד בתיזמון שלו מתפטר או לא מתפטר
התנהגות המתמחים מראה התארגנות בעליל, הנסיון שלהם להתמם ולהראות יוזמה אישית, הוא התחזות ותכמנות
המקום להגיד שארגון הגג שלכם בגד בכם אתם רוצים לפרוש ממנו להקים איגוד משלכם, אתם מעמידים פנים שהאסימון והתזמון השתלב באורח פלא אצל 800 ממכם באותו יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 6:46 pm 
Hall of Famer

ההסכם שמרע את תנאיהם, שלא היו מי יודע מה גם לפניו, נחתם עבור כל אחד מהם באותו יום.
ואם ארגון הגג שלהם בגד בהם, אז קלה ונחרצה שיפרשו ממנו ויקימו ארגון משלהם. זה כבר קיים במקצועות אחרים (המורים, הסגל האוניברסיטאי, בטח יש עוד מקומות). מתברר שלא רק להתפטר אסור להם - גם לפרוש מהארגון שירק עליהם אסור להם.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אוקטובר 05, 2011 6:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 6:51 pm 
מנהל פורום

אם זה הטיעון, לא אם אתפלא שבית המשפט לא יקבל את ההתפטרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 6:53 pm 
Hall of Famer

גם אני לא אתפלא, אבל לא מהסיבות שלך.
ואתה רק מחזק את מה שאמרתי בפוסט הראשון. במקום להראות רצון טוב וליפול בפח בצורה נאיבית, הם היו צריכים להגיד לבית המשפט - אנחנו לא מייצגים אף אחד. דברי נא, הגברת ארד, עם כל אחד מאיתנו בנפרד, ושכנעי אותו.
רוצה ככה? אני בעד, אני חושב שזה רק היה מחזק אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 7:32 pm 
Hall of Famer

ווא, אוריאל, כמה שטויות בת'רד אחד, תסלח לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2011 7:40 pm 
מנהל פורום

אוריאל, אתה פשוט מעדיף לירות בשליח.

נחזור לדוגמה של אינטל. נניח שבמשך חצי שנה מאות עובדים יודיעו שהם מתפטרים, אני מניח שזה ידליק נורה אדומה שם בהנהלה (גם אם יבוא האיגי התורן ויגיד שאין מה לדאוג). נניח לעומת זאת שזה יקרה לא לאורך זמן, אלא בבת אחת. שאחרי החלטה כזו או אחרת של אינטל יקומו 800 איש ויודיעו שהם לא מסוגלים יותר ופשוט רוצים לקום וללכת. מה תגיד אז? האם הנורה האדומה תתחלף באזעקה עולה ויורדת, או שמה תבוא אליהם בבוז ותגיד להם "חבורת תכמנים, אתם פשוט רוצים שנבוא אליכם עם הזנב בין הרגליים. אתם תראו מה זה"? ונניח שתבחר באפשרות השנייה, מה אתה חושב שיקרה?

בכל אופן, אורן, הבעיה היא לא שאוריאל חושב את הדברים הללו. הבעיה היא שהדברים הללו יצאו מהגרון של סגן שר הבריאות די מתחילת המשבר. אני מהמר שהוא עדיין רואה במתמחים תכמנים בוגדנים שהוא שכב למענם על הגדר והם ממשיכים עם הטריקים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה