ראובן כתב:
פיגועי-מיקוח אני משוכנע שהיו יותר בשנות ה-70, ולבטח מבחינת הבולטות, הם אלה שעמדו בראש הפירמידה. כביש החוף, התלמידים ממעלות, סבנה, אנטבה ואאל"ט אפילו מינכן, היו כולם פיגועי מיקוח. ככה שהעמדה הנחרצת של ישראל בשנות ה-70 מנעה אמנם אסונות כמו עיסקת ג'יבריל אבל ממש לא הפחיתה את התאבון הפלשתיני.
אתה משוכנע ובצדק. מתווה פיגועי המיקוח היה נפוץ מאוד בשנות ה-70' (השיא היה ב-1974 ו-1975) והתברר למחבלים כלא שווה את המחיר מאחר והדרך לא הביאה אותם כמעט להצלחות. צורת הפיגועים הללו הייתה פשוטה למדיי: משתלטים וחוטפים בני ערובה במקום בשליטה ישראלית ואז דורשים איקס דרישות ואם לא- נהרוג את בני הערובה. מאחר ומדובר היה בשטח ישראלי לצה"ל היה כמובן קל להערך מסביב למקום בו היה האירוע ולפרוץ. המחבלים אהבו את השיטה הזו מאחר והיא הצליחה להם בתחילת הדרך: ב-1968 נחטף מטוס אלעל לאלג'יר והיה שם חודש וחצי ובסיום ישראל שחררה מס' מחבלים. ב-1969 נחטף מטוס TWA או חברה אחרת (לא זוכר כרגע) לדמשק ושני ישראלים נתקעו שם בחסות הממשל הסורי. ישראל שילמה בדמות כמה מחבלים וחיילים או קצינים סוריים והשניים שוחררו. ב-1970 חדרו מחבלים למטולה וחטפו שומר לילה בשם שמואל רוזנווסר ללבנון. שנה לאחר מכן הוא שוחרר בתמורה למחבל אחד. הטעות של המחבלים הייתה שמ-1972 ואילך הם החלו לעשות פיגועים כאלו בתחומי ישראל, איפה שכמובן צה"ל היה יכול להערך ולפעול ללא בעיה. וכך הייתה פרשת סבנה במאי 72', פרשת פיגוע המיקוח באחד ממושבי הצפון באפריל 73' שנכשל כליל מבחינת המחבלים, הטבח בקרית שמונה בינואר 74' (18 הרוגים), מעלות (25 הרוגים), פיגוע המיקוח בקיבוץ שמיר,פיגוע נהריה ה-1 גם כן ב-1974, פיגוע בית שאן בסוף 1974 בסופו חוסלו המחבלים והמון זועם פרץ לבית ועשה שפטים בגופות (יש צילומי 8 מ"מ של זה, אם מישהו מעוניין אמצא את הלינק...), פיגוע כפר יובל ב-1975, פיגוע מלון סבוי בת"א במרץ 75'. לאחר הפסקה מסוימת בפעולות מסוג זה הגיע פיגוע כביש החוף (הקשה בתולדות המדינה) שהיה כמובן פיגוע מיקוח (אבא שלי הוזעק לנתב"ג בתור מנהל מגדל הפיקוח דאז..). כמו-כן היו עוד פיגועי מיקוח באותה תקופה: משפחת הרן בנהריה 79', נסיון פיגוע מיקוח בבית הארחה ב-79', לא זוכר היכן והפיגוע במשגב עם באפריל 80'. בכל המקרים הללו ישראל לא הסכימה לשאת ולתת אלא לפרוץ בכוח גם במחיר פגיעה בבני הערובה. בסופו של דבר המחבלים זנחו את המתווה הזה וחזרו עליו פעמים בודדות מאז: אוטובוס האמהות במרץ 88' בנגב, נחשון וקסמן ב-94' ונדמה לי שהיה גם אירוע בירושלים ביולי 93' עם רכב ובו חטופה שנורה במחסום בית לחם.
איפה הם כן הצליחו? הם הצליחו כאשר הם היו מעבירים את החטוף מחוץ לאזור שליטה ישראלית, שם בד"כ נאלצה ישראל לעשות עסקאות כאשר נדמה לי שרק במינכן 72' ואנטבה 76' הופעל כוח ולא הייתה הסכמה לעסקה.