סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2011 5:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ועדיין, קונטאר הוא הדוגמא הקלאסית למישהו שישראל לא הסכימה לשחררו בין היתר בגלל סמליותו וכעבור 4 שנים לאחר האירוע הבא הסכימה והוציאה מהכלא אדם שרצח כמעט משפחה שלמה כולל ילדה עם אבן בראש ואפילו לא בתמורה למישהו חי ולמידע מרוח ולא רציני על רון ארד. אני מסכים איתך שמבחינה של סיכון עתידי הוא לא היה כמו רבי המחבלים הפלסטינים אך עדיין אחת הסיבות העיקריות לאי ההסכמה לשחרורו הייתה סמליותו. כעבור 4 שנים שחררנו אותו.

בנוגע לקריטריון של מישהו נוסף שלא הוסכם לשחררו בעסקה א' ולבסוף הוחלט לשחררו בעסקה ב' בנוסף לקונטאר, אכן לי לא ידוע על כאלה ואובייקטיבית לא היו לנו כאלו בשנים האחרונות מאחר ובכל 7 השנים האחרונות הייתה עסקה פלסטינית טהורה אחת בלבד והיא הנוכחית. הסיבה שבה אני משוכנע שחלק מאסירי הקו האדום ישוחררו בעסקת החטיפה הבאה (והלוואי ולא תהיה) נובעת, כמו שציינתי, הן בגלל שבעסקה הנוכחית התגמשנו לגביי מחבלים כבדים מסוימים שבשנים האחרונות אמרנו ש"לא יקום ולא יהיה" לגביהם והן בגלל שברור לי לחלוטין שבחטיפה הבאה ריטואל התקשורת והציבור יהיה כזה שילחץ להתגמש בעבור החטוף.
הלוואי ואטעה ולא תהיה בכלל חטיפה אבל אני חושש שמתישהו בעתיד תהיה חטיפה נוספת ואני חושש שהתרחיש שאני מציג כאן הוא סביר והוא מה שיהיה. בכל אופן, ימים יגידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2011 8:35 pm 
Sophomore

זה לא שלא היו נסיוניות חטיפה גם בשנה האחרונה, היו גם היו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2011 1:34 am 
Hall of Famer

מעניין מה תהיה רמת חומרת 550 המחבלים שישוחררו בעוד חודשיים. האם יש שם אסירי עולם? אסירים לשנים רבות? או יותר דגי רקק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2011 5:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא יודע אם מישהו הזכיר את זה, אבל תראו - רק חזר גומא אגיאר, וכבר...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 5:13 pm 
Junior

תהייה אמיתית: לאחר שגלעד ישוב הביתה, מה צריך למנוע מישראל בדיוק לרדוף אחריי כל המחבלים ששוחררו ולחסלם אחד אחריי השני? שלא לדבר על להחזיר בחזרה לכלא ערבים ישראלים ששוחררו בעסקה ופשוט הולכים לטייל לנו מתחת לאף(אלא אם כן פספסתי משהו והם צפויים להיות מגורשים וכו')???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:01 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

נתת להם חנינה רשמית מהנשיא על פשעי העבר, אם הם לא ביצעו פשעים חדשים אין לך קייס משפטי להכניס אותם לכלא.

ובקשר לאחרים, מספיק שיעשו עבירה קטנה בשביל לחסל אותם.
כמו כן זה סוג של קלף ביטוח- אם החמאס מבצע חטיפה נוספת, ישראל מתחילה לחסל את כל אלה ששוחררו בלי יוצא מן הכלל. לא יהיו חטיפות- לא יהיו חיסולים בלי סיבה טובה.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:07 pm 
Junior

אבל קיים גורם חיצוני, בדמות חייל חטוף. זה כמו שיצמידו לנשיא אקדח לרקה ויכריחו אותו לחתום על חנינה ליגאל עמיר... קשה לי לראות מישהו שיתייחס לכך ברצינות, ברגע שהפושע ינוטרל.
חייבים לעשות הכל על מנת לדאוג שהרוצחים השפלים יגיעו למקום הראוי להם - ארון מתים, ואת הערבים הישראלים לכלוא בכלוב צפוף שם ירצו את העונש המקורי שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 10:57 pm 
Junior

אני מחזיק בדעה שאין טעם לתת חנינה לפושעים הכבדים (אמנה מונא,רוצחי נחשון וקסמן ודומיהם),הרי זה לא שהחמאס לא היה חוטף את גלעד שליט אם הוא היה יכול פעם נוספת.

הכבדים צריכים לראות את זה ככרטיס יציאה זמני בלבד.אין טעם להוריד אותם מהשיט ליסט שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 11:15 pm 
Junior

נערך.

נערך לאחרונה על ידי THE G1 בתאריך ש' אוקטובר 15, 2011 2:18 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 11:24 pm 
Hall of Famer

עודד עם כל הכבוד, אני לא חושב שהתבוסה של אפיק ניסים וחבריו היא אחד התנאים לעסקת שליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2011 12:06 am 
Junior

תהיתי לאן ההודעה הזו נעלמה...הייתה מיועדת לת'רד אחר,אודה למי שימחוק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2011 1:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הייתי מוכן לבלוע שחרור של כמה מחבלים כבדים, אבל אם תאודוסיץ' משתחרר - אני מגיש בג"צ.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2011 10:34 pm 
Hall of Famer

אנקדוטה:
לא תמיד היו גם חילופי שבויים ביחס הפוך.בתום מלחמת השחרור בידי הירדנים היו 673 שבויים מגוש עציון , הרובע היהודי ועוד, ואילו בידי ישראל היו 17 לגיונרים (על פי אתר דובר צה"ל).חילופי שבויים, היו גם היו.בקיצור,דיספרופורציה במספרי שבויים גוררת עסקאות שבויים חסרות פרופורציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 9:01 pm 
Hall of Famer

התקשורת ברוב ציניותה במשך קרוב ל-5 שנים הטיפה בכותרותיה ש"חייבים לשחרר". עכשיו, פתאום עכשיו "במקרה", הם פתאום מתחילים להביא לנו את סיפורי המפלצות והפיגועים שעשו. איפה הייתם 5 שניא יא קקות? העיקר הרייטינג.

היום אגב שמעתי ברדיו שהמחבלים בין היתר חותמים על כך שהם מתחייבים לא לחזור לטרור. תגידו, לא חבל על הדיו של העט?....

עוד פרט קטן, היום התברר שהבחור החביב שבתמונה (אני נותן רק לינק ולא שם אותה בגלל הגועל נפש) גם כן במשוחררים.

http://www.inn.co.il/static/Resizer.ash ... /62015.jpg

בכל אופן, אם כבר אומרים מה הלאה, אני חושש שלמדינת ישראל לא תהיה ברירה. היא תצטרך להתחיל לחשוב ברצינות על עונש מוות למחבלים חדשים הקשורים להרג ישראלים. המצב הנוכחי לא יכול להמשך, זה קרקס מגוחך. כולנו יודעים שמבצעי הפיגועים הקשים ישוחררו בעתיד בעסקת חטיפה או בהסכמים שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 9:19 pm 
Hall of Famer

הייתי אומר שזה אנטי ביבי, אבל גם בעסקת טננבוים היה כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 9:24 pm 
Hall of Famer

זה כמובן הציניות הקלאסית של כותרות ורייטינג בכל מחיר. נדמה לי, ואולי אני טועה, שראובן או ראי כתב פעם על זה כאן ש"היום התקשורת תכתוב כל הזמן שחייבים לשחרר ובעתיד היא תגיד שזה היה חוסר אחריות".

ואם כבר תקשורת, אני חייב לומר שהפסטיבל בתקשורת חורג מגבולות הטעם הטוב לדעתי. מהדורות חדשות, מבזקים ממצפה הילה ("כן יונית, אביבה עכשיו ניכשה עשבים ו..ו..הנה יואל חוזר עם קניות מהסופר!") , וזה עוד יומיים-שלושה-ארבעה לפני העסקה. הצפת הערוצים המרכזיים בחדשות היא כמובן לא דבר חדש אלא קיים כבר לא מעט שנים. ועדיין זה מפתיע לעיתים. ואם כבר תקשורת, הרגע ראיינו את מחמוס א-זהאר בערוץ 10. רק אותי זה מחליא שערוץ תקשורת ישראלי נותן פתחון פה לאחד מראשי הארגון הנתעב הזה? (זה מתחבר ל"ריבחי", ידידו הטוב של רזי ברקאי בתחנה שנקראת "הבית של החיילים". עם בית כזה עדיף כבר להיות מחוסר בית...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 10:14 pm 
Hall of Famer

אני באמת מתרגש עם משפחת שליט, כמו שליבי נחמץ בכל פעם שעברתי ברח' עזה בשנה האחרונה.

מצד שני, יש לי מחשבות שניות על התיעוב שחשתי בכל פעם שראיתי את יורם שקולניק (יצא לי לראות אותו לא מעט) או אפילו כלפי עניין קו 300 (פרשה שקרתה חצי שנה אחרי עסקת ג'יבריל הראשונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 10:52 pm 
Hall of Famer

בשורה התחתונה החמאס הוא זה שמצמץ ראשון, וישראל היא זו שעמדה על שלה (מאז החליטה לשאת ולתת על גלעד שליט).
גם ברגעים האחרונים שהjמאס ניסה לדחוף עוד כמה עיזים, ישראל לא מצמצה.
עסקה כזו הוא יכל לקבל מישראל גם לפני 5 שנים.
בקושי שמענו את זה בתקשורת מ3 סיבות:
1. היא שמאלנית, וכל אמירה כזו עלולה להתפרש fמחמאות לביבי ר"ל.
2. תמיד יותר סקסי לומר כמה אנחנו אפסים.
3. חשש קמאי שאם נהיה מרוצים יותר מדי יתבטל את כל הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 11:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני אמרתי את זה, והאמת הופתעתי שלקח לזה קצת זמן לקרות (אם כי כבר למחרת העיסקה התפרסמו טורים נגדה לדעתי יותר ממה שהתפרסמו כל חמש השנים האלה ביחד). אני גם מניח שהזרם הזה ייגבר ויהפוך להצפה כאשר גלעד שליט עצמו יחזור וייעלם לשיגרת חייו ולעומת זאת המסכים יתמלאו ברוצחים חוגגים מהצד השני. הייתי מכנה את התסמונת הזו תסמונת מכבי-ציבונה, על שם העיתונאים הדגולים שבבוקר המשחק המליצו למכבי להפסיד בכוונה ולמחרתו ירדו עליה על חוסר הספורטיביות.

אורן, בקו 300 גם בזמן אמת עניין הרג השבויים היה החלק הפחות "משמעותי", בטח בתודעה הציבורית. ואני חושב שאם זה היה נגמר בזה, זה היה הולך ונעלם ולך תדע כמה מקרים כאלה קרו בעבר. מה שהפך את השב"כניקים למנוולים באמת היה הניסיון לטפול את האשמה על אדם חף מפשע לחלוטין ובידוי הראיות וכל הטינופת הזו. אבל אם לדבר על תובנות לא רצויות של עיסקות שבויים מהסוג הזה, אז החנינה לאסירי המחתרת (בראשם שלושת הרוצחים שישבו לכל היותר שמונה שנים) היתה במידה רבה תוצאה של עיסקת ג'יבריל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2011 11:13 pm 
Hall of Famer

ראובן, השאלות ההן שהיו קשורת לפרשת קו 300 אולי עניינו את הציבור יותר ואולי פחות, אבל זה עניין פנימי לגמרי שלא מעניין אותי כרגע. למעשה, אחד הדברים שתמיד היו תמוהים בעיני זה שכל הסיפור הזה, של הטיוח והדבקת האשמה לאיציק מרדכי תפסו מקום רחב יותר בדיון הציבורי מאשר חיסול של מחבל כפות. אז היום, כשאני רואה את הצדיקים האלה, כמו ההוא עם הדם על הידיים במובן המילולי, או אחלאם תמימי עם הפרצוף היפהפה והחיוך המחליא שלה כשהיא אומרת "וואללה? נהרגו שמונה ילדים ב"פעולה" ההיא?" משתחררים, קשה לי לומר שאני יכול לייחס לשקולניקים את אותה האשמה המוסרית שאני מייחס לכל רוצח אחר.

(אגב, בעיני, התובנה שמכשירה פעולות מסוג מעשי רצח נגדיים או קריאות לשחרור מחבלים יהודיים כ"איזון" נשארות פסולות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2011 9:05 am 
מנהל פורום

לעומתך, אני אף פעם לא הבנתי את הסיבה שהופכת ירי במחבל כפות דווקא לפשע איום במיוחד. ואף פעם לא הבנתי למה מכל מעשי הפשע שנעשו מאז האינתיפאדה הראשונה, דווקא שקולניק זכה לנאצה הגדולה ביותר (למעט גולדשטיין ויגאל עמיר, כמובן). הרג שבויים הוא כמובן תועבה (אם כי גם מזה ישראל כנראה לא נמנעה), אבל כאן לטעמי מדובר הרבה יותר על קטגוריה של לקיחת החוק לידיים (כשמדובר באדם שרצח ואין ספק לגבי אשמתו) מאשר על רצח בדם קר. לא שאני חושב שזה לגיטימי או פטור מעונש או לא צריך להיחשב רצח, אבל מה לעשות, רחל כחלון (אאל"ט בשם) או ברוך זאדה או לצורך העניין כל רוצח במועדון ביום שישי מגעילים אותי אישית הרבה יותר.

אגב, לגבי שקולניק יש גם את העניין שהרוצח הוקע מכל עבר, בעוד שהפוליטיקאי שהסית אותו למעשה (וכאן יש הסתה ישירה וברורה, גם אם לא כזו שמצדיקה את המעשה) יצא נקי לחלוטין ושמר על תדמית הזה שכולם אוהבים, אבל זה עניין אחר.

ובעידכון הגועל נפש - וויינט עם כותרת "אבי קורבן הלינץ': נתניהו וברק בגדו בזכר הנופלים". מעשה אומן של פריטה על כל הנימים והפניית החצים לכיוונים הרצויים. מעניין מה הסיכוי שלפני שבוע היתה מתפרסמת כותרת "שיחרור שליט יהיה בגידה בזכר הנופלים" באותו מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2011 9:08 am 
מנהל פורום

ועוד דבר, המחיר שעכשיו ייהרגו הרבה יותר מחבלים בסיטואציות מהסוג הזה (שאני מקווה שלא יהיו רבות) הוא מחיר פעוט יחסית מול המחיר שעכשיו ייהרגו הרבה יותר חיילים במהלך ניסיונות חטיפה (שגם לגביהן אני מקווה שלא יהיו רבות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2011 9:26 am 
Hall of Famer

אגב, לגבי שקולניק יש גם את העניין שהרוצח הוקע מכל עבר, בעוד שהפוליטיקאי שהסית אותו למעשה (וכאן יש הסתה ישירה וברורה, גם אם לא כזו שמצדיקה את המעשה) יצא נקי לחלוטין ושמר על תדמית הזה שכולם אוהבים, אבל זה עניין אחר.

-ראובן במי מדובר? פרט קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2011 9:42 am 
מנהל פורום

רפול.

שקולניק נסע במכונית שלו, שמע את רפול אומר שאסור שמחבלים יצאו חיים מזירת פיגוע (הוא כמובן התכוון להרג במהלך קרב, ולא להרג של מחבל כפות), ואז שמע ברשת הקשר שתפסו מחבל, עשה אחורה פנה, הגיע לזירת הפיגוע וירה במחבל.

מוזר לי שגוגל איכזב אותי הפעם במציאת אישור לעניין, אבל אני זוכר את זה בודאות כמעט גמורה (זה לדעתי הוזכר גם במשפט ונדחה על ידי השופט כטיעון מקל). מה שכן, הגיגול העלה ששקולניק ישב שמונה שנים בכלא, מה שגם אחרי ההרצאה שנתתי קודם נראה לי מגוחך למדי (מה גם שהוא נשפט על רצח), אבל אלו הם הסטנדרטים בארצנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2011 10:08 am 
Hall of Famer

הקטע המחליא ביותר הוא ה"הכאה על חטא" הסטנדרטית שלאחר מעשה.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000690392
כמו ההתנתקות, המחאה החברתית, בחירות 99 ועוד כהנה וכהנה.
מי שמצייץ נגד - חוטף, לאחר מעשה נזכרים לברר "איך זה שהיינו כל כך חד צדדיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה