סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 2:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://news.walla.co.il/?w=/2689/1872929

אני פשוט לא מבין מה מנסים לעשות שם בתקשורת. להבריח צעירים דתיים מהרעיון להתגייס בגלל שטויות כ''כ מביכות כמו פאקינג לצאת בזמן שאישה שרה?!?!?! אנו חיים במדינה יהודית, ויש כאן אנשים שגדלו על ערכי הדת וזכותם המלאה לפעול בהתאם לערכים עליהם גדלו, בטח שבמקרים כ''כ שוליים כמו אלה. אז הם פאקינג נטשו את האירוע עקב שירת נשים, ביג פאקינג דיל. אפשר לחשוב שהם עזבו את עמדות השמירה בזמן לחימה עקב הרצון להתפלל תפילת מנחה במניין.

תקשורת הזוייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 7:22 pm 
מנהל פורום

מי שעושה כזה עניין מאישה שרה, שלא יתפלא שעושים עניין מיציאתו מהחדר. ביג פאקינג דיל, לשמוע אישה (ובמדי צה"ל הלא סקסיים בעליל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 7:55 pm 
Hall of Famer

זה לא קשור, שיבר. זה שאתה ואני חושבים כך, זה לא מחייב אותם לחשוב כך. ובעיניי, ברור לגמרי שזו חוצפה רצינית מהמדינה לכפות משהו כל כך שולי מציבור שפשוט לא מעוניין בו, ובכל זאת תורם המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 8:05 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
מי שעושה כזה עניין מאישה שרה, שלא יתפלא שעושים עניין מיציאתו מהחדר. ביג פאקינג דיל, לשמוע אישה (ובמדי צה"ל הלא סקסיים בעליל).

אוי נמאס כבר מהליצנות הזאת..
אני רק מדמיין מצב בו מקבצים חיילים(דתיים וחילוניים כאחד)בחדר בו רב מתחיל להעביר שיעור גמרא בניגוד לרצונם... הווו כמה רעש שזה יעשה.
כולה לא רוצים שיכריחו אותם לשמוע שירת נשים(דבר שמנוגד בצורה נחרצת לדת ולדברים עליהם גדלו), ויוצאים החוצה מבלי להפריע למהלך העיניינים יותר מידי. ביג פאקינג דיל, על זה הצבא לא יפול. אני מבטיח לך שגם לא יקרה שום אסון גדול אם מדסניקית לא תעביר אימונים בפני מחלקות בני''שים וכו'..

עד שיש ציבור שכן תורם כדאי לסתום ת'פה ולא לחפש מתחת לבלטה כל מיני שטויות שצריכות לעניין לישראלי הממוצע את השיערות בביצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 8:54 pm 
Senior

פאפאלוקס כתב:
...כולה לא רוצים שיכריחו אותם לשמוע שירת נשים (דבר שמנוגד בצורה נחרצת לדת ולדברים עליהם גדלו)...

נראה לי שיש הקצנה בציבור דתי לאומי. בעבר נושאים כאלו לא היוו עילה למחאה ולא היו אפילו אישו הלכתי ואם לתפוש אותך במילה, דור ההורים של החיילים האלה (בהנחה שמדובר באותו ציבור - בני עקיבא למיניהם) יכל לשמוע שירת נשים (טפו!! מלח מים מלח מים) מבלי שתזוז להם שערה אחת בביצים אם להידרש לעולם המטאפורות שאתה שואב ממנו.

שאלה סופר היפותטית: נניח שמגמות ההקצנה הללו ימשכו והחיילים הדתיים של שנת 2017 לא יסתפקו בהימנעות משמיעת אישה שרה (ושוב טמממ"מ!!) אלא גם לא יסכימו לשרת תחת אותה קורת גג אתן, אולי גם לא באותה היחידה (ואת המדרכות המופרדות הרי לא אני המצאתי), מה אז? הרי גם אז ניתן יהיה להגיד שרוצים אותם בצבא ולא מוכנים להתחשב בהם וגם אז ניתן יהיה למצוא פתרונות מבצעיים או אפילו לא לגייס בנות. האם אתה אישית תהיה מוכן "לכופף" את המערכת גם עבור צרכים הלכתיים המצויים הרחק ממה שאתה יכול להכיל או שהסובלנות הפתאומית הזו היא לוקאלית משהו?

בכוונה לא התייחסתי לבעלי אמונות יוקדות שאינן מוגדרות כדת דווקא (המממ... פציפיזם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 9:25 pm 
Sophomore

מצטרף לתומר, הטיעונים מגוחכים ומסוכנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 9:49 pm 
Hall of Famer

האמת היא שאני לא יודע אם זה היה אישו בעבר או לא. לדעתי, במידה מסוימת גם בעבר זה היה אישו. לכל הפחות כשאני שירתי בצבא לפני עשור, היו כמה חבר'ה מפלוגת הבנישים שלי שקמה ועזבה כשאישרה שרה באיזה טקס. נזפו בהם, אבל ויתרו בסופו של דבר.
מה שאני חושב שמגוחך, זה להכריח דעות על קבוצת אנשים, כאשר אין לזה שום חשיבות כלל.
אם וכאשר בשנת 2017 חיילים דתיים לא יסכימו לשרת עם נשים, אז תהיה לזה חשיבות, ואז התשובה, סביר להניח, תהיה שונה. כרגע, זה פשוט כל כך לא משמעותי וכל כך קטנוני, וכל כך כופה את הדעה החילונית על דתיים, כשכאמור, פשוט אין לזה שום משמעות בכלל, שזה מעצבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2011 10:12 pm 
Sophomore

תומר כתב:
פאפאלוקס כתב:
...כולה לא רוצים שיכריחו אותם לשמוע שירת נשים (דבר שמנוגד בצורה נחרצת לדת ולדברים עליהם גדלו)...

נראה לי שיש הקצנה בציבור דתי לאומי. בעבר נושאים כאלו לא היוו עילה למחאה ולא היו אפילו אישו הלכתי ואם לתפוש אותך במילה, דור ההורים של החיילים האלה (בהנחה שמדובר באותו ציבור - בני עקיבא למיניהם) יכל לשמוע שירת נשים (טפו!! מלח מים מלח מים) מבלי שתזוז להם שערה אחת בביצים אם להידרש לעולם המטאפורות שאתה שואב ממנו.

שאלה סופר היפותטית: נניח שמגמות ההקצנה הללו ימשכו והחיילים הדתיים של שנת 2017 לא יסתפקו בהימנעות משמיעת אישה שרה (ושוב טמממ"מ!!) אלא גם לא יסכימו לשרת תחת אותה קורת גג אתן, אולי גם לא באותה היחידה (ואת המדרכות המופרדות הרי לא אני המצאתי), מה אז? הרי גם אז ניתן יהיה להגיד שרוצים אותם בצבא ולא מוכנים להתחשב בהם וגם אז ניתן יהיה למצוא פתרונות מבצעיים או אפילו לא לגייס בנות. האם אתה אישית תהיה מוכן "לכופף" את המערכת גם עבור צרכים הלכתיים המצויים הרחק ממה שאתה יכול להכיל או שהסובלנות הפתאומית הזו היא לוקאלית משהו?

בכוונה לא התייחסתי לבעלי אמונות יוקדות שאינן מוגדרות כדת דווקא (המממ... פציפיזם)

אין שום הקצנה ושום בטיח, רק תקשורת מזוהמת שמעדיפה להתמקד בדברים טפלים שבעבר אף אחד לא התייחס אליהם.
העיניין שאסור לגבר לשמוע אישה שרה, לא הומצא אתמול ולא לפני שנה. הוא קיים כבר מאות שנים. אני יכול להבטיח לך שאף אדם דתי בלב שלם לא יסכים לשבת במקום בו נשים שרות. ואני לא מדבר איתך על כל מיני חפיפניקים שקיימים בכל מקום. איתי בצבא שירתו דתיים שהיו מדברים על בילויים ובחורות חופשי, זה אומר שלפי החברה אותה הם מייצגים זה מותר, או שהם מעידים על הכלל?

והשאלה הסופר היפותטית שלך פשוט חסרת בשר ובסיס.. אני מבטיח לך שמה שאתה מדבר עליו לא יגיע מהכיוון של הדתיים לאומיים. אז סביר להניח שהם ימשיכו להתנגד לכך שמדסניקית תעביר להם אימון, ימשיכו להקפיד על כשרות מחמירה יותר, או שרחמנא ליצלן, ימשיכו לנטוש אירועים בהם בחורה שרה, אבל כאן זה יגמר.
אם כבר בעיה כמו שהצגת יכולה לצוץ כשהמדינה(אם וכאשר)תחייב את החרדים בשירות צבאי, והם מנגד ידרשו לשרת בבסיסים בהם לא יהיו חשופים לנשים כלל, ידרשו הקפדה בנושאי כשרות וכו', ואתה יודע מה? בצדק גמור. הרי אחת הסיבות שהם לא מוכנים לשרת בצבא נעוצה בעובדה שהם מאמינים שההרגלים בצבא יקלקלו אותם מבחינה רוחנית ובתכלס הם צודקים, והצבא לא באמת ערוך לתת מענה אמיתי לצרכיהם של החרדים(למרות שעד כמה שהצלחתי לעקוב, יש מגמה של גיוס חרדים בשנים האחרונות ויהיה מעניין לבדוק איך זה עובד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 9:29 am 
Senior

ההקצנה ברחוב הדתי היא עובדה והיא מצוינת פחות או יותר על ידי כל דתי שמתייחס לנושא כולל הוריהם של הצוערים שתמכו בהם אך באותה נשימה הודו שבתקופתם לא היתה בעיה כזו.
הביטוי שהשתמשת בו "דתי בלב שלם" מזכיר לי דיונים עם חרדים בזמנו (כשעוד חשבתי שדיונים משותפים יצרו גשר בין הלבבות) שקבעו פוסטולטים נוסח "איש דתי לא גונב", כשהבאנו דוגמאות נגדיות הם אמרו "X לא דתי, אם הוא גנב הוא לא דתי". טיעונים מעגליים מהסוג הזה לא באמת יכולים לתמוך בדעתך, אם אתה מצדיק הימנעות מקול אישה שרה באיסורי הדת ובאותה נשימה מגדיר את הדתיות דרך הימנעות מקול אישה שרה, לא באמת יכול להתקיים דיון על עצם האיסור ומשמעותו הדתית.

וכשאתה מבטיח לי מהכיוון של הדתיים לאומיים לא תהיה הקצנה אני כבר מרגיש טוב יותר, אם פאפאלוקס אמר כנראה שבאמת לא תהיה ואם תהיה נוכל תמיד לבלום אותה כי הרי פאפאלוקס אמר שלא תהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 9:47 am 
Sophomore

קשקוש "דתי". כמי ששירת בסדיר עם דור ההורים של אלה שהיום יוצאים, אני יכול לחתום לך שאף חובש כיפה לא קם ויצא מהופעות של נשים בהן נכחנו לפני כשני עשורים. יותר מזה- חומת מגן הסתיימה עבורנו בהופעה. חטיבת מילואי שיריון (מי שמכיר יחידות כאלה יודע שזה בערך 50% יוצאי בניש. קצינים וחיילים), ואף אחד לא קם כשהגברת (הלא שמנה במקרה לפנינו), שרה. זה בערך עשור אחורה.

ברור שהציבור הדתי- לאומי, הולך ומקצין, ולאט לאט מצמצם פערים למול הציבור החרדי. יש תחושה שמאז הפינויים, הציבור הזה מחפש בכח כל נקודה כדי ליזום מאבק "ערכי" בתוך הצבא. כי אם לפני עשר שנים, זה היה אחלה לשמוע אישה שרה, ומאחר והיציאה הזו היא לא חידוש טרי של גדולי הדור, ברור שיש כאן אג'נדה מנחה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:15 am 
Hall of Famer

לי דווקא זכור מתקופת שירותי הצבאי שחיילים/קצינים/נגדים דתיים כן יצאו בעת שירת נשים בטקסים. אולי לא תמיד, אבל לפחות בחלק מהמקרים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 11:09 am 
Hall of Famer

תותח, אתה רק לא מציין את הבדלי הגילאים ותקופות השירות בינך לבין אורליאן.

ברור שיש הקצנה בציבור הדתי-לאומי, ויש לזה אינסוף אסמכתאות. סתם דוגמאות מהשרוול? ההורים שלי למדו יחד בבית ספר תיכון דתי מעורב (בנים ובנות), שהיה התיכון הדתי הגדול והמכובד ביותר בסביבה. היום, כמובן, אותו בית ספר התחלק ל"אולפנה" ול"תיכון ישיבתי" מופרד. כשאני הייתי ביסודי ממ"ד, כל ארבעת הכיתות בשכבה שלי היו מעורבות בנים/בנות. אחי הקטן, צעיר ממני ב5 שנים, כבר התחיל את כיתה א' ב"כיתה תורנית" לבנים בלבד, ושנה או שנתיים אח"כ כל שכבת א' כבר היתה מופרדת, ואני מדבר על ממ"ד שלא נמצא בשכונה דתית אלא משרת בעיקר את האוכלוסייה המסורתית דווקא. על אותו משקל, נדמה לי שאפילו בני עקיבא התחילו עם הסיפור של "שבטים" (קבוצות גיל) נפרדים לבנים ובנות, מה שהיה חלום בלהות בתקופתי (הלא מאד רחוקה, אני כולה בן 25).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 11:21 am 
Hall of Famer

אוקיי, שאלה, ואני שואל אותה לא כי יש לי אג'נדה כלשהי אלא באמת רוצה לדעת.

האם ההחמרות הדתיות של השנים האחרונות נובעות בין השאר מכך ש"הולך ופוחת הדור"? כלומר, הדור של היום מבין פחות ופחות את המשמעויות של האיסורים הללו, ועל כן, מה שפעם היה ברור להורים שלו שאסור לעשות היום נאסר בדרכים פיזיות?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:25 pm 
Junior

שגננות במגזר הציוני-דתי אוסרות על אבות לבוא לראות את ילדי הגן שרים ןרוקדים באירועים, אז ברור שמשהו שם התחלק על השכל.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:42 pm 
Sophomore

תומר כתב:
ההקצנה ברחוב הדתי היא עובדה והיא מצוינת פחות או יותר על ידי כל דתי שמתייחס לנושא כולל הוריהם של הצוערים שתמכו בהם אך באותה נשימה הודו שבתקופתם לא היתה בעיה כזו.
הביטוי שהשתמשת בו "דתי בלב שלם" מזכיר לי דיונים עם חרדים בזמנו (כשעוד חשבתי שדיונים משותפים יצרו גשר בין הלבבות) שקבעו פוסטולטים נוסח "איש דתי לא גונב", כשהבאנו דוגמאות נגדיות הם אמרו "X לא דתי, אם הוא גנב הוא לא דתי". טיעונים מעגליים מהסוג הזה לא באמת יכולים לתמוך בדעתך, אם אתה מצדיק הימנעות מקול אישה שרה באיסורי הדת ובאותה נשימה מגדיר את הדתיות דרך הימנעות מקול אישה שרה, לא באמת יכול להתקיים דיון על עצם האיסור ומשמעותו הדתית.

וכשאתה מבטיח לי מהכיוון של הדתיים לאומיים לא תהיה הקצנה אני כבר מרגיש טוב יותר, אם פאפאלוקס אמר כנראה שבאמת לא תהיה ואם תהיה נוכל תמיד לבלום אותה כי הרי פאפאלוקס אמר שלא תהיה.

אני מכיר מספיק אנשים דתיים לאומיים שאמרו לי שמעולם לא היו נוכחים במקום בו אישה שרה, וזה תקף גם לגביי הצבא, אל תבוא ללמד אותי בעינייני דת. אני יודע שעל עיניין שירת נשים יש טאבו נרחב בכל מי שמגדיר את עצמו דתי. יש חפיפניקים שבזמן ששומרים שבת גם הולכים להופעות ויוצאים עם בחורות. אבל יש ציבור דתי לאומי לא קטן שבעינייני דת והלכה הוא לא פחות מחמיר מהחרדים, והדבר שמבדיל בינהם הוא העובדה שהאחד ציוני והשני ממש לא.
אז כן, אתה יכול לקחת את ההבטחה שלי ולחקוק אותה עמוק בתודעה שלך. בנתיים אחוזי הגיוס ליחידות קרביות בקרב הדתיים לאומיים הוא מהגבוהים ביותר, ואם אתה רוצה להרוס את זה עם שטויות כמו לחייבם לשמוע שירת נשים וכו' אז באמת שאין לי כבר מה להגיד לך... אז עכשיו הם יוותרו על נושא שירת הנשים, מחר הם יצטרכו לוותר על מזון כשר(בשר חלק וכו')וכן הלאה, אתה יודע את הקונספט שלך אפשר לקחת לשני הכיוונים אחינו.
וביום בו חיילים ידרשו לבחור בין הדת לבין הצבא, אני מבטיח(עוד פעם, כן?)שהבחירה תהיה קלה עבורם, ואז תצטרך לבנות צבא של סמרטוטי המרכז שיעשו לך טובה אם יבואו ללשכת גיוס. הציבור הדתי לאומי לוקח חלק נרחב במערך הצבאי, ואין לך שום יכולת לוותר עליו, גם אם זה אומר שתצטרך להתכופף קצת, אתה לא תמות מזה.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ג' נובמבר 01, 2011 12:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:50 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
שגננות במגזר הציוני-דתי אוסרות על אבות לבוא לראות את ילדי הגן שרים ןרוקדים באירועים, אז ברור שמשהו שם התחלק על השכל.

אין ספק שכולם צריכים ללמוד ממך ומחברי פורום שדים ''האיכותיים'', כך העולם יחזור למסלולו הטבעי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:57 pm 
Junior

תעשה מה שטוב לך. זה לא משנה את העובדה שהמתחרדים ביהדות הציונית עושים יותר רעש, כופים את אמונותיהם על הרוב, ועושים עוול לציבור גדול ואהוב.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:11 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
תעשה מה שטוב לך. זה לא משנה את העובדה שהמתחרדים ביהדות הציונית עושים יותר רעש, כופים את אמונותיהם על הרוב, ועושים עוול לציבור גדול ואהוב.

כן? מה הם בדיוק כופים עליך כחילוני?
רק בת'רד הזה אני רואה אנשים שבעצם דורשים לכפות על ציבור דתי מנהגים חילוניים, ללא שום הצדקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:19 pm 
Junior

האם ניתן להתחתן בישראל שלא עפ"י הארותודוקסיה?
ואיך ניתן להתגרש? ולמות?

האם צה"ל כשר? ואולי בא לי ביצת עין בשבת בבוקר (קבלתי שבת על זה).

שתבין שהדרך זה חייה ותן לחיות, יהיה קל יותר לכולם.

איסור שירת נשים היא עיוות של ההלכה בדומה לכך שאשכנזים לא יכולים לאכול קטניות בפסח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:21 pm 
Hall of Famer

פאפא', יש לי משפחה מורחבת שרובם דתיים לאומיים. כשאני משווה דברים מסוימים בין דור ההורים/סבים-סבתות שהיו גם כן כיפות סרוגות לעומת הדור הנוכחי אפשר למצוא דברים שבעבר לא היו משהו שכולם מקפידים עליו והיום כן: בדור ההוא יכולת לראות פחות נשים דתיות עם כיסויי ראש אחרי חתונה למשל, משהו שלא תראה היום. אני חושב שגם עניין שמירת הנגיעה ברמה של ללחוץ יד לבן המין השני חזקה היום מבעבר, וגם עניינים כמו כיסויי מרפק. יש גם פחות בי"ס מעורבים כמדומני (ממה שידוע לי בעבר הרחוק זה היה בי"ס מעורבים עם כיתות נפרדות מגיל מסוים ואילך).

אני מניח שיש כאן אנשים שיותר בקיאים ממני ויוכלו לפרט על כך יותר (אורן, נורטון אולי, אוריאל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:26 pm 
Junior

השבוע ברזי ברקאי עלה הורה שביתו בת ה-3 לומדת בגן ממ"ד וקבל על כך שהגננת אסרה על האבות להשתתף בחגיגה בגן מחשש לפריצות. הוא טען שהגורמים החרדל"ים השטלתו על החינוך הממ"די ועושים בו כברצונם.

שאמא שלי הייתה בבני עקיבא באנגליה בשנות ה-50 היתה פעילות מעורבת גם בגיל התיכון. היום הבנתי שאין אפילו פעילות מעורבת בבית ספר יסודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:43 pm 
Freshman

The irony of religion is that because of its power to divert man to destructive courses, the world could actually come to an end. The plain fact is, religion must die for mankind to live. The hour is getting very late to be able to indulge in having in key decisions made by religious people. By irrationalists, by those who would steer the ship of state not by a compass, but by the equivalent of reading the entrails of a chicken. George Bush prayed a lot about Iraq, but he didn't learn a lot about it. Faith means making a virtue out of not thinking. It's nothing to brag about. And those who preach faith, and enable and elevate it are intellectual slaveholders, keeping mankind in a bondage to fantasy and nonsense that has spawned and justified so much lunacy and destruction. Religion is dangerous because it allows human beings who don't have all the answers to think that they do. Most people would think it's wonderful when someone says, "I'm willing, Lord! I'll do whatever you want me to do!" Except that since there are no gods actually talking to us, that void is filled in by people with their own corruptions and limitations and agendas. And anyone who tells you they know, they just know what happens when you die, I promise you, you don't. How can I be so sure? Because I don't know, and you do not possess mental powers that I do not. The only appropriate attitude for man to have about the big questions is not the arrogant certitude that is the hallmark of religion, but doubt. Doubt is humble, and that's what man needs to be, considering that human history is just a litany of getting shit dead wrong. This is why rational people, anti-religionists, must end their timidity and come out of the closet and assert themselves. And those who consider themselves only moderately religious really need to look in the mirror and realize that the solace and comfort that religion brings you actually comes at a terrible price. If you belonged to a political party or a social club that was tied to as much bigotry, misogyny, homophobia, violence, and sheer ignorance as religion is, you'd resign in protest. To do otherwise is to be an enabler, a mafia wife, for the true devils of extremism that draw their legitimacy from the billions of their fellow travelers. If the world does come to an end here, or wherever, or if it limps into the future, decimated by the effects of religion-inspired nuclear terrorism, let's remember what the real problem was that we learned how to precipitate mass death before we got past the neurological disorder of wishing for it. That's it. Grow up or die.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:52 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
האם ניתן להתחתן בישראל שלא עפ"י הארותודוקסיה?
ואיך ניתן להתגרש? ולמות?

האם צה"ל כשר? ואולי בא לי ביצת עין בשבת בבוקר (קבלתי שבת על זה).

שתבין שהדרך זה חייה ותן לחיות, יהיה קל יותר לכולם.

איסור שירת נשים היא עיוות של ההלכה בדומה לכך שאשכנזים לא יכולים לאכול קטניות בפסח.

ולי בא לאכול סטייק אנטריקוט בשבוע שדאות, איזה יופי. אפשר לחשוב שחיילים שסוגרים שבתות חיים על מנות קרב. אתה מקבל עופות, מוקפץ, אורז, תפוחי אדמה, חמין וכו' וכו'... ממש רחמים, איזה רוע לב.
זה אתה שלא מוכן לרדת לעמק השווה על מנת לחיות בשלום עם קבוצה של אנשים דתיים.

איסור שירת נשים הוא ''עיוות'' כמו שכל ההלכות לתפיסתך הן עיוות. אני לא דתי, אבל הסבים והסבתות שלי שכן גדלו על הדת(והם לא חרדים לצורך העיניין)מעולם לא קיימו חתונות מעורבות, מעולם לא הלכו שלא בצניעות, מעולם לא שמעו נשים שרות וכו' וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 1:56 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
פאפא', יש לי משפחה מורחבת שרובם דתיים לאומיים. כשאני משווה דברים מסוימים בין דור ההורים/סבים-סבתות שהיו גם כן כיפות סרוגות לעומת הדור הנוכחי אפשר למצוא דברים שבעבר לא היו משהו שכולם מקפידים עליו והיום כן: בדור ההוא יכולת לראות פחות נשים דתיות עם כיסויי ראש אחרי חתונה למשל, משהו שלא תראה היום. אני חושב שגם עניין שמירת הנגיעה ברמה של ללחוץ יד לבן המין השני חזקה היום מבעבר, וגם עניינים כמו כיסויי מרפק. יש גם פחות בי"ס מעורבים כמדומני (ממה שידוע לי בעבר הרחוק זה היה בי"ס מעורבים עם כיתות נפרדות מגיל מסוים ואילך).

אני מניח שיש כאן אנשים שיותר בקיאים ממני ויוכלו לפרט על כך יותר (אורן, נורטון אולי, אוריאל).

אורן, בדיוק על מה שתיארת כאן אני מדבר. עם כל הכבוד, אישה נשואה שלא הולכת עם כיסוי ראש לא יכולה להיחשב בשום תקופה לאישה שלא עוברת על איסור הלכתי ברור ונוקשה מאוד. אצל הסבתים והסבתות שלי, ואלה שקדמו להם לא היה דבר כזה אישה נשואה שהולכת בלי כיסוי ראש, לא היה דבר כזה חתונות מעורבות וכן הלאה. אה כן, והם לא חרדים-ליטאים וכו'... סה''כ דתיים בצורה הפשוטה ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:01 pm 
Freshman

יאללה אתה בשנת 2011 תפסיק עם השטויות האלה אתה יודע שכתבו את התנ"ך לפני כמה שנים טובות כן? אתה מודע לזה כן?
היום אנחנו יודעים שנשים הן אינם פחותות מגברים ויש לי מבזק בשבילך הן לא נוצרו מצלע של גבר
יאללה ביי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה