תומר כתב:
פאפאלוקס כתב:
...כולה לא רוצים שיכריחו אותם לשמוע שירת נשים (דבר שמנוגד בצורה נחרצת לדת ולדברים עליהם גדלו)...
נראה לי שיש הקצנה בציבור דתי לאומי. בעבר נושאים כאלו לא היוו עילה למחאה ולא היו אפילו אישו הלכתי ואם לתפוש אותך במילה, דור ההורים של החיילים האלה (בהנחה שמדובר באותו ציבור - בני עקיבא למיניהם) יכל לשמוע שירת נשים (טפו!! מלח מים מלח מים) מבלי שתזוז להם שערה אחת בביצים אם להידרש לעולם המטאפורות שאתה שואב ממנו.
שאלה סופר היפותטית: נניח שמגמות ההקצנה הללו ימשכו והחיילים הדתיים של שנת 2017 לא יסתפקו בהימנעות משמיעת אישה שרה (ושוב טמממ"מ!!) אלא גם לא יסכימו לשרת תחת אותה קורת גג אתן, אולי גם לא באותה היחידה (ואת המדרכות המופרדות הרי לא אני המצאתי), מה אז? הרי גם אז ניתן יהיה להגיד שרוצים אותם בצבא ולא מוכנים להתחשב בהם וגם אז ניתן יהיה למצוא פתרונות מבצעיים או אפילו לא לגייס בנות. האם אתה אישית תהיה מוכן "לכופף" את המערכת גם עבור צרכים הלכתיים המצויים הרחק ממה שאתה יכול להכיל או שהסובלנות הפתאומית הזו היא לוקאלית משהו?
בכוונה לא התייחסתי לבעלי אמונות יוקדות שאינן מוגדרות כדת דווקא (המממ... פציפיזם)
אין שום הקצנה ושום בטיח, רק תקשורת מזוהמת שמעדיפה להתמקד בדברים טפלים שבעבר אף אחד לא התייחס אליהם.
העיניין שאסור לגבר לשמוע אישה שרה, לא הומצא אתמול ולא לפני שנה. הוא קיים כבר מאות שנים. אני יכול להבטיח לך שאף אדם דתי בלב שלם לא יסכים לשבת במקום בו נשים שרות. ואני לא מדבר איתך על כל מיני חפיפניקים שקיימים בכל מקום. איתי בצבא שירתו דתיים שהיו מדברים על בילויים ובחורות חופשי, זה אומר שלפי החברה אותה הם מייצגים זה מותר, או שהם מעידים על הכלל?
והשאלה הסופר היפותטית שלך פשוט חסרת בשר ובסיס.. אני מבטיח לך שמה שאתה מדבר עליו לא יגיע מהכיוון של הדתיים לאומיים. אז סביר להניח שהם ימשיכו להתנגד לכך שמדסניקית תעביר להם אימון, ימשיכו להקפיד על כשרות מחמירה יותר, או שרחמנא ליצלן, ימשיכו לנטוש אירועים בהם בחורה שרה, אבל כאן זה יגמר.
אם כבר בעיה כמו שהצגת יכולה לצוץ כשהמדינה(אם וכאשר)תחייב את החרדים בשירות צבאי, והם מנגד ידרשו לשרת בבסיסים בהם לא יהיו חשופים לנשים כלל, ידרשו הקפדה בנושאי כשרות וכו', ואתה יודע מה? בצדק גמור. הרי אחת הסיבות שהם לא מוכנים לשרת בצבא נעוצה בעובדה שהם מאמינים שההרגלים בצבא יקלקלו אותם מבחינה רוחנית ובתכלס הם צודקים, והצבא לא באמת ערוך לתת מענה אמיתי לצרכיהם של החרדים(למרות שעד כמה שהצלחתי לעקוב, יש מגמה של גיוס חרדים בשנים האחרונות ויהיה מעניין לבדוק איך זה עובד).