סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הקטע הוא שאני כן מוכן להגיע לעמק השווה כדי לקיים מדינה לעם היהודי. ברור לי שצה"ל חייב להיות כשר. השאלה היא למה היהדות הציונית רוצה לשנות את הסטטוס קוו בנושא שירת נשים דווקא עכשיו.

שרואים תמונות של להקת הנח"ל שרה במלחמות, יש בדרך כלל המון חובשי כיפות בתמונות. לא נראה שזה הפריע להם אז...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:19 pm 
Sophomore

אבל מה לעזאזל אמור להטריד את מנוחתך אם קבוצה של חיילים דתיים יוצאים החוצה בזמן שירת נשים??? אפשר לחשוב שבשניה שאישה עולה לשיר הם מפוצצים את האירוע ולא נותנים לאף אחד לשמוע. זה עיניין פרטי שלהם, ואין לאף אחד זכות למנוע מהם זאת.

ושוב, אתה לא עושה הבחנה מאוד פשוטה. לא כל אדם שחובש כיפה נמצא 100% בתוך הדת. אני מכיר המון(!)חובשי כיפה שבזמנם החופשי יוצאים למועדונים, מבלים עם בחורות ואף עושים שטויות. כל אדם לגופו. יש הרבה דתיים לאומיים שמבחינה הילכתית(שמירת שבת, צניעות, עריות, תפילות, לימודי תורה וכו')הם לא פחות מחמירים מאף חרדי, רק שהם ציונים ורואים בשירות צבאי סוג של שליחות ומצווה גדולה(ועזוב אם אני מסכים עם זה או לא)...
אתה רוצה להמשיך להינות מהציבור המאוד איכותי הזה במסגרות הצבאיות? אל תיתפס על כל מיני קטנות כמו שירת נשים. לך זה לא משמעותי כלל, להם זה מאוד. אפשר לחשוב שעכשיו הצבא הסורי פולש לתחומי המדינה והדתיים מחליטים לשבות מלחימה כי הם באמצע צום גדליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:30 pm 
Junior

אני חושב שהצוערים היו חייבים להענש בגלל שהם הפרו פקודה לחזור פנימה.
מה עם רגשות הנשים? לא רק לדתיים יש רגשות ורגושיות.
מי שהפך את נושא שירת הנשים לסלע מחלוקת בחברה זה כמה דתיים קיצונים. מאד חבל.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:33 pm 
Sophomore

אז אתה ממשיך ללכת עם הראש בקיר. בסוף תאבד את מיטב הלוחמים של צהל בשביל לרצות כמה זמרות ש''נעלבו''(להגדרתך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:42 pm 
Junior

לפי אותו הגיון מעוות:
אתה מוכן להפסיד את הבית השלישי בגלל קמצא ובר קמצא - שנאת חינם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 2:50 pm 
Sophomore

חחח איך אני אוהב שאתה משתמש בדגמוגיה זולה על מנת לקחת את הדיון לכיוון שלך. מה הקשר שנאה? מי שונא??? הולכים לפי קוד הלכתי - דתי וזהו, שום דבר אישי נגד אף חיילת מתוקה.
באותה מידה אני יכול לטעון שפוגע בי שבכל פעילות צבאית של ישראל בעזה, אתה וחבריך השמאלנים יוצאים להפגין בכיכר מלכי ישראל LOL
פוגע בי כשאני רואה בחורה כוסית ברחוב והיא לא קופצת עליי וקורעת ממני את הבגדים! פוגע בי כשאני רואה אנשים שעירים. פוגע בי כשאני שומע על זוג שלא רוצה לעשות לילד שלו ברית מילה.. וואלה פוגע בי. פוגע. בא לך לבוא לנגב לי את הדמעות?

אז אני מציע לך להיפגע ולאותן זמרות(''שנפגעו'')לייחס חשיבות לדברים קצת יותר רציניים. מחר יפגע בך כשתראה חייל דתי עם זקן ופיאות. יודע מה? אני מוכן לחיות בשלום עם הפגיעה שלך. תיפגע חופשי אבאל'ה :)

ציטוט:
אני חושב שהצוערים היו חייבים להענש בגלל שהם הפרו פקודה לחזור פנימה.

ואני חושב שחייל שלא נשמע להוראת מפקדו לדחוף לו אצבע לתחת, צריך להישפט על סירוב פקודה\אי מילוי הוראה או וואט אבר.. אז אני חושב... אנחנו פיטים עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 3:18 pm 
Junior

אם הקלישאות שלך לגבי השמאל לא אתמודד, כי זה חסר טעם. אבל לגבי המצב המשפטי בצה"ל אנסה ללמדך.

בצה"ל יש שלוש סוגי פקודות, בגלל פס"ד כפר קאסם:
1. פקודה חוקית שיש לבצע
2. פקודה לא חוקית שיש לבצע אותה ולהתלונן אחר-כך
3. פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה - אין לבצע אותה ותהיה עבריין אם תבצע אותה.

נכון שיהיה מעניין לראות אם בית דין צבאי יקבע שלתקוע אצבע בתחת היא פקודה בלתי חוקית בעליל או לא. אבל פקודה לחזור לטקס ובו שירת נשים תחשב כפקודה מהסוג הראשון או השני. לכן על הצוערים היה להשמע לה (והרוב עשו זאת). אני מקווה שה-4 שהודחו למדו את הלקח.

ולגבי הקוד הדתי שלך: זה הוא שהשתנה אם השנים לא אנחנו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 3:31 pm 
Sophomore

סומו הייתי תלמיד טוב באזרחות אתה יכול להיות בטוח בזה.
אתה לא יכול לקחת חוקים ולהסתכל עליהם מנקודת המבט החילונית שמאלנית שלך, ולחשוב שהנה פתרנו ת'בעיה. מנקודת מבטו של אדם דתי מקפיד להיות נוכח במקום בו נשים שרות זה דבר שלא יעלה על הדעת. פקודה בלתי חוקית בעליל. למה שבצבא בו הם משרתים ונותנים מעצמם ללא תמורה, ידרשו מהם לעבור על דתם? זה אבסורד.

ותפסיק עם הלייצנות שלך כבר. העיניין הזה של קול באישה ערווה קיים כבר מאות ואלפי שנים ביהדות, אבל איזה כיף שיש לנו את רבי סומו בעל הנס שילמד אותנו הלכה. :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 3:50 pm 
Junior

אני יכול להסתכל על החוקים איך שאני רוצה, ואתה איך שאתה רוצה. בסופו של דבר במדינה דמוקרטית בית המשפט הוא זה שמפרש את החוקים.

ולגבי שירת נשים: האלוף (בדימוס) אלעזר שטרן חושב אחרת ממך. הוא פחות דתי ממך?

ולגבי קול באישה בערווה והפרשנות לזה: 70 פנים לתורה. הרבה שלי בבית הכנסת של התנועה ליהדות מתקדמת חושבת אחרת ממך. אני הולך בדרכה. אני לא חושב שלך אסור ללכת בדרכך אבל זה לא שחור ולבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 3:54 pm 
Sophomore

מה לעשות שאתה חי במדינה בעלת רוב יהודי אורטודוקסי ולא הבדיחה הזאת שנקראת ''יהדות מתקדמת''? :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 4:09 pm 
Junior

כל עוד רוב היהודים בעולם הם כמוני, אני שקט..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 4:17 pm 
Sophomore

חח רק מה לעזאזל איכפת לי איך הרוב היהודי מתנהג בצרפת או גרמניה? איך בדיוק אני והם קשורים אחד לשני?
לי איכפת מארץ ישראל, וכאן הרוב הוא אורטודוקסי.. תסבול ו''תעלב'' בשקט :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 4:20 pm 
Junior

האמת שאני אתאיסט ואישית חושב שרוב ה״איסורים״ האלה דביליים, אבל אני חייב להגיד שהמפקדים בבה״ד 1 התחלקו על השכל. עד כמה שהבנתי, בפעם שעברה הצוערים ביקשו לפני ההופעה לא לנכוח. למה לא לאשר להם? כדי להראות שפה זה צבא ועושים מה שאומרים לך? היתה כתבה על זה בוואינט שהסבירה כמה שני הצדדים יצאו דביליים.

בכל מקרה אף אחד לא היה נפגע אם היו מאשרים להם לא לנכוח...
זה לא שאני חושב שיש להם משהו נגד נשים או משהו אישי. עושים את זה בשבילם כדי שיהנו. לא רוצים? שלא יהיו שם.

מכיוון שכבר אנשים אחרים פה כתבו דברים בגנות הקטע הזה עם איסור שירת נשים וההקצנה הפתאומית, אין טעם להרחיב בנושא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:33 pm 
Sophomore

פאפא, תקרא שוב את מה שכתבת. אני לא יודע מי או מה אתה אבל לצורך העניין אתה מייצג מבחינתי יהודי דתי אורתודוכסי (למרות שעד עכשיו חשבתי שאתה סתם ימני קצת קיצוני, ובסך הכל אדם די נורמטיבי). אתה כנראה לא יודע איפה אתה חי - אתה חי במדינה עם רוב שאינו דתי (רוב חילוני-מסורתי שמקיים חלק מחגי ישראל כשנוח לא ולא שומר שבת). חבל שאתה וחבריך הדתיים האורתודוכסים בטוחים שהישראליות, הציונות והיהדות הם נחלתכם ושהמדינה היא רק שלכם ושכמותכם. אתם לא שמים לב שאתם רחוק מליבה של הישראליות ואתם מרחיקים את עצמכם יותר ויותר. "מזל" שיש ערבים ומצב בטחוני, אחר היתה פה אמ-אמא של מלחמת אזרחים, בדיוק בגלל התבטאויות כמו זו שלך עכשיו (ואתם הייתם מפסידים בענק, אתה וכל הביינישים הקרביים - הייתם מפסידים לכל ההומואים השמאלנים מתל אביב שמרוויחים כאוכלוסיה סכומים שאתם יכולים רק לחלום עליהם, ובעצם בלעדיהם אין לכם זכות קיום כלכלית).

איך אתה פוסל ככה זרם אחר ביהדות כבדיחה. אני דופק שרימפס בארוחה מפסקת ובא להתפלל כל נדרי. בזה אני מאמין, אוקיי? גם אני בדיחה? בין התבטאויות כמו שלך לאלו של מיכאל בן ארי היודו-נאצי אני מאבד תקווה כמעט לגמרי.

* מה שכתבתי, אגב, לא קשור בשום צורה לבה"ד 1. ביחידה ששירתתי בה דחו את השירה לסוף הטקס ועצרו לשתי דקות כדי לאפשר למי שרוצה וצריך לצאת החוצה, וזה היה נכון ולא הרגיש לא נעים בשום צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 7:41 pm 
Hall of Famer

פאפאלוקס כתב:
oren_80 כתב:
פאפא', יש לי משפחה מורחבת שרובם דתיים לאומיים. כשאני משווה דברים מסוימים בין דור ההורים/סבים-סבתות שהיו גם כן כיפות סרוגות לעומת הדור הנוכחי אפשר למצוא דברים שבעבר לא היו משהו שכולם מקפידים עליו והיום כן: בדור ההוא יכולת לראות פחות נשים דתיות עם כיסויי ראש אחרי חתונה למשל, משהו שלא תראה היום. אני חושב שגם עניין שמירת הנגיעה ברמה של ללחוץ יד לבן המין השני חזקה היום מבעבר, וגם עניינים כמו כיסויי מרפק. יש גם פחות בי"ס מעורבים כמדומני (ממה שידוע לי בעבר הרחוק זה היה בי"ס מעורבים עם כיתות נפרדות מגיל מסוים ואילך).

אני מניח שיש כאן אנשים שיותר בקיאים ממני ויוכלו לפרט על כך יותר (אורן, נורטון אולי, אוריאל).

אורן, בדיוק על מה שתיארת כאן אני מדבר. עם כל הכבוד, אישה נשואה שלא הולכת עם כיסוי ראש לא יכולה להיחשב בשום תקופה לאישה שלא עוברת על איסור הלכתי ברור ונוקשה מאוד. אצל הסבתים והסבתות שלי, ואלה שקדמו להם לא היה דבר כזה אישה נשואה שהולכת בלי כיסוי ראש, לא היה דבר כזה חתונות מעורבות וכן הלאה. אה כן, והם לא חרדים-ליטאים וכו'... סה''כ דתיים בצורה הפשוטה ביותר.

לגבי חתונות מעורבות-קשקוש בלבוש. סתם דוגמא קטנה, באחד ממוספי החג האחרונים ראיינו כמה יהודים קשישים שעברו את גיל 100. אחד מהם היה אדם אדוק, ששימש במשך שנים ארוכות כשוחט ומוהל של הקהילה הכורדית בירושלים. כששאלו אותו איך הכיר את אשתו, ענה "על רחבת הריקודים הכורדיים המסורתיים בליל שבת". זאת ועוד, אחד מהרבנים הספרדיים בדור קודם, לא זוכר אם זה היה הרב של טבריה או של חיפה, הגדיר ריקודי עם מעורבים כ"מנהג יפה". אבל אולי גם הוא היה חפיפניק.

אגב, אם פתחת בחיים שלך את התלמוד, היית מכיר כמה סיפורים על אמוראים שבילו אצל זונות ואפילו על אחד שחזר בתשובה כתוצאה מנאד (פלוץ, לא כזה שאוגרים בו מים) של פרוצה. לא שזה אידאל, אבל המסורת היהודית-ובוודאי לא התנ"ך אלא רק מפרשיו המגוחכים ולובשי השחורים בעיקר-מעולם לא הסתירה את היותם של גיבורי היהדות אנושיים מאד בכל הקשור לתאוותיהם או חולשותיהם השונות, או "חפיפניקים". אבל זה בסדר, כבר שמעתי שזה לא היה שלמה המלך שהרבה לו נשים, זה היה השטן שהתלבש בדמותו והוא בכלל היה בגלות במדבריות.

מעבר לסגנון הדוחה שלך (תומר, למשל, אדם מבוגר ממך בהרבה ומשכיל ממך בהרבה, שכיבד אותך בדבריו הרבה יותר ממה שמגיע לך), אתה מפגין בורות משוועת. יש פה אנשים-כולל אותי-שגדלו בחינוך הדתי ויודעים להסביר בדיוק איפה ההקצנה. זה שאתה אוטם את האזניים לא עושה אותך צודק יותר. אה, ואין מילה כזו "סבתים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:16 pm 
Hall of Famer

מה הכוונה חתונות מעורבות?הייתי בלא מעט חתונות של כיפות סרוגות ומעולם לא הייתה מחיצה שהפרידה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:21 pm 
Hall of Famer

היית גם בזמן האחרון? כי זה מזמן בון-טון, אפרופו ההקצנה. אבל אל תיתן לעובדות כאלה לבלבל את פפאלוקאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:32 pm 
Sophomore

פאפאלוקס כתב:
אז אתה ממשיך ללכת עם הראש בקיר. בסוף תאבד את מיטב הלוחמים של צהל בשביל לרצות כמה זמרות ש''נעלבו''(להגדרתך).

מה שאני רואה כאן זה דווקא שאתה הולך עם הראש בקיר. כמעט כל המשתתפים כאן- כולל אנשים דתיים, מבתים דתיים, אומרים בפה מלא שיש הקצנה. אבל אתה מתעקש שהשמש זורחת במערב... שיהיה.

מיטב הלוחמים? תרשה לי לערער. אתה טוען פה שבקלות יפרו פקודה שתתנגש עם הוראת הרב. אני מוותר מראש על "טובי הלוחמים" שלך. כי הם שלך. לא שלי. כשאני הלכתי, ובשם הכיבוש עשיתי דברים לא ראויים, שהתנגשו עם השקפותי, תפיסותי וחינוכי, זה היה בסדר, כי חוקי הצבא קובעים שחובה עליך למלא פקודות. כשהצד השני של המפה נאלץ לבלוע צפרדעים, אז זה הופך להיות גמיש בהרבה.

הצבא צריך לסנן היטב היטב את "טובי הלוחמים" האלה, כי עוד מעט נמצא את עצמנו עם צבא שנענה ל"מפקדים" רבנים, ומוכן לשרת אינטרס של מיעוט, גם אם גדול, אבל מיעוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:34 pm 
Hall of Famer

ברצינות, אתם יכולים להמשיך לרדת על פפלוקאס. סביר להניח שהוא הביא את זה על עצמו, והוא אכן כתב פה המון שטויות.
כל זה לא סותר את העובדה, שלדעתי לפחות, הפעם הוא צודק. שירת נשים בצבא זה דבר כל כך לא משמעותי, כל כך זניח, כל כך חסר חשיבות, שדחיל רבאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:39 pm 
Sophomore

סבבה. אכן זניח. אבל זה סימפטום לדברים קצת יותר מהותיים בהמשך הדרך. אני חושב שזה די אווילי להכריח אנשים להשתתף בפעילות תרבות של הצבא, ומכל סיבה שהיא. אבל מרגע שההוראה ניתנה, צריך לבצע. גם אם היא אווילית. גם אם נראה לך שזה מיותר. גם אם אתה לא מסכים איתה. ככה אני התנהלתי בצבא, וכך התנהלו חובשי הכיפה ששירתו איתי. מתי זה השתנה?

מה הלאה? כל אחד יחליט לעצמו איזה פקודה מתאימה לו ומתיישבת עם צו מצפונו. יופי. עכשיו כל חייל יחליט לעצמו אם הפעילות שהצבא קבע שהיא מבצעית דיה כדי לקיימה בשבת, היא אכן כזו. אולי ננהל מו"מ ברמת הפלוגה, בכל ערב שבת, מה מתאים לפלוגה לבצע ומה לא? אולי נשמע גם כמה חיילים מהשמאל, שאולי לא כל כך נראה להם להגן על מתנחלים בשטחים? איפה עובר הקו? למה רק לעניין שירת נשים? בואו נפתח הכל. ככה אי אפשר לנהל צבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:45 pm 
Hall of Famer

אורליאן כתב:
הצבא צריך לסנן היטב היטב את "טובי הלוחמים" האלה, כי עוד מעט נמצא את עצמנו עם צבא שנענה ל"מפקדים" רבנים, ומוכן לשרת אינטרס של מיעוט, גם אם גדול, אבל מיעוט.

עזוב את זה-לפי מה שהובא היום בחדשות, כל נושא התקיפה באירן מתנהל בין היתר על פי עצותיו של הרבובדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 10:52 pm 
Sophomore

כן... ראיתי. מביך. מצד שני, אפילו אני סומך עליו יותר מאשר על חבורת המוקיונים שמנהלת את ההצגה, אז אולי יצא הפסדנו בשכרנו בעניין הזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 12:39 am 
Hall of Famer

אורליאן כתב:
כן... ראיתי. מביך. מצד שני, אפילו אני סומך עליו יותר מאשר על חבורת המוקיונים שמנהלת את ההצגה, אז אולי יצא הפסדנו בשכרנו בעניין הזה...

במה עדיף המוקיון בשמלה על המוקיונים בחליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:20 am 
Sophomore

פאפאלוקאס, אני מסוקרן ואשמח אם תוכל להשיב לי על השאלה הבאה. לא מקניט, באמת מעניין אותי.

האם ניסית פעם לא להגיע לארוחת שישי בשבת? לא ליטול חלק בקבלת שבת? בהנחה שהתשובה היא "לא" - האם היה נראה לך לגיטימי אם חייל היה מבקש לעשות כן? (חייל יהודי, לצורך העניין. אין לי מושג מה חוקי הצבא אומרים לגבי בני-מיעוטים ולא שירתתי עם כאלו באף בסיס סגור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 4:29 am 
Sophomore

טוב אני רואה שיש כאן כמה אנשים שצצו מהחורים שלהם. אין לי כוח להיכנס לעומק הדברים, אז אציין פשוט כמה עובדות:
-אני לא דתי ולא ציוני ובטח שכבר לא מגדיר את עצמי ימני. יש לי חברים דתיים ומעט חרדים.
-WTF לא טענתי שאני חי במדינה בעלת רוב דתי, אלא בעלת רוב אורטודוקסי. לא חושב שיש מחלוקת על כך שבקרב הדתיים, ניתן למצוא הרבה יותר אורתודוקסים מאשר רפורמים וכו'.
-הדבר הזה שנקרא ''יהדות רפורמית'' הוא בדיחה מאוד מצחיקה לטעמי, כן. מחר אני אחליט שקשה לי לפתור תרגילים עם שני נעלמים אז אני ממציא את המתמטיקה מחדש.
-נדב, אתה האחרון שתלמד אותי הלכות נימוסים. הייתי עוד מנסה להגיב ברוגע לתגובה שלך(שכללה כמה דברי טעם), עד שהגעתי לפסקה האחרונה, והבנתי שאיתך אני לא מנהל דו שיח.
-אורליאן, מה לעשות כשמדובר בציבור גדול מאוד ולא בעוד אדם בעל מחשבות פרטיות, צריך להתחשב, בטח כשמדובר במדינה כמו שלנו שמשוועת ללוחמים בצבא.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ד' נובמבר 02, 2011 4:39 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: