סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 4:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 9:04 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
באראץ'? סגר פיות? אם תגלגל למעלה, תוכל לראות את מה שכתבתי. אמרתי שאם לא מוציאים אותו מהמשחק מוקדם ונותנים לו לשחק חופשי, הוא יגרום הרבה נזק. וזה בדיוק מה שקרה. ההלם של מכבי בדקות הראשונות גרם לכך שלא היא הצליחה להדביק לבאראץ' עבירות מהירות ושילמה על כך מאוחר יותר.
המשחק מחזק את מה שנאמר כאן, סאבאנוביץ' - שחקן מפתח באפס. 0/7 מהשדה שלו פשוט גמרו לטורקים את המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 10:41 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא חסיד גדול של הטבלה האלטרנטיבית ביורוליג, אבל הפעם זה די מתבקש - מכבי ב1+ כשכל שלוש היריבות שלה ב1- (אני סופר הפסד חוץ לפרטיזן כמינוס). זה די אומר ששמירה על הביתיות ומכבי עם רגל ושלושת רבעי במקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 12:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זוכרים איך בשבוע שעבר אחרי המשחק מול נתניה כבר דיברו על פארמר כפלופ? מה ש-10 ימים יכולים לעשות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 12:56 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

פארמר מוביל את מכבי בדקות, נקודות, ריבאונדים, אסיסטים, חטיפות ונק' מדד. NBA baby! :bra_vo: :lol:
מי שעדיין לא הגיע לעונה האירופית (מלבד לנגפורד) הוא גיא פניני שלא ממש מוצא את היד שלו עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 1:26 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
זוכרים איך בשבוע שעבר אחרי המשחק מול נתניה כבר דיברו על פארמר כפלופ? מה ש-10 ימים יכולים לעשות...

אני הייתי הראשון להעלות את זה ומודה- אני נאלץ לסתום את הפה בעניין.
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 5:16 pm 
Hall of Famer

ויותר מכך, שבועיים ברציפות פארמר הוא הפוינט הטוב באירופה (נראה לי שהשבוע אולי מקאלב עקף אותו באיזו נקודת מדד, לא בטוח). לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 6:52 pm 
Junior

מסכים. כצפוי פרמאר היה צריך בעיקר זמן וסבלנות כדי להיכנס לקצב. על אותו המשקל אני חושב שצריך לתת גם זמן והזדמנות לסמית' לפני שקוטלים אותו פה - הוא כמובן לא יהפוך לפתע למנהיג וסקורר כמו פרמאר אבל הוא ימצא את הדרך לתרום באספקטים אחרים. בקליעה, ריבאונד. הגנה שהוא כבר היום נותן מצוין.

השניים היחידים שבמכבי יכולים להרשות לעצמם להיות מודאגים לגביהם הם לנגפורד וג'יימס. הראשון כי הוא באמת נראה בכושר רע מאוד ולא ברור אם תהיה לו הזדמנות להיכנס לקצב בטווח הזמן הקרוב. השני מראה תסמונת של עונת יורוליג ראשונה וגם במקרה שלו, אין לו את הדקות והביטחון להוכיח את עצמו. הוא סנטר שלישי ברוטציה וזה לא צפוי להשתנות מהותית העונה.

אגב, לגבי המשחק עצמו - באופן צפוי לגמרי אחרי שחפרתי לגביו ביומיים האחרונים, סבאנוביץ' היה חושך מוחלט ודווקא אתמול איליאסובה היה חייב לשחק יותר. אני עדיין חושב שסבאנוביץ' צריך לקבל צ'אנסים בעמדה 3, בטח שקינסי פצוע, אבל בערב שהוא קולע משהו כמו 0/7 מהשדה הוא לא צריך לשחק בשום עמדה. סאריצ'ה עם טעויות של מאמן מתחיל, לא שיחק כמעט בהרכב מתבקש של שני מוליכי כדור, הושיב את הפליימייקר היחיד שלו על הספסל יותר מדי דקות ונתן לוויאצ'יץ' להתפרע. שוב. הוא כבר הפסיד לו משחק אחד השנה. בלי שינוי על הקווים אני חוזר על התחזית שלי מתחילת העונה - הם יתנו מדי פעם משחקים גדולים (ע"ע ניצחון החוץ במילאנו) אבל לא יגיעו לשום מקום בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 7:05 pm 
Hall of Famer

לגבי סמית', אני לא זוכר שראיתי יותר מדי קטילות עליו, אבל דבר אחד אני חייב להגיד שאני מאוד אוהב לגביו, גם כשהקליעה שלו לא נופלת, הוא עדיין שחקן תורם וכמעט לא עושה נזק כשהוא על המגרש. הזריקות שהוא לוקח בדרך כלל טובות, הוא לא הולך עם הראש בקיר, לא אגואיסט, שומר טוב, לא מפחד ללכלך את הידיים עם עזרה בריבאונד, אפשר להגיד שבינתיים הוא הריצ'ארד הנדריקס של הגארדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 7:10 pm 
Junior

לא קטילות במובן של לפטטרררר!!1 אבל היו כאן כמה פוסטים לגבי ה"יכולת האמיתית" שלו ואי-ההתאמה שלו לרמה הזאת. בערך אותם פוסטים שקראנו כאן בפתיחת העונה הראשונה של צ'אק אידסון בקבוצה (שחקן של יורוקאפ, אם הוא לא היה לבן וכו'...). סמית' זה לא אידסון אבל צריך לחכות. אני חושב שהוא בהחלט שחקן לרמה הזאת וגם מתאים מאוד לקבוצה השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 7:28 pm 
Hall of Famer

זה הייתי אני, ואני חושב שעד עכשיו קלעתי די בול למטרה. מכבי צריכה שחקן שישים נקודות על הלוח ברגעים שההתקפה תקועה, כי זה עדיף על זריקות שלוש של יוגב אוחיון עם הבאזר על שני שחקנים. נכון להיום סמית הוא לא השחקן הזה (כנ"ל לנגפורד שנראה שטרם נכנס לעניינים בקבוצה, אם כי משחק אחד טוב יכול לפתור את זה).
כדי לסבר את האוזן, אחרי 4 משחקים סמית עם 6.3 נק'. בואו נפתח את זה קצת. 10/25 מהשדה, 4/13 לשלוש, 1/2 מהקו. בקיצור, יותר זריקות שלוש מלשתיים, אחוזי השלוש חלשים והוא גם לא הולך לקו, כי הוא לא סוחט פאולים.
מה עוד? 3 ריב' למשחק, פחות מאסיסט ופחות מחטיפה למשחק, סוחט בממוצע פאול אחד במשחק ומבצע 2.8, וכל אלה ב-24 דקות משחק.
אז כן, עושה אחלה הגנה. אבל מה עם כל השאר? לטעמי אנחנו הולכים לראות לאורך העונה הבדלים משמעותיים אצלו בין משחקי בית לחוץ.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 8:20 pm 
Junior

בוא נפתח את זה באמת.

8 נקודות למשחק (ב26 דקות), 11/34 מהשדה. 3/13 מהשלוש. נשמע לא משהו, נכון?

זה ג'רמי פארגו ב4 המשחקים הראשונים של העונה שעברה.

אז כן, מדובר בשחקנים שונים לגמרי אבל כך גם הציפיות. פארגו היה אמור להיות השחקן היוצר המרכזי בקו האחורי וכשהוא היה רע, זה פגע מאוד במכבי. סמית' הוא שחקן משלים מבחינה התקפית ובנתיים הקבוצה מסתדרת היטב גם עם תרומה שלו באספקטים אחרים. אני חושב ש(א) המספרים שלו כרגע רחוקים מלהיות גרועים, בהתחשב בציפיות ובתפקיד שלו בקבוצה ו-(ב) יש יסוד סביר מאוד להניח ששחקן שהתחבר לקבוצה ותורם כבר עכשיו בהרבה מובנים, יעלה גם את הרמה שלו מבחינת התרומה ההתקפית.

אני חושב שסמית', כמו אידסון אגב, הוא שחקן שניזון במידה רבה מחיבור ותיאום קבוצתי בהתקפה. ככל שמכבי תלך ותשתפר לתוך העונה, כך גם המספרים שלו. זה אגב בלט מאוד בקבוצות אחרות שלו שבהן הוא פתח חלש/בינוני וסגר חזק מאוד (הMVP של המעמדים המכריעים של הקבוצה שלו, בשתי הקדנציות באיטליה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2011 11:28 pm 
Senior

לא כל כך הבנתי את הטענות של שלח כאילו באראץ מסוגל לעצור את סופו. בת׳כלס סופו הגיע לאותם מצבים כמו תמיד ואלמלא ערב רע מהקו היה מגיע ל 14-15 נקודות מהשדה הוא קלע 5/8. בשנה שעברה אגב סופו נתן את המחצית הכי טובה שלו מול באראץ במשחק השני בויטוריה. באחד על אחד סופו הסתדר איתו ודי מנע ממנו לתפוס מקום בפנים, הבעיה הייתה בפיק אנד רול ובחדירה עם הפנים לסל שם הרגליים האיטיות של סופו והיד הרכה של באראץ שהוא סך הכל סנטר מאוד מוכשר לגודל שלו היו הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 12:25 am 
Freshman

היכולת של סמית' בד"כ באה לידי ביטוי בשטף של המשחק, כשמכבי טובה-הוא טוב. הוא לא שחקן שיקח את המשחק עליו, מצד שני הוא גם לא יהרוס לך אותו. הוא לא עושה דברים שהוא לא יודע, כמו טרנס מוריס למשל.

בקשר ללנגפורד, אין לי ספק שיקח זמן עד שהוא יכנס לעניינים וכשהוא יכנס, הוא יתן למכבי את מה שכרגע חסר לה בקו האחורי וזה שחקן שישבור את ההגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 12:38 am 
Hall of Famer

מתי טרנס מוריס עשה דברים שהוא לא יודע? בעיני, אחד השחקנים עם אינטליגנציית המשחק היותר גבוהה ששיחקו באירופה. (בכלל, תחשבו על חמישייה של וויצ'יץ', מוריס, וונטרפול, פארקר ופפלוקאס בשיאם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 4:21 am 
Junior

נורטון, אומנם התחביר של אסף היה מעט בעייתי, אך מניח שהתכוון להשוות בין סמית' לבין מוריס כשחקנים שעושים בדיוק מה שהם יודעים ובאותה מידה גם מה הם לא יודעים. אסף לא רצה לצייר דבר והיפוכו אלא שני שחקנים זהים בתכונות ובהבנת המשחק שלהם מבחינה זו.

תראו, סמית' הוא לא מכונה התקפית משומנת והחסרון ההתקפי בהורדת כדור לרצפה ברמת יורוליג בולט מאוד לעין. הוא מעין עוד בלו עם הגנה אישית טובה יותר(וההגנה הנוכחית של בלו היא בהחלט דבר שאי אפשר לערער עליה). ובכל זאת, אי אפשר לצפות שבכל משחק כולם יקלעו. מכבי שיחקה עד כה ארבעה משחקים ברמת היורוליג - קלעה 82, 70, 88 ו- 79. בהחלט סביר והיא מדורגת שמינית מהבחינה הזו מבין קבוצות היורוליג. כל עוד אין חסך בנקודות מבחינה קבוצתית, קשה להגיד "שאם היה שחקן במקומו שמייצר נקודות ככה וככה, היו טובים יותר". ברמה הקבוצתית סמית' עושה מה שמצופה ממנו, וכשאני אומר מה שמצופה ממנו אני מתכוון מבלאט כי בלאט ידע בדיוק מה ההיתרונות ומה החסרונות של הבחור טרם הבאתו. נותן הגנה מצוינת ומהווה איום מתמיד מבחוץ.
מה שמעט מפחיד אותי זו שיטת הלחץ שעד כה נראית כחדירה למדי. פילזן שמו בתחילת המשחק שני סלים של טונצ'רי משבירת הלחץ כאשר בלבאי הוא הפוינט שמנווט את המשחק. היא לא מספיק לוחצת והיא לא נעשית בדומה לעונה שעברה, שם הייתה בשביל לחטוף כדורים לנקודות קלות אלא פה רק כדי להוריד עוד ועוד את זמן ההתקפה של הקבוצה היריבה. פאסיבי מדי לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 8:59 am 
Freshman

יואב אכן זו הייתה כוונתי- מוריס כמשל לסמית'. תודה

דרך אגב, בימים הקרובים אמורה להתקבל ההחלטה הסופית בבורות של פיב"א בנושא מכבי-פארגו.
זה יגמר לכאן או לכאן-או שפארגו הפזר חוזה והוא יפצה את מכבי, או שמכבי תשחררו לאלתר והוא יהיה חופשי לחתום בכל קבוצה שיחפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 10:25 pm 
Senior

שון ג'יימס לא רע התקפית אבל הוא עדיין נראה פיזית כמו עלה נידף ברוח וזה שחקן שהאימפקט העיקרי שלו היה אמור להיות הגנתי. זה לא רק מול חבר'ה עם הרבה בשר כמו פקוביץ' ובאראץ, זה גם מול חבר'ה פחות פיזיים כמו הוויצ'ביץ' הזה שמכבי פגשה היום. די מדאיג כי לא מדובר פה על משהו הסתגלותי אלא על עניין גופני לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 10:37 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
שון ג'יימס לא רע התקפית אבל הוא עדיין נראה פיזית כמו עלה נידף ברוח....

די מדאיג כי לא מדובר פה על משהו הסתגלותי אלא על עניין גופני לחלוטין.

אהבתי את ה"עדיין נראה". יש מישהו שציפה שיהפוך בכמה חודשים במכבי למפלצת עבת בשר?

ובהקשר הזה, גם ה"די מדאיג" משעשע למדי. הדאגות היו אמורות לבוא בקיץ, לא עכשיו. בגילו, מבנה הגוף של שון ג'יימס הוא עובדה מוגמרת פחות או יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 10:40 pm 
Hall of Famer

אלא אם כן הוא יאכל המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 10:42 pm 
Junior

זה בהחלט בלט הערב.
העניין הוא שבבני השרון למשל שון ג'יימס שיחק הרבה ליד שחקן גבוה אחר (שלא משחק הרבה בפוסט-אפ) ובא לעזרה בחסימה. זה משהו שצריך קצת לעבוד עליו או לפני כן, לחשוב עליו, כי ההגנות שמכבי משחקת (כלומר, בעיקר המאצ'-אפ זון) לרוב לא מתחשבות בדברים האלה ויוצאות מנקודת הנחה ששחקן גבוה יכול לשמור שחקן גבוה יהא-אשר-יהא. לא בטוח שבלאט רוצה כרגע להתחיל לשחק עם גבוה נוסף ליד ג'יימס (כלומר הנדריקס או סופו - לא הרכבים מופרכים בפני עצמם וגם משהו שבלאט מנסה לפעמים).
אגב, דווקא בהתקפה זה לא כל כך נורא שג'יימס משחק לבד והמשחק הערב הוא ראיה לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2011 10:56 pm 
Senior

אני מניח שאנחנו נראה הרכבים כאלה מול קבוצות עבות ופיזיות כמו ברצלונה או צסק''א. לאף אחת מהיריבות של מכבי בשלב המוקדם אין 4 שבלו או אליהו לא יכולים לשמור עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2011 2:17 am 
Hall of Famer

לטעמי המקום הראשון כבר כמעט סגור . לא רק שמכבי עם ניצחון יותר מכל יריבותיה , אלא שהיא היחידה שעדיין לא פגשה את שרלואה . מאזן 3-7 יספיק בבית הזה כמעט בוודאות למקום ראשון לבד , כך שמכבי צריכה בסך הכל לשמור על 3 משחקי הבית , ולנצח בבלגיה . גם עם ניצחון פחות כמובן שיהיו סיכויים למקום הראשון , כתלות בהפרשים כאלו ואחרים .

לא ברור איך גם לאחר המשחק יש דיבורים על כך שבאראץ' לא יכול מול סופו , בעוד שבמשחק עצמו ( בדומה למרבית המשחקים בשנה שעברה בין השניים ) , באראץ' היה טוב בהרבה מסופו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2011 12:20 pm 
Junior

השאלה על מה אתה מסתכל. מצ'-אפ ספציפי כזה או אחר (מרגש מאוד לחובבי הסטטיסטיקה ופרשני כורסא שכמונו) או ניצחון בתמונה הכוללת.

אני חוזר ואומר שלדעתי אחד המפתחות העיקריים (אם לא ה...) מול מכבי זה לנטרל את סופו. ואת זה אתה לא עושה באחד-על-אחד, לא משנה מי השומר. ובאראץ' בקטע הזה הוא בהחלט אחד הסנטרים שיותר מתאימים לשמור עליו. אתה צריך להביא שמירה כפולה בתזמון נכון ולהוציא את סופו מהמשחק. זה לא רק הנקודות שלו - ופה אני מסכים עם מי שטוען שבפועל סופו לא מנצח למכבי משחקים, אלה דווקא שחקנים אחרים - זה בעיקר העובדה שאתה לוקח לקבוצה את המהלך העיקרי, הבסיסי שהיא רגילה לשחק עליו ומוחק אותו. זה משהו שיכול להוציא קבוצה מתכנית המשחק ולהשפיע על הרבה מאוד אלמנטים אחרים.

אוברדוביץ' עשה את זה למכבי בגמר בשנה שעברה (ולז'ליקו יש גופות גדולים לא פחות מבאראץ' כדי לשים על סופו, ועדיין הביא עליו שמירה כפולה), מסינה עשה את זה למכבי ב2006 כשנטרל את ההיי-פיק-אנד-רול ויכולת המסירה של וויצ'יץ'.

אגב, כל מה שכתבתי פה כמובן לא סותר את העובדה שהתקפית באראץ' אכן אכל את סופו. שוב, יש לומר. אבל זה כבר לא מאוד מרגש - ראינו סנטרים מוכשרים הרבה פחות עושים את זה לסופו במהלך השנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה