אבימאל כתב:
אני לא מבין את ההתממות שלך ראובן.
קיים היום מצב שיישויות מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים יכולים להתערב ולנסות להטות ויכוחים פנימיים כאן בארץ.
ברור שאני קופץ כי משום מה יש לגורמים האלה נטיה להתערב נגד הצד שלי.
אם מקרונזיה היתה מזרימה כספים לנאמני הר הבית, אולי הייתי מוחא להם כפיים, אבל אז אתה היית מקים צעקה.
בכל מקרה גלגולי העינים והצווחות על סופה של המדינה מגוחכים.
באמת??? קיים מצב? היום?? רק היום הוא קיים? וואלה... אף פעם לא התערבו כאן מדינות זרות עם אינטרסים זרים... היינו תמיד "עם לבדד ישכון", ופתאום- קיים היום מצב.
אה... חוץ מנובמבר 47'. כן... בעצם המדינה הזו קמה על סמך החלטות של "מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים". הן אלה שחתומות על ההחלטה שהקימה את מדינת ישראל. אבל מאז כלום!... טוב נו... בעצם גם במלחמת העצמאות היו התערבויות כאלה. כפו עלינו הרי הפוגות. ואח"כ במלחמת סיני, וששת הימים, וההתשה, ומבצעים, פשיטות, יוה"כ, מבצע ליטני, הסכם קמפ דיויד, לבנון א', חומת מגן, לבנון ב'. כל החיים שלנו אנחנו תחת התערבות של "מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים". ארה"ב לא פעם ולא פעמיים כופפה את ידה של ישראל תוך שימוש בשוט כספי הסיוע האמריקאי (איך אתה חושב ששמיר נגרר למדריד?). בפעם האחרונה שבדקתי, ארה"ב היא "מדינה זרה, עם אינטרס זר" לא פחות מבריטניה.
אתה יודע כמה פעמים ארה"ב התערבה בענייניה הפנימיים של ישראל? למה אתה חושב שביבי הקפיא התנחלויות? או אריק? ארה"ב עושה את זה מכח העובדה שהיא אחראית באופן ישיר לכמעט 50% מתקציב הבטחון הישראלי. אין לך מנוף לחץ גדול מזה על ממשלת ישראל, מצד "מדינה זרה עם אינטרס זר". זה לא מנוף תיאורטי, אלא מנוף שמופעל והופעל על ישראל לא פעם. ובכל זאת- החוק למניעת התערבויות של "מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים" לא מתכוון לשלול מארה"ב את מנוף הלחץ הזה, שכבר גרר כמה וכמה ממשלות ישראליות לבצע מעשים שהיו בניגוד מוחלט לתפיסת עולמן. הרבה יותר ממה שאי פעם שלום עכשיו או מחסום ווטש יוכלו להשפיע על הממשלה בישראל. אבל זה סבבה. זה לא "מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים". זה אמריקאים, הם סבבה.
אבל כשמדובר בכסף שמופעל נגד אינטרסים ימניים (שים לב- לא אינטרס ישראלי או אנטי ציוני, כי אז לכסף האמריקאי תהיה בעיה להתקבל כאן) פתאום "קיים מצב", ו- "מדיניות זרות, עם אינטרסים זרים"... אימא'לה. איזה פחד.
נכון- קיים פה היום מצב, אבל הוא קצת שונה. קיים פה מצב שצד אחד במפה הפוליטית מנסה לעשות חיסול ממוקד בצד השני. לימין הישראלי לא טוב אופוזיציה. לא נוח ולא מתאים לו שיש מי שחושב אחרת. או שאתה עיוור מדי מכדי לקלוט את זה ואתה ממציא לעצמך תירוצים והסברים, או שאתה באמת כל כך נאיבי.