סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 9:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 12:00 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אבימאל כתב:
אם לא הכרתי את חוק גודווין עד עכשיו , זה אומר שהפסדתי בוויכוח?

לא מה פתאום.

כרגע תיקו, ונפגש פה בשבוע הבא למשחק חוזר, שאם בסיומו לא תושג הכרעה, ננהל קרב פנדלים.

כרגיל, נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 12:05 pm 
Sophomore

אבימאל, אני אמנם לא מסכים עם אף מילה שכתבת, אבל לא נפלת בחוק גודווין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 12:09 pm 
Junior

כולנו נסכים שהסוכנות היהודית היא גוף פוליטי שיש לו אג'נדה שממשלות זרות לא כל כך תומכות בה (הגירת תושבים למדינה אחרת, בניה בשטחים ועד) היא גם ממונת ע"י ממשלה זרה (ישראל). האם משהו היה מעוניין להביא לכך שפעילות של הסוכונות היהודית תפגע בגולה?

על שאלה אחת תומכי החוק טרם השיבו: למה תרומה של הכנסיה האוונגליסטית שתומכת במלחמת גוג ומגוג למען תחייתו של ישו היא תרומה כשרה, ותרומה של ממשלת ברטניה אינה כשרה?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 2:37 pm 
Sophomore

אין סימטריה בין ימין לשמאל. השמאל חבר למדינות וגופים שרוצים בהשמדתה של מדינת ישראל כמדינת דמוקרטית או יהודית או שניהם. והימין חבר לאנשים שחפצים בקיומה ובשגשוגה, גם אם עומדים מאחורי זה, מניעים משיחיים.

מכל מקום, אם המחיר של חסימת סוכנים זרים בתוך המדינה, הוא גם פגיעה בעמותות ימין, אני חושב שזה מחיר שכדאי לימין לשלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 3:21 pm 
מנהל פורום

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 4:08 pm 
Sophomore

itay2 כתב:
אין סימטריה בין ימין לשמאל. השמאל חבר למדינות וגופים שרוצים בהשמדתה של מדינת ישראל כמדינת דמוקרטית או יהודית או שניהם. והימין חבר לאנשים שחפצים בקיומה ובשגשוגה, גם אם עומדים מאחורי זה, מניעים משיחיים. .

גופים שרוצים בהשמדת ישראל אתה מתכוון לממשלת בריטניה? צרפת? הולנד?

כי על קבלת תרומות ממדינות אויב כבר יש חוק. החוק דנן מתייחס למדינות, שאינן עולות בהגדרת החוק הקיים. דהיינו- שאינן מדינות אויב.

מנגד- אני לא בטוח שגוף החפץ במלחמת גוג ומגוג ישוע סטייל, יכול להחשב כחובב ציון.
itay2 כתב:
מכל מקום, אם המחיר של חסימת סוכנים זרים בתוך המדינה, הוא גם פגיעה בעמותות ימין, אני חושב שזה מחיר שכדאי לימין לשלם.

נגד סוכנים ומרגלים כבר יש לנו חוקים. תודה.

אני אמנם מתנגד לתגובות כמו שהאלמדלסי שיגר לעברך, אבל במקרה הזה- זה כמעט מתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 4:25 pm 
מנהל פורום

נו באמת, הבן אדם טען שאנשים כמו אשתי למשל (שמאלנית שחברה ופעילה באחד הארגונים האלו שכלפיהם החוק מכוון) שואפים להשמיד את ישראל, אז אין לי שום דרך להגיב לזה פרט לפחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 5:09 pm 
Junior

עזות המצח של הימין בישראל, שבהנף קולמוס ייקבע מי בעד המדינה ומי נגדה, עובר כבר את גבול הטעם הטוב.

המוסד של דוב ליאור ממומן במעל 50% מכספי כנסיה מטורפת, זה בסדר. זה חוקי. אבל כסף ממשלה ידידותית לישראל פסולה....

אבל ייתכן ואם יעבור החוק, צה"ל (גוף פוליטי) לא יוכל עוד לקבל מענקים ממשלה זרה (ארה"ב) עוד תהפוך אותי לתומך בחוק. (not )

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 7:12 pm 
Sophomore

זה חוק שהוא תמצית הדמוקרטיה, דמוקרטיה מבוססת על שלטון העם ורצונו ולא על אינטרסים של ממשלות זרות.
ישראל רוצה להיות מדינה דמוקרטית שהחלטות פוליטיות גורליות מתקבלות בה על ידי אזרחיה, ללא התערבות זרה ואינטרסנטית.
למי שלא הבין החוק מדבר על מס של 45% על תרומות שמתקבלות ממדינות לגופים פוליטיים ומדיניים.
לא ייתכן שמדינות בעולם יתערבו בעניינים פנימיים של מדינת ישראל וינסו להטות את הכף באמצעות מימון לגופים פוליטיים ומדיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 7:29 pm 
Hall of Famer

אם לא יתכן שמדינות זרות יתערבו בעניינים פנימיים של מדינת ישראל, כפי שאתה אומר, אז למה להטיל מס של 45%? למה לא לאסור בכלל? מה ההגיון? אם זה אסור, אז זה אסור. או שאולי זה אסור, אבל לא למי שממש רוצה להשפיע ולא אכפת לו לשלם על זה עוד הרבה כסף בתוספת מס?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 7:32 pm 
Hall of Famer

יוטה, למה למדינות אסור ולסתם אנשים פרטיים שאינם אזרחים (או כנסיות, או כל מיני ארגונים אחרים עלומי שם ויעוד) מותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 7:49 pm 
Sophomore

מממ... אבל התערבות של אנשים פרטיים, תושבי חוץ בעלי אינטרסים זרים זה דווקא בסדר עבור ישראל הדמוקרטית שלך...

או שפשוט, הימין מקבל המון תרומות מתושבי חוץ פרטיים (יהודים ושאינם יהודים, כולל נוצרים אולטרא מסיונרים), והשמאל מקבל הרבה תרומות מגופים ממשלתיים, ידידותיים, כולל ממשלות שתומכות גם במדינת ישראל הרשמית (נגיד גרמניה שקנתה עבורנו 50% מכל צוללת דולפין).

אפשר להתפתל ולהתלמס על זה לאורך ולרוחב, אבל כעובדה, מדובר בנסיון שקוף של הימין לפגוע ביכולת גיוס הכספים של ארגוני השמאל.

אמר היום מיקי איתן (מיקי איתן!! אני לא מאמין שאני נאלץ להסתמך עליו...)- אם הפעילות של האירגונים האלו אינה חוקית- יש למדינה כלים להתמודד איתם. אם מקור הכספים עויין לישראל- גם לזה יש פתרון בספר החוקים הישראלי. החקיקה הזו היא בלתי חוקתית (שוב- מיקי איתן אמר, לא אני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 8:13 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
נו באמת, הבן אדם טען שאנשים כמו אשתי למשל (שמאלנית שחברה ופעילה באחד הארגונים האלו שכלפיהם החוק מכוון) שואפים להשמיד את ישראל, אז אין לי שום דרך להגיב לזה פרט לפחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אז אישתך היא רק כלי עבור גופים שממש הם לא שוחרי מדינת ישראל. האיחוד האירופי היה מאוד מאוד שמח אם הסכסוך הישראלי-ערבי היה נפתר, גם אם זה כרוך בהשמדה של המדינה היהודית. ראשי המדינות ה"ידידותיות" קראו כבר בעבר לישראל להסכים לזכות השיבה, כשברור שזה יוביל לחיסול המדינה היהודית דה פאקטו.

Red Sumo1 כתב:
עזות המצח של הימין בישראל, שבהנף קולמוס ייקבע מי בעד המדינה ומי נגדה, עובר כבר את גבול הטעם הטוב.

המוסד של דוב ליאור ממומן במעל 50% מכספי כנסיה מטורפת, זה בסדר. זה חוקי. אבל כסף ממשלה ידידותית לישראל פסולה....

אבל ייתכן ואם יעבור החוק, צה"ל (גוף פוליטי) לא יוכל עוד לקבל מענקים ממשלה זרה (ארה"ב) עוד תהפוך אותי לתומך בחוק. (not )

השמאל נהנה מהגמוניה כמעט מוחלטת בתקשורת ומערכת המשפט וממדר כל מי שאינו שותף לרעיונתיו. השמאל יזם את חוק 'ישראל היום' שנועד למנוע את תפוצת העיתון בטוענה ש'לא רוצים התערבות זרה במדינה', ומעניין שלא היה אפילו צדיק בסדום אחד בתקשורת מהשמאל, שיצא נגד החוק.

וממתי צה"ל הוא גוף פוליטי?
אולי התכוונת לגלי צה"ל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 8:47 pm 
מנהל פורום

"כלי עבור גופים" פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה מדבר שטויות. לטעון כלפי רוב העמותות האלו שהן שואפות לחיסול המדינה זה או טמטום או בורות. אז למען הסיכוי שזו אכן בורות, אז אלו דוגמאות לעמותות וגופים שבשם הקצף הימני הקדוש הממשלה תסכים לחנוק (מקבלים כסף מהאיחוד האירופי):
קו לעובד
אוניברסיטאות
מפעלי תעשיה
עמותה ישראלית שממנת ומבצעת ניתוחי לב לילדים בכל העולם
מרכז פרס (האנטי ציוני, כידוע לכולם)
משרד התיירות של חיפה (גוף נאצי מסוכן)
קרן הפיתוח של עכו העתיקה
דוקאביב!!!!!!!!!
מפעלות חינוך - תל-אביב

ולפני שתצעק "דמגוגיה!" , הנה לינק, עם כל ההסתיגויות הרלבנטיות לגבי הנתונים, תשקיע ותקרא:
http://972mag.com/eu-funding-in-israel- ... ity/27644/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 8:48 pm 
מנהל פורום

אגב, את חוק ישראל היום יזם ידעות אחרונות, ממניעים כלכליים. את הטור החריף ביותר נגד החוק הזה קראתי בעיתון הפאשיסטי "הארץ". שוב ממניעים כלכליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 9:34 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קח בחשבון שלהארץ יש אינטרס כלכלי מאוד חזק בישראל היום. ישראל היום משתמש עד כמה שאני יודע בשירותי ההדפסה של הארץ, ולדעתי זה הפך להיות מקור ההכנסה העיקרי של שוקן (אאל"ט). אבל כמובן שזה במאמר מוסגר.

וההודעה של יוטה היא בגדר לגזור ולשמור. מעבר למה שעמוס אמר, נדרשת באמת מידה גדושה של אורווליאניות כדי לטעון שהחוק הוא "דמוקרטי" (שלא לדבר על תמצית הדמוקרטיה). מחר יבוא כצלה ויגיד שחוק שמכניס לכלא מי שמתנגד לעיקרון המדינה היהודית הוא תמצית הדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 9:39 pm 
Hall of Famer

זה עשוי להשמע מעט פטרנליסטי, אבל אני חושב שדעות כמו של יוטה ואיתי הן תוצר ישיר של מערכת החינוך הא-דמוקרטית בישראל. זה מתחיל ונגמר בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 9:40 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
קח בחשבון שלהארץ יש אינטרס כלכלי מאוד חזק בישראל היום. ישראל היום משתמש עד כמה שאני יודע בשירותי ההדפסה של הארץ, ולדעתי זה הפך להיות מקור ההכנסה העיקרי של שוקן (אאל"ט). אבל כמובן שזה במאמר מוסגר.

כתבתי שזה ממניעים כלכליים, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 10:01 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
זה עשוי להשמע מעט פטרנליסטי, אבל אני חושב שדעות כמו של יוטה ואיתי הן תוצר ישיר של מערכת החינוך הא-דמוקרטית בישראל. זה מתחיל ונגמר בזה.

הכוונה לעובדה שבי"ס אינן מקום דמוקרטי? או שאינם מחנכים במיוחד לדמוקרטיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 10:08 pm 
Hall of Famer

אין שום דבר ממשי בתכנית הלמודים כפי שאני זוכר אותה שמחנך לדמוקרטיה אמיתית. עזוב אותך מלכתוב על פלקט "הזכות לכבוד והחובה לכבד", אני מדבר איתך על הטמעת החשיבות הבסיסית של ערכים כמו חופש הביטוי, הדעה, הפולחן, הזכות לפרטיות וכו'. זה משהו שדי עובר לאנשים מעל הראש, והחברה הישראלית מוכיחה את זה פעם אחרי פעם בחקיקות או בתופעות חברתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 10:54 pm 
מנהל פורום

אבל למה אתה חושב שהדעות האלה הן תוצר של איזושהי מערכת חינוך? אפשר להגיע לכל דעה אפשרית גם בעצמך, בטח אם מערכת החינוך לא בדיוק מבצעת את מלאכתה. מה שכן, צריך להבדיל בין ההודעה של איתי שסתם דיברה בסיסמאות ובין זו של יוטה שאפשר להתווכח על תוכנה אבל העידה על כך שהוא מכיר את הצעות החוק על בוריין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 11:01 pm 
Hall of Famer

אולי אני לא חזק בלטעון טיעונים , ואפילו לא הכרתי את חוק גודוויין עד היום , אבל ההתנשאות מצד אחד של הויכוח באשכול הזה מעוררת בחילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 11:41 pm 
Sophomore

ארגונים הרומסים את רצון וערכי החברה הישראלית, הפועלים במימון ממשלות זרות, הם אלו המסרסים את הדמוקרטיה ישראלית.
אותם ארגונים ישראלים שכל תקפידם הוא להכפיש את ישראל בעולם, יוכלו להמשיך בפעילותם השנויה במחלוקת, אך יצטרכו לעשות זאת כמו כל עמותה אחרת במימון תורמים וקרנות פרטיות, ולא במימון מדינות זרות.

עמוס, המדינה לא יכולה למנוע לחלוטין העברת כספים ממדינות לאירגונים הללו בגלל שאמנם הפעילות שנויה במחלוקת אך עדיין נחשבת לחוקית. אבל המדינה יכולה גם יכולה להגביל בדרכה שלה.

רוני, ביחסים בין מדינות מקובל שעיסוק של מדינה אחת בנעשה אצל חברתה נעשה באמצעים דיפלומטיים (בשונה מאנשים פרטיים או אירגונים פרטיים). ישראל הפכה לאחת המדינות היחידות בעולם שמאפשרת לידידותיה להתעסק בעניינה הפנימיים ולנסות להטות את הכף לפי רצונותיהם.

מדינות אירופה מממנות עמותות ישראליות שתוקפות את ישראל.
לדוגמא ממשלת ישראל בונה בשטחים אז מיד מדינות אירופאיות מסויימות מממנות תחקירים ודו"חות שיתקפו את ישראל.
הדוגמא שנתתם על הסוכנות היהודית איננה מקבילה למקרה הזה.
דוגמא טובה יותר היא שתתארו לעצמכם שישראל הייתה תומכת בארגונים ספרדים הקוראים לעצמאות חבל הבאסקים, או להקמת מדינה קטלונית. דמיינו תרחיש שבו ממשלת ישראל היתה מעבירה כספים לארגונים איריים הרודפים בכירים בריטיים ברחבי העולם.
מה נראה לכם שהיה קורה ? תרשו לי לנחש שמהומה עולמית,ניתוק קשרים והחזרת שגרירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2011 12:04 am 
מנהל פורום

ונניח שבריטניה היתה מחזירה את השגריר, זה היה הגיוני בעיניך? ולחילופין, מותר לשאול מדוע לדעתך ישראל לא צריכה לנתק את הקשרים עם כל מדינות אירופה הבוגדניות הנ"ל?

אני מניח שלישראל יש מספיק דברים לעסוק בהם, אבל אני לא רואה שום בעיה משום בחינה שהיא שהיא תחליט לתמוך באירגונים שונים ומשונים ברחבי העולם כשהיא תחשוב שזה משרת את האינטרסים שלה או את אמונותיה. ולמען האמת אני די משוכנע שהיא עושה את זה ככל שמדובר באינטרסים של העם היהודי. ולמה זה לא אותו הדבר? חסרים אנשים בעולם שחושבים שזו התערבות בעניינים הפנימיים של המדינה?

אשר לתשובה לעמוס, אז אני מרשה לעצמי להתערב ולהגיד שהיא מלאת חורים וסתירות (אני מקווה שזה לא נחשב מתנשא מדי), גם אם מתעלמים מכך שלאירגון כמו קו לעובד או למרכז אדווה או אפילו לאגודה לזכויות האזרח יש עוד כמה מטרות חוץ מלהכפיש את ישראל בעולם. אתה אומר שהמדינה לא יכולה להגביל לגמרי כי הפעילות "נחשבת חוקית". מאיפה הגיע החוק הזה? הרי חשבתי שזו תמצית הדמוקרטיה דווקא להגביל, אז למה יש כזו מגבלה דרקונית שמחשיבה את הפעילות הכה-לא-דמוקרטית לחוקית ויהי מה?

ואם אפילו אתה מקבל את המגבלה הזו, ושהפלא ופלא במדינה דמוקרטית מותר אפילו לאירגונים מתועבים כאלה לקבל מימון אפילו משומו שמיים מדינות ידידותיות, אז לא מובן לי על מה ולמה מותר להתחיל לייצר הגבלות ייחודיות עבורן.

אבל כמו שציינתי החל מתחילת הת'רד, הרי באמת שאף אחד לא חושב שדווקא השילוב של מדינה עם סוג מסוים של אירגון שלך תדע איך תגדיר אותו הוא המסוכן. יש אירגונים שלא מוצאים חן בעיני מי שעכשיו בשלטון, יש דרך פשוטה יחסית לקצץ דווקא לאירגונים האלה את מקורות המימון, אז יאללה. רק יהיה הרבה פחות "מיתמם" אם תגיד את זה מפורשות ולא תנסה להציג את המהלך כיום חג לדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2011 1:18 am 
Freshman

ואני (שרחוק מאוד מדעות ימניות, או מהתנגדות כלשהי לארגונים הנ"ל) חושב שזה אמנם חוק מלוכלך ומסריח, אבל דמוקרטי לחלוטין. בטח לא יותר מלוכלך ומסריח מדברים ששלום עכשיו, למשל, עשתה במהלך השנים.
את הטענה שהחוק לא חוקתי אני בכלל לא מבין. על איזה חוק יסוד הוא עובר? ובכלל, חסרים חוקים שונים ומשונים שנחקקו רק כי לפוליטיקאי בא לפגוע ביריב שלו או לעזור לאיזה חבר? אקוניס וקירשנבאום לא נשלחו על ידי הציבור שלהם (יוטה איתי ושאר החבר'ה) לבצע בדיוק את העבודה הזאת?

בדמוקרטיה דעת הרוב קובעת. מה לעשות שהרוב הוא פשיסטי במידה זו או אחרת, או סתם לא חכם במיוחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky, ראי שעל הקיר ו 84 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: