סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 12:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:23 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב. נניח שבלאט זלזל וההפסד לא אומר כלום. נגיד. זורם עם זה.
האם זה שמכבי קולעת משחק שלישי רצוף פחות מ70 אומר משהו?
האם זה שלמכבי יש רכז שרותם ארליך לידו נראה כמו אמיר כץ זאת לא בעיה? אוחיון לטעמי שחקן האסל. לא מסוגל לקנות סל ובאירופה יכירו אותו כמו שקטש מכיר אותו ופשוט יתנו לזרוק לסל (ולראות אם הוא מגיע לטבעת). הבן אדם כל כניסה נכנס בשביל למסור. חאלס.
האם זה שלנגפורד באמת נותן לך געגועים לדייויד אנקרם אומר משהו? מהיום הראשון לא הבנתי מדוע שחקן כזה יש לו תג מחיר של מיליון דולר...על מה? הוא סקורר (כושל יש לומר) שלא עושה אחרים טוב יותר, לא עושה הגנה, לא עושה כלום.
האם זה שכל שחקן טוחן את אליהו אומר משהו?
האם זה שגיא פניני כבר חודש לא מסוגל לקנות סל (והוא קיבל חוזה משודרג אז יש לו סכומים לקנות סלים) אומר משהו?
האם לא הודיעו לבורשטיין שהוא פרש והוא פשוט לא יודע את זה? השחקן הזה פשוט לא לרמות הללו. משעשע אותי לראות אותו מכדרר ומגן על עצמו מחטיפות עם מרפקים וידיים הצידה להעיף שחקני הגנה שבאים לחטוף לו (עבירות תוקף שלא נשרקות אגב)? ראבק שיתן לג'ון שייר לשחק. רע מזה לא יכול להיות.

ושאלה אחרונה: האם עופר שלח גיי ומאוהב ברנדל?

עוד דבר לסיום:
סטרוברי פשוט מהיר. יש לו מן שינוי מהירות מאד מהיר. אם היה בעל קליעה יציבה היה נשאר בNBA ללא בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:24 am 
Hall of Famer

אז בעצם אתם טוענים שיוגב אוחיון לא לרמות האלו - לרמות של התמודדות מול נעימי ויזראלי.
אז למה הוא במכבי? אני שואל ברצינות.
עזבו שהיה עדיף שפפלוקס היה משחק כי צריך מחליף - סבבה. זורם איתכם.
אבל אחיון פשוט היה מביך בדקות שלו. אם אתם טוענים שהוא לא לרמות הללו - אז מה הוא עושה בצהוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:26 am 
Hall of Famer

frodoborg כתב:
בחיית ראבק, כאשר, נגיד, לייקרס באים אחרי מסע מתיש של 3-4 משחקי חוץ, ומפסידים בבית לסקרמנטו, אף אחד לא מייחס לזה חשיבות מיותרת. נראה שאנשים פה קצת בהיסטריה. אני לא חושב שיש הבדל כלשהו בין להפסיד, למשל, ללאשקו ובין להפסיד לירושלים. עוד משחק. היה ונגמר, יאללה, לעסק! מה שחשוב למכבי זה המשחק נגד מילאנו ביום חמישי.

כן. אבל תשווה את זה בבקשה לזה שהלייקרס משחקים בבית מול ההיט. זאת יריבות. נכון שזה משחק ליגה וזה לא ממש משנה. זאת יריבות. אלא אם אתה מתכוון לקינגס של 2002 - אתה טועה. הייתי משווה את זה לבק טו בק של הלייקרס כאשר ההיט מגיעים ללה לה לנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:37 am 
Hall of Famer

באן.בי.איי מותר לרשום 12 שחקנים, כשהשלושה הנוספים נמצאים ברשימת הפצועים. קבוצות אן.בי.איי גם משחקות כמעט תמיד עם רוטציה שלא עולה על 10 שחקנים. כלומר אתה לא רואה תחלופה בין 15 שחקני הסגל בהתאם לעומס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:55 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
satriani כתב:
frodoborg כתב:
בחיית ראבק, כאשר, נגיד, לייקרס באים אחרי מסע מתיש של 3-4 משחקי חוץ, ומפסידים בבית לסקרמנטו, אף אחד לא מייחס לזה חשיבות מיותרת. נראה שאנשים פה קצת בהיסטריה. אני לא חושב שיש הבדל כלשהו בין להפסיד, למשל, ללאשקו ובין להפסיד לירושלים. עוד משחק. היה ונגמר, יאללה, לעסק! מה שחשוב למכבי זה המשחק נגד מילאנו ביום חמישי.

כן. אבל תשווה את זה בבקשה לזה שהלייקרס משחקים בבית מול ההיט. זאת יריבות. נכון שזה משחק ליגה וזה לא ממש משנה. זאת יריבות. אלא אם אתה מתכוון לקינגס של 2002 - אתה טועה. הייתי משווה את זה לבק טו בק של הלייקרס כאשר ההיט מגיעים ללה לה לנד.

היריבות מסוג שאתה מזכיר, כבר מזמן לא קיימת בין ת''א וי-ם, וזה זה לא רק אני שאומר את זה. גם בפורום הזה דובר על כך בלי סוף.

satriani כתב:
טוב. נניח שבלאט זלזל וההפסד לא אומר כלום. נגיד. זורם עם זה.
האם זה שמכבי קולעת משחק שלישי רצוף פחות מ70 אומר משהו?
האם זה שלמכבי יש רכז שרותם ארליך לידו נראה כמו אמיר כץ זאת לא בעיה? אוחיון לטעמי שחקן האסל. לא מסוגל לקנות סל ובאירופה יכירו אותו כמו שקטש מכיר אותו ופשוט יתנו לזרוק לסל (ולראות אם הוא מגיע לטבעת). הבן אדם כל כניסה נכנס בשביל למסור. חאלס.
האם זה שלנגפורד באמת נותן לך געגועים לדייויד אנקרם אומר משהו? מהיום הראשון לא הבנתי מדוע שחקן כזה יש לו תג מחיר של מיליון דולר...על מה? הוא סקורר (כושל יש לומר) שלא עושה אחרים טוב יותר, לא עושה הגנה, לא עושה כלום.
האם זה שכל שחקן טוחן את אליהו אומר משהו?
האם זה שגיא פניני כבר חודש לא מסוגל לקנות סל (והוא קיבל חוזה משודרג אז יש לו סכומים לקנות סלים) אומר משהו?
האם לא הודיעו לבורשטיין שהוא פרש והוא פשוט לא יודע את זה? השחקן הזה פשוט לא לרמות הללו. משעשע אותי לראות אותו מכדרר ומגן על עצמו מחטיפות עם מרפקים וידיים הצידה להעיף שחקני הגנה שבאים לחטוף לו (עבירות תוקף שלא נשרקות אגב)? ראבק שיתן לג'ון שייר לשחק. רע מזה לא יכול להיות.

לא שאני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל מה זה אומר לדעתך?

נערך לאחרונה על ידי frodoborg בתאריך ב' נובמבר 21, 2011 11:58 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:56 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
את רצף המשחקים הנ"ל הרבה יותר הגיוני להשוות לגביע ווינר מאשר לNBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 11:59 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:
את רצף המשחקים הנ"ל הרבה יותר הגיוני להשוות לגביע ווינר מאשר לNBA.

למה, ראובן? אולי תחדש לי משהו ותגיד שבנבא כל משחק חשוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 12:05 pm 
Hall of Famer

אני חושב שקצת מגזימים כאן עם העליהום על אוחיון, נכון שהיה לו משחק חלש, אבל הוא כבר הראה העונה שהוא בהחלט רכז מחליף סביר פחות או יותר גם לרמת היורוליג. הוא לא עילוי גדול, זה נכון והיה ברור מהרגע הראשון, ואם שמים אותו כרכז יחיד לאורך משחק שלם זה נראה רע מאוד כמו שזה נראה אתמול, בטח ובטח מול קבוצה שמכירה את החולשות שלו יותר טוב מכל קבוצה אחרת, אבל לתת 15-20 דקות לערב בליגה הישראלית ו-10-15 דקות בירוליג הוא בהחלט מסוגל.

בכל מקרה, שלוש הבעיות האקוטיות של מכבי כרגע הן החוסר המוחלט של קליעה מבחוץ (שמשליכה גם על היכולת לעשות סלים בצבע, כי ליריבות אין שום סיבה שלא לצופף את ההגנה), העדר של 2 לגיטימי לרמת היורוליג (וכמו שלנגפורד נראה כרגע, אנחנו בכלל מדברים על העדר של 2 לגיטימי לרמת הליגה הישראלית) ועייפות. ברשימת הבעיות שמכבי צריכה לטפל בהן בדחיפות, בעיית אוחיון רחוקה מאוד משלושת האחרות מבחינת דחיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 12:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סטריאני, עם מי אתה זורם? איפה נאמר שאוחיון לא ברמה להתמודד עם יזרעאלי ונעימי?
מה שנאמר פה זה שאי אפשר לצפות ממנו להתמודד באחד על אחד עם מישהו כמו רנדל, שומר מצוין שגדול עליו בהרבה סנטימטרים. אם מישהו ציפה לזה הוא לא חי במימד שלנו. בעיית הקליעה של אוחיון הייתה ידועה, אפשר לדרוש ממנו לעבוד על זה ולשפר, אבל זה לא איזה ניקולה לונצ'אר שהיה קלעי ענק ובמכבי לא פוגע. בסך הכל הוא נותן למכבי הרבה יותר ממה שציפו הרבה אנשים, והוא האחרון במכבי שאפשר לבוא אליו בטענות.
בדיוק בשביל זה יש משחק פיקנרול, ובדרך הגבוהים היו מרוויחים רחבת צבע יותר פנויה לדברים שלהם.
למה זה לא נעשה, הרי זה א' ב' של כדורסל, שאלו פה? בדיוק בגלל מה שאני אומר, זלזול של בלאט שבא למשחק הזה בראש של משחק אימון, עוד משחק להכניס את לנגפורד לעניינים, גם ככה זה ירושלים בנוקיה וניתן להם בראש. אז אפשר לשחק את המשחק המרווח השבלוני, לשים קלעים בצדדים, להשאיר את המגרש פתוח בשביל שלנגפורד יחדור או בשביל מסירות פנימה לסופו. ובהתחלה זה אפילו עבד די טוב, מכבי הניעה ברבע הראשון את הכדור מאד בחופשיות, הגיעה למצבי זריקה טובים, רק שחוץ מסופו אף אחד לא פגע.
אחרי פסק הזמן של קטש בתחילת הרבע השני בלאט היה צריך לראות שהמשחק השתנה, ושהוא צריך לשנות משהו, אבל ההתייחסות שלו לא השתנתה והוא חטף על הראש שיעור מאלף (כלומר, הוא היה מאלף אם הוא היה לומד ממנו משהו, ולצערי מהציטוטים שלו נראה שהוא לא הבין מה לא היה בסדר).

ראובן, אתה לא תומך בלאומית, אתה בעצם אומר ההיפך ממנו. לאומית אומר - בלאט אותת להנהלה שאם ימשיכו להעמיס עליו את האדריאטית מכבי תפסיד בליגה, גם הפסדים שמטרידים את המנהלים כמו בבית לירושלים, אז תורידו ממני את האדריאטית. אתה אומר ההיפך, בלאט אומר להנהלה - הליגה הישראלית היא זבל בשבילי, תעזבו אותה כבר ונלך רק לאדריאטית.
אני אומר - לא זה ולא זה. הוא רצה לנצח גם באדריאטית וגם בליגה, אבל הגיע למשחק הזה בראש של משחק אימון להמשך ושילם ביוקר. וכן, למכבי יש המון בעיות בכושר האישי של שחקנים, עם כל זה שזה שלושה משחקים צפופים כשאתה לא מגיע באף אחד מהם ל-70 נקודות זה רע מאד, זה עוד לא אומר שזה המשחק לעשות בו ניסויים, דווקא כשהגעת לקו הגמר של המרתון הצפוף הזה. הכושר האישי הרע של הקלעים זה דווקא עוד סיבה להקפיד יותר על המשחק הקבוצתי ועל תרגילים קצת יותר מורכבים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 12:26 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שהפער בין "זילזל והתייחס למשחק כאל משחק אימון", "לא היה איכפת לו מי יפסיד ומי ינצח" ו"בא למשחק באדישות כי הוא מתנגד לעומס שהוטל על הקבוצה שלו" לא כזה גדול. בשורה התחתונה בלאט הגיע למשחק הזה כשהוא עושה הכל על מנת לא לנצח את המשחק. אם סאבוטאז' מכוון לא היה כאן, אז חוסר איכפתיות בודאי היה.

מה היה בפסק הזמן של קטש ששינה ככה את המשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 12:38 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אבל עובדה שהמשחק השתנה מפסק הזמן הזה (שנלקח כשלמכבי היה 11 הפרש + כדור).
בכלל, קטש לקח את פסק הזמן משהו כמו 25 שניות מפתיחת הרבע. לקחת פסק זמן בזמן כזה, גם אם הקבוצה השנייה רצה, זה הימור מסוכן כי הוא יכול לשדר פניקה והתמוטטות, אבל עובדה שממנו והלאה המשחק השתנה. אם להיתלות באילנות גבוהים, פסק הזמן הזה מאד הזכיר לי את מסינה שלקח פסק זמן דקה וחצי מפתיחת גמר 2006, כשמכבי פתחה ב-7:0, והפך את המשחק מאז והלאה.
קטש הוא לא מחביבי כמאמן, בעיני הוא ילד תפנוקים עטוף בצמר גפן שמאחוריו קופת שרצים של כשלונות שלא מיוחסים אליו. אבל אתמול הוא היה מבריק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:07 pm 
Sophomore

shay כתב:
אהוד, בסגל של קבוצת NBA יש לא פחות מ-15 שחקנים.

נכון. אבל לפי איך שאני עוקב אחרי הליגה, רוב הקבוצות משחקות בפועל עם אותם 11-10 שחקנים (אלא אם יש פציעות).
תסתכל למשל על הגמרים של ה NBA.
בגדול, אם כולם בריאים, אפשר להסתדר גם עם 11 שחקנים אפילו 3 פעמים בשבוע, בטח ובטח אם המשחקים שלך הם מול נובומסטו ובני השרון-הרצליה.
צריך פשוט לדעת לנהל נכון את הדקות.
זו דעתי.

satriani כתב:

אתה לא יודע כמה אתה צודק.
ועצוב לי שמתעסקים יותר מידי באוחיון ולנגפורד, במקום לדבר גם על בורשטיין.
אפשר לחשוב שהוא בן 39 (גילם של גרנט היל וג'ייסון קיד).
בסך הכל הוא בן 31, שחקנים בני גילו נמצאים בשיאם. זו פשוט חרפה לדעתי.

הכי הצחיק אותי המשחק מול פילזן.
בורשטיין נותן משחק בינוני +, של 7 נקודות 7 ריבאונדים ו3 אסיסטים.
בלאט גומר עליו את ההלל, בעיתונים בוחרים בו כשחקן מצטיין, אתרי האינטרנט מלאים בשבחים, ובא לציון גואל . . .

אנשים לא יודעים לקחת דברים בפרופורציות ולהסתכל עליהם בטווח זמן רחב יותר. חבל.

לדעתי מכבי צריכה לעשות הכל כדי לסיים איתו את החוזה באופן מכובד בסוף השנה הנוכחית (אם אני לא טועה, יש לו חוזה לשנה הבאה).
זה עדיף לשני הצדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:43 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אני לא צריך לראות את השורה הסטטיסטית של טל במשחק מול אפס (שכבר מתחילת העונה לא נקראת פילזן, אגב) כדי לדעת שהיה לו משחק ענק. לא בינוני, לא בינוני+, ענק! מה שאנשים באמת לא יודעים לעשות זה להתנתק הסטיגמות המקובלות, ופשוט להסתכל על עובדות בשטח. נראה לי שרוב הדברים הרעים על בורשטיין נאמרים מכוח אינרציה, ולאו דווקא קשורים למציאות. בורשטיין נותן עונה סבירה בהחלט. היה לו משחק גדול אחד, ועוד שורה של משחקים סבירים (אפשר להיזכר גם במשחק מול אשדוד בליגה הישראלית, או מול נובו מסטו באדריאטית). גם אתמול הוא לא היה גרוע. סיים עם +/- הכי טוב במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:49 pm 
Junior

בורשטיין פרש כבר לפני שלוש שנים, פשוט שכחו להודיע לו, ואני, כמו סטריאני השתמשתי לא פעם בביטוי הזה לגביו.
מעבר לזה, יש עניין של עלות/תועלת. והבעיתיות מתחדדת בגלל שכרו של בורשטיין. בשליש מחיר אפשר היה להביא את דגן יבזורי ולקבל תפוקה פי שניים, גם ניצן חנוכי לא היה עושה הרבה פחות בהרבה הרבה פחות כסף, וזה לא שאני בא להחמיא לניצן חנוכי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:06 pm 
Sophomore

frodoborg כתב:
אני לא צריך לראות את השורה הסטטיסטית של טל במשחק מול אפס (שכבר מתחילת העונה לא נקראת פילזן, אגב) כדי לדעת שהיה לו משחק ענק. לא בינוני, לא בינוני+, ענק! מה שאנשים באמת לא יודעים לעשות זה להתנתק הסטיגמות המקובלות, ופשוט להסתכל על עובדות בשטח. נראה לי שרוב הדברים הרעים על בורשטיין נאמרים מכוח אינרציה, ולאו דווקא קשורים למציאות. בורשטיין נותן עונה סבירה בהחלט. היה לו משחק גדול אחד, ועוד שורה של משחקים סבירים (אפשר להיזכר גם במשחק מול אשדוד בליגה הישראלית, או מול נובו מסטו באדריאטית). גם אתמול הוא לא היה גרוע. סיים עם +/- הכי טוב במכבי.

לא מסכים איתך בכלל.
אני גם פחות מודד את הדברים לפי הבדיחות בליגה האדריאטית (נובו מסטו) או הבדיחות בליגה הישראלת (אשדוד).
לדעתי (ואני חושב שלדעת מרבית חבריי הפורום האחרים) אתה טועה בגדול לגביו.
אתה צריך להבין שגם אם ג'ון שייר/אלון שטיין היו משחקים מול נובומסטו ואשדוד בהרכב הזה של מכבי, גם הם היו מראים מספרים סבירים לחלוטין.
ובמשחק מול אפס הוא קיבל את המדד הכי גבוה, בגלל שנפלו לו כמה כדורים חוזרים לידיים (רק שלא תהפוך לי אותו לריבאונדר עוד מעט).

תיזכר למשל בעונה הקודמת של בורשטיין.
בסדרה מול קאחה לבורל ובשני משחקי הפיינל פור, הוא נתן למכבי 0 נקודות. כן, כן, 0 עגול, בשישה משחקים הכי חשובים ומתאגרים בעונה.

גם בטופ 16 הוא לא בדיוק התעלה על עצמו, וסיים שישה משחקים עם 23 נקודות (שהתפרסנו על פני 3 משחקים בלבד) כאשר 19 מתוכן
הוא קולע בגארבג' טיים מול "האריות" של לובליאנה ורומא.

בשלב הראשון הוא הצליח לגרד בקושי יותר מ - 5 נקודות בממוצע, עם משחק יחיד של דאבל פיגרס (11 מול פורקום האימתנית).

אתה מוזמן לעיין בסטטיסיטקה הזו פה :
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2010

השנה, נראה שהמצב הולך ומחמיר, בורשטיין בשלב הזה עומד על קצת יותר מ -3 נק' בארבעה משחקי יורוליג, ואני לא ממש מאמין
שאנחנו הולכים לראות שיפור משמעותי, מקסימום הוא ישווה את הממוצעים לאלו שבשלב הראשון של שנה שעברה.

בורשטיין צריך עכשיו לסיים כמו גור שלף - לנסוע לאיזה שנתיים לבלגיה ולסיים שם קריירה מכובדת מאד.
לדעתי זה יעשה טוב לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:38 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

זכותך לא להסכים, אבל לא ביססת את דעתך, ולא הצלחת לשכנע. אתה מנסה להבליט את המשחקים הפחות טובים שלו, ולגבי המשחקים הטובים, אתה אומר ששיחק לו המזל, או לסירוגין שזה היה משחק בדיחה. לגבי ג'ון שאייר, הוא כבר קיבל הזדמנויות, אבל לא הוכיח שהוא טוב יותר מבורשטיין. בדיוק ההפך.
ואני לא חושב שבורשטיין לא צריך לנסוע לבלגיה. הוא כבר הספיק לנסוע לספרד (ליגה מספיק חזקה בשבילך?) ושיחק שם טוב מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:48 pm 
Hall of Famer

הוא לא מנסה להבליט את המשחקים הלא הטובים שלו. הוא גם לא צריך. הם בולטים מאליהם, פשוט כי הם רבים הרבה יותר מהמשחקים הטובים שלו.

והוא לא שיחק טוב מאד בליגה הספרדית. המספרים שלו, בקבוצת תחתית שניצלה בקושי מירידה - לא איזו קבוצה שהיא מעל הליגה הישראלית למשל, ממש לא מרשימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 3:01 pm 
Hall of Famer

אז מה אם בורשטיין קלע 7 במשחק? גם חנוכי יקלע פעם ב20 משחקים שרובם נגמרים בחצי הראשון 7 נקודות פעם ב20 משחקים. מה זה מוכיח? שהוא מסוגל לקלוע פעם ב20 משחקים? חנוכי ברמת מכבי? אם כן אז סבבה. אז גם בורשטיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 3:07 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני חושב שקצת מגזימים כאן עם העליהום על אוחיון, נכון שהיה לו משחק חלש, אבל הוא כבר הראה העונה שהוא בהחלט רכז מחליף סביר פחות או יותר גם לרמת היורוליג. הוא לא עילוי גדול, זה נכון והיה ברור מהרגע הראשון, ואם שמים אותו כרכז יחיד לאורך משחק שלם זה נראה רע מאוד כמו שזה נראה אתמול, בטח ובטח מול קבוצה שמכירה את החולשות שלו יותר טוב מכל קבוצה אחרת, אבל לתת 15-20 דקות לערב בליגה הישראלית ו-10-15 דקות בירוליג הוא בהחלט מסוגל.

רוב המשחקים שלו היו חלשים.
היה לו אחד סביר. בואו לא נסחף. הוא לא דפק הופעת קטש מול פו אורטז במשחק הראשון שלו במכבי (עם הפציעה של גודס).
מתוך 20 משחקים אוחיון ברובם גרוע.
עכשיו מה תגיד? שהוא קלע פה ושם? בסדר, שים את שמוליק ברנר וגם הוא ייתן לך מדי פעם 8 נקודות ו10 אסיסטים...SO WHAT? שמוליק ברנר לא ברמה הזאת. לדעתי אוחיון גם לא ברמה הזאת. מי שחושב שכן - שיבושם לו. רוב העונה עד כה אוחיון מראה שהוא לא ברמה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 3:19 pm 
Sophomore

satriani כתב:
אז מה אם בורשטיין קלע 7 במשחק? גם חנוכי יקלע פעם ב20 משחקים שרובם נגמרים בחצי הראשון 7 נקודות פעם ב20 משחקים. מה זה מוכיח? שהוא מסוגל לקלוע פעם ב20 משחקים? חנוכי ברמת מכבי? אם כן אז סבבה. אז גם בורשטיין.

זה אפילו יותר מזה.

אני מאמין שבורשטיין מסוגל פתאום לתת שניים-שלושה משחקי יורוליג ברצף של 10+ נקודות. אם כי הסיכוי שזה יקרה הוא די קלוש.
בכל מקרה, אבל אני אמדוד אותו על הפרמטרים הבאים :

1. באילו משחקים זה הגיע?
האם המשחקים היו משחקים מכריעים עבור מכבי ועבור הקבוצות שמולן היא שיחקה?

2. האם הנקודות הגיעו בגארב' טיים של המשחק, או שהכל עדיין היה פתוח?

3. מול איזה קבוצות?

4. איך הוא עשה את הנקודות בפועל (שלשות פנויות, חדירות במשחק עומד וכו').

אני מניח שהתשובות לשאלות האלו יהיו סביר להניח :
1. משחק לא קריטי לאף קבוצה.
2. בגארב' טיים של המשחק.
3. לובליאנה ושרלואה (למשל).
4. שלשות פנויות שנכנסו, או כל מיני מתפרצות.

מה שאני בא לומר, זה שאפשר גם לרמות את הסטטיסטיקה (למרות שגם לזה יש גבול), אבל לא את העיניים שלנו.
לבורשטיין כבר אין את זה מזמן. וזה זועק.

אני זוכר למשל שקווינסי לואיס (למי שזוכר) נתן כמה משחקים טובים מאד, סטטיסטית, בתחילת העונה שלו במכבי. אבל אני ראיתי מהתחלה שזה פשוט לא זה -
בטח לא לשחקן שאמור להוות תחליך לאנתוני פארקר, ואפילו לא בשביל הרבה פחות מזה. ובסוף התברר שצדקתי - קווינסי לואיס היה אחד הפלופים הגדולים
של מכבי בעשור האחרון.

אז לגבי בורשטיין, אפילו אם פתאום יהיו לו שלושה משחקים של דאבל פיגרס ברצף, הדעה שלי עליו לא תשתנה - בלגיה ודחוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 3:23 pm 
מנהל פורום

satriani כתב:
אז בעצם אתם טוענים שיוגב אוחיון לא לרמות האלו - לרמות של התמודדות מול נעימי ויזראלי.
אז למה הוא במכבי? אני שואל ברצינות.
עזבו שהיה עדיף שפפלוקס היה משחק כי צריך מחליף - סבבה. זורם איתכם.
אבל אחיון פשוט היה מביך בדקות שלו. אם אתם טוענים שהוא לא לרמות הללו - אז מה הוא עושה בצהוב?

מה הוא עושה בצהוב? מה שהרבה פלופים עשו בצהוב בשנים האחרונות. היה כנראה הימור במערכת שם שאפשר להחתים את אוחיון ואולי בעצם כל השנים הבינוניות מינוס בי-ם הן רק מקרה, והנה או טו טו הוא יפרוץ אצלינו. לדעתי זה לא יקרה, וזה עוד אחרי שהוא נתן כמה משחקים מעל הרמה שלו העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:03 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ehud, אתה גם שואל וגם עונה. אבל השאלות שלך לא מכוונות טוב וגם התשובות הן בגדר "סביר להניח" :)
לגבי אותו משחק מול אפס אנדולו, הסטטיסטיקה של טל פחות חשובה. מה שחשוב הוא האימפקט שלו. בלאט בצדק הגדיר אותו כאחד הגורמים המרכזיים לניצחון, ואני מסכים 100%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:23 pm 
Hall of Famer

לגבי המשחק נתניה-חולון:

כמו שראינו בכל המשחקים של נתניה עד כה, למעט המשחק מול אלקטרה, הקבוצה במקום האחרון בזכות ולא בחסד. קבוצה שכונתית, טפשה, נטולת יכולת הגנתית מינימלית ובעיקר בקו הקדמי. פרנקו עושה לעצמו פדיחות בכל משחק, אשכרה פארודיה על מאמן, וכשמאמן כמו דן שמיר עומד מולו ההבדלים צועקים לשמיים. חולון ניצלה את כל היתרונות היחסיים שלה, הפעילה מצוין את הפורוורדים ואת דאנסטון, הנעת כדור מצוינת. שאפו. מה שכרגיל מבאס במשחקים נגד חולון זה קהל הבבונים שמלווה אותה לכל מקום, לאומית יכול להתפעל כמה שהוא רוצה מהכמות, אבל כשהאיכות היא כל כך ירודה-לא הייתי ממהר להתלהב.

לגבי אלקטרה-ירושלים:

ראי, מה אתה אומר, אנחנו עוד הולכים לחתום על הדיל ההוא עם אוחיון? זה בדיוק מה שאמרתי אחרי המשחק עם שרלרואה. אוחיון יכול להספיק נגד קבוצה בינונית שתופסת יום או רבעים רעים, לא נגד קבוצה בעלת פוטנציאל שמתחברת. כל כך קל לעצור אותו בהתקפה שזה מביך. רנדל הוכיח שהוא פשוט שחקן שמשנה משחקים, חכמת המשחק שלו היא לא משהו שאפשר ללמד. ורנאדו הראה לליאור אליהו בהגנה מאיפה משתין הגבוה האתלט, ואם פרנקו עושה פארודיה על מאמן-זו שאליהו עושה על שחקני הגנה היא אפילו מצחיקה יותר.

אזכיר שוב שאלקטרה אולי הפסידה רשמית בפעם הראשונה העונה, אבל היתה מאד קרובה להפסדים גם נגד אשקלון ונתניה. שיקום מי שחושב שההחלטה ללכת לאדריאטית נכונה, גם בכפוף לסכומים שהליגה משלמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:35 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
לגבי המשחק נתניה-חולון:

כמו שראינו בכל המשחקים של נתניה עד כה, למעט המשחק מול אלקטרה, הקבוצה במקום האחרון בזכות ולא בחסד. קבוצה שכונתית, טפשה, נטולת יכולת הגנתית מינימלית ובעיקר בקו הקדמי. פרנקו עושה לעצמו פדיחות בכל משחק, אשכרה פארודיה על מאמן, וכשמאמן כמו דן שמיר עומד מולו ההבדלים צועקים לשמיים. חולון ניצלה את כל היתרונות היחסיים שלה, הפעילה מצוין את הפורוורדים ואת דאנסטון, הנעת כדור מצוינת. שאפו. מה שכרגיל מבאס במשחקים נגד חולון זה קהל הבבונים שמלווה אותה לכל מקום, לאומית יכול להתפעל כמה שהוא רוצה מהכמות, אבל כשהאיכות היא כל כך ירודה-לא הייתי ממהר להתלהב.

לגבי אלקטרה-ירושלים:

ראי, מה אתה אומר, אנחנו עוד הולכים לחתום על הדיל ההוא עם אוחיון? זה בדיוק מה שאמרתי אחרי המשחק עם שרלרואה. אוחיון יכול להספיק נגד קבוצה בינונית שתופסת יום או רבעים רעים, לא נגד קבוצה בעלת פוטנציאל שמתחברת. כל כך קל לעצור אותו בהתקפה שזה מביך. רנדל הוכיח שהוא פשוט שחקן שמשנה משחקים, חכמת המשחק שלו היא לא משהו שאפשר ללמד. ורנאדו הראה לליאור אליהו בהגנה מאיפה משתין הגבוה האתלט, ואם פרנקו עושה פארודיה על מאמן-זו שאליהו עושה על שחקני הגנה היא אפילו מצחיקה יותר.

אזכיר שוב שאלקטרה אולי הפסידה רשמית בפעם הראשונה העונה, אבל היתה מאד קרובה להפסדים גם נגד אשקלון ונתניה. שיקום מי שחושב שההחלטה ללכת לאדריאטית נכונה, גם בכפוף לסכומים שהליגה משלמת.

באמת נדב, ואני לרגע חשבתי שאני בסטוקהולם כשהגעתי לאולם בנתניה. בלונידינים כחולי עיניים שמוחאים כפיים בנימוס ובאים להנות מכדורסל במתקן נהדר. או שמא הגעתי לפח זבל סרוח שאולם הפחים נראה כמו וומבלי על ידו, עם קופים מכל סוג שהוא שעוד לפני שהתחיל המשחק (!!) קיללו את דני פרנקו שלא לדבר תוך כדי המשחק, נהמו לכריס ווטסון אחרי שהחטיא זריקה נוחה ולאחר מכן קינחו בשירת "ביזיון ביזיון", וכמובן, חלק הצטרפו לעודד את חולון במחווה של עידוד טוב. והשיא, וברגע שמישהו מאוהדי חולון העז לקלל את ליאור חכמון קמו כמה דבילים לכיוון שלו במטרה להתחיל מכות...
אז נדב, מי שגר בבית מזכוכית...
וכמובן, המשך צפיה מהנה במשחקים של נתניה השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:46 pm 
Hall of Famer

אימפקט? "מנהיגות" "ניסון".
שאלו הדברים היחידים שאומרים על שחקן. הוא סוס מת.
אם תגיד "יש לו יד" סבבה
אם תגיד "שומר בחסד" סבבה
אם תגיד "מוביל כדור טוב" - נגיד שנחליק לך
אם תגיד "מוסר מצויין" - נחליק לך.

אין לו כלום. ולא רק שאין לו כלום כמו פניני שנראה כמו כלום בחודש האחרון אבל עד לאותו חודש הראה יד והגנה.
בורשטיין שלוש שנים לא מראה כלום. ומספיק לראות אותו מכדרר ושומר על הכדרור עם היד השניה בדחיפות כדי להבין שאפילו לכדרר הוא לא מסוגל.
מספיק לראות זריקה לסל ואם היא נכנסת זה הפוך מבלו שאני מופתע שהוא מחטיא. אצל בורשטיין אני מופתע שזה נכנס.
בורשטיין לא זורק זריקות סטייל קובי בריינט אלא זריקות פנויות. הוא מגרד 15% אחוז בערך בכל המפעלים. אין לו יד. נקודה. ואם תגיד לי "הוא קלע 3-4 נגד קבוצה מאוקראינה" אז יופי. גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום וגם שון ג'יימס יקלע בסופו של דבר שלשה אם יזרוק.

אני חושב שבורשטיין ברמתו מתאים להרצליה. או שחקן 8-9 בירושלים.
לדעתי חנוכי היה נותן יותר מבורשטיין (נגרייה כמו בורשטיין אבל הגנה יותר טובה).
מי שחושב שבורשטיין שווה רוטציה במכבי - שיבושם לו.

שורה תחתונה - אם אוחיון רכז פותח במכבי. דווין סמית שאם הייתי כלוא במערה חודשיים ולא הייתי מי זה והייתי מתעורר היום הייתי בטוח שהוא עוד איזה זר שהפציץ אשתקד בעירוני נהריה ומכבי החתימו אותו (ראה ערך סימונס) ובורשטיין שחקן 9-10 במכבי - דיינו. כנראה מכבי השנה באמת חלשה (כמו הטור של גרינוולד בוואלה היום).
ראיתי את שלושת המשחקים האחרונים ואני באמת לא זוכר קבוצה חלשה כ"כ שפשוט לא מסוגלת לקנות סל מול הגנה ירושלמית בינונית (רנדל וורנדו בלבד). בעבר מכבי היתה מגיע ל90 מול ירושלים ללא בעיות.

נ.ב
שימוש במשפט "פרמר לא שיחק" יתקבל. אבל אז הטענה שלי היא שמכבי היא קבוצה של שחקנים בינונים ושחקן NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], עופר האדום, ציפה דריפה אלמדלסי ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: