אורן כתב:
אינה, לא סתם רמזתי קודם את מה שרמזתי. את מוזמנת לחפש ניאונטולוגים שעובדים בקליניקות פרטיות.
עכשיו, תגדירי מצב כלכלי רע. לפני שעתיים ישב אצלי איזה לקוח פרו בונו שמפרנס משפחה בת חמש נפשות מ-6,500 ש"ח בחודש, וצריך להתחנן להוצל"פ שיפרסו לו לתשלומים חוב של פחות מאלפיים ש"ח. יחסית אליו, המצב של רופא בן חמישים שמשתכר 25,000 ש"ח בחודש לא רע. אבל הוא מתזז בין שתי עבודות, בהיקף משותף של בערך משרה ושלושת רבעי בשביל זה, והפנסיה שלו תהיה עלובה לגמרי, כי חלק גדול מאוד ממה שהוא מרוויח לא מחושב לזה.
עכשיו תראי, אני חושב שגם את תנאי השכר של הפרקליטים היה צריך לשפר במעט (דגש על מעט), רק שפרקליטים מרוויחים כבר עכשיו טוב יותר (פרקליט מתחיל, כלומר, בחור בן מעט יותר מ-25) מרוויח היום בערך כמו רופא מומחה צעיר (כלומר, מבוגר ממנו בקרוב לעשור, עם וותק של חמש שנים לכל הפחות). ולו מחכה שוק קשה מאוד בחוץ.
ובכלל, פרקליטים מרוויחים יותר מרוב עורכי הדין, פחות מאשר במשרדים הגדולים (שבהם עובדים קשה יותר), אבל יותר, אפילו כפול, מחלק נכבד מעורכי הדין הצעירים במשרדים הקטנים.
ועועד משהו - עם כל הכבוד לעורכי דין, ויש כבוד, לרוופאים מגיע יותר. אני מקווה שאת באמת לא מתכוונת לשאול למה.
האמת התחלתי לכתוב "מבלי להשוות את חשיבות המקצוע" אבל מחקתי כדי לא להעליב
כאשר יש הרבה "בכירים" שמתראיינים אז גם יהיו גרסאות סותרות. זה לא מה שאמור לקבוע במי לצדד.
מאוד קל לצדד ברופאים כי מגיע להם יותר. השאלה על חשבון מי וכמה באמת אפשרי. אפשרות אחת זה על חשבון מערכת הבריאות, שלא מעט חסר לה מלבד שכר לרופאים, ולא נראה לי שתווכח עם זה.
אפשרות אחרת היא ממגזרים אחרים. אבל אם תתן לרופאים שכר כפול ממה שהם קיבלו עד עכשיו, תראה שביתה של כולם, ולכולם גם יהיה קייס קטן או גדול.
יהיו שיגידו "מעשירים", ועדין, נראה לי שהדיון פה ברמה גבוה יותר, וגם יש גבול כמה שאתה יכול להוציע מעשירים ובסוף כמה שלא תוציא צריך לחלק את העוגה.
בכמה אתה חושב שהאוצר באמת יכול להעלות שכר במכה אחת? ממה שאמר לי רופא היום, ההסכם שניתן הוא שיפור די משמעותי למה שהיה קודם, ומי ששובת הם מי שכלכלית מסוגל, ובפרפריה ו"הרוסים" לא שובתים.