אחד התכנים המתאימים בול לנישה של ערוץ הגולד הוא התוכנית העשיריה, בה בוחרים אנשי תקשורת ופרשנים את העשיריה הגדולה בנושאים מסויימים. התוכנית שאני ראיתי הייתה על סלי הניצחון הגודלים ביותר בכדורסל הישראלי אותם בחרו עופר שלח, אביב לביא ואיתן גרין. למי שרוצה להתבשם בנוסטלגיה הנה ההסלים.
10. סל ניצחון של רמה"ש שהביא לה אליפות מול רמלה ב-2002 - בשם השיוויון הקדוש והגירל פאוור, הוכלל גם כדורסל הנשים. אין לי מה להגיד הרבה חוץ מזה שמדובר בסל ניצחון על הבאזר שהביא אליפות במשחק מספר 5.
9. דורון ג'מצ'י משלושת רבעי מגרש מול ציבונה - מעבר לכך שבאמת מדובר בסל נדיר, לא ברור למה הסל הזה ברשימה. כמו שעופר שלח אמר, התוצאה הייתה שיוויון, ג'מצ'י לקח את הזריקה הכי לא לחוצה שאפשר לקחת בסיום, העפת כדור משלושת רבעי מגרש, כשגם אם הוא יחטיא לא יקרה שום דבר והקבוצות ילכו להארכה. ג'מצ'י קלע וזה לא עזר לו בשיט, הוא עדיין הצ'וקר שהחליק מול אסטודיאנטס.
8. עדי גורדון מנצח את הפועל ב-93 - הסל שהחל להעלות את עדי גורדון במדרגות לפנתיאון שאליו הוא הגיע. איפה יש היום יריבות כזאת בספורט הישראלי עם שנאה אותנטית, מכות, דם רע וגם דם אמיתי.
7. שוב נשים, הפעם אליצור חולון בשירת הברבור - שוב סל ניצחון במשחק מספר 5, הפעם אוסטפלד בתפקיד של הלוזרית.
6. מאיר טפירו מהפינה מנצח דרבי - רק ילד בן 18 במשחק הכי לחוץ בכדורסל הישראלי והביצים גדולות. צריך להגיד שמדובר היה בדרבי חסר משמעות במהלך העונה וטפירו קיבל את הכדור ממילט ווגנר חופשי חופשי. עדיין לא כל אחד היה שם את הכדור הזה.
5. מ.י.ק.י מנצח את הפועל ר"ג - שלח תיאר את הסל הזה היטב, כדור נזרק לסל, עף לעבר העונשין, כולם קפואים מחכים לבאזר ומיקי מגיע לכדור, או שאולי הכדור הוא שהגיע למיקי, ומשם ג'אמפ מעל ידיים מושטות של שחקן יריב ורק רשת. זה אולי ריב' ההתקפה היחידי בקריירה של הווינר הגדול בכדורסל הישראלי והוא לקח אותו רק בגלל שזה מה שהיה צריך לעשות בכדי לנצח. כמו שאמרו פעם, מיקי יכול לעבור ליד אולם כדורסל, להיכנס לשם בדיוק בדקה האחרונה ולנצח את המשחק.
4. לבן מרסר מעיף את הפועל חיפה - אולי מכל הכמעטים, זה הכי מפתיע והכי פחות ברור, גם הכי פחות זכור והכי קרוב שהיה להדיח את מכבי. משחק מספר 3 ב-88, חצי גמר הפלייאוף, המנצחת עולה לגמר. מכבי האימפריה מצד אחד ומהצד השני האנדרדוג המוחלט הפועל חיפה, שהפתיעה את מכבי במשחק מספר 2. חיפה אז הייתה רונלד יוסטון ונדמה לי שהזר שלצידו היה ג'ים יוסביץ' (כך נדמה לי היה השם) הלבנבן. עוד כיכב גיא גודס בגיל הנוער. התפתח משחק לחוץ וצמוד שלקראת סיומו חיפה עמדה על סף סנסציה מופרעת לחלוטין עם יתרון נק'. כראוי בשנים הללו ההתקפה של מכבי התבלגנה ואיכשהו הכדור הגיע למרסר צעד בתוך הקשת ב-45% מעלות והזמן מתקתק. למרסר לא נשאר הרבה מה לעשות והוא העיף זריקה לעבר הסל שבמפתיע גם נכנסה. אולי הסל מהמרחק הרב ביותר בקריירה של מרסר.
3. חיימק'ה, ילד שלי מוצלח - זלוטיקמן מנצח את מכבי בדרבי בשניה האחרון, באוסישקין כמובן. משחק מספר 2 בגמר הפלייאוף. בסופו של דבר מכבי זכתה באליפות כמובן. כאן ארצה להיעזר בזיכרון של אנשי הפורום (ובמחשב האנושי שקוראים לו אורן 80). לא היה לזלוטיקמן עוד סל ניצחון בפיידאווי תוך נפילה לאחור מול מכבי וזה היה ביד אליהו?
2. הזריקה הכי מפורסמת בכדורסל הישראלי - כאן יש רמאות קטנה. דרק שארפ לא ניצח את המשחק, אלא שלח אותו להארכה. בכל מקרה נראה שהייתה יד מכוונת מלמעלה בכל המהלך שקדם לסל, או סתם ספינת החלל עם ליבת הזהב עברה במקום. זה החל משתיים, לא אחת, החטאות עונשין של גוסטאס, קלע של 90% מהעונשין. זה המשיך עם הכניסה של טנוקה בירד לצבע וכמובן שריקת השופטים והסתיים עם גור שלף מכל האנשים שנשלח למסור את הכדור ואז כמובן הגיע דרק שארפ לדיראון עולם.
1. עדי גורדון מעל טום צ'יימברס - הסל האלמותי, שהפך את עדי גורדון למיתוס והעלה את ירושלים למדרגת הקבוצה מספר 2 (מדרגה שלמרות שעדיין מסורתית היא שלה, היא לא ממש הוכיחה שזה כך). יותר מהסל, הסיפור הוא הטיים אאוט של ירושלים לפני המהלך. פיני רוצה פיק אנד רול, עדי לא מרוצה רוצה אופן, עושה מעין ברוגז ואז פיני, בעידוד אדלשטיין מוחל על הכבוד שלו והולך על האיש המרכזי של הקבוצה שלו, מהלך מנצח. מהצד השני תמיד הייתה הטענה ששרף הורה לעשות פאול, אבל צ'יימברס החליט שלא כך. ממבט על המהלך נראה שכשצ'יימברס הגיע לעזרה לא היה זמן על השעון והדבר הכי מטומטם לעשות היה עבירה. מי שכן יכלו לעשות עבירה בקלילות בזמן הם ברד ליף ששמר על גורדון וג'מצ'י, האיש הקרוב ביותר כשגורדון חלף על ליף כאילו הוא לא קיים.
http://www.youtube.com/watch?v=UDLgg-d6 ... re=relatedאני מניח שהתוכנית הזאת נעשתה לפני כמה שנים, לכן לא נכללו בה 2 מהסלים הגדולים ביותר בשנים האחרונות באדיבות הפועל חולון - מאליק דיקסון כמובן זוכה באליפות ובריאן טולברט בשלשה מופרעת מביא גביע.
הסל שהכי היה חסר לי זה סל הניצחון של מיקי במדי נבחרת ישראל מול צ'כיה שהעלה את ישראל בפעם הראשונה והיחידה לאליפות העולם. אז עוד היו מוקדמות למפעל הזה, לא מיקום בסיום אליפות אירופה וצ'כיה הייתה אימפריה, סגנית אלופת אירופה למיטב זכרוני. בכל מקרה מיקי קיבל כדור מהפינה ולקח זריקה קשתית שנראתה כאילו עוברת מעל הקרש וצוללת פנימה. אותי הזריקה שלחה לשעות ניסיונות שחזור במגרש ליד הבית.
אם אני הייתי צריך לדרג, אז הייתי מעיף את כדורסל הנשים, מחמת חוסר עניין שלי וגם הייתי מעיף את הסל של ג'מצ'י שאמנם היה נדיר, אבל לא מעניין בטירוף. שארפ היה עובר למקום הראשון (אי אפשר להתעלם מהסל הזה בשל סיבה טכנית שהוא לא ניצח). מעביר את הסל של דיקסון למקום השלישי, מוריד את הסל זלוטיקמן למקום השישי אחרי הסלים של מרסר ומיקי שהביאו אליפות למכבי. מכניס את הסל מול צ'כיה למקום השביעי. הגביע של חולון במקום השמיני ואילו טפירו 9 ועדי גורדון מול הפועל סוגר את הרשימה.
חייבים גם להזכיר את הסל הראשון של גיא פניני בליגת העל. שלשה מחצי מגרש שניצחה לבני הרצליה את המשחק.