סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 11:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2011 11:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא קראתי את הכתבה (חוץ מהכותרת) או את הדיון פה בפורום.

אבל דעתי היא כזו :

מכבי היא הצבע והחיים של הליגה.

כל מקום שמכבי מגיעה אליו - ראשל"צ, הרצליה, ירושלים וכו', מתמלא כמעט לחלוטין.

אנשים באים בשביל האתגר והריגושים שיש במשחקים מול מכבי.

משחקים של בני השרון-הרצליה מול הפועל ירושלים (למשל) לא יעניינו יותר מידי, אם לא תהיה מכבי תל אביב אחת ויחידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 12:24 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
מה שתמיד אמרתי. יש אנשים שאוהבים את מכבי ויש כאלה שאוהבים לשנוא את מכבי. אבל להסתדר בלי מכבי לא האוהדים ולא השונאים לא יודעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 12:58 am 
Sophomore

זה שמכבי ת״א משחקת בצהוב לא אומר שהשמש זורחת לה מהתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:11 am 
Hall of Famer

frodoborg כתב:
מה שתמיד אמרתי. יש אנשים שאוהבים את מכבי ויש כאלה שאוהבים לשנוא את מכבי. אבל להסתדר בלי מכבי לא האוהדים ולא השונאים לא יודעים.

אני ממליץ לנסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:18 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

nadav_hacohen כתב:
frodoborg כתב:

אני ממליץ לנסות.

מדבר עם עצמך? אתה לא באמבטיה ::yaz-yk:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 12:10 pm 
Junior

frodoborg כתב:
nadav_hacohen כתב:
frodoborg כתב:

אני ממליץ לנסות.

כנראה הוא רוצה להרגיש שהוא בסירת מירוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 1:19 pm 
Junior

בחיי שאני לא מבין את הדיון פה.
משל למה הדבר דומה? למלך בשר ודם שהיה מהלך עירום, והתפעלו כל העם מיפי מלבושיו. ויבוא תינוק של בית רבו ויזעק זעקה גדולה ומרה: אבוי! המלך עירום.
ויבואו כל היועצים והחכמים ויאמרו לו: אולי המלך עירום, אבל בגדים לא יפתרו את המצב. כי אין צבע בגדים שיהיה מוסכם על כל תושבי הממלכה, וכי המלך אלרגי לבד, וחוץ מזה, ממה נפשך: אם תתן למלך בגדים רחבים מדי, אף אחד לא ידע עד כמה חסון מלכנו ואיזה ריבועים נהדרים יש בבטנו. ואם הלבישו בבגדים צמודים אשר יבליטו את נתוניו הטבעיים המחמיאים, אז לא עשינו בזה כלום, עדיף כבר ללכת נאטורל. ובכלל, במקום לבכות שהמלך עירום, תזעק על זה ששאר הנתינים לבושים. שילמדו ממנו במקום לתקוף אותו.

חברים, זה לא רק שהמלך הוא עירום, הוא גם נראה זוועה. סתכלו במראה.
אין תחרותיות ואין משמעות לליגה. בגלל סיבות כלכליות או מקצועיות או בגלל שמאז ימי מתתיהו המכבים תמיד מנצחים, או בגלל שהשמש זורחת מהישבן של שימון או בגלל הזווית בין מרקורי לגופיה של אילן השועל.
מה זה משנה למה? אין תחרות ואין עניין.
אי אפשר להפוך את היוצרות. הליגה גוססת כי אין תחרותיות ולא ההיפך.
אז אפשר לשחק במה יקרה אילו, ואפשר להבין שאין מה לעשות. חייבים לשנות משהו.

נ.ב. 1
אחד הדברים שגורמים הכי הרבה אנטגוניזם כלפי מכבי היא ההתנהלות המאפיונרית שלה. אפשר לקרוא לקופל ״דון״, אבל הוא לא נפגש עם שחקני קבוצה יריבה באמצע סדרת פלייאוף, או מנהל בנק השקעות שבו מושקעים שחקנים יריבים ושופטים. (לכאורה כמובן).

נ.ב. 2
זעקת הקוזאק הנגזל גם היא מעצבנת. החל מהירידה לחדר ההלבשה כשמעניקים גביע אבל לא לך, וכלה ביללות העולם כולו נגדנו. חלאס, אתה לא יכול גם לאנוס וגם לבכות שיש לך חשש לאיידס.

נ.ב. 3
הילד מהסיפור לא סתם את הפה, אז היועצים של המלך שילמו לו המון כסף והעבירו אותי לצד שלהם, הוא המשיך לעבוד באותו מרץ, אבל לכיוון השני, והיום ספנסר טוניק הוא איש עשיר ומפורסם.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 2:53 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אני מודה שאף פעם לא הבנתי את אלה שאומרים: "אין תחרות". בין ירושולים וגליל - גם אין תחרות? בכלל אין תחרות? לא נשמע סביר.
"אין עניין" - זה כבר משהו אחר. לטס פייס איט: בין אם מכבי מנצחת ב-30 הפרש, ומפסידה ב-5 - פשוט אין עניין. לרוב המשחקים בליגה משעממים מוות בגלל הרמה הנמוכה. ברגע שהרמה נמוכה ואין הנאה בצפייה נטו, רק אוהדים שרופים מסוגלים להתרגש בגלל ניצחון או הפסד. השנאה למכבי זה בערך הדבר היחידי שעוד נותר לליגה הזאת. תיקחו את זה, ולא יישאר כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 4:03 pm 
Junior

הפוך, גוטה, הפוך.
אין תחרות על האליפות. יש תחרות בין גלילבוע לירושלים על המקום השני ותו לא.
בהינתן שלא משנה מה תעשה, האליפות תישאר צהובה, אז נכון, חוץ משנאה למכבי אין הרבה ענין בליגה.
תיקח את זה, ואז נוכל להתרכז במה שלשמו קיימות תחרויות ספורט. התחרות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 4:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תיקון. אפשר יהיה להתרכז בשנאה לירושלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:04 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

עובדתית זה פשוט לא נכון. יש תחרות על אליפות. לא רוצה לחזור על עצמי, אבל כבר כתבתי שמכבי הפסידה אליפות פעמיים מאז 2007. גם השנה אף אחד לא ייפול מכיסא אם מכבי תפסיד (העונה של 80 פלוס משחקים + השנה מכבי לא חזקה כמו בשנה שעברה), כי במשחק אחד הכל יכול להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:17 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראובן כתב:
בתור התחלה, היא תיתן (כנראה) מקום קבוע לישראל במוקדמות היורוליג. זה לא נורא הרבה אבל גם לא מעט.

וגם זה לא בטוח. מקום במוקדמות יורוליג זה לא אוטומטי, זה מבוסס על דירוג יול''ב כפי שידוע לך. כרגע הליגה שלנו אכן ממוקמת באזור שמבטיח רישיון סוג ב' במוקדמות לאלופה שהיא לא מכבי. אבל זה בעיקר בזכות ... מכבי:

http://www.in-the-game.org/?page_id=7895
(בדירוג תלת-שנתי: 105 נקודות למכבי, 50 לי-ים, גליל, והשרון - ביחד).

עכשיו, מקווה שזה ברור לך: ברגע שנפטרת ממכבי, נפתרת גם מהנקודות שלה. ואז כמובן הליגה שלנו לא תהיה זכאית לשום נציגה במוקדמות יורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:32 pm 
Sophomore

ehud כתב:
לא קראתי את הכתבה (חוץ מהכותרת) או את הדיון פה בפורום.

אבל דעתי היא כזו :

מכבי היא הצבע והחיים של הליגה.

כל מקום שמכבי מגיעה אליו - ראשל"צ, הרצליה, ירושלים וכו', מתמלא כמעט לחלוטין.

אנשים באים בשביל האתגר והריגושים שיש במשחקים מול מכבי.

משחקים של בני השרון-הרצליה מול הפועל ירושלים (למשל) לא יעניינו יותר מידי, אם לא תהיה מכבי תל אביב אחת ויחידה.

אין ספק, טיעונים עמוקים, משכנעים, נחרצים ומקיפים לגמרי, שמתייחסים אחת לאחת לכל הטענות שבכתב-

אה, וואלה. לא קראת אותה אפילו. לא נורא, עדיין- טיעונים עמוקים וכו'
(וואו, איזו תגובה מכביסטית צפויה וקריקטוריסטית. לא חשבתי שנמצא אותה בפורום שנחשב לאיכותי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
דרך אגב, אם משלבים את ההודעות של אהוד ופרודו אז יוצא שמכבי היא הסיבה היחידה שאנשים באים לראות כדורסל, אבל זה כי הם כולם שונאים אותה שינאת מוות.

פרודו כמובן צודק לגבי מוקדמות היורוליג, ואין לי בעיה עם זה. להיפך - שבמקום להתחבא מתחת לסינר של מכבי שקבוצות יעבדו כדי להשיג את הייצוג (ואז הן ידעו שהן באמת מקבלות אותו, בלי שיריונים ובלי תיכמונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:47 pm 
Hall of Famer

frodoborg כתב:
nadav_hacohen כתב:
frodoborg כתב:

אני ממליץ לנסות.

פרודו, בגדול אני מחלק את ההודעות שלך לשני סוגים:

א. אלה שאני יודע להסביר מדוע הן מטופשות, וב. אלה שאני מרגיש שהן מטופשות, אבל לא מסוגל להבין מה לעזאזל אתה מנסה לומר בהן. המשפט האחרון שלך שאני מצטט שייך לסוג ב'.

ואה, כפי שכבר ציינו, ה"איומים" על עזיבת אלקטרה את הליגה לא מגיעים בדרך כלל מהמנהלת או מהקבוצות, אלא מאלקטרה. כך שכמו שאני תמיד אומר בתגובה לאיום המזדמן הזה: לכו על זה.

frodoborg כתב:
אני מודה שאף פעם לא הבנתי את אלה שאומרים: "אין תחרות". בין ירושולים וגליל - גם אין תחרות? בכלל אין תחרות? לא נשמע סביר.
"אין עניין" - זה כבר משהו אחר. לטס פייס איט: בין אם מכבי מנצחת ב-30 הפרש, ומפסידה ב-5 - פשוט אין עניין. לרוב המשחקים בליגה משעממים מוות בגלל הרמה הנמוכה. ברגע שהרמה נמוכה ואין הנאה בצפייה נטו, רק אוהדים שרופים מסוגלים להתרגש בגלל ניצחון או הפסד. השנאה למכבי זה בערך הדבר היחידי שעוד נותר לליגה הזאת. תיקחו את זה, ולא יישאר כלום.

זו כבר הודעה ששייכת לסוג א'. הפוטנציאל לעניין בכדורסל הישראלי קיים ועוד איך, ואני כאן ועכשיו יכול לציין לפחות 3 קבוצות שיכולות להביא למשחק נתון וחשוב מינימום 5,000 אוהדים (לא שיש להן אולם לזה): הפועל ת"א, ירושלים וחולון. תוסיף את הקבוצות שבעבר היה להן פוטנציאל אוהדים יפה מאד (גליל, אילת, החיפאיות, ואפילו בני הרצליה ונתניה) ואתה מקבל ליגה שבהינתן תחרות סבירה-יש בה עניין לא מועט בכלל. אלא שאין תנאים לתחרות אמיתית, ואם קבוצה כמו חולון לוקחת אליפות ועונה אח"כ יכולה להתמוטט כלכלית בגלל חוסר התנאים להמשכיות-הבעיה היא בשיטה. השנאה לאלקטרה קיימת בין היתר מפני שהיא מזוהה עם השיטה שבה כל התנאים מתקיימים לטובתה ומיועדים לשרת אותה, וגם הקשקוש הזה של פיינל פור לא מוכיח שום דבר אחר (כי אלקטרה משוריינת ביורוליג, וכי ערוצי התקשורת מקדמים אותה בפראות, וכי אין שום משמעות פרקטית לאליפות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:50 pm 
Hall of Famer

לא מדויק נדב, אתה יודע שהקבוצות האלה יכולות להביא 5000 אוהדים בליגה שבה יש קבוצה כמו מכבי. אתה לא יודע מה היה קורה במצב ההיפותטי שלא היתה מכבי מעולם, והקבוצות המעניינות בליגה היו אלה שהזכרת. ההימור שלי? היה מדובר בסוג של כדורעף 2 . אולי טיפה יותר בגלל האמריקנזציה של ישראל והקשר לכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 5:56 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

לגבי ב', הרי אתה פתחת בדיון הזה, ואז ממליץ לנסות להסתדר בלי דיונים על מכבי:
ציטוט:
אני ממליץ לנסות.

אפשר להגיב לעניין של חולון: כמובן, הרבה יותר קל להאשים את השיטה מאשר להודות בכשל אישי\ניהולי.
כל השאר - די קישקוש בלאבוש, ופשוט לא נכון. מה שנורטון אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 6:04 pm 
מנהל פורום

שוב פעם הגענו לכדורעף 2?

אני שוב אעלה את הטיעון הבסיסי - אני מניח ומקווה שכל מספידי הכדורסל הישראלי עדיין יסכימו שהוא ברמה אחת לפחות מבחינת עניין מכדורסל הנשים, גם בלי מכבי. וכדורסל הנשים הוא מבחינת עניין, תקציבים, סיקור תקשורתי ואני מניח שגם כמות צופים, בכמה וכמה דרגות מעל הכדורעף, הכדוריד ושאר הענפים האזוטריים. אז די עם השטויות.

פרודו, נדב לא דיבר על למחוק את מכבי מהלקסיקון. הת'רד מדבר על להעיף את מכבי מהליגה הישראלית. אני מניח שהיא עדיין תעורר הרבה מאוד עניין מסיבות שמגוחך אפילו להעלות אותן בפורום הזה.

אה, ומה שיניב אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 6:12 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא מדויק נדב, אתה יודע שהקבוצות האלה יכולות להביא 5000 אוהדים בליגה שבה יש קבוצה כמו מכבי. אתה לא יודע מה היה קורה במצב ההיפותטי שלא היתה מכבי מעולם, והקבוצות המעניינות בליגה היו אלה שהזכרת. ההימור שלי? היה מדובר בסוג של כדורעף 2 . אולי טיפה יותר בגלל האמריקנזציה של ישראל והקשר לכדורסל.

מזל שההימור הזה הוא בחינם, נורטון. תוקפו של הטיעון שלך שווה לכך שאגיד שאנו יודעים שהקבוצות האלה יכולות להביא 5,000 אוהדים למשחק בליגה שבה אפי בירנבוים מאמן, ואם תוציא את אפי-כנראה שהכדורסל היה כמו הכדורעף. ההנחה שלי לגבי כמות האוהדים והעניין היא במצב שבו אין אלקטרה, משמע שאינני מחשיב כל הטרמפיסטים שרואים את אלקטרה בימי חמישי ומחשיבים את עצמם אוהדים שרופים של הענף. אני כן מחשיב את האהדה של אנשים לענף עצמו (והענף עצמו מיתג את עצמו כמספר 2 בישראל עוד לפני שאלקטרה הגיעה לרמת ההגמוניה הכמעט מושלמת שיש לה היום), את הלוקאל פטריוטיזם שלהם ואת האהדה לספורט תחרותי. אין לי שום סיבה להיות פטרוני באופן מגוחך, ולחשוב שכמות אוהדי חולון, ירושלים והפועל ת"א תרד בגלל שהקבוצות לא יתחרו באלקטרה. אני אומר ממש את ההיפך: אם תהיה כאן ליגה שוויונית באמצעות כלים לשוויוניות (בראש ובראשונה תקרת שכר, דרך אלופה שמגיעה ליורוליגו חזרה לפלייאוף פה בארץ ועד החשוב ביותר: בניית תשתיות ואולמות של מינימום 5,000 איש בכל עיר גדולה או עיר שמייצגת אזור), הפופולריות של הכדורסל מחוץ למחוזותיה של אלקטרה תגדל ברמות שלא הכרנו עד היום.

frodoborg כתב:
לגבי ב', הרי אתה פתחת בדיון הזה, ואז ממליץ לנסות להסתדר בלי דיונים על מכבי:
ציטוט:
אני ממליץ לנסות.

אפשר להגיב לעניין של חולון: כמובן, הרבה יותר קל להאשים את השיטה מאשר להודות בכשל אישי\ניהולי.
כל השאר - די קישקוש בלאבוש, ופשוט לא נכון. מה שנורטון אמר.

אתה, כמובן, לא הבנת אותי. המלצתי היתה לנסות להסתדר בלי אלקטרה, והיא נובעת בין היתר מדיונים כמו זה שאנו מנהלים פה. מבחינתי אפשר לנסות להסתדר בלי אלקטרה ובמקביל גם לדון אודותיה.

לגבי שאר דבריך: כמובן, הרבה יותר קל לדבר שטויות מאשר להודות שאתה מדבר שטויות. אין לי הרבה כלים מול טיעונים מעמיקים כגון "קשקוש בלאבוש ופשוט לא נכון". ולגבי מה שנורטון אמר, ראה תגובתי למעלה (בתקווה שתבין אותה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 6:13 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אה, ומה שיניב אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 6:59 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

נדב, את ההודעות שלך אני גם מחלק לשני סוגים. סוג א': אתה גס רוח ובעיקר כותב כדי להעליב מישהו, ועדיין אומר משהו לעניין. ב': אתה סתם גס רוח, בעיקר כותב כדי להעליב מישהו. לצערי, אצלך זה בעיקר סוג ב'. הרמה בה אתה מנהל דיונים ממש לא שווה תגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:07 pm 
Hall of Famer

דבר שאני לא חושב שנותנים עליו את הדעת מספיק הוא העובדה שגם עם יקרה ה"צפרטה" מכבי לא תעלם.
היא תמשיך לשחק ביורוליג במשבצת שמשורינת לה בימי חמישי מששת ימי בראשית. ואולי בעוד ליגת משנה (אדרייטית או וואטאבר).
זאת אומרת ה"ליגה נטולת מכבי" תצטרך להתמודד על הקשב של אוהדי הספורט בארץ עם קבוצה נוצצת שתשחק בקרם דה-לה-קרם של הכדורסל האירופי לעיני כל ישראל.
אני חושב שקשה מאוד להעריך את התוצאה.
על פניו שווה לנסות, לתקופה קצובה של כמה שנים, לראות את המגמה, אם התוצאה על הפנים, לחזור ל"גוליבר בליליפוט".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:12 pm 
מנהל פורום

אה, והיום הליגה הישראלית לא צריכה להתמודד עם ימי חמישי על הקשב של אוהדי הכדורסל בארץ?

לגבי האדריאטית, אני חושב שהניסוי אולי בראשיתו, אבל כבר אפשר להגיד די בודאות שהליגה הישראלית היכתה שוק על ירך את האדריאטית מבחינת התעניינות. תעזבו את מכבי עצמה (שגם לגביה אני לא חושב שזה מעניין מישהו). מישהו חוץ מכמה מופרעים אמיתיים בפורום הזה טורח להתעדכן במה ליובליאנה (שלא לדבר על בודצ'נוסט ושירוקי) עושה באדריאטית כי הוא מוטרד מכך שהיא תאיים על המקום הראשון של מכבי? וגם המופרעים האמיתיים עושים את זה אני מניח בגלל התעניינות כללית באדריאטית ולא בזכות מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאחר ואחרי הליכתה של מכבי תישאר פה קבוצה אחרת שתקציבה יהיה בקרוב גדול פי כמה על שאר הקבוצות (בניגוד לעכשיו שהוא סתם הרבה יותר גדול), אני לא מודאג. אני ממליץ לנסות את הליגה גם בלעדיה, ואולי היא ומכבי יקימו ביחד ליגה רק של שתיהן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:44 pm 
מנהל פורום

צריך להגיד שעצם התזה הזו היא שלילה מוחלטת של הטענות נוסח נורטון (כדורעף2) ושאר אלה שטוענים שלא תהיה כאן ליגה בלי מכבי.

אם בלי מכבי וכשצריך להיאבק מחדש על מקום במוקדמות היורוליג תקום כאן יריבה עם תקציב של שמונה ספרות בדולרים, זה עדות לא רעה לחוסן הפוטנציאלי של הליגה. למרבה הצער, אי אפשר באמת לאמץ את הטיעון הזה כי הוא שילוב של פרובוקציה עם עתידנות מפוקפקת, אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 73 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: