סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 11:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, ברור שההצעה היא לא לסלק את אלקטרה מהליגה רק כי התקציב שלה הרבה יותר גדול, מה שמזכיר לי את הקטע הנהדר הזה של עוזי וייל: http://2nd-ops.com/2ndop/?p=7515

הצעד האופרטיבי המיידי שצריך להתקיים בליגה הישראלית הוא תקרת שכר. הצעד החשוב ביותר לטווח הארוך הוא הכנת תשתית אולמות רב תכליתיים בני 5,000 מושבים לפחות בת"א, ירושלים, נתניה, חולון, ראשל"צ, אילת, באר שבע, הרצליה, עפולה, כפר בלום וכו'. בשילוב צעדים של חזרה לשפיות שיטת הליגה (מספר משתתפות קבוע כולל יורדות ועולות, פלייאוף וכו'), יש פה סיכוי לעשות משהו גם בלי שאלקטרה תעוף (מה שעשוי לקרות אם יתעקשו על תקרת השכר, למרות שאני בכל מקרה לא מאמין שזה יקרה-האינטרס של אלקטרה להשתתף בליגה הישראלית הוא ראשון במעלה, לפחות עד שהיורוליג תהפוך לליגה סגורה פר אקסלנס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 7:52 pm 
Sophomore

הצהובים טובים לליגה הישראלית כמו שתשובה דנקנר וחבריו טובים לכלכלה הישראלית
אגב הנתון שמופיע שם מדבר על ממוצע של 1700 צופים למשחק
מישהו יודע מה החציון של הקהל שמגיע למשחקים בליגה הישראלית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 8:26 pm 
Hall of Famer

נדב - קצת בעייתי להחיל תקרת שכר בליגה שהרבה קבוצות ממנה עומדות פחות או יותר על רף המינימום. המנהלת קבעה אפילו שתאפשר לקבוצות לעלות ליגה בלי קשר להישגיהן הספורטיביים אם רק יהיה להן מימון מספיק בשביל ליגת העל...
בנוגע לאולמות רב תכליתיים בגודל 5000 מקומות, אתה יכול להמשיך לחלום בהקיץ. מי מממן את העסק הזה בדיוק? בשביל מה זה טוב? למה צריך אולמות של 5000 מקומות בכל חור בארץ? עדיף שהממשלה, מפעל הפיס והטוטו יממנו עוד איזה בית ספר, מרפאה או מרכז קהילתי על פני סתם עוד אולם, מה גם שיש כבר כמה תוכניות להקמת מספר אולמות נוספים.

אני מסכים שהפיינל פור הוא לא ספורטיבי והוא הופך את הליגה למיותרת. אבל להגיד שהוא לא תחרותי כשמכבי הפסידה אותו פעמיים ב-4 שנים האחרונות זה די מטופש. לדעתי הפתרון הטוב ביותר צריך להיות שמכבי פשוט תצטרף בפלייאוף / גביע, בדומה לפתרונות שיש עם ז'לגיריס ועוד כמה קבוצות באדריאטית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 8:29 pm 
Sophomore

יכול להיות שזה בכלל אינטרס של הליגה לאפשר למכבי להמנע ממשחקי הליגה הסדירה למשך עונה או שתיים. שיצטרפו בפלייאוף. יכול להיות שבאמת נגלה שהנוכחות המכביסטית רק מפריעה ופוגעת, ואז אפשר יהיה לעבור לשלב הבא- ויתור מוחלט על נוכחותה (לפחות בסגל המלא שלה) בליגה הישראלית.

אני חושב שזה ניסוי שכדאי לשני הצדדים לנסותו. אני אפילו די משוכנע, שאחרי שתי עונות כאלו, הקולות לליגה נטולת מכבי יהיו משמעותיים, גם בצד המכביסטי. יהיה מתח, תהיה תחרותיות, יחלקו תארי אמת, תחזורנה סדרות הפליאוף! כולל סדרת גמר!

מכבי? מכבי תסתדר. היא משוריינת ביורוליג עד בוא המשיח פחות או יותר, והליגה המקומית היא עבורה פחות או יותר מטרד מעיק. הרי אין פה שום נצחון שמהווה עבורה איזושהי תעודת כבוד, או תג איכות, אבל כל הפסד אקראי בליגה מאיים לפרק אותה חברתית ומקצועית (לפחות ככה מתנהגת התקשורת...). והפרצופים של פדרמן ובעיקר מזרחי. כאילו מת מישהו.

אני רק לא בטוח שהחתן והכלה רוצים בחתונה הזו בכלל (או יותר נכון- בגירושין האלו). מכבי, לפחות כל עוד מזרחי שם, לא תסכים לוותר על הליגה (אלא אם כן המנהלת תכפה חוקים שבאופן בוטה יכוונו נגדה). המנהלת גם היא לא נראית כמי שמוכנה לוותר על "מטילת ביצי הזהב" הראשית שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 9:08 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אה, והיום הליגה הישראלית לא צריכה להתמודד עם ימי חמישי על הקשב של אוהדי הכדורסל בארץ?

היום ימי החמישי האלה הם פרומושן לליגה, את הקבוצה שצופי היורוליג רואים ביום חמישי, הם מוזמנים לראות גם ביום ראשון (באולם או בטלביזיה).
בגרע שתהיה הפרדה גמורה, זה יהפוך לתחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 9:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אה כן, נדב? באמת ברור? התחלת את הת'רד הזה על בסיס כתבה ב"כלכליסט", עיתון שכידוע מתעסק בגידול חסה בשטחים.
הכתבה שם מדברת על כוחה הכלכלי של מכבי ועל זה שהיא מנצחת כל הזמן - מן הסתם בגלל זה. שהרי אם לא, למה הפתרון המיידי (ואפילו תחליף להוצאת מכבי מהליגה בטווח הקצר) הוא תקרת שכר?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 10:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אגב, עכשיו כשאני חושב על זה, עשו כבר את הניסוי של אורליאן השנה בזעיר אנפין - היה מחזור אחד שבו מכבי לא שיחקה. מישהו יכול להשוות מספרי רייטינג של המחזור הזה למחזורים אחרים? אני אופתע אם המגרשים היו בתפוסה שונה מהרגיל (בניגוד לתחזית של ehud) אבל זו באמת קטנוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 10:28 pm 
Junior

למה ללכת לרזולוציה של מחזור בודד? למה לא רבע? נדמה לי שברבע השני היום מכבי לא ממש שיחקה. והיו לא פחות צופים באולם מאשר ברבעים האחרים, לפחות כך זה נראה בשידור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 10:43 pm 
מנהל פורום

סתם תהייה, זה ת'רד רציני או ת'רד דאחקות?

אני לפחות עניתי ברצינות על כל הודעה בת'רד הזה. אם התבלבלתי אני אשמח שיתקנו אותי ואני מבטיח גם לעבור להערות ציניות נטולות משמעות, עם או בלי סמיילים אידיוטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 10:52 pm 
Junior

זה לא ממש משנה,מכיוון שהמתקן של מכבי פי כמה גדול משל האחרות גם במשחקים הפחות מעניינים שלהם הם מביאים 4000 אוהדים פלוס מינוס ומעלים את כמות האוהדים במחזור.

מה שיהיה נכון יותר לבדוק זה את האחוז תפוסה של כל אולם שהיא מגיעה אליו לעומת הממוצע השנתי של אותו אולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

למה צריך ניסוי בזעיר אנפין? תעשה ניסוי באנפין יותר גדול... ממוצע קהל במשחקים עם מכבי, ממוצע קהל במשחקים בלי מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Junior

נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:17 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
נדב - קצת בעייתי להחיל תקרת שכר בליגה שהרבה קבוצות ממנה עומדות פחות או יותר על רף המינימום. המנהלת קבעה אפילו שתאפשר לקבוצות לעלות ליגה בלי קשר להישגיהן הספורטיביים אם רק יהיה להן מימון מספיק בשביל ליגת העל...
בנוגע לאולמות רב תכליתיים בגודל 5000 מקומות, אתה יכול להמשיך לחלום בהקיץ. מי מממן את העסק הזה בדיוק? בשביל מה זה טוב? למה צריך אולמות של 5000 מקומות בכל חור בארץ? עדיף שהממשלה, מפעל הפיס והטוטו יממנו עוד איזה בית ספר, מרפאה או מרכז קהילתי על פני סתם עוד אולם, מה גם שיש כבר כמה תוכניות להקמת מספר אולמות נוספים.

אני מסכים שהפיינל פור הוא לא ספורטיבי והוא הופך את הליגה למיותרת. אבל להגיד שהוא לא תחרותי כשמכבי הפסידה אותו פעמיים ב-4 שנים האחרונות זה די מטופש. לדעתי הפתרון הטוב ביותר צריך להיות שמכבי פשוט תצטרף בפלייאוף / גביע, בדומה לפתרונות שיש עם ז'לגיריס ועוד כמה קבוצות באדריאטית.

התקציב הבעייתי של הקבוצות הקטנות אמור להיות מטופל בין היתר דרך הצעד ארוך הטווח שציינתי. תקרת השכר לא קשורה לקבוצות הקטנות (מלבד הערך שלהם כפרמטר מתמטי לקביעת התקרה), היא קשורה לגדולות.

מי מממן אולמות ולמה זה טוב? מממן: מפעל הפיס, המועצה להסדר ההימורים בספורט, משרד החינוך, התרבות והספורט. למה זה טוב: ניתן להשקיע באמצעות אולמות כאלה בתשתית ספורט ותרבות קהילתית, שחשובה ב"חורים" בארץ הרבה יותר מאשר בתל אביב (שגם בה, כמובן, יש צורך בעוד אולמות). ישנו כמובן גם המודל הפרטי, זה שקולברן הציע בנתניה ורענן כץ הציע בירושלים, שטייקון כלשהו ישקיע באולם כחלק ממתחם בילויים וקניות נושא רווחים.

אני לא אמרתי שהפיינל פור לא תחרותי, אני אמרתי שהתחרות הנובעת ממנו שווה לתחת כי אין משמעות לאליפות. לגבי ה"פתרון" שאתה מדבר עליו, ראובן כבר ניסח את זה טוב ויפה. זה "פתרון" שטוב לאלקטרה בלבד, לא לשאר הליגה, והוא לא פותר שום דבר מהותי עבור הקבוצות שהן לא אלקטרה.

ראי שעל הקיר כתב:
אה כן, נדב? באמת ברור? התחלת את הת'רד הזה על בסיס כתבה ב"כלכליסט", עיתון שכידוע מתעסק בגידול חסה בשטחים.
הכתבה שם מדברת על כוחה הכלכלי של מכבי ועל זה שהיא מנצחת כל הזמן - מן הסתם בגלל זה. שהרי אם לא, למה הפתרון המיידי (ואפילו תחליף להוצאת מכבי מהליגה בטווח הקצר) הוא תקרת שכר?

אני מדבר על הפתרון שאני מציע, לא מה אחרים מציעים, אם לא היה ברור לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:30 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
למה צריך ניסוי בזעיר אנפין? תעשה ניסוי באנפין יותר גדול... ממוצע קהל במשחקים עם מכבי, ממוצע קהל במשחקים בלי מכבי.

זה לא הניסוי הרלוונטי. לי ברור שהוצאת מכבי מהליגה "תחליש" אותה במובן שירדו כל התוספות שמכבי מביאה, כולל הקהל הביתי שלה והניקוד ליול"ב וסביר להניח שגם סיקור תקשורתי וטלביזיוני. זה שירדו ה3000-4000 צופים שהיא מביאה זה מובן מאליו.

השאלה היא (לדעתי) איך החלק של הליגה שהוא לא מכבי ייראה ביחס למצבו הנוכחי. כאן יש שלוש אפשרויות -

האחת, שהליגה רק תתחזק, בין אם בגלל תחרות מוגברת או כל עניין קסום אחר (כמו שההוא מכלכליסט מנסה לטעון) או כי סתם קבוצה כמו הפועל תהפוך להיות מכבי החדשה (כמו שהראי טוען).

השנייה, וזו דעתי המסויגת (כשאני לא במצב רוח אופטימי), שהכל יישאר בערך אותו הדבר. כלומר משחק בין ראשון לאשקלון יקבל אותה תשומת לב ואותה כמות קהל כמו שהוא מקבל היום, שזה לא נורא הרבה ולא נורא מעט.

השלישית, היא גישת הכדורעף 2 של נורטון. או גישת ה"אם אין מכבי אז זה לא מעניין" של ehud.

פיילוט המחזור הבודד "מוכיח" גם את אובדן ההשפעה הישירה של מכבי (פחות צופים במחזור), אבל עובדה היא שאף אחד לא הרגיש איזה חיסרון יוצא דופן והמחזור שוחק וקיבל סיקור שהוא קצת מעל ליגת הכדורעף. לא הוכחה לכלום, אבל לפחות לא צריך ללכת כל כך רחוק כמו אורליאן כדי לשער מה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:33 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי למה הטענה שלי בעניין ירושלים מובילה לזה שהליגה תתחזק.
והניסוי בזעיר אנפין שלך לא שווה כלום. אי אפשר לנתק את המחזור הזה מהליגה שבה הוא נמצא. זה עדיין משחק בין ראשון לאשקלון בליגה עם מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:41 pm 
Sophomore

ראובן, אני לא רואה מה אפשר ללמוד מנתוני הקהל במחזור הזה. גם מפני שמחזור אחד רחוק מלהיות מדגם מייצג, וגם מפני שהתנאים שונים לגמרי: אין דין מחזור בלי מכבי ת״א כשהיא חלק מהליגה כמחזור בלעדיה כשהיא מחוץ לליגה, ואין סיבה להשליך מהראשון על השני.
עוד בעניין זה: בעיניי גם לנתונים מהעונה—שתיים—שלוש הראשונות אחרי הפרידה ממכבי ת״א, אם וכאשר, לא צריך לייחס חשיבות רבה במיוחד. זו תהיה תקופת מעבר והסתגלות לסדר החדש, אין סיבה להניח שהיא תדמה לשנים שאחריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:42 pm 
מנהל פורום

המשפט של ehud היה: "אנשים באים בשביל האתגר והריגושים שיש במשחקים מול מכבי". אני חושב שאם מכבי לא משחקת ועדיין אנשים באים זו ראיה מסוימת (קטנה ככל שתהיה) לכך שיש חיים בלי מכבי. בכל אופן, לא על זה יתבסס כתב התביעה העתידי בסוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2011 11:46 pm 
Hall of Famer

מה הקשר בדיוק? כשראשון ואשקלון משחקות ובאים המעטים שבאים לראות, זה לא ממש משנה אם מכבי משחקת במגרש אחר או שהיא חופשית במחזור הזה. אין לזה שום קשר לכלום, היא עדיין בליגה.
אפילו הסל של פפי מפלייאוף 99' יותר חשוב ומשפיע מה"ניסוי" הזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 1:37 am 
Hall of Famer

ראובן, אתה באמת רציני כשאתה חושב שהסיקור של הליגה במחזור נטול מכבי מסמל משהו? בעיתונים יש כמות עמודים קבועה למחזור כדורסל ולא ממש משנה עם מכבי משחקת או לא.

הכתבה עצמה מאד צרה, כי ההתמקדות בנושא ספציפי עוזרת לתזה של הכתב (זה אותו כתב שקטלתי על כתבות אן.בי.איי שבאו עם קונספציה מהבית). זה די ברור שבסדרות פלייאוף משחק מספר 7 מכריע ואחרון ימשוך הרבה צופים, אבל יש גם מדדים אחרים. למשל שהרייטינג של עונות האן.בי.איי בתקופת השלטון הבלתי מעורערת של ג'ורדן היה גבוה מהשנים שבאו אחרי שהוא פרש והתחרותיות חזרה לליגה. אם אני זוכר נכון, גם נתוני הרייטינג של הסדרה בין הניקס לבין יוסטון ב-95, שנת הפרישה של ג'ורדן היו הנמוכים ביותר מזה שנים רבות, למרות שהסדרה הגיעה למשחק מספר 7.

שווה גם לראות ממוצע רייטינג בסופרבולים וההבדלים כאשר מגיעים לסופרבול קבוצות עם שוק גדול והמון אוהדים כמו הקאובויז למשל לעומת סופרבולים בהם מגיעות קבוצות משוק קטן, כפי שהיה לדוגמא הסופרבול בין ניו אורלינס לקולטס (למרות שפה זה גם לא מדויק, כי היה את הסיפור הרגשי המדהים של הסיינטס אחרי קטרינה ובאינדי שיחק פייטון, אולי שחקן הפוטבול הכי פופולרי).

דבר אחרון וחשוב, זה נחמד להשוות מספרי רייטינג בטלוויזיה האמריקאית ולגזור אותם על הכדורסל פה בארץ. אבל המצב פה בארץ הוא לא המצב בארה"ב. ההבדל בין השוק הגדול (מכבי) לשווקים הקטנים (כל היתר) הוא עצום הרבה יותר מאשר ההבדלים בשוק האמריקאי. עבור חלק נרחב מהציבור, בוודאי זה שישב מול המקלט, כדורסל ישראלי זה מכבי. הוצאת כוח מרכזי שכזה מהליגה בהחלט יכולה גם להוציא המוני צופים ומתעניינים בליגה (גם אם נדב או כותב אחר לא מחשיב אותם כאוהדי כדורסל) ולהקטין משמעותית את החשיפה והעניין שיש בליגה הזאת.

אני אישית לא חושב שליגה נטולת מכבי תהפוך לליגת כדורעף 2, הכדורסל יותר מדי מושרש ואהוב כמשחק לשעת פנאי בישראל, אבל יש ליגה שבהחלט יכולה לתת מושג על העניין שתעורר ליגת נטולת מכבי וזוהי הליגה הלאומית. כמובן שיהיו יותר צופים, כי יש מספר קבוצות עם קהל אדוק, אבל באופן כללי בליגה הלאומית יש תחרותיות, יש ישראלים, יש מטרה לשחק עבורה ושכר עבור ההישגים ועונש עבור הכשלונות, בדיוק כל מה שמספרים לנו חסידי מכבי החוצה שחסר בליגת העל. למרת זאת הקהל לא ממש נוהר בהמוניו לראות את המשחקים.

אסור לשכוח עוד עובדה. מכבי אמנם לא תהיה בליגה, אבל היא תרחף שם מעל לליגה. מה שווה בדיוק תואר האלופה, כשברור שהקבוצה שזכתה בו היא לא קרובה להיות הטובה בישראל. סביר להניח שעם ישראל יעדיף להתעלם ממה שרוקחים לו בקופליה וימשיך לבהות (כמסומם?) בימי חמישי בצהובים מחזירים את הזקפה הלאומית לשיאה.

סתם שאלה אחרונה - נדב, למה בדיוק אתה מתעקש לקרוא למכבי באדיקות אלקטרה (אפילו שמעון גאה בך)? בתקופה שהאדומים למשל רשמו מכה-בי או מ*** או משהו בסגנון אז הבנתי, אבל מה בדיוק אתה משיג מכך שאין מכבי אלא רק אלקטרה (וחברים?).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 2:04 am 
Junior

לעניין ה"אלופה חדשה כל שנה ברצף כבר חמש שנים": תראה, אני אוהד גליל (לשעבר) וגלילבוע (כיום) {איפה BEATLA שירביץ לי?}.
שמחתי ורקדתי בחגיגות האליפות שלנו, ובכל זאת היה בהן טעם חמצמץ.
למה? משתי סיבות.
א. זו לא ממש הקבוצה שלי. (אין לזה קשר לדיון הנוכחי).
ב. עולה לי בבריאות להגיד את זה, אבל צדקו אוהדי מכבי שאמרו: "בכדורסל מקזזים עונה שלמה". מה לעשות, זו תישאר לנצח אליפות עם כוכבית.

אפשר לעשות כל מיני ניסויים כאלה ואחרים (אלופה שמוכרעת בהטלת מטבע, למשל, נשמע לי מעניין. אבל לא סתם הטלת מטבע. סידרה של הטוב מ13. ומטבע רציני. של עשרה שקלים נניח). ואפשר להבין שאין מה לעשות, זה פשוט לא זה כל עוד מכבי כאן.
באשמתה, לא באשמתה, אנחנו הדפוקים, הכל סבבה. אבל מאבק אמיתי על האליפות אין פה.

לעניין הפועל ירושלים: אני ממליץ לך לספור עם כמה הפסדים הא סיימה את העונה הסדירה האחרונה, ואת זו שלפניה, ואז תגלה שהפועל רחוקה מלהיות הגמוניה כמו מכבי, גם בעולם ורוד שבו מכבי לא משחקת.

מישהו בצ'ה הציע הצעה מעניינת בעונה האחרונה ששוחקה עם מספר אי זוגי של קבוצות.

הקבוצה שמוגרלת לשחק מול מכבי לא מופיעה למשחק ומקבלת הפסד טכני.
על מנת לא להתייבש, הקבוצה הזו עושה משחק אימון נגד הקבוצה שאמורה לנוח באותו מחזור.

מכבי מנצחת את כל משחקיה בתוצאה 20:0 ושימון מאושר, מצד שני יש ליגה. מעניינת והכל.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 2:40 am 
Junior

למישהו שמשתדל לא לעקוב אחרי הליגה הישראלית, בוא ננסה לעשות דהקונסטרוקציה:
מישהו יכול להסביר לי מה קרה לחולון בעונה שאחרי האליפות? קריסה כלכלית, איבוד שחקנים חשובים, העדר ספונסורים, המאפיה רדפה אחרי מיקי דורסמן, מה?
ונמשיך: מה קרה לגלילבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 3:25 am 
Hall of Famer

צוד, מי דיבר על ירושלים של היום? בעוד שנתיים-שלוש יש סיכוי טוב שלירושלים יהיו תקציבים של 8 ספרות. כבר היום, לפני הארנה ולפני רענן כץ שמחכה לה כנראה (לדבריו), התקציב שלה הוא באזור ה-6-7 מיליון דולר.
ואז מה? היא לא תשלוט בליגה? אם כן, אז לשיטתך לא עשינו כלום. אם לא, אז כנראה כל הקונספציה שלכם מוטעית מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 5:13 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
שוב פעם הגענו לכדורעף 2?

אני שוב אעלה את הטיעון הבסיסי - אני מניח ומקווה שכל מספידי הכדורסל הישראלי עדיין יסכימו שהוא ברמה אחת לפחות מבחינת עניין מכדורסל הנשים, גם בלי מכבי. וכדורסל הנשים הוא מבחינת עניין, תקציבים, סיקור תקשורתי ואני מניח שגם כמות צופים, בכמה וכמה דרגות מעל הכדורעף, הכדוריד ושאר הענפים האזוטריים. אז די עם השטויות.

פרודו, נדב לא דיבר על למחוק את מכבי מהלקסיקון. הת'רד מדבר על להעיף את מכבי מהליגה הישראלית. אני מניח שהיא עדיין תעורר הרבה מאוד עניין מסיבות שמגוחך אפילו להעלות אותן בפורום הזה.

אה, ומה שיניב אמר.

אבל למה אתה מניח שכדורסל הנשים הוא לא נגזרת מהעניין של כדורסל הגברים? לי זה נראה טבעי לחלוטין שזה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 5:16 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:
לא מדויק נדב, אתה יודע שהקבוצות האלה יכולות להביא 5000 אוהדים בליגה שבה יש קבוצה כמו מכבי. אתה לא יודע מה היה קורה במצב ההיפותטי שלא היתה מכבי מעולם, והקבוצות המעניינות בליגה היו אלה שהזכרת. ההימור שלי? היה מדובר בסוג של כדורעף 2 . אולי טיפה יותר בגלל האמריקנזציה של ישראל והקשר לכדורסל.

מזל שההימור הזה הוא בחינם, נורטון. תוקפו של הטיעון שלך שווה לכך שאגיד שאנו יודעים שהקבוצות האלה יכולות להביא 5,000 אוהדים למשחק בליגה שבה אפי בירנבוים מאמן, ואם תוציא את אפי-כנראה שהכדורסל היה כמו הכדורעף. ההנחה שלי לגבי כמות האוהדים והעניין היא במצב שבו אין אלקטרה, משמע שאינני מחשיב כל הטרמפיסטים שרואים את אלקטרה בימי חמישי ומחשיבים את עצמם אוהדים שרופים של הענף. אני כן מחשיב את האהדה של אנשים לענף עצמו (והענף עצמו מיתג את עצמו כמספר 2 בישראל עוד לפני שאלקטרה הגיעה לרמת ההגמוניה הכמעט מושלמת שיש לה היום), את הלוקאל פטריוטיזם שלהם ואת האהדה לספורט תחרותי. אין לי שום סיבה להיות פטרוני באופן מגוחך, ולחשוב שכמות אוהדי חולון, ירושלים והפועל ת"א תרד בגלל שהקבוצות לא יתחרו באלקטרה. אני אומר ממש את ההיפך: אם תהיה כאן ליגה שוויונית באמצעות כלים לשוויוניות (בראש ובראשונה תקרת שכר, דרך אלופה שמגיעה ליורוליגו חזרה לפלייאוף פה בארץ ועד החשוב ביותר: בניית תשתיות ואולמות של מינימום 5,000 איש בכל עיר גדולה או עיר שמייצגת אזור), הפופולריות של הכדורסל מחוץ למחוזותיה של אלקטרה תגדל ברמות שלא הכרנו עד היום.

frodoborg כתב:
לגבי ב', הרי אתה פתחת בדיון הזה, ואז ממליץ לנסות להסתדר בלי דיונים על מכבי:
ציטוט:
אני ממליץ לנסות.

אפשר להגיב לעניין של חולון: כמובן, הרבה יותר קל להאשים את השיטה מאשר להודות בכשל אישי\ניהולי.
כל השאר - די קישקוש בלאבוש, ופשוט לא נכון. מה שנורטון אמר.

אתה, כמובן, לא הבנת אותי. המלצתי היתה לנסות להסתדר בלי אלקטרה, והיא נובעת בין היתר מדיונים כמו זה שאנו מנהלים פה. מבחינתי אפשר לנסות להסתדר בלי אלקטרה ובמקביל גם לדון אודותיה.

לגבי שאר דבריך: כמובן, הרבה יותר קל לדבר שטויות מאשר להודות שאתה מדבר שטויות. אין לי הרבה כלים מול טיעונים מעמיקים כגון "קשקוש בלאבוש ופשוט לא נכון". ולגבי מה שנורטון אמר, ראה תגובתי למעלה (בתקווה שתבין אותה).

שזה היה מתי? שנות השישים? הרצף שלה הרי התחיל בערך ב 1970, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 5:24 am 
Hall of Famer

ועוד משהו, אני מסכים עם עמוס לב. הכדורסל כבר מושרש, ולכן לא אמרתי שזה יהפוך להיות כדורעף 2 ברגע שמכבי תעזוב. הכדורסל הישראלי יכול היה להיות כדורעף 2 לו לא היתה מכבי מלכתחילה, ויותר מכך - תנו לזה 5-6 שנים וזה כנראה גם יהפוך לאט לאט לכדורעף 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], kakon3, עופר האדום, רואה שחורות ו 174 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: