מכבי רעננה זל כתב:
נדב- קצת מתחילה להימאס חוסר הקוהרנטיות שלך. אמרתי שאינני מצוי בפרטים ולא שאין לי מושג. ככלל, סיטואציה שבה חתונות של יהודים מתבצעות שלא דרך הרבנות היא מתכון ליצירת ממזרים רבים. במצב כזה, אדם שמקפיד על חתונה דרך הרבנות (עדיין רוב היהודים) לא יוכל להתחתן עם מישהו שהוא צאצא של מישהו שהתחתן שלא דרך הרבנות- מה שיכול להיות קריטי לגורל העם היהודי כפי שאנחנו מכירים אותו היום. מכיוון שאני יודע שהדברים שאמרתי נגועים בחוסר דיוק, העדפתי שלא לפרט. זה לא אומר שאין לי מושג.
דוגמאות לוויתורים שלי- רבים הם משחקי הכדורגל אותם אין אני יכול לראות; לפעמים ללכת ברחוב זאת משימה מאתגרת מאוד אם לא רוצים להיתקל בפרסומות מזעזעות מבחינת צניעות; מקומות עבודה רבים שדורשים עבודה בשבת ועוד.
אמנם הויתורים שאני עושה נשמעים פחות דרמטיים מחתונה/ מוות אך בהתחשב בכך שחתונה ומוות לפחות אמורים להיות חד פעמיים, זה כבר פחות נורא.(דרך אגב, ייתכן באמת שהנושא של קבורה הוא נושא שצריך להיפתח לדיון). למעט שני מקומות המפגש האלו, והאיסור לפתוח בתי תענוגות (נדמה לי שזאת לשון החוק) בערב ט' באב, ואלא אם תאיר את עיניי, אין מקומות נוספים בהם ישנה כפייה אמיתית על חילוניים. ולא, אוכל זה לא נקרא- אתה יכול לאכול היום מה שאתה רוצה כמעט בכל מקום.
אינני טוען שאין כפייה, אני טוען במידה ונרצה לחיות ביחד כולנו צריכים לוותר. ואתה לא רוצה- זכותך. תבחר ב'שינוי'.
תיקון- האיסור על נסיעה בשבת (גם אם הוא נאכף חלקית) הוא אכן משמעותי.
המשפט שציטטת ממני על סירוב פקודה הוא לא מגוחך ולא מוטעה מיסודו. כבוד השופט יכול לכתוב מה שהוא רוצה- במציאות לא תמצא אף שופט צבאי שיפסוק שחילול שבת שלא לצורך מבצעי הוא לא פקודה בלתי חוקית בעליל.
כשהתכוונתי 'מלחמת שמות' התכוונתי כמובן לעמדות חילוניות הסותרות את העמדה שלך. זה בסדר, התרגלתי לתוקפנות המיותרת.
איך התחתנו יהודים לפני הקמת מדינת ישראל? ברבנות? איך הם מתחתנים בארה"ב? ברבנות? ובשאר מדינות העולם?
אין שום קשר בין האפשרות המלאה שכל יהודי בעולם מקבל להתחתן לפי דתו (כאמור, אפילו באיראן), לפטרונות שלקח מוסד הרבנות (שאפילו אתה מזלזל בו במידה מסוימת) על חתונות פה בארץ. על מי אתם מאיימים בממזרים? מי שאכפת לו מהמושגים האלה, יקפיד. מי שלא אכפת לו, יזרוק זין. ככה זה צריך להיות.
הרגת אותי מצחוק עם הקטע של הכדורגל, באמת. מי מגביל אותך, חוץ מאתה-עצמך, מללכת לכדורגל? (ואגב, כל הקטע של כדורגל בכלל הוא ביטוי לאנומליה שהציבור שלך חי בו: ללכת עם ולהרגיש בלי. לא נראה לי שיש פוסק הלכה רציני כלשהו שמתייחס להליכה למשחק כדורגל כמשהו שהוא לא "ביטול תורה").
עוד משפט חזק שלך הוא: "אינני טוען שאין כפייה, אני טוען במידה ונרצה לחיות ביחד כולנו צריכים לוותר". אחלה, אתה מוותר בזה שאתה לא הולך לכדורגל, ואני מוותר בזה שאני נותן לך לכפות עליי הלכי חיים בעקבות אמונה שלך שאינני שותף לה. הרמוניה מלאה.
אין לי מושג לגבי מה שופט צבאי יפסוק על חילול שבת סתמי, שממילא בחוקי הצבא הנוכחיים לא אמור להתבצע. אבל אנחנו דיברנו על המושג של "פקודה בלתי חוקית בעליל", שהוגדרה בפסק דין, ומחייבת ביטוי פלילי. ברור לחלוטין שלפי האמור והמוגדר, חילול שבת הוא לא פקודה בלתי חוקית בעליל (ומה אתה אומר על הסיפור היפה על הג'יפ, דרך אגב?).