קצת נסחפו פה בדיון על מצ'אבן לשני הכיוונים.
קודם כל, לא רואה את ההתנהגות שלו כילד קקה ולא רואה כל כך איזה תודה הוא צריך להגיד למכבי שהופכת אותו לכפוי טובה. אם הוא זרק פרחים שניתנו לו לפני המשחק באופן הפגנתי, זה באמת לא לעניין ומכוער. מעבר לכך, שום דבר לא רציני. משחק גדול וקריטי לפרטיזן, מול קהל כל כך משולהב ועוד מול מכבי, שאני מניח שהוא הרגיש שהוא לא קיבל שם הזדמנות טובה ומצ'אבן במשחק גדול, כשהוא למעשה קולע את הסלים הגדולים. אז בטח שאפשר להבין התלהבות, נפנופי ידיים וטפיחות על החזה. במכבי ברור שלא ראית כאלו דברים, כי פשוט הוא לא היה על המגרש בדקות המכריעות בכדי שתהיה לו הזדמנות לקלוע סל קריטי. גם לבוא בטענות לנפנוף הידיים לקהל שיעודד הוא מגוחך בעיני. בעבירה האחרונה עשו עליו פאול והוא הדגיש אותו עם נפילה קצת יותר מדי תיאטרלית, שום דבר יוצא דופן, מקובל לחלוטין. סה"כ שחקן צעיר במשחק גדול מול הקבוצה שבה הוא לא הצליח, טבעי שהוא יהיה אמוציונאלי, כן, אפילו אם מדובר במכבי, שכולנו צריכים להגיד תודה שהיא קיימת.
לגבי היכולות שלו, פה אני נמצא הרבה יותר במגרש של WTF. לשחקנים הפנים הגדולים שצויינו פה היו דבר אחד מהשניים, או משחק הגנה משובח ובעיקר אופי פיזי (סמודיש), או באמת סקיל סט ברמה אחרת לחלוטין (ווייצ'יץ'). מצ'באן הוא שחקן רך ואני לא זוכר שחקני פנים רכים מצליחים, אלא אם הם באמת עילויים אדירים כמו ווייצ'יץ', או עם סייז נדיר (כשגם ה-2.13 של ניקולה לא הזיק, לא יודע אם הוא היה מתקרב לגבהים שהוא הגיע אליהם אם הוא היה 2.06 כמו מצ'באן). מצ'באן לא זה ולא זה. אני באמת בספק כמה הוא ימשיך להיות יעיל ביורוליג, ללא פקוביץ' שמושך את כל ההגנות עליו באופן די קיצוני. את האמת, ראיתי את מצ'באן לפני מכבי בצמד המשחקים בעונה שעברה מול גלבוע והוא עשה עלי רושם מאד חיובי. גבוה שיודע לנצל יתרון סייז, חכם וגם יד נאה מבחוץ. אבל ההרגשה שלי הייתה שההצלחה שלו מול הגליל נבעה בעיקר מכך שעמדו מולו יריבים לא פיזיים כמוהו וקצרים בסנטימטרים. מול גבוהי טופ יורוליג נראה לי שמצ'באן פשוט לא בנוי להתמודד. היכולת הטכנית שלו לא מספיק טובה בשביל זאת ובהגנה הוא בעייתי במיוחד. נכון שיש לו פוסט אפ נאה, אבל קשה לי לראות אותו עושה סלים בצבע בעקביות על בהמות הטופ יורוליג.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|