סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 3:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 3:16 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
להלן כל העבירות שנשרקו לחובת שון ויליאמס מתחילת העונה ועד מחזור 7 – לשיפוטכם.

http://www.youtube.com/watch?v=gxj9XYwR-1M

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 3:36 pm 
Junior

השאלה היא לא מה אני רואה,השאלה מה אתם כארגון רואים? שמסמנים אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 4:01 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

דווקא מאד מעניין אותנו לדעת מה אתם, כחובבי כדורסל מושבעים, רואים בקטע הנ"ל, מבחינה מקצועית, בלי קונספירציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 4:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

טוב, ראיתי שתי דקות מהסרטון ולא היתה לי סבלנות יותר. היית עוזר לקייס שלך קצת יותר אם הילוכים איטיים, אבל ממה שראיתי, הבנאדם פאוליסט. שולח הרבה ידיים ונוגע עם הגוף תוך כדי זריקות של שחקנים.
עכשיו ראיתי עד הסוף. זה נכון שהיו שם כמה שריקות מופלצות אבל מה לעשות וויליאמס יוצר הרבה מגע ושורקים על זה באירופה לעבירות (ע"ע יניב גרין).

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך א' דצמבר 04, 2011 4:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 4:15 pm 
Hall of Famer

כנ"ל. אבל אני ממילא סבור דווקא שבאופן כללי מוטב ששופטים ישרקו יותר. לא סובל את גישתהצביקה שרף לעניין העבירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 4:21 pm 
Junior

מצד שני אורן, אני בטוח שאתה מחובבי וויליאמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 4:40 pm 
Junior

קודם כל יש בסרטון לא מעט שריקות (הייתי אומר, בערך 70% מהן) שהיו עבירות ברורות. אולי עדיף היה לערוך את הסרט כשרק השריקות ה"גבוליות" יותר נכנסות.

לעניין עצמו - אפשר לחלק את השריקות בסרטון לשני סוגים: הראשון, באמת שריקות שגויות (בעיקר במשחקים נגד נתניה ואשקלון) לעבירות שלא היו. קורה, לא רק לוויליאמס אגב. רמת השיפוט בליגה שלנו לא מזהירה ושחקן שמקבל 4-5 שריקות לעבירות שלא היו ב7 מחזורים זה נראה לי מספר סביר למדי.

הסוג השני הוא השריקות לעבירה בחסימה. כאן אין יותר מדי מה לעשות. שחקן כמו וויליאמס שקופץ על כל זריקה ומנסה תמיד לחסום, גם כשהוא בעמדה נחותה פיזית, יקבל הרבה שריקות לעבירות. וביחס למספר הנסיונות שלו אני לא חושב שהוא מקבל יותר מדי שריקות. צריך להבין שגם לשופטים לוקח זמן להתרגל - שופט ממוצע בליגה הישראלית לא מכיר שחקנים שמגיעים מאחור על הבייסליין ומסוגלים לחסום את שון ג'יימס בדרך לדאנק. אז שורקים לעבירה. במקרים אחרים השריקות היו אפילו יותר גבוליות - מהסוג שבהילוך חוזר אתה אולי מבין שלא היה שם מגע, אבל בזמן אמת קשה מאוד לקבוע. הנטייה היא לשרוק לעבירה אם החסימה נראית באמת "בעייתית" ואני לגמרי מבין את זה.

מסוג הדברים ששון וויליאמס חייב להסתגל אליהם אם הוא רוצה להיות שחקן משמעותי באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 5:03 pm 
Freshman

לדעתי זה מתחלק ל-2

1. רמת השיפוט:
שון חוסם מדהים והשופטים מפחדים שלא לשרוק במקום לתת קרדיט (כמו שדייבי ג'ונס אמר).
שיפוט לא מזהיר ובטח ובטח שלא אחיד.
כל שופט שורק לפי ראות עיניו, נגיעה קלה של גוף בגוף זה פעם כן פעמיים לא, השופט הרחוק שורק והקרוב לא, וכן הלאה.

2. שון באמת שולח הרבה ידיים כשהוא נמצא במצב של אחד על אחד עם שחקן שמנסה ללכת לסל (בעיקר עם הגב לסל), אבל זה לא מסביר את 4.4 העבירות שלו למשחק.
כל השריקות שהוא מקבל כשהוא מלווה שחקן בתנועה וכשהוא חוסם הן לא לעניין, לפחות רובן.

ואורן - אתה יכול לחזור אחורה לגמר הפיינל פור, מכבי חיפה מול מכבי תל אביב ותראה מה קורה ששורקים יותר מדי (שון לא היה מחזיק 3 דקות במשחק הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 5:12 pm 
Freshman

לדיווי ג'ונס -

קצת קשה להבין אותך -

במלים אחרות אתה אומר אסור לחסום את שון ג'יימס בדרך לדאנק - כי השופטים מאמינים שאי אפשר לחסום אותו בלי פאול???

במלים אחרות אתה אומר שכדי ששון ויליאמס יצליח באירופה הוא צריך להפסיק את הפעולה שבה הוא הכי טוב? - אם כן - אז איך הוא יצליח באירופה? עם השלשה הבודדת שקלע אתמול??

במלים אחרות אתה אומר שצריך לתת לשופטים זמן להתרגל לכך שויליאמס אכן חוסם מעולה?
אני מקווה שאכן בזה אתה צודק - אם כי השאלה היא האם ויליאמס לא ישבר קודם לכן (כפי שאכן נראה אתמול)?

אם היו שורקים פאול על כל נגיעה של שחקן בגופו של שחקן אחר, הרי שאחרי 10 דקות של כל משחק היו צריכים להכניס את שחקני הנוער - או אולי אפילו הילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 5:17 pm 
Junior

כן, זה בדיוק מה שאמרתי. נו, באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 5:24 pm 
Hall of Famer

ארז, כשיש מדיניות של שריקה על כל מגע אסור, אפשר לדרוש מהשופטים לשנות את ההתנהגות שלהם, אבל יש גם אפשרות להגיע לעוד מסקנה.

מאדים, בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 5:43 pm 
מנהל פורום

כפתיחה הייתי אומר שהצעד של לפרסם בערוץ רשמי של קבוצה ביקורת כזו נוקבת על השופטים בליגה הוא שקול שמאמן אומר בריאיון אחרי משחק שהשופטים על הזין שלו ושיש קונספירציה. מילא אם זה יוזמה של אוהד אבל שזה בא מגורמים רשמיים זה חמור. בNBA על דברים ברמה דומה ואפילו רמיזות בלבד חטפו קנסות של מאות אלפי דולרים. אל תתפלאו אם קופל יחליט להעשיר את הקופה.

ראיתי את הסרטון ואין בו שום דבר מפתיע יחסית לשחקן שמשחק הרבה דקות והוא מאוד פיזי. קצת מצחיק שלמשל עצרתם את הצילום, הקפתם והוספתם טקסט שיש גג נקי, אבל התעלמתם לחלוטין מדחיפה ברורה של הגוף על השחקן הקולע. ממתי לשופט רחוק ממהלך אסור לשרוק? לדעתי כבר עברנו את התקופה של שופט רחוק-שופט קרוב ומה מותר למי לשרוק.

בקיצור, מהומה על לא דבר. הייתי מתרכז בלחנך את וויליאמס להתנהג כמו שחקן על המגרש ולא לברוח לחדרי ההלבשה אחרי ששרקו לו עבירה טכנית מוצדקת לחלוטין. בהצלחה עם הקנס לוויליאמס ולקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 6:51 pm 
Junior

שיבר, הסרטון לא פתוח לכלל הציבור - רק לבעלי קישור. לצורך העניין, אלו שאשכרה קוראים בת'רד הנוכחי או אחרים שטל שלח אליהם קישור. מצד שני, אתה יכול לשלוח את הקישור לאיגוד השופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 6:55 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
ואורן - אתה יכול לחזור אחורה לגמר הפיינל פור, מכבי חיפה מול מכבי תל אביב ותראה מה קורה ששורקים יותר מדי (שון לא היה מחזיק 3 דקות במשחק הזה).

השיא היה ברבע השלישי. זה היה בלתי נסבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 7:23 pm 
Hall of Famer

אה, עוד משהו, ארז - זה שאני חושב ששורקים מעט מדי, לא אומר שאני חושב שכל השריקות מוצדקות. גם בסרטון שטל הביא היו כמה שריקות שהייתי מוותר עליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 7:26 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Shiver כתב:
כפתיחה הייתי אומר שהצעד של לפרסם בערוץ רשמי של קבוצה ביקורת כזו נוקבת על השופטים בליגה הוא שקול שמאמן אומר בריאיון אחרי משחק שהשופטים על הזין שלו ושיש קונספירציה. מילא אם זה יוזמה של אוהד אבל שזה בא מגורמים רשמיים זה חמור. בNBA על דברים ברמה דומה ואפילו רמיזות בלבד חטפו קנסות של מאות אלפי דולרים. אל תתפלאו אם קופל יחליט להעשיר את הקופה.

ראיתי את הסרטון ואין בו שום דבר מפתיע יחסית לשחקן שמשחק הרבה דקות והוא מאוד פיזי. קצת מצחיק שלמשל עצרתם את הצילום, הקפתם והוספתם טקסט שיש גג נקי, אבל התעלמתם לחלוטין מדחיפה ברורה של הגוף על השחקן הקולע. ממתי לשופט רחוק ממהלך אסור לשרוק? לדעתי כבר עברנו את התקופה של שופט רחוק-שופט קרוב ומה מותר למי לשרוק.

בקיצור, מהומה על לא דבר. הייתי מתרכז בלחנך את וויליאמס להתנהג כמו שחקן על המגרש ולא לברוח לחדרי ההלבשה אחרי ששרקו לו עבירה טכנית מוצדקת לחלוטין. בהצלחה עם הקנס לוויליאמס ולקבוצה.

סליחה ? כל מה שכתבנו לצד הוידאו הוא : "להלן כל העבירות שנשרקו לחובת שון ויליאמס מתחילת העונה ועד מחזור 7 – לשיפוטכם."

איפה כאן "ביקורת כזו נוקבת על השופטים בליגה ?"
לא נקבל קנס, אל דאגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 7:59 pm 
Freshman

לדיווי ג'ונס -

אם אתה כותב שלויליאמס נשרקו ב - 7 משחקים 4-5 עבירות שלא היו - אתה אומר שויליאמס יצא מהמשחק 4-5 פעמים שלא בצורה מוצדקת - שהרי אחרת היה נשאר עם 4 עבירות בלבד. זה סביר?

אם אתה כותב שיקח זמן לשופטים להתרגל (לעובדה שהחסימות של ויליאמס אפשריות בצורה חוקית) - האם אין בכך משום ביקורת רצינית על השופטים - למה הם צריכים זמן כדי להפנים שפעולה היא חוקית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 8:31 pm 
Junior

על הכיפאק, רק שזה לא מה שכתבתי.

אמרתי ש-א', לא רק וויליאמס מקבל לפעמים שריקות לא מוצדקות, זה חלק מהמשחק ו4-5 עבירות ב7 משחקים לשחקן פנים זה ממש לא סיפור. יש שחקנים שמקבלים עבירה-שתיים למשחק משום מקום. ו-ב', וויליאמס צריך להבין שיש נטיה לשרוק יותר על מגע במצבים האלה בכדורסל האירופי. גם אם בארה"ב למשל לא היו שורקים לעבירה.

בסופו של דבר אני חושב שאנחנו נכנסים כאן לאובר-ניתוח. לשופטים בזמן משחק אין ריפליי על כל מהלך, אין צ'לנג' לשריקות שלהם ואתה צריך לחיות עם מה שיש. ומה שיש במקרים רבים זה קונוונציות שיפוטיות שהתגבשו עם הזמן. שופטים שורקים לפי מה שהם מכירים ורגילים. כך זה גם בעניין הפרת 3 שניות בצבע, עבירות תוקף וכן, גם עבירת מגן בחסימה. וויליאמס צריך להבין שיש מקרים שהוא יקבל שריקה גם בחסימה "נקיה" לכאורה כי שופטי ישראל (ואירופה) התרגלו שמהלכים כאלה לא ניתנים לביצוע בלי עבירה. זה בכל אופן המיעוט שבמיעוט מהשריקות שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 1:12 am 
מנהל פורום

טל כתב:
Shiver כתב:

סליחה ? כל מה שכתבנו לצד הוידאו הוא : "להלן כל העבירות שנשרקו לחובת שון ויליאמס מתחילת העונה ועד מחזור 7 – לשיפוטכם."

לא נקבל קנס, אל דאגה.

נו אפשר להיתמם. אבל לדעתי אין דרך אחרת לפרש כזה סרטון. הרי לא מדובר בקליפ אירועים שאיזה אוהד העלה, לא בהיילייט של מחזור ולא בחדשות הבוערות בקבוצה. אפילו זה לא איזה מקרה נקודתי דרמטי ושנוי במחלוקת. זה קליפ שבא מגורמים רשמיים בקבוצה ומטרתו להצביע על מגמה לכאורה בשיפוט נגד השחקן ואולי נגד הקבוצה בכלל. "לשיפוטכם" שמופנה לקהל הרחב אומר שהשיפוט הרשמי כנראה היה לוקה בחסר לדעתכם.
וכאמור, בNBA נתנו על דברים פחותים בסגנון קנסות שאפשר היה לקנות איתם את קינטל וודס פעמיים.
ואני מקווה שלא תקבלו קנס, אתם באמת צריכים את הכסף לאיזה חיזוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 2:13 am 
Freshman

מבט על ממוצעי הקריירה שלו דווקא מחזק את שריקות השופטים, בעונה שעברה במדי טקסס בליגת הפיתוח הבחור שיחק 33.5 דקות למשחק (דומה לכמות הדקות בחיפה העונה) ונשרקו לחובתו 3.8 עבירות למשחק. אמנם פחות מהממוצע בחיפה אבל זה לא מעט.
ה- game by game שלו מהעונה שעברה:
http://www.nba.com/dleague/playerfile/s ... stats.html
אפשר לראות שברוב המשחקים ששיחק הוא ביצע 4-6 עבירות.

בנוסף, בעונה הראשונה שלו בליגת הפיתוח ב2008-2009 שיחק 8 משחקים וביצע 4.5 עבירות למשחק ב26 דקות.

בשתי העונות וקצת שלו בנטס שיחק בממוצע 15 דקות למשחק וביצע 2.4 עבירות למשחק (שזה כ5 עבירות ב30 דקות..):
http://www.nba.com/historical/playerfil ... n_williams

לאור הנתונים המובאים כאן אני חושב שהאשם הכמעט בלעדי במצב שאליו נקלע שון וויליאמס הוא... שון וויליאמס.
יכול להיות שפה ושם בכמה מהשריקות יש מקום לספק אבל רואים לרוב שהוא מאוד אגרסיבי כלפי השחקן היריב והוא יוצר הרבה מגע שאליו השופטים בישראל לא רגילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 2:41 am 
Junior

אגב שופט קרוב שופט רחוק, כל מה שקשור לדברים שקורים למעלה, קשה לשופט הקרוב לראות, ומצופה מהשופט הרחוק לשרוק כשהוא רואה.
מסכים כעקרון עם מה שנאמר- רוב השריקות מוצדקות, חלק גבוליות, חלקן שגויות. (לא כל אלו שאתה סימנת).
שחקן צריך לדעת לשנות את המדיניות בהתאם לשופטים. שופטים מסתכלים לאן השחקן קופץ כשהוא מנסה לחסום. גם אם הגג נקי למעלה, והשחקן קופץ לכיוון הזורק, ויש מגע או או נראה כאילו יש מגע, השופט ישרוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 7:52 am 
Hall of Famer

טל כתב:
Shiver כתב:

לא נקבל קנס, אל דאגה.

ומה עם הסימונים בתוך הסרטון? "גג נקי", "שופט קרוב לא שרק"? לא יודע אם תקבלו קנס, אבל אם הסרטון הזה יגיע לשופטים, סתם פתחתם חזית (או שהיא כבר פתוחה?).

צריך לחלק את זה לכמה חלקים:

א. השיפוט בישראל, בעיקר מצד שופטים ותיקים (רייניש, ביטון, שמש, זריף, בייניש) בהחלט שנוי במחלוקת, וגם מגיע פעמים רבות עם גישה מסריחה למדי למשחק. כבר כתבתי כמה פעמים שנראה כאילו שופטים בארץ באים לרצות עונש ולא לעשות משהו שהוא בעצם תחביב עבורם. יש להם גישה מתנשאת, ואחרי המייל ההוא של בייניש ("בני השרון קבוצה מאוסה") הם גם לא יכולים להתחבא מאחורי מסך אובייקטיביות מושלם. אני מקווה שישנו שיפור אצל שופטים צעירים ו/או צנועים יותר (אתמול שלישייה "נמוכת פרופיל" כמו פוהורילס, רומנו ובלק [שהוא השופט החביב עליי בליגה] העבירה אחלה את המשחק בין נתניה לבקעה).

ב. שון ויליאמס, כמו שמראה הסרטון וכמו שמראים הנתונים שלו מכל מקום, הוא פאוליסט. כבר אמרו כאן לפניי לגבי הסרטון: נכנס בגוף של שחקנים על ימין ועל שמאל, וזה שלפעמים עבודת הידיים נטו היא נקייה, כמובן לא פוטרת אותו מלספוג פאול.

ג. הגישה של חיפה לעניין של ויליאמס אמנם מרעננת משהו, אבל עדיין מוזרה. המועדון צריך קודם כל לטפל בירידה ההזויה שלו לחדר ההלבשה, ולהצהיר פומבית ששריקות של שופטים צריך לכבד. אם רוצים לעשות משהו עם הרגשת הקיפוח, צריך לשלוח סרטונים כאלה (ערוכים קצת יותר טוב...) לועדה מקצועית באיגוד השופטים, גם אם ברור לכולם שזה לא ישנה הרבה. הגישה של "אנחנו עם ויליאמס בכל מחיר" עשויה לחזור אליהם כבומרנג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 9:16 am 
Junior

הדבר שהכי קפץ לי בסרטון הזה הוא הפרצופים ששון ווילאמס עושה אחרי כל פאול ששורקים לו כולל פאולים שהיו.
מה שכנראה מסביר את הפאולים הבאים שלו.

תרצה או לא השופטים הם בני אדם והם לפעמיים גם טועים.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 9:39 am 
Junior

חבל..הייתם לוקחים את פאטריק סאליבן, מקבלים פחות או יותר את אותו דבר מינוס 3/4 מהכסף, הגישה המחורבנת והמתנשאת ופוזת האנ בי איי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 05, 2011 9:41 am 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
טל כתב:
Shiver כתב:

לא נקבל קנס, אל דאגה.

ואחרי המייל ההוא של בייניש ("בני השרון קבוצה מאוסה") ...

למיטב זכרוני בייניש דיברה יותר בכיוון של חברי כנסת ושרים, ולא של קבוצה מליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה