סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 2:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 4:59 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כל מי ששיחק כדורסל בחיים שלו יודע שזריקה זה (בערך כן?) 50 אחוז יכולת ו50 אחוז ביטחון. ברור ששחקן שקלע 3 זריקות הביטחון שלו בשמיים.
בנוסף ההגדרה של "קלע שלשה" זה לא בדיוק יד חמה, יד חמה זה רצף של קליעות שאתה אשכרה בטוח שהשחקן לא יצליח להחטיא את הבאה גם אם הוא ינסה.

אני זוכר קטע של עדי גורדון ב"ספורטיוי" שהוא מספר על זה שבסל הנצחון נגד מכבי הסל נראה לו ענק... זה הגיוני שהוא נכנס לאיזשהו מצב כזה?

בשורה התחתונה, כדורסל הוא בחלקו הגדול מאוד בטחון - אם אתה יודע שתקלע את הבאה, יש סיכוי יותר גבוה שתקלע אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 5:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
sir charles כתב:
ראובן כתב:
אני לא מכיר את המקרה הספציפי של מקגריידי וה-13 נקודות. אבל זו בדיוק הנקודה - אם ניקח אותו כשחקן של 40 מהשדה (שתיים/שלוש) ואפילו של 30 אחוז, ונגיד שהוא לקח ב-35 השניות הללו חמש זריקות, יש לו סיכוי סביר "סטטיסטית" לקלוע את 13 הנקודות הללו.

אם אתה קובע שמה שקרה שם לא היה במסגרת הסיכוי הסטטיסטי הזה (למה, אגב), זה לא כי ראית את הנקודות שלו ואמרת שזה דבר לא אפשרי, אלא כי מה שקרה בפועל שיכנע אותך (כמו שהמבט על הפנים של ניק אנדרסון שיכנע אותי שהוא לא החטיא את הזריקות ההן במקרה) שזה לא היה במקרה. וזו בדיוק הנקודה - כל סוגיית היד החמה היא לא סוגיה סטטיסטית, ולכן אי אפשר להוכיח או להפריך אותה באמצעים סטטיסטיים.

כי מבחינה סטטיסטית אפילו אם הוא שחקן של 50% מכל הטווחים הסיכוי שלו לקלוע 4 זריקות (זה מה שהוא קלע - 4 שלשות ואחת מהקו) ברצף הוא 0.5 בחזקת 4 שזה 6.25%. לא גבוה בכלל.

גם לא נמוך בכלל. שישה אחוז זה קצת יותר מ1 ל20. אני בטוח שמקגריידי זרק הרבה יותר מעשרים רצפים של ארבע זריקות בחייו. זה עוד אחד מהכשלים הסטטיסטיים, להבין מה זה "אחוז נמוך" ו"אחוז גבוה".

שקי - אם הבנתי נכון, על הטיעון שלך המאמר הנוכחי בא לחלוק. וגם כאן זו לא משהו מפיל מהכיסא - באותה מידה שאנשים שקלעו סל הביטחון עולה להם (בצורה חיובית) לקראת הזריקה הבאה, קיימת גם התופעה ההפוכה של ביטחון עצמי מופרז כתוצאה מקליעה שהצליחה, שגורם לך לנסות שוב, גם אם זו היתה זריקה רעה שנכנסה במקרה.

סתם דוגמה שקופצת לראש - היתה משחק של הפועל מול גיבעת שמואל. בדקה האחרונה קיבו סטיוארט עשה את הלא יאומן ומסר אסיסט. הוא היה כל כך מרוצה מהעניין שהוא ניסה בדיוק את אותה המסירה, וכמובן שההגנה של הגיבעה לקחה אותה בקלות. דוגמה אחרת - בגמר הגביע השני התפתח באיזשהו שלב קרב קליעות בין עדי ושפר. שפר קלע איזושהו שלשה לא כל כך אופיינית, עדי ענה בשלשה משלו, ואז שפר הרגיש צורך לזרוק בדיוק את אותה הזריקה בהתקפה הבאה. הפעם זה לא הסתיים כל כך טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 5:24 pm 
מנהל פורום

מה שמדהים ב13 נק' של מגריידי זה לא זה שהוא קלע 4 שלשות רצוף (+ 1 מהקו) אלא שהוא עשה את זה ב35 שניות. אין הרבה שחקנים שמסוגלים בכלל להגיע לכל כך הרבה מצבי זריקה תוך כזה זמן. אני בטוח שהיו לא משחק אחד ולא שניים שמגריידי קלע 4 שלשות רצוף ואולי גם יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 7:45 pm 
Junior

סתם שאלה לכל מתנגדי מושג "יד חמה" - למה אתם מקבלים שיש דבר כזה מומנטום שלילי או חיובי של קבוצה בתוך משחק, אבל לא של שחקן?
(בהנחה שקיומו של המומנטום השלילי הוא קונצנזוס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 8:00 pm 
Hall of Famer

ראובן, יד חמה בשבילך:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 9:14 pm 
מנהל פורום

שקי, למה אתה חושב שמישהו כאן מתנגד למושג?

רוני, דווקא את המקרה הזה אני לא בטוח איך לסווג. הנימוק הסטטיסטי פועל כאן מאוד טוב בכל אופן - בהתחשב בכמות סופי המשחקים, ובכמות הנמוכה להפליא של סיטואציות כאלה, אני חושב שאפשר בהחלט להגיד שזו לא "יד חמה" במובן שמקגריידי קלע באופן יוצא דופן, אלא פשוט מקרה נדיר יחסית של ארבע זריקות שנכנסו. כמובן שאפשר לטעון שעצם העובדה שהוא לא השתין במכנסיים היא כבר סוג של יד חמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 9:28 pm 
Hall of Famer

לא בטוח איך לסווג את המקרה הזה???

ראובן, אתה באמת רוצה להגיד לי שאם היית יושב בבית ורואה את המשחק הזה בלייב היית אומר לזוגתך: "תקשיבי, אני לא בטוח שיש לו יד חמה, זו יכולה באותה מידה להיות גם מקריות סטטיסטית"? נו בחייאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 9:59 pm 
Hall of Famer

דברים שמצאתי לאחר הסתכלות בסמינר שלי מפברואר 2006:

1. שני ציטוטים חביבים בתגובה למאמר המקור של טברסקי ואחרים:
ציטוט:
“Who is this guy? So he makes a study. I couldn’t care less.”

-רד אאורבך

ציטוט:
“There are so many variables involved in shooting the basketball that a paper like this really doesn’t mean anything.”

- בובי נייט

2. מעבר למה שציינתי, נעשה מחקר נוסף בנושא היד החמה בהקשר של תחרות השלשות באולסטאר. גם כן לא נמצאה יד חמה.

3. בנוגע לאותו מחקר עם סימולציות מחשב, מצאתי בסמינר שלי קורלציה חיובית אצל הקלעים הגדולים בהיסטוריה (צ'מברליין, שאק, ג'ורדן, מאלון, קארים) בין אחוזי השדה שלהם לכמות הזריקות, אם כי כמובן שהיו גם דוגמאות סותרות (ד"ש לאלן אייברסון).

4. הדוגמאות של ה-81 ו-62 של קובי כמו גם ה-13 ב-35 של טימאק נכנסו לעבודה. גם שיא השלשות של קובי (12/18 לשלוש, 28% לשלוש באותה עונה עד אותו משחק, כולל רצף 9 שלשות) והזכייה של קוונטין ריצ'רדסון בתחרות השלשות (9 שלשות רצופות בעונה שבה הוא קלע 36% מחוץ לקשת).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 10:59 pm 
מנהל פורום

מבלי להתחיל עכשיו להסתבך בחישוב הסתברויות, ראשית שאני שוב אזכיר שכל העניין הזה תלוי מאוד באיך מגדירים מה נחשב ל-"יד חמה" ושנית, זה שיש נגיד את קובי שקלע 81 ומקגריידי ושחקנים אחרים, זה בטח ובטח לא מה שיסתור את הטענה של כותבי המאמר.

הטענה שלהם היא כביכול שכאשר בודקים כמות מאוד גדולה של שחקנים אז אין באמת קשר מובהק בין קליעה של סל לבין הקליעות שבאות אחר כך.
הרי לא כל שחקן שיכנסו לו כמה סלים יגיע בסוף ל-81 נק' כמו קובי, נכון?
כשהם באים ואומרים שאין "יד חמה" אז הם לא אומרים שאף פעם בחיים אין בכלל אפקט כזה, אלא שלא מדובר בתופעה קבועה ומוכחת שניתן לסמוך עליה ושקיימת אצל כל השחקנים (או אפילו רובם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2011 11:59 pm 
מנהל פורום

זה לדעתי פספוס גדול לחפש את ההיילייטס נוסח 81 הנקודות של קובי כהוכחה. יד חמה זה משהו שצריך לחפש מתחת לשטיח, באירועים רגעיים במהלך משחק שבו פתאום שחקן מרגיש את הטבעת גדולה ואת המרחק קצר וזה באמת משפיע לו לטובה על הקליעה. אלה גם המקומות שאפשר להביס איתם את הטיעון הסטטיסטי.

כי אירועים חד פעמיים הם אירועים חד פעמיים, ולא משנה כמה הם ייחודיים, מהרגע שיש הסתברות גדולה מאפס שהם יקרו, אז אין שום משמעות אמיתית לכך שהם קרו. אבל מקרי זון אמיתיים קורים בצורה הרבה יותר נפוצה, אם כי כמובן קשה מאוד לבודד אותם ולזהות אותם. אבל זה שמשהו קשה לזיהוי לא אומר שהוא לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 12:08 am 
Junior

ראובן, התבלבלתי לגמרי.
תסביר שניה מה בדיוק אתה אומר כדי שאני אדע אם אני בעדך או נגדך.
(או אם להיות יותר מדויק: כדי שאני אוכל להנהן ולומד שאתה צודק, ואז כולם יחשבו שאני חכם מאד).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 12:52 am 
Sophomore

הוא אומר שטפשי לענות לטיעון "דברים יוצאי־דופן קורים לפעמים" בטיעון־הנגד "אבל תראה, הנה קרה משהו ממש יוצא־דופן". וחוץ מזה הוא אומר
ראובן כתב:
שקי, למה אתה חושב שמישהו כאן מתנגד למושג?

אני מתנגד למושג. בעיקר מפני שאף אחד לא טרח לתת לו הגדרה של ממש. כולם רק מהנהנים ביחד שברור שיש כזה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 2:29 am 
מנהל פורום

אני דווקא חושב שנתתי הגדרה למושג:

ציטוט:
מצב שבו שחקן כדורסל עשוי להימצא במצב תודעתי ופיזי שבו זריקות נכנסות לו יותר בקלות

אני חושב שה"עשוי" מיותר כאן, אבל לא נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 4:39 am 
Junior

מירוטיץ הערב נגד מכבי, זה לא ההוכחה הברורה ליד החמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 5:56 am 
מנהל פורום

יד חנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 11:17 am 
מנהל פורום

www.dovi כתב:
מירוטיץ הערב נגד מכבי, זה לא ההוכחה הברורה ליד החמה?

אם במקרה אתה רציני אז אני שוב אחזור על מה שכתבתי רק כמה הודעות קודם:
כאשר מחקרים כמותיים מדברים על קיומה או אי-קיומה של תופעה/אפקט אז מקרה בודד לא מוכיח כלום לאף כיוון. אם נגיד המחקר שהובא כאן בהתחלה טוען שאין "יד חמה" אז הוא בעצם טוען שיש מקרים כאלה ששחקן מתעלה אחרי קליעות שנכנסו, אבל ככלל לא נמצא קשר שזה רוב הזמן ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 11:32 am 
Sophomore

מדעית או לא, אין תחליף מדעי לתחושה של שחקן.
כשאתה זורק אחרי קליעה טובה [והכוונה טובה גם טכנית] כמה זריקות ברצף, לא מעט פעמים תצליח לבצע בדיוק את אותה התנועה ולהביא את היד והכדור למפגש הרצוי מבחינתך. זה עניין של רוטינה ותודעה נכונה. גם אם לא נמצא קשר סטטיסטי מוכח, יש את האלמנט המנטלי שלא מופיע במחקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 12:12 pm 
מנהל פורום

ודים, לא הבנתי בכלל מה כתבת. אם מחקר טוען שאין דבר כזה יד חמה, אז בפרט הוא גם טוען שאין "מקרים כאלה ששחקן מתעלה אחרי קליעות שנכנסו". וברור שהדרך להילחם בדעה הקדומה הזו (אני אפילו לא טוען שזו טענת המאמרים, אבל אין ספק שניצלו אותם לכיוון הזה) זה על ידי הבאת דוגמאות ספציפיות שמפריכות את הטענה. במגרש הסטטיסטי הרבה יותר קשה ומסוכן לשחק.

צריך עדיין לשפוט כל מקרה לגופו ולהחליט האם מדובר באירוע שהוא סטיית התקן הסטטיסטית או משהו חריג לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 12:16 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני דווקא חושב שנתתי הגדרה למושג:

ציטוט:
מצב שבו שחקן כדורסל עשוי להימצא במצב תודעתי ופיזי שבו זריקות נכנסות לו יותר בקלות

אני חושב שה"עשוי" מיותר כאן, אבל לא נורא.

מכיוון שבכל משחק כדורסל יש שחקנים שקולעים באחוזים טובים יותר מהאחוזים הרגילים שלהם, ומכיוון שהיכולת של שחקן לקלוע קשורה קשר ישיר למצב הפיזי והתודעתי שלו, אין שום מנוס מלהסיק שלפי ההגדרה שלך "יד חמה" הוא מצב נפוץ מאוד (שזה בדיוק מה שאני טוען).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 12:31 pm 
מנהל פורום

אז תוסיף את המילה "משמעותית" למשפט הזה.

וצריך גם להגיד שלא מדובר על סטייה מהאחוזים גרידא, כי מספר הזריקות במשחק בודד הוא זניח לגמרי - קח שחקן של חמישים אחוז מהעונשין ותעמיד אותו לשלוש זריקות על הקו, לא משנה מה הוא יעשה, הוא או יתגלה כבעל יד חמה או כבעל יד קרה לפי הקריטריון הסטטיסטי נטו.

לכן הכוונה היא לשיפור אמיתי (גם אם רגעי) ביכולות של השחקן, לא לשיפור באחוז הקליעה. גם בהגדרה הזו לא מדובר בתופעת טבע בלתי נתפשת, אבל ברור שזה משהו הרבה יותר חמקמק. מה גם שאף אחד לא אומר שמישהו שקולע באחוזים טובים כי השומר שלו גרוע הוא ב"זון", גם אם זו עוד לסטייה מהאחוזים היבשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 09, 2011 11:02 pm 
Senior

ה-13 של מגריידי זה דוגמא טובה מאוד ליד החמה בעיני. כל הזריקות שלו הן שלשות על השמירה, שזה השלשות באחוז הכי נמוך בכדורסל. גם הסיכויים של קלע מוכשר יותר כמו רג'י מילר או ריי אלן לשים 4 מ-4 במצבים האלה שבהם הוא מקבל חסימה ומיד אחר כך עולה מכידרור לזריקת שלוש או זורק על שחקן של 2.11 מ' כמו דאנקן היה נמוך מאוד. בטח של שחקן עם ממוצע קריירה של 33% מהשלוש כמו מגריידי שהוא גם פורוורד(ולפורוורדים יותר קשה לקלוע זריקות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot], קרטמן ו 101 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה