קובי כתב:
אסף, אני לא כל כך בטוח שזה היה מכוון אליך, אבל אם כן אז אתה צודק. מספיק עם הסרקזם! אם לא יהיה כאן דיון מתורבת הפורום הזה לא יתרמם וחבל.
כמה תובנות שלי לגבי מכבי באופן כללי:
נתחיל עם כמה נקודות מוצא: א. בורשטיין לא רלוונטי לרוטציה. ב. אוחיון לא שחקן ברמה אליה מכבי שואפת ג. ההגנה של אליהו לא השתפרה ולא כלום, פשוט בשנה שעברה עם שלישיית הטורפים שהיו מקדימה כמעט ולא היה משחק עומד והתפקיד שלו היה לכסות פרצות ולעכב ולעוף קדימה כשמתבצעת חטיפה ד. בלאט איש מקצוע מוכשר מאוד וחכם, אבל גם הוא בנאדם. ה. לא ינחת כאן איזה רכז שבאמת ישנה משהו, גם כי אין וגם כי מעולם לא הצליח במכבי שחקן שהגיע לאחר פתיחת העונה. מכאן שהסגל הקיים זה מה שיש. אין טעם להביא מישהו שסתם יצור גרעון תקציבי על חשבון השנה הבאה.
1. פאפאלוקאס יכול לתת 15-20 דקות ברמה גבוהה. הנשק העיקרי שלו זה פיקנ'רול וקריאת מצבים. הגבוה שמשחק הכי טוב פיקנ'רול בקבוצה הוא הנדריקס, לכן שניהם צריכים לשחק ביחד.
2. בהגנה פאפאלוקאס שומר בינוני (גם שאראס היה וארויו ועוד ועוד) לכן צריך לשים מאחוריו מטרייה אווירית, כלומר לצוות את הנדריקס בארבע וג'יימס בחמש (זה כמובן יכול להיות ההיפך תלוי במצ' אפ). דרך אגב, כל הקו האחורי למעט סמית' שומרים בינוניים. כן כן גם אוחיון ברמה האירופאית הוא שומר בינוני ולכן אנו רואים חדירות של גארדים שמגיעים עד הטבעת.
3. ציוות של ג'יימס והנדריקס בהתקפה מצריך ריווח ותנועה טובה בהתקפה, כי לג'יימס אין גו טו מוב. לפיכך, יש לצוות איתם שחקנים המהווים איום לשלוש שיכולים לחדור, כלומר לנגפורד בשתיים (וגם אופציה שניה בהתקפה אחרי פיקנ'רול) וסמית' (בעיקר בגלל הגנה) ובלו בשלוש. כמחליף ראשון ללנגפורד הייתי בוחר בשאייר.
למה לא נעשה שימוש יותר מוסכל בפאפאלוקאס? כי אם להאמין לתקשורת בלאט כבר לא סובל את פאפאלוקאס ברמה האישית. כאן המקום של בלאט לגלות את הגמישות הנדרשת ממצביא ישראלי (מטפורה שלו) ולאפשר לצנחנים לבצע את המשימה, למרות שהוא גולני (או משהו כזה)
מסכים איתך לגבי הרבה דברים, אבל אתה יוצר פה יותר מדי אילוצים. גם אני חושב שפאפאלוקאס צריך לעלות מהספסל ברגע שסופו יורד (יחד עם הנדריקס כמובן), אבל ההרכב של ג'יימס והנדריקס לא יכול לעבוד מול כל קבוצה. רוב הקבוצות שמכבי משחקת מולם השנה הם קבוצות עם 4 מהיר שקולע מרחוק וחודר, וג'יימס והנדריקס לא יכולים בכלל לשמור על רוב השחקנים מהסוג הזה. דבר שני, שמת את פאפאלוקאס עם ג'יימס והנדריקס, אתה חייב שני קלעים, חייב. בלו וסמית', אולי שאייר גם. זהו, לנגפורד לא פוגע בינתיים וגם לא פניני, אוחיון לא יפגע אף פעם ובורשטיין, כמו שכתבת, לא רלוונטי.
סוגית שאייר, כמו גם פאפאלוקאס, צריכה להיפתר בדקות משחק. אין שום דרך אחרת. כרגע כל פעם שאחד מהשניים האלה מקבל כדור זה נראה רע, פאפאלוקאס זה לא שחקן עם בעיית ביטחון אבל הוא פשוט לא מוצא את עצמו על המגרש ונזרק מהר מאוד לספסל. שאייר, בשונה ממנו, עדיין לא גיבש ביטחון עצמי בקריירה שלו, ולכן הוא חייב לשחק הרבה יותר כדי לקבל קצת ביטחון. יותר מזה, הוא חייב להתחיל לשמור, אחרת פשוט לא יהיו לו דקות ביורוליג.
בלו (ואולי גם פניני) עוד יקלע את הזריקות שלו. גם בעונה שעברה היתה לו תקופה מסוימת שבה הוא קלע פחות טוב, ההבדל הוא שבזמן האחרון הוא משחק המון דק', ומשקיע את רוב המרץ שלו בהגנה, מה שמעייף אותו מאוד ופוגע לו באחוזי הקליעה. גם זה צפוי להתאזן ואז הכדורים בתקווה ייכנסו.