סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 6:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:17 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
nadav_hacohen כתב:
וואלה...דיברתי איתו אחרי המשחק, הוא הלך רגיל לגמרי ואמר שלא כואב לו במיוחד, גם אחרי שיצא מהמשחק הוא רץ והתחמם בצדדים וזה ממש לא היה נראה כמו פציעה של סוף עונה.

נו, אז עכשיו הקו הקדמי הישראלי שלנו כולל את אלירן גואטה, וזה דקה וחצי אחרי שברח לנו הרכז הפותח. כיף חיים.

לכאורה קוקיה פתרון אדיאלי, וגם מת על פרנקו, וגם פרנקו עליו, אלא שקוקיה איש של כבוד, מילה שלו מילה היא, והוא כבר נתן אותה לראשל"צ. בדוק.
אפשרויות אחרות אין ממש, אולי יניב גרין ייפלט מתי שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:18 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זה בערך התלונות שאנחנו שומעים כמעט כל עונה - אם רק היריבות וכו'... השנה יש קונצנזוס על היכולת הירודה של מכבי, ועדיין הוא מובילה את הליגה בהפרש גדול על אלה עם "הזדמנויות הפז" וה"אם רק עוד טיפ טיפה שכל". כנראה שגם במשחקים אחרים, נגד הקבוצות שהן supposedly יותר טובות ממכבי אליבא דנדב, לא היה להן יותר מדי שכל. אחרת למה הן מפגרות אחרי מכבי כבר ב-3 משחקים, וזה כשעברו רק 9 מחזורים? או שאולי, רחמנא ליצלן, הן בכל זאת פחות טובות ממכבי.
העניין הוא שזה לא חדש. פרשנויות בנוסח "אם רק היריבות" אנחנו שומעים גם בשנים שמכבי משחקת יותר טוב מהשנה, ואז בכלל הפרשנויות על מכבי מזכירות פרשנויות של משה פרימו. מכבי קבוצה מצויינת סלאש נוראית סלאש מאומנת סלאש אוסף שחקנים מקרי סלאש גדולה על הליגה סלאש לא צריך יום טוב כדי להביס אותה סלאש מנצחת את הלייקרס סלאש אפילו מ.כ. הבקעה יותר טובים.
אחד הקטעים האופייניים של זה היה במשחק האחרון מול ראשון, באחת הפעמים בכה השדר "אם רק ראשון היו קולעים את העונשין שלהם"... ואז רצו נתונים על המסך, והתברר שמכבי קלעה עונשין עוד פחות טוב במשחק הזה, ושיכולת העונשין של ראשון זה לא איזה משהו יוצא דופן - היא אחרונה בליגה באחוזי עונשין. אבל היי, אם רק מול מכבי הם היו קולעים ב-100%, הכל היה משתנה במשחק. זה בדיוק מקרה אופייני למה שדייבי דיבר עליו.

השדר היה גיל ברק, אחד שכשהוא מספק נתון מדויק אוזניי נזקפות בתדהמה.

ומאד לא מפתיע אותי שאתה, גדול הדרמה-קווינס בפורום ביחס לאלקטרה (למה אין פורום ישן כדי לראות איך אתה חוזה לה הפסד אחרי הפסד, התמוטטות אחרי התמוטטות), פוסל במומך וזורם עם ההנפצה של דייבי.

אובייקטיבית, חיפה וראשל"צ שמטו יתרון שמבטיח נצחון באחוז גבוה מאד של משחקים, בשורה של פעולות טיפשיות שנתנו לאלקטרה נצחון. במקרה של חיפה זה היה בוטה יותר, כי היא גם היתה טובה יותר מאלקטרה לאורך כל המשחק. אני בהחלט מייחס את זה גם להתרגשות מכך ש"עומדים לנצח את מכבי".

בנוסף לשני המשחקים האלה, שהיו מביאים את אלקטרה ל3 הפסדים, יש לך את נתניה ואשקלון שהפסידו משחקים צמודים שלאורכם היו לא פחות טובות מאלקטרה. זו סיטואציה שאני לא זוכר רבות כמוה בליגה, כשמתוך 10 משחקים, אלקטרה מפסידה אחד, ניצלת בניסים משניים נוספים ומוציאה בעור שיניה נצחונות בעוד שניים. אני לא הסטוריון ולא אורן 80 ואין לי כח לבדוק מתי לאחרונה היה מצב כזה, אבל ברור לכולם שאלקטרה פגיעה מאד ומציגה בליגה יכולת מאד-מאד בינונית. אתה בעצמך הימרת על נצחון לראשל"צ במחזור האחרון (אם כי בהתחשב בהסטוריה שלך, זה לא מפתיע), וברור לך שאלקטרה בכושר נוראי, שהשחקנים שלה עייפים ושהמערכת בלחץ מטורף.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ד' דצמבר 14, 2011 1:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מילה שלו מילה, הוא איש של כבוד, והוא כבר נתן את המילה שלו לראשון כשהוא עדיין תחת חוזה בקבוצה אחרת שאיתה לא תיאמו דבר. כבוד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:20 pm 
Hall of Famer

טל כתב:
nadav_hacohen כתב:
וואלה...דיברתי איתו אחרי המשחק, הוא הלך רגיל לגמרי ואמר שלא כואב לו במיוחד, גם אחרי שיצא מהמשחק הוא רץ והתחמם בצדדים וזה ממש לא היה נראה כמו פציעה של סוף עונה.

נו, אז עכשיו הקו הקדמי הישראלי שלנו כולל את אלירן גואטה, וזה דקה וחצי אחרי שברח לנו הרכז הפותח. כיף חיים.

לכאורה קוקיה פתרון אדיאלי, וגם מת על פרנקו, וגם פרנקו עליו, אלא שקוקיה איש של כבוד, מילה שלו מילה היא, והוא כבר נתן אותה לראשל"צ. בדוק.
אפשרויות אחרות אין ממש, אולי יניב גרין ייפלט מתי שהוא.

לבריאות לראשל"צ עם קוקיה, אני מחבב אותו, מחבב את המועדון ומחבב את אפי בירנבוים, אז מכל הלב.

לגבי מצבנו, אין לי להלין אלא על הנהלתנו החביבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:27 pm 
Hall of Famer

נכון, אני בטח לא הולך לטעון פה שמכבי קבוצה נפלאה השנה, היא אפילו די חלשה ובכושר רע, ובאמת חשבתי שהיא תפסיד לראשון (ולא הייתי רחוק מן הסתם). אבל בין זה לבין לטעון שמכבי היא ברמת קבוצת תחתית בליגה הישראלית המרחק גדול. פרשנויות בנוסח "אם רק היריבות", כאמור, אנחנו שומעים גם בשנים יותר טובות של מכבי ואני לא מתרגש מהן.
משחקים צמודים יש הרבה, אני יכול לתת לך דוגמאות כאלה לא מעט. לפי הלוגיקה בת'רד הזה, אשקלון הייתה צריכה כבר להיות קבוצת תחתית אחרי שניצחה משחק אחד (בו היא פיגרה לרוב אורכו, בטח בדקות האחרונות) בזכות שלשה מקרית של הסנטר שלה(!) ועוד אחד בזכות קהל ואנשי ספסל שפרצו למגרש ומנע התקפה של היריבה(!!) אז כנראה שגם היא מגלה יכולת של קבוצת תחתית. חיפה... טוב, חיפה היא כבר קבוצת תחתית גם ככה. הפסד במשחק שהיא ניצחה עם החסימה של שון ויליאמס היה מוריד אותה אפילו מתחת לבלקנטיניה כמדומני. ועוד ועוד ועוד.
אם כולן כל כך טובות יחסית למכבי, וכל המצב הוא "ההתרגשות שהנה הנה מנצחים את מכבי", למה הן מפגרות אחרי מכבי ב-3 משחקים ויותר - כבר אחרי 9 מחזורים? מאיפה באו שני המשחקים האחרים של פיגור כל כך משמעותי שהתהווה בתוך זמן כזה קצר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:39 pm 
Hall of Famer

"אם רק היריבות", במקרה של ראשל"צ וחיפה, זו לא פרשנות-זו הצבעה על המציאות. ראשל"צ וחיפה הפסידו במו ידיהן לאלקטרה, ואם ראית את המשחקים, לא תכחיש זאת.

נכון, ישנם משחקים צמודים ובאמת היו אנשים שאמרו על אשקלון שהיא בלוף שמנצח משחקים צמודים במזל (ומה אתה יודע, הם אכן הפסידו את 3 המשחקים האחרונים שלהם, אמנם ללא שחקן מאד חשוב).

אני לא טוען שכולן טובות ביחס לאלקטרה, אני אומר שבמשחקים רבים העונה אלקטרה נראתה כמו עוד קבוצת ליגה רגילה לחלוטין על הציר ראשל"צ-הבקעה-חולון ודומותיהן, וממש לא האימפריה המפחידה והדורסנית (על המגרש, מחוץ למגרש שום דבר לא נפגע בדורסנות...) שהתרגלנו אליה. אין לי בעיה שאוהדי אלקטרה יספרו לעצמם סיפורים יפים לפני השינה וגם אחריה, והמציאות אכן מצביעה על טבלה שאותה מוליכה אלקטרה עם הפסד בודד, אבל מי שראה את המשחקים-יודע ומכיר את הכשלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 1:42 pm 
Sophomore

ראי, יש דבר כזה, רועדות הידיים כשעומדים לקחת משחק ממכבי. זו הסיבה שהליגה כבר 3 משחקים מתחת לת"א. ההפרש הזה הוא בהחלט לא תולדה של מהלכי כדורסל גדולים של מכבי בסיום צמוד (שבפערי התקציב בכלל לא אמור היה להיות צמוד, אבל לא נכנס לזה).

בגדול- אני לא יכול לחשוב על הסבר סביר, שאינו קשור ברעד בדקות הסיום מתחת לחגורה של היריבים, כי כמו שמכבי משחקת העונה בליגה, אין הבדל איכותי בינה לבין שאר הליגה. אז אפשר לנפנף בטבלה ולצעוק "אנחנו יותר טובים, כי הנה כתוב בטבלה", אבל זה לא משנה במילימטר את העובדה, שמכבי העונה משחקת נורא ואיום, גם במונחים מקומיים, ובעיקר מזכירה (באיכות הכדורסל שלה) עונות אפלות משנות ה- 90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 2:33 pm 
מנהל פורום

חדשות טובות (?) לנדב: ליאור חכמון גמר את העונה.

בגזרת ראשל"צ משה קליסקי, היו"ר המיתולוגי והאיש שנהג בעשור האחרון לקבל קיצבת נכות שמיעה בגלל שישב ליד אפי בספסל ושמע את כל הטרוניות שלו, פורש מהתפקיד אבל עדיין ישאר במועדון בפורמה כזו או אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 2:38 pm 
Hall of Famer

שיבר, דיברנו על הפציעה של חכמון בעמוד הקודם, ואלה בטח לא חדשות טובות. אף פעם לא חדשה טובה לשמוע על סיום עונה של שחקן, בטח לא שחקן שאתה מכיר ומחבב ברמה האישית, ולמרות שיש ספקות מקצועיים לא קטנים לגבי היכולת של חכמון-במציאות של נתניה, כשאלירן גואטה הוא הישראלי היחיד היום בקו הקדמי, החסרון של חכמון יורגש מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 2:40 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
מילה שלו מילה, הוא איש של כבוד, והוא כבר נתן את המילה שלו לראשון כשהוא עדיין תחת חוזה בקבוצה אחרת שאיתה לא תיאמו דבר. כבוד.

לדעתי, ממה שידוע לי, אתה טועה עובדתית בענין זה והשיחות של ראשל"צ עימו נעשו ברשות הנהלת י"ם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 2:51 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
נכון, אני בטח לא הולך לטעון פה שמכבי קבוצה נפלאה השנה, היא אפילו די חלשה ובכושר רע, ובאמת חשבתי שהיא תפסיד לראשון (ולא הייתי רחוק מן הסתם). אבל בין זה לבין לטעון שמכבי היא ברמת קבוצת תחתית בליגה הישראלית המרחק גדול. פרשנויות בנוסח "אם רק היריבות", כאמור, אנחנו שומעים גם בשנים יותר טובות של מכבי ואני לא מתרגש מהן.
משחקים צמודים יש הרבה, אני יכול לתת לך דוגמאות כאלה לא מעט. לפי הלוגיקה בת'רד הזה, אשקלון הייתה צריכה כבר להיות קבוצת תחתית אחרי שניצחה משחק אחד (בו היא פיגרה לרוב אורכו, בטח בדקות האחרונות) בזכות שלשה מקרית של הסנטר שלה(!) ועוד אחד בזכות קהל ואנשי ספסל שפרצו למגרש ומנע התקפה של היריבה(!!) אז כנראה שגם היא מגלה יכולת של קבוצת תחתית. חיפה... טוב, חיפה היא כבר קבוצת תחתית גם ככה. הפסד במשחק שהיא ניצחה עם החסימה של שון ויליאמס היה מוריד אותה אפילו מתחת לבלקנטיניה כמדומני. ועוד ועוד ועוד.
אם כולן כל כך טובות יחסית למכבי, וכל המצב הוא "ההתרגשות שהנה הנה מנצחים את מכבי", למה הן מפגרות אחרי מכבי ב-3 משחקים ויותר - כבר אחרי 9 מחזורים? מאיפה באו שני המשחקים האחרים של פיגור כל כך משמעותי שהתהווה בתוך זמן כזה קצר?

ראי, גם את המשחק הצמוד היחיד שניצחנו, נגד אשדוד בחוץ אתה רוצה לקחת לנו ? שמת עיניך במשחק הזה דווקא כדי להראות כמה ברי מזל אנו, וחכמים, בשניות האחרונות ? הפסדנו לאשקלון עם סל מחצי מגרש על הבאזר כ-שש שניות לסיום בשיוויון הכדור היה אצלנו, לבקעה אחרי הארכה עם סל נצחון של דיון דאוול, לבני השרון במשחק צמוד בו החטאנו על הבאזר, למכבי ת"א אחרי הארכה, כשבזמן החוקי הכדור האחרון שלנו בשיוויון. אחרי כל זה להתלונן שהיינו יכולים היום להיות 2 - 6 ולא 3 -5 בגלל הגג של ויליאמס באשדוד זה אכזרי, אפילו לגבי פורום צ'ליוז, אם מותר לי לצטט בבונים ממני...(סתם סתם סתם לאומית, אני מדליק אותך לפני יום א' הקרוב, מכין לכם דווקא יופי מקומות, שאל את נדב...חחח, שוב סתם סתם סתאאאאם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 2:58 pm 
Hall of Famer

אכזרי אכזרי, אבל זה המצב. אם שופטים הכל לפי "אם רק היריבות", ו"אם רק היו מפסידים את המשחקים הצמודים", אז אפשר גם לכאן וגם לכאן. אולי לפי הלוגיקה של נדב אתם מגלים למעשה יכולת של קבוצת צמרת... בבקשה להפסיק לבכות.

נדב, מה זאת אומרת לא אמרת? אמרת שהיכולת של מכבי משקפת קבוצת מרכז טבלה, אחר כך תיקנת לקבוצת תחתית. כלומר רוב הליגה יותר טובה ממכבי.
חיפה הפסידה את הכדורים האחרונים גם בזכות הגנה טובה מאד של מכבי, אבל זה לא משנה לעצם העניין. מכבי חלשה השנה יחסים לשנים קודמות, ולא גדולה על הליגה כמו בשנים קודמות, וספציפית כרגע נמצאת בכושר רע במיוחד יחסית למה שהיא אמורה להציג. אבל עדיין מובילה את הליגה בהפרש עצום על הקבוצות שהזכרת יחסית לשלב המוקדם בו הליגה נמצאת, אז כנראה שה"טיפ טיפה שכל אצל היריבות" שהיה חסר זה פשוט היכולת שלהן. אחרת מן הסתם הן היו צמודות למכבי או אפילו לפניה.
אז השנה זה יותר צורם את העין לעומת שנים קודמות, אבל גם בשנים יותר טובות של מכבי שומעים את זה אחרי הרבה משחקים של מכבי, "אם רק היריבות" וכו'. לזה בדיוק כיוון דייבי והוא צודק במאה אחוז.

אורליאן, למיטב ידיעתי "הרעד שהולכים לנצח את מכבי" תקף למשחק מול מכבי, אם הוא בכלל קיים (ואני לתומי חשבתי שמכבי ברמתה הנוכחית איבדה את ההרתעה - עוד דבר שחוזרים עליו הרבה. מסתבר שפרשנויות פרימו טובות גם לעניין הזה). הוא לא קיים במשחקים אחרים שיצרו את הפיגור. פיגור של 3-4 הוא פיגור גדול גם בסוף עונה, אחרי כולה 9 מחזורים מדובר בפיגור עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 3:15 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראי, אני ממש לא בוכה. כבר לא נותרו בי דמעות...
אני נאלץ להסכים עם ראי משום שבכל המשחקים שמכבי ת"א ניצחה בשניות האחרונות היא עשתה זאת תוך קבלת החלטות טובות בדקה האחרונה, העברת הילוך והוצאה לפועל באותה הדקה בצורה המתאימה לסגל המצוין שלה ולפער היכולות המשמעותי שלטובתה על הנייר. במשחקים הנ"ל הרגשת שמכבי ת"א מתחילה לשחק באותה דקה אחרונה, כאילו מנסה לראות ולבדוק אם דקה אחת או שתיים טובות שלה מספיקות לה כדי לנצח בליגה קבוצות כשבייתר הזמן היא משחקת גרוע. באותה דקה או שתיים אפשר היה לראות שמכבי ת"א קבוצה לא רק טובה בהרבה אלא מנוסה בהרבה, חכמה יותר (לעיתים אכן בשל טיפשות היריבות), בעלת שחקני מאני טיים שלאחרים אין, ומאומנת. נכון שבפער תקציבי שכזה היא אמורה להביס 20 הפרש לפחות בכל משחק, אבל עדיין בשורה התחתונה היא מנצחת כי בשורה התחתונה כשמגיעים לרגעי האמת, היא טובה יותר, גם כשהיא גרועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 3:45 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אורליאן, למיטב ידיעתי "הרעד שהולכים לנצח את מכבי" תקף למשחק מול מכבי, אם הוא בכלל קיים (ואני לתומי חשבתי שמכבי ברמתה הנוכחית איבדה את ההרתעה - עוד דבר שחוזרים עליו הרבה. מסתבר שפרשנויות פרימו טובות גם לעניין הזה). הוא לא קיים במשחקים אחרים שיצרו את הפיגור. פיגור של 3-4 הוא פיגור גדול גם בסוף עונה, אחרי כולה 9 מחזורים מדובר בפיגור עצום.

אני לא חושב שמכבי איבדה הרתעה. להיפך. ממה שכתבתי, ואני חושב שגם נדב כיוון לשם (אבל שיעיד הוא על עיסתו), ההרתעה היא מה שניצח למכבי את המשחקים האלו. אני לא ראיתי שמישהו טען פה שמכבי איבדה הרתעה העונה- אבל אולי החמצתי איזושהי הודעה- בגדול, מה שנטען (להבנתי), הוא שמכבי משחקת פחות או יותר באותה רמה ששאר הליגה מציגה, ולא רמה או שתיים מעל, כפי שהתרגלנו ממנה. כן- פיגור של 3-4 משחקים הוא פיגור עצום, וכמו שהליגה נראית בינתיים, מכבי תוכל לאבד עוד 3-4 משחקים, וכנראה עדיין תסיים במקום הראשון, ואז, בפיינל פור של הקופליה, הכל יכול להיות- גם אליפות צהובה נוספת. אם זה מנחם אוהד מכביסט כלשהו, כנראה שבאמת הפכתם למסתפקים במועט שם בנוקיה... כי הקבוצה נראית רע, רע מאד. ספק אם זה בר תיקון העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 3:48 pm 
Hall of Famer

אני בהחלט חושב שאלקטרה משחקת ונראית כמו קבוצת אמצע טבלה, ולדעתי עם שינויי מזל כאלה ואחרים (כאמור, מול חיפה וראשל"צ לא היה לאלקטרה מזל כי אם רעידות ידיים עצבניות של היריבות. מול נתניה ואשקלון זה היה עניין של כדורים לפה ולשם בדקות הסיום, והם הלכו עם אלקטרה) היא גם היתה קבוצת תחתית. האם זה אומר שרוב קבוצות הליגה טובות מאלקטרה? כמובן שלא בערך מוחלט, אבל כשאלקטרה מגיעה מותשת ולחוצה מסופ"ש של יורוליג ואדריאטית-בהחלט, הרבה קבוצות בליגה יכולות לנצל את זה לנצחון דווקא עליה. עכשיו אתה מוזמן להמשיך להתבשם מהמקום הראשון וליהנות מהויכוח שלך עם עצמך לגבי תזות של אחרים שבעצם מופנמות אצלך היטב (איבוד הרתעה וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 3:49 pm 
Hall of Famer

תודה לך, אורליאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 3:51 pm 
מנהל פורום

אני לא מקבל הקשר בין הרמה הנמוכה בליגה לעייפות
באמת לא מבין איך 20-30 דקות על הפרקט בפער של 48 שעות לפחות גורמים לעייפות
ואם נניח היו מתאמנים במקום היו מתעייפות פחות?
זה מרחיק את התשומת מהכישלון המקצועי סיפורי העייפות האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 4:14 pm 
Hall of Famer

חלילה לי מלהמעיט בערכם של כשלונות מקצועיים באלקטרה אם וכאשר, למרות שבאופן אובייקטיבי אלקטרה לא נכשלה בשום דבר עדיין מבחינת יעדים. אבל לדעתי בהחלט צריכים להתייחס לעומס כפקטור, בין אם מדברים על עייפות פיזית ובין אם מדברים על מנטלית (שבוע בשלוש מדינות שונות, טיסות, אווירה לוחצת מבית מדרשה של השמעונייה וכו'). אירופה זה לא הNBA, שחקנים לא רגילים לאינטנסיביות הזאת ואי אפשר לומר שזה לא משפיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 4:34 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
אני לא מקבל הקשר בין הרמה הנמוכה בליגה לעייפות
באמת לא מבין איך 20-30 דקות על הפרקט בפער של 48 שעות לפחות גורמים לעייפות
ואם נניח היו מתאמנים במקום היו מתעייפות פחות?
זה מרחיק את התשומת מהכישלון המקצועי סיפורי העייפות האלה

אני לא מאמן כושר ולא מאמן מקצועני, אבל לפחות המושג "rookie wall" צריך להוות סממן לכך שיש לעומס השפעה לא מבוטלת. לפחות במקרה של רוקי היא מיוחסת לחלק השני של העונה...

ופה זה אפקט שבה לידי ביטוי מהר מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 5:19 pm 
Hall of Famer

נדב, באמת חבל שאין יותר את הפורום הישן. את תזת איבוד ההרתעה לא אני המצאתי, למעשה לא אמרתי דבר על ההרתעה או חוסר ההרתעה של מכבי אף פעם לא בפורום הישן על כל גיגוליו ולא מאזש שהתחדש. היא נאמרה פה פעמים רבות לא על ידי, ובעונות הרבה יותר טובות של מכבי. אז עכשיו נוח לייחס הכל ל"התרגשות הולכים לנצח את מכבי", אז מתכחשים שאי פעם מישהו אמר את זה.
שינויי מזל כאלה ואחרים זה נחמד. כמו שאמרתי, הו מה יפים ה-"אם"-ים הקסומים של הכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 5:26 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
היא נאמרה פה פעמים רבות לא על ידי, ובעונות הרבה יותר טובות של מכבי. אז עכשיו נוח לייחס הכל ל"התרגשות הולכים לנצח את מכבי", אז מתכחשים שאי פעם מישהו אמר את זה.

המשפט הזה הוא דוגמא טובה למה מתיש לפעמים להתווכח איתך. אתה זוכר שמישהו דיבר פעם על איבוד הרתעה, אוקיי. אני אמרתי שלדעתי יש פקטור של התרגשות ורעד בידיים לפני נצחון על אלקטרה, וזה מה שקרה לחיפה וראשל"צ. מכאן אתה טוען שאני אומר את זה כי נוח לי ושאני מכחיש שאי פעם מישהו אמר שאלקטרה איבדה את ההרתעה. הוא שאמרתי, אתה בונה לעצמך תזות ו-ויכוחים עם עצמך ואז בטוח שהגעת לאיזה שורה תחתונה מנצחת. תקרא את מה שאני כותב, אלו הן דעותיי. לא צריך להמציא אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 5:49 pm 
Hall of Famer

חלילה לי מלהתיש אותך בתקופה של דו"חות שנתיים, גם ככה אתה מותש. אני אחכה לינואר.
ואם תרצה, התאור של טל קולע במידה רבה, למרות שהוא לקח את זה לקיצוניות לצד השני. מכבי בוודאי לא רצתה לבצע ניסוי של "בואו ונראה מה יקרה אם נשחק חרא 39 דקות ורק בדקה האחרונה נעשה דברים טוב יותר" כמו שטל מתאר, אבל לייחס הכל רק ליריבות שלה או ל"התרגשות הולכים לנצח את מכבי" כשכבר אחרי 9 מחזורים הן מפגרות אחריה ב-3 משחקים זה מגוחך. מול אשקלון, למשל, מכבי תיפקדה טוב מאד במאני טיים כמו שטל מתאר, גם אם זה אחרי משחק חרא. מול חיפה בהתקפה האחרונה (ובכלל לפני ההארכה וכמובן תוך כדי ההארכה) שמרה מצויין ובהארכה הלכה ליתרון הגדול שלה.

בינתיים הקבוצה היחידה שנראית אולי, אולי, טוב יותר ממכבי הדי עלובה של עכשיו היא גליל. מכבי אמנם תקעה לה 35 הפרש בחוץ, אבל זה היה במחזור הראשון ושתי הקבוצות נראו אז אחרת - מכבי עם פארמר וקלעים שאשכרה קלעו סלים, גליל חטפה אז 30 הפרש מכולם ולא רק ממכבי. כל השאר? ירושלים, אחרי שניצחה את מכבי, עדיין מפגרת אחריה ב-2 משחקים. כל השאר הרחק מאחור. והפער הזה נוצר בזמן קצר מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 6:07 pm 
Hall of Famer

ועכשיו השאלה היא האם זה בר תיקון העונה? בתור אחד שחושב שהבעייה העיקרית של מכבי היא הקלעים ופחות ניהול המשחק, אני חושב שכן - עד גבול מסויים. אין לי דרך לבדוק, נצטרך לראות מה קורה אם הקלעים חוזרים לכושר ועדיין אין פארמר או מחליף שלו.
עוד פקטור הוא כמובן האדריאטית. למכבי היו עד עכשיו שני משחקי ליגה בלבד בלי אדריאטית בשבת לפני, ובהם היא תקעה 35 הפרש בנשר ו-29 באשדוד. זה בטח לא מדגם גדול מספיק לומר משהו, וזה גם היה תחילת העונה לפני שהעייפות הצטברה, אבל האדריאטית נגמרת מוקדם יחסית - נדמה לי שאיפשהו במרץ. כמו שזה נראה עכשיו גם היורוליג ייגמר יחסית מוקדם... במרץ-אפריל נראה מה המשקל של האדריאטית במה שקורה למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 6:11 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ועכשיו השאלה היא האם זה בר תיקון העונה? בתור אחד שחושב שהבעייה העיקרית של מכבי היא הקלעים ופחות ניהול המשחק, אני חושב שכן - עד גבול מסויים. אין לי דרך לבדוק, נצטרך לראות מה קורה אם הקלעים חוזרים לכושר ועדיין אין פארמר או מחליף שלו.
עוד פקטור הוא כמובן האדריאטית. למכבי היו עד עכשיו שני משחקי ליגה בלבד בלי אדריאטית בשבת לפני, ובהם היא תקעה 35 הפרש בנשר ו-29 באשדוד. זה בטח לא מדגם גדול מספיק לומר משהו, וזה גם היה תחילת העונה לפני שהעייפות הצטברה, אבל האדריאטית נגמרת מוקדם יחסית - נדמה לי שאיפשהו במרץ. כמו שזה נראה עכשיו גם היורוליג ייגמר יחסית מוקדם... במרץ-אפריל נראה מה המשקל של האדריאטית במה שקורה למכבי.

תקעה 35 בגן נר, לא בנשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2011 6:12 pm 
Hall of Famer

גן נר, נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עודד ל, עופר האדום ו 83 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: