ראי שעל הקיר כתב:
זה בערך התלונות שאנחנו שומעים כמעט כל עונה - אם רק היריבות וכו'... השנה יש קונצנזוס על היכולת הירודה של מכבי, ועדיין הוא מובילה את הליגה בהפרש גדול על אלה עם "הזדמנויות הפז" וה"אם רק עוד טיפ טיפה שכל". כנראה שגם במשחקים אחרים, נגד הקבוצות שהן supposedly יותר טובות ממכבי אליבא דנדב, לא היה להן יותר מדי שכל. אחרת למה הן מפגרות אחרי מכבי כבר ב-3 משחקים, וזה כשעברו רק 9 מחזורים? או שאולי, רחמנא ליצלן, הן בכל זאת פחות טובות ממכבי.
העניין הוא שזה לא חדש. פרשנויות בנוסח "אם רק היריבות" אנחנו שומעים גם בשנים שמכבי משחקת יותר טוב מהשנה, ואז בכלל הפרשנויות על מכבי מזכירות פרשנויות של משה פרימו. מכבי קבוצה מצויינת סלאש נוראית סלאש מאומנת סלאש אוסף שחקנים מקרי סלאש גדולה על הליגה סלאש לא צריך יום טוב כדי להביס אותה סלאש מנצחת את הלייקרס סלאש אפילו מ.כ. הבקעה יותר טובים.
אחד הקטעים האופייניים של זה היה במשחק האחרון מול ראשון, באחת הפעמים בכה השדר "אם רק ראשון היו קולעים את העונשין שלהם"... ואז רצו נתונים על המסך, והתברר שמכבי קלעה עונשין עוד פחות טוב במשחק הזה, ושיכולת העונשין של ראשון זה לא איזה משהו יוצא דופן - היא אחרונה בליגה באחוזי עונשין. אבל היי, אם רק מול מכבי הם היו קולעים ב-100%, הכל היה משתנה במשחק. זה בדיוק מקרה אופייני למה שדייבי דיבר עליו.
השדר היה גיל ברק, אחד שכשהוא מספק נתון מדויק אוזניי נזקפות בתדהמה.
ומאד לא מפתיע אותי שאתה, גדול הדרמה-קווינס בפורום ביחס לאלקטרה (למה אין פורום ישן כדי לראות איך אתה חוזה לה הפסד אחרי הפסד, התמוטטות אחרי התמוטטות), פוסל במומך וזורם עם ההנפצה של דייבי.
אובייקטיבית, חיפה וראשל"צ שמטו יתרון שמבטיח נצחון באחוז גבוה מאד של משחקים, בשורה של פעולות טיפשיות שנתנו לאלקטרה נצחון. במקרה של חיפה זה היה בוטה יותר, כי היא גם היתה טובה יותר מאלקטרה לאורך כל המשחק. אני בהחלט מייחס את זה גם להתרגשות מכך ש"עומדים לנצח את מכבי".
בנוסף לשני המשחקים האלה, שהיו מביאים את אלקטרה ל3 הפסדים, יש לך את נתניה ואשקלון שהפסידו משחקים צמודים שלאורכם היו לא פחות טובות מאלקטרה. זו סיטואציה שאני לא זוכר רבות כמוה בליגה, כשמתוך 10 משחקים, אלקטרה מפסידה אחד, ניצלת בניסים משניים נוספים ומוציאה בעור שיניה נצחונות בעוד שניים. אני לא הסטוריון ולא אורן 80 ואין לי כח לבדוק מתי לאחרונה היה מצב כזה, אבל ברור לכולם שאלקטרה פגיעה מאד ומציגה בליגה יכולת מאד-מאד בינונית. אתה בעצמך הימרת על נצחון לראשל"צ במחזור האחרון (אם כי בהתחשב בהסטוריה שלך, זה לא מפתיע), וברור לך שאלקטרה בכושר נוראי, שהשחקנים שלה עייפים ושהמערכת בלחץ מטורף.