סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חשמל כשר
הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2011 10:14 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4162460,00.html

אני חושב שהתגובה היחידה שמתבקשת להצעת חוק כזה היא - WTF?!?!?!?!

ככל הנראה הצעת החוק המטומטמת ביותר ששמעתי מעודי. אין לה שום הגיון מלבד לסדר ג'ובים לדתיים במאות מיליוני שקלים ע"ח הציבור ובנוסף, כפייה דתית והעברת שליטה על החברה הכי חשובה בישראל.

שורה תחתונה, אני מקווה שזה איזה ספין תקשורתי של ליברמן/ביבי כי אם הדבר הזה יאושר, באמת שאפשר לסגור את השאלטר על המדינה הזאת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חשמל כשר
הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2011 10:28 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שחשוב מאוד שההצעה הזו תיושם בהקדם, ורצוי מאוד שלפני הבחירות.

יותר מזה, יש חשיבות על לכך שמשגיח הכשרות יגלה בעיות חמורות בשבת האחרונה שלפני הבחירות, ויחליט לסגור את השאלטר באופן מיידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2011 10:36 am 
Hall of Famer

מזל שאני לא בארץ, באמת.

הייתי חובב ביבי מושבע, מאז אמצע שנות התשעים בערך, היה לי ברור לחלוטין שביבי הוא האיש הנכון במקום הנכון. כן, קצת שקרן, קצת מניפולטור, אבל אדם מבין, חושב, אינטליגנטי בטירוף וביצועיסט מצוין.
ואז הגיעה המחאה החברתית, שבעיניי היא בזויה כאמור מעין כמוה, והאהדה שלי לביבי רק התחזקה, גם מתוך אנטי לתנועה המפגרת ההיא.

אבל אז, קרו יותר מדי דברים, שבהם ביבי לא נקט כלל עמדה, או נקט בעמדה הלא נכונה. (חוק לשון הרע, חוק העמותות, והדבר המפגר הנוכחי). וזה כנראה הקש ששובר את גב הגמל. יותר מדי טעויות היו לאיש הזה בשלושת החודשים האחרונים. סביר להניח שלו הייתי בארץ, הייתי מצביע לשלי או למצער ובצער נמנע, למזלי אני לא צריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2011 5:08 pm 
Junior

בלי להביע עמדה לגופה של ההצעה - צריך לציין שיש פה הבדל מהותי מחוקים אחרים שהוזכרו שהם יוזמות פרטיות.
תזכיר הוא הצעת חוק מטעם הממשלה (למעשה, זה שלב שלפני הצעת חוק). כלומר, זה לא משהו שיוצא מלשכת השר או המנכ"ל באופן אישי, אלא מסמך שעובר מסננת של הביורוקרטיה הפנימית במשרד. וזה גם אומר יותר מזה, כשיוצא תזכיר, הוא גם אומר שטנטטיבית - זאת העמדה המקצועית של משרד ממשלתי בסוגיה מסוימת.

להבדיל מהצעות חוק פרטיות שחלקן הוזכרו פה שרובי ריבלין (למיטב זכרוני) הדביק להן את הביטוי "הצהרות חוק", שנולדות בראשם הקודח של חברי כנסת, עוזרים פרלמנטרים או גופים פרטיים (למשל עמותות) ומתפרסמות באופן מיידי בלי לעבור כמעט שום הליך לפני פרסום (אבל צריכות לעבור מסלול לא פשוט בדרך לחקיקה של ממש).

בכל מקרה, גם לתזכיר יש מסלול די ארוך לעבור. ולמעוניינים אפשר לראות כאן את התזכיר הספציפי הזה (צריך להכנס דרך "לכל התזכירים") ואפילו להגיב באופן מקוון http://www.tazkirim.gov.il/Pages/default.aspx בהמשך למחאה החברתית של הקיץ האחרון, אני חושב שמי שיש לו תשובה רצינית לתזכיר (כלומר לא בנוסח "נמאס מהכפיה החרדית") מוזמן להשיב ומהכרותי (המוגבלת) סביר להניח שתשובתו תלקח בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2011 7:11 pm 
Hall of Famer

לגבי הסיפור של טניה רוזנבליט ב"אוטובוס הכשר", עלתה איזו תגובה מביכה במיוחד של "חרדי שהיה שם", אחד מאיר ברגר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4163256,00.html

לקרוא ולצחוק. או לבכות. מה שיבוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2011 7:37 pm 
Hall of Famer

נו באמת, הרי גם טניה עצמה לא כתבה שהיתה אלימות.

כמובן שאני בעד קווים מעורבים, וחושב שכל הרעיון של ההפרדה הוא מטומטם במיוחד. אבל הטור הזה, למרות שאני לגמרי לא מסכים איתו, ולמרות שיש בו לא מעט דברים מטומטמים (ההשוואה לשירותים במלחה למשל), לא באמת כל כך מטומטם. אגיד יותר מכך - מבחינת העובדות נטו, אני דווקא מאמין לברגר יותר מאשר לטניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2011 7:47 pm 
מנהל פורום

יש עובדות נטו בטור הזה?

המקום היחיד שבו אפשר לדבר על "עובדות נטו" הוא בפיסקה שבה הכותב גם מצהיר על היותו באוטובוס וגם על כך שהוא התגודד מחוצה לו. וגם שם אין ממש סתירה בין מה הוא כותב למה שהיא טענה, למעט עניין האיום לשיר.

שאר הדברים הם הגיגים חביבים ולא כל כך מנוסחים טוב. מה שכן, הלוגיקה שלו מצוינת - ספרתי לפחות שני מקרים של טיעון שמסתמך על כך שגרירה שצד שמאל שלה הוא בעל ערך אמת שלילי, היא בעלת ערך אמת חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2011 8:01 pm 
מנהל פורום

בוטל החשמל הכשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2011 8:11 pm 
Junior

http://elyon1.court.gov.il/files/09/210/088/w12/09088210.w12.htm

אגב, לא בענייני חרדים אבל כן בענייני נשים. פסק דין מעניין של בית המשפט העליון מלפני כחודש שלדעתי לא זכה לתשומת לב ראויה.

מדובר על הפליה בכניסה למועדונים. הפעם הטענה להפליה נשענה על העובדה שנשים רשאיות להכנס למועדון מגיל יותר צעיר. בית המשפט קיבל את התביעה, אבל כדאי לקרוא את הדיון בסיבה להפליה. השופטים קצת הסתייגו (והיו חילוקי דעות בין ג'ובראן ודנציגר בעניין) מלומר שמה שמכונה חוק המועדונים יכול להגן גם על קבוצה חזקה באוכלוסיה, במקרה הזה קבוצת הגברים, למרות שהחוק אומר במפורש שאסור להפלות על רקע מין. כדי להמנע מכך, הם טענו שכניסת נשים בגיל צעיר יותר היא דווקא הפליה נגד נשים כי זה יוצר יחסי כוח לא שוויוניים במועדון. אני נוטה להסכים עם הטיעון הזה כשלעצמו, רק שהבעיה היא שזה לחלוטין פטרנליסטי ואנטי ליברלי להגיד את זה. לפחות לפמינסטיות רדיקליות אין בעיה עם זה. כלומר, הטיעון בעצם אומר שאנחנו נראה במצבים שמאפשרים לנשים להכנס לחלוטין מרצונן למצב של יחסים לא שוויונים כהפליה. וכל זה, רק כדי להמנע מלהגיד שחוק איסור הפליה נועד להגן גם על הפליה של גברים (ולו במצבים מסוימים)...

זה גם מעורר שאלה לגבי הזכות של גבר (והתובע היה גבר) לדרוש פיצויים, שהרי לגישת בית המשפט, הוא בכלל לא משתייך לקבוצה שנפגעה מההפליה - אבל זה כבר שולי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 19, 2011 12:38 am 
Junior

נורטון כתב:
מזל שאני לא בארץ, באמת.

הייתי חובב ביבי מושבע, מאז אמצע שנות התשעים בערך, היה לי ברור לחלוטין שביבי הוא האיש הנכון במקום הנכון. כן, קצת שקרן, קצת מניפולטור, אבל אדם מבין, חושב, אינטליגנטי בטירוף וביצועיסט מצוין.
ואז הגיעה המחאה החברתית, שבעיניי היא בזויה כאמור מעין כמוה, והאהדה שלי לביבי רק התחזקה, גם מתוך אנטי לתנועה המפגרת ההיא.

אבל אז, קרו יותר מדי דברים, שבהם ביבי לא נקט כלל עמדה, או נקט בעמדה הלא נכונה. (חוק לשון הרע, חוק העמותות, והדבר המפגר הנוכחי). וזה כנראה הקש ששובר את גב הגמל. יותר מדי טעויות היו לאיש הזה בשלושת החודשים האחרונים. סביר להניח שלו הייתי בארץ, הייתי מצביע לשלי או למצער ובצער נמנע, למזלי אני לא צריך.

לא יודע איך עובד סולם הסופרלטיבים שלך, אבל "בזויה מאין כמוה" על המחאה החברתית? אז מה זה תג מחיר, בהשוואה? זוועות שלא נראו כמותן אפילו באושוויץ?

באמת צריך להיות קצת מנותק בשביל להאמין לנתניהו. האיש כבר לא משכנע אפילו את עצמו, המנהיגות שלו מוכיחה יום יום שהוא יותר חלול מכל מנהיג אחר שאי פעם דרך פה, ועכשיו זה גם מגובה בהצעות חוק שאפילו אבא שלו היה רוצה להעיף לו שתי סטירות בתגובה. טוב שלפחות זה עבר לך מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 1:42 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
מזל שאני לא בארץ, באמת.

קצת הזוי שבנאדם שלא בארץ מדבר על מחאה של צעירים כמחאה בזויה ומפגרת, כשאותם צעירים בסך הכל מבקשים מהמדינה דברים עניינים כדי שהם לא יצטרכו לרדת מהארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 1:58 pm 
Junior

בכלליות בנושא המחאה (לא ממש הנושא פה) אני ממליץ לנורטון, אם אתה במקרה שוקל להחליף חתימה, על:
"Let them eat cake"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 2:47 pm 
מנהל פורום

מארי אנטואנט דיברה אנגלית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 2:53 pm 
Senior

לדעתי היא גם לא דיברה צרפתית 0אלא גרמנית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 3:00 pm 
Hall of Famer

היא בוודאי ידעה צרפתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 3:10 pm 
Sophomore

גם צרפתית וגם גרמנית אבל המשפט נאמר במקור בצרפתית:
"Qu'ils mangent de la brioche"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 5:45 pm 
Junior

לפי וויקיפדיה הקשר של זה למארי אנטואנט הוא בגדר שמועה ולא יותר. יותר סיפור עממי שהיא אמרה את זה...
ובכל מקרה אני מרגיש שהרעיון היה עובר פה מעל לראש של רוב האנשים אם הייתי כותב בצרפתית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 5:50 pm 
Sophomore

גם ככה הרעיון שלך לא היה מוצלח ולא קשור, אז אל תתלהב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 5:58 pm 
Junior

לא מוצלח זה עניין של טעם (ועם זה שאתה חושב שזה לא מוצלח אני אצליח להמשיך לחיות). למה לא קשור?

ובעובר לאנשים מעל לראש התכוונתי גם אלי (למרות שאני כנראה הייתי מבין היות שאני הכותב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 6:31 pm 
Sophomore

חחח, תרגע, סתם צחקתי.
התגובה שלך פשוט הסיתה את הפוקוס מנורטון ומהאין תגובה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 6:37 pm 
Junior

האשמה על ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 6:43 pm 
Hall of Famer

למה יוטה, מה אמרת, טיעון? נתת איזושהי אמירה פסאודו טטאולוגית של כן בארץ, לא בארץ. לא יודע איך לענות על זה. אבל האמת היא שגם אם היה טיעון אמיתי על המחאה ההיא, כנראה שלא היה לי כוח לענות, כי עניתי מספיק בת'רד המרכזי שהיה לפני כמה חודשים, ואני לא ממש אוהב למחזר דיונים. אמרתי את מה שאמרתי, את דעתי כולם פה יודעים, והנושא לא היה המחאה אלא ביבי. כך שאם יש מישהו בכלל שהיטה את הדיון לכיוון המחאה, זה בטח לא אני, וזה לא קשור לנושא הזה פרט לאמירה שבה דנתי על ביבי, כן או לא. כשהחשמל הוא פקטור נוסף, בדיוק כפי שהיתה המחאה (לחיוב או לשלילה, זה לא באמת משנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 7:01 pm 
Sophomore

החשמל כבר לא רלוונטי כי משכו את הצעת החוק.
באשר לביבי,אני הראשון שאגן עליו בעיקר מפני שהתקשורת ובמיוחד על מה שקרה אתמול שעל דבר קטן עושים סיפור וכותרות וברור שאם זה לא היה ביבי אז לא היה כל הבלאגן הזה. יש אנשים ששונאים את ביבי ולא יודעים אפילו למה הם שונאים, פשוט שטיפת מוח של התקשורת.

במקרה הספציפי של המחאה אתה ממש טועה, ראשית כל המחאה לא נגד ביבי, הוא לא האשם היחידי. אחראיות לזה ממשלות רבות. מה שכן, זה התפרץ במשמרת שלו ודווקא יש לו סיכוי להכנס לספרי ההיסטוריה בתור אחד ששינה כאן משהו אמיתי למען העם (שלא קשור במלחמות).

אבל להגדיר את המחאה כבזויה מאין כמוהה זה פשוט לא להבין את העם שלך.
שבת אחר שבת יצאו מאות אלפיי בני אדם לרחובות (גם ימניים וליכודניקים) כי פשוט הגיעו למצב בלתי נסבל אשר מגובהה בעובדות.
יקר לחיות בישראל ביחס למשכורות שמשולמות כאן !!!
המון צעירים לא מצליחים לסיים את החודש,שלא נדבר על להגיע לדירה והמון פשוט מרימים ידיים ועוזבים את המדינה.
זוגות חושבים המון פעמים ,כמה ילדים להביא לעולם מבחינה כלכלית.
אז מדינה כמו שלנו שקמה וחיה על ילודה,גיוס לצבא,מילואים,עשייה ותעשייה לא יכולה להרשות לעצמה מצב שכזה.
ואכן יש שינוי מסויים בשטח, הבינו גדולים וחשובים יותר מימני וממך שאפשר גם אחרת ושהמחאה הזאת מוצדקת !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2011 9:15 pm 
Sophomore

ציטוט:
באמת צריך להיות קצת מנותק בשביל להאמין לנתניהו. האיש כבר לא משכנע אפילו את עצמו, המנהיגות שלו מוכיחה יום יום שהוא יותר חלול מכל מנהיג אחר שאי פעם דרך פה, ועכשיו זה גם מגובה בהצעות חוק שאפילו אבא שלו היה רוצה להעיף לו שתי סטירות בתגובה.

צר לי, אבל היו גרועים מביבי כראשי ממשלה. אני לא מתומכיו, אך נורמות השחיתות הפוליטית והציבורית אותן קיבעה קדימה (בתקופת ובהנהגת שרון-אולמרט-לבני) אינם מנת חלקו או של ממשלתו.

כלל לא התעמקתי בחוק הספציפי, אך בעניין החוקים הקודמים (להם דאגה התקשרות להצמיד את התווית "התקפה על הדמוקרטיה") ניתן בהחלט היה ניתן למצוא היגיון רב בחלק מן ההצעות (ואולם, אין זה אומר שאני מסכים להם).

כמדינה אנחנו ראויים להרבה יותר מזה, אך אני חושב שלממשלה הזאת יש כמה הישגים לא מבוטלים וכמה מחברייה הם אנשים רציניים וראויים לתפקידם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 23, 2011 9:07 am 
Sophomore

ציטוט:
צר לי, אבל היו גרועים מביבי כראשי ממשלה. אני לא מתומכיו, אך נורמות השחיתות הפוליטית והציבורית אותן קיבעה קדימה (בתקופת ובהנהגת שרון-אולמרט-לבני) אינם מנת חלקו או של ממשלתו.

א- נא לזכור שקדימה היא ליכוד ב'. האנשים שציינת, הם בשר מבשרה של המפלגה. שרון חתום על הקמת מפלגת הליכוד, ושני האחרים הם מדור הנסיכים. אני לא קניתי את הבלוף אז, ואני לא קונה אותו עכשיו. קדימה נבראה בצלם הליכוד.

ב- כל עוד שיטת הפריימריז בליכוד היא כזו, המקדמת קבלני קולות ואינטרסנטים, ההנחה לפיה ממשלת ליכוד כלשהי אינה מושחתת, עומדת על כרעי תרנגולת.

אני לא טוען שיש במערכת הפוליטית איזושהי חלופה מוכחת הוגנת יותר, אבל אל תשקרו לעצמכם שמדובר בממשלה טובה, או הוגנת, או חפה משחיתות. אין הבדל כמעט בינה לבין קודמותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה