סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 5:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 3:09 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
צריך בכלל להתווכח על זה? הבנאדם שנתיים רצופות מוביל את הליגה בנקודות משמע הוא הסקורר הכי טוב בליגה.
למישהו יש בכלל ספק שהוא יוביל בנקודות גם השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 4:28 pm 
Junior

לא סגור על דוראנט כסקורר הכי טוב, בכלל לא. הסקורינג לידר הוא לא תמיד הסקורר הטוב בעולם: אייברסון ומגריידי היו סקורינג לידר הרבה פעמים, כששאק היה שחקן התקפה הרבה יותר טוב.
עונה שעברה דוראנט רשם 27.7 נק' ב46.2% (שזה כמובן הרבה יותר טוב מה45.1% של קובי שנה שעברה, וכנ"ל ה45.5% של מלו). זה מצוין, אבל הוא עשה את זה ב39 דקות למשחק.
קובי רשם 25.3 נק' ב45.1% ב34 דקות. לא נמיר ל39 דקות של דוראנט כי זה לא פייר, אלא נמיר ל37 דקות, זה יוצא 27.5 נק' לקובי.
כרמלו שנה שעברה רשם 25.6 נק' ב45.5%, ב35.7 דקות. אם נמיר את זה ל39 דקות (מלו עדיין צעיר), זה יוצא 28 נק' למשחק.
בפלייאוף הקודם, נוביצקי עשה בית ספר לדוראנט בסקורינג בסדרה ביניהם.

דוראנט סקורר אדיר ויהיה הסקורר המוביל לעוד הרבה הרבה זמן, בנתיים זה עדיין דיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 4:43 pm 
Junior

אבל מה נותן הנירמול הזה לאותו מספר דקות?
חלק מהתכונות של דוראנט זה שכרגע יש לו אוויר לקלוע טוב במשך 39 דקות בממוצע, בניגוד ל34 של קובי. זאת גם תכונה של דוראנט שצריכה להיות לזכותו ולא כנגדו.
אין שום סיבה לנרמל את הנקודות שלהם לפי זמן המשחק, כי זה כמובן חלק מהפקטור - במשך כמה זמן שחקן יכול לתת את מספר הנקודות הזה.
דוראנט עבר את קובי ב2.4 וקצת נקודות למשחק, בכלל לא זניח/

חוץ מזה, אני לא מבין איך אפשר להתווכח עם הטענה שמי שכבר 2 עונות בפער לא קטן (יותר מנקודה למשחק מהמקום השני) מלך הסלים של הליגה הוא לא הסקורר הכי טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 4:52 pm 
Junior

קובי מסוגל לשחק עוד 3 דקות, אבל שומרים אותו כמה שאפשר לפלייאוף. הניקס לא תלויים בכרמלו כמו שהת'אנדר תלויים בדוראנט בהתקפה, לניקס היה את אמארה ובילאפס. אם הניקס היו תלויים מאוד במלו, הוא גם היה מקבל יותר דקות וגם קולע יותר. אפשר להגיד שהכשרון ההתקפי ליד דוראנט פחות טוב מאשר ליד קובי וכרמלו בשנה שעברה, זה עוד פקטור.
אז כן הסקורינג לידר לא תמיד הסקורר הכי טוב: אייברסון היה מ99 עד 2002 היה 3 פעמים מלך הסלים, הוא היה סקורר יותר בלתי עציר משאקיל בשיאו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 5:24 pm 
Senior

אבל מה רלוונטית לפה ההשוואה בין אייברסון לשאק? דוראנט הוא 2.09 מ׳ עם נעליים, מוטת ידיים מטורפת עם יד מכל טווח ושליטה מעולה בכדור יחסית לשחקן בגובה שלו. לפני שנתיים הדיון הזה אולי היה רלוונטי, בינתיים קובי איבד המון מהכוח המתפרץ שהיה לו, והרבה יותר קשה לו לעבור את השחקן שלו ולהגיע עד לטבעת ודוראנט רק השתפר. גם נוביצקי בפלייאוף אשתקד היה סקורר הרבה יותר טוב ויעיל מקובי. נדמה לי שאוהדי הלייקרס חוו את זה על בשרם. וכל משחקי הסטטיסטיקה האלה באמת לא מעניינים אף אחד. הכישרון ההתקפי ליד דוראנט פחות טוב מזה שליד קובי? אני ממש לא בטוח. בוודאי לא בהרבה. ווסטברוק היה מהסקוררים הבולטים בליגה בשנה שעברה, ככה שהתקפית הוא יותר דומיננטי מגאסול וגם מחזיק יותר בכדור. הארדן לא פחות דומיננטי מאודום, ככה שנשארנו עם פרקינס ואיבקה לעומת ביינום( שיוויון פחות או יותר ויתרון ללייקרס אם לוקחים כל אחד בנפרד, אבל ללייקרס לא היה גבוה רביעי נורמלי) ועם שחקנים שלא משפיעים על ההתקפה כל כך כמו פישר וספולושה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 5:55 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הניקס עשו טעות גדולה כשנתנו חצי קבוצה עבור מלו. הוא אמנם סקורר נפלא ולנ"י לא היה סמול ברמתו מאז ימי ברנרד קינג אבל הוא לא עושה את השחקנים שלידו יותר טובים, לוקח זריקות מאמרה (שהיה אדיר עד שמלו הגיע) ואי אפשר לנצח עם שני פורוורדים שלא שומרים.
אם לא היו עושים את הטרייד וצאנדלר היה מגיע ניו יורק היו היום עם שביעייה מובילה של: פלטון, טוני דאגלס, פילדס, ווילסון צאנדלר (? תקוע בסין), גאלינרי, אמרה, וטייסון צאנדלר ופילרים לא רעים כמו אנתוני ראנדולף, שוני וויליאמס, ביל ווקר, ג'פריס, טוריאף ומוזגוב.
זו קונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 6:47 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ואם הג'י אם המחורבן של פילי היה גם בונה קבוצה סבירה מסביבו (מבין שחקני הקבוצה ששיחקו בעונת השיא של 2001 בה הם זכו באליפות המזרח, אף שחקן לא עבר בממוצע נק' למשחק בקריירה את ה-10 נק' מלבד אייברסון וראג'ה בל ששיחק 5 משחקים באותה עונה שהייתה גם עונת הרוקי שלו), יכול להיות שהתווית עליו הייתה אחרת היום. בכל אופן, סיכוי סביר למדי שאייברסון ייכנס ביום מן הימים להול אוף פיים. לגבי ווסטברוק אני בספק רב.

אולי הנתון שהבאת על החמישיה של 2001 מסביר את הסיפור של אייברסון. הג'י.אם של פילי ב-2001 בנה את הקבוצה הכי מושלמת ליד אייברסון וזה לא מחורבן בכלל. חבורה של שחקנים נטולי אגו, שלא מעניין אותם לקלוע והם שמחים לחלוטין להיות המשרתים של אייברסון. כל פעם שציוותו לצד אייברסון שחקן שלקח לו מהזריקות (סטאקהאוז, טים תומאס, אפילו ספידי קלקסטון, כריס וובר) זה נגמר בפיצוץ ובמעבר של השחקן שהפריע לאייברסון לזרוק ככל שהוא רוצה. אפשר להתווכח עם חכמת המשחק של אייברסון, אם דבר אחד אי אפשר להתווכח - הוא האמין, שכמו ג'ורדן, הוא יכול לנצח לבד כשכל נטל ההתקפה עליו. זה גזר צורת משחק מסויימת שבאה לידי ביטוי בצורה הכי טובה כשזה היה אייברסון ו-4 משרתים.

דרך אגב, אין לי ספק שאייברסון יגיע להיכל התהילה ולמען האמת, עם כל הסלידה שלי לשחקן הזה, בצדק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 7:20 pm 
Sophomore

צ'אנדלר לא היה מגיע לניקס לולא העיסקה של מלו כיוון שהויתור על בילאפס שהגיע בעסקה של מלו היה הכרחי לעסקה של צ'אנדלר.
בכל מקרה עושים כאן שיפוט מהיר לניקס ולעסקה של צ'אנדלר אחרי שלושה משחקים בלבד. המחסור העיקרי של הניקס הוא שחקן יוצר בקו האחורי, אולי בארון דיוויס יפתור את זה ואולי לא. אם לא, יש עוד עונה וטרייד אקספשיין שאחרי שנים יש שחקנים שימחו לבוא תמורתו גם אם המשמעות לגביהם היא חוזה נמוך ממחיר השוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 7:24 pm 
Hall of Famer

בארון דיוויס אמור לחזור רק עוד 5 שבועות, כלומר מתישהו בתחילת פברואר, אם הניקס בונים עליו יש לי חשד די רציני שהם עושים טעות נוראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 7:29 pm 
Junior

פלאש - לגבי ההשוואה בין שאקיל לאייברסון, אז ברור שמס' הנקודות הוא גורם עיקרי אבל מבט חטוף על האחוזים מהשדה יראה יתרון עצום לשאקיל. ולעצם העניין, לא בטוח בכלל שאייברסון היה סקורר פחות גדול משאקיל. שחקן פחות טוב בוודאות היה, אבל ביכולת להעמיד נקודות על הלוח אולי באמת יש לו קייס מענין מול שאקיל.

השאלה של מי לידו היא לא רלוונטית לפי דעתי. אם אתה שואל אותי, מונטה אליס סקורר יותר טוב מגאסול היום לדוגמא. אם תחליף בין גאסול ואליס אז האם גאסול יכול לשים את אותו מספר נקודות ? אולי, הגיוני שכן, אבל זה לא רלוונטי. היום הוא סקורר פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 9:13 pm 
Freshman

shachaf78 כתב:
גם נוביצקי בפלייאוף אשתקד היה סקורר הרבה יותר טוב ויעיל מקובי. נדמה לי שאוהדי הלייקרס חוו את זה על בשרם.

ומה לגבי אוהדי הת'אנדר? נדמה לי שגם הם חוו את זה על בשרם, לא?

בכלל, אמנם הייתי בוחר בדוראנט בסופו של דבר, אבל מוזר לי שבכל הדיון הזה נוביציקי מוזכר רק כדי להראות שאפילו הוא היה טוב יותר מקובי.
הפלייאוף הקודם לא היה מרשים דיו כדי להכניסו לדיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 10:20 pm 
Sophomore

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2011 10:41 pm 
Senior

bill_tipesh כתב:
shachaf78 כתב:
גם נוביצקי בפלייאוף אשתקד היה סקורר הרבה יותר טוב ויעיל מקובי. נדמה לי שאוהדי הלייקרס חוו את זה על בשרם.

ומה לגבי אוהדי הת'אנדר? נדמה לי שגם הם חוו את זה על בשרם, לא?

בכלל, אמנם הייתי בוחר בדוראנט בסופו של דבר, אבל מוזר לי שבכל הדיון הזה נוביציקי מוזכר רק כדי להראות שאפילו הוא היה טוב יותר מקובי.
הפלייאוף הקודם לא היה מרשים דיו כדי להכניסו לדיון?

נוביצקי שיחק בקבוצת ההתקפה הכי טובה בפלייאוף האחרון. הוא סקורר מדהים אבל משחק בקבוצה שתפורה לו בדיוק. דוראנט לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 7:07 pm 
Junior

דירק נוביצקי הוא זה שהפך את המאבס להתקפה הכי טובה בליגה, לא ההפך. כשהוא ירד לספסל, דאלאס התקשו מאוד ליצור משהו בהתקפה. הכל עבר דרכו, התחיל ממנו, וגם הכלי השני של דאלאס, טרי, היה מאוד אפקטיבי בזכות הפיק אנד רול עם נוביצקי (בלי להוריד מערכו של טרי שדי הפך את סדרת הגמר עם ההשתפרות שלו ככל שהסדרה התקדמה).

לא ראיתי את דוראנט השנה, אבל אין מצב שהוא מוריד כדור לרצפה יותר טוב מקובי. כרגע אני לוקח את קובי קצת לפני דוראנט כסקורר נטו, כי הוא אומן מחצי מרחק, יותר זריז, הרבה יותר טכני, יש לו פוסט אפ, ויותר אפקטיבי מכדרור. מה שמדהים שלדוראנט יש עוד הרבה מקום לשיפור: טכניקה, הטעיות כמו הד פייקס, הוא יכול להתחזק, לפתח משחק פוסט אפ, אם יהיה לו רק חלק מזה הוא הופך לסקורר המוביל בלי שום תחרות עם 30-35 נק' לעונה...

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ש' דצמבר 31, 2011 7:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 7:20 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

דוראנט עושה רק אשלייה כאילו הוא סקורר טוב יותר כי הסלים שלו באים יותר "בקלות" ובאלגנטיות, כאילו ללא מאמץ, רק לעלות לג'אמפ ולזרוק, בעוד קובי צריך כאילו לעבוד קשה בשביל הנקודות שלו. דיי מזכיר את הדיון קובי וטימאק בזמנו.

ועדיין, אם שמים את שניהם באותה קבוצה ונותנים להם יד חופשית לזרוק כמה שהם רוצים בלי שום חשבון, קובי יגיע לעשרות נקודות יותר מדוראנט.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 7:56 pm 
Junior

איגי לא לזרוק ככה דברים לאוויר. כמה עשרות נקודות הוא יקלע יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה